Hur man kommer in i en ivy league school

Tusentals studenter över hela världen drömmer att bli antagen till en Ivy League eller liknande elitinstitution, som många anser vara toppen av kollegierad utbildning. Genomföra detta har blivit allt svårare på grund av en snabbt växande sökande pool, men du kan säkert öka dina odds att komma in i en. Här är en rutt som kommer att förbättra dina chanser med Ivy Leagues och, om inget annat, hjälper till att göra det mesta av dina gymnasieskolor och förbereda dig för en utmärkt högskoleutbildning någon annanstans.

Steg

Del 1 av 3:
Lyckas i gymnasiet
  1. Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 01
1. Utmana dig själv. Sök ut de mest krävande och strikta möjligheterna på din skola, särskilt på den akademiska arenan. Det är ofta att föredra att göra det bra i ett utmanande program än att vara exceptionellt i en genomsnittlig. Om din skola erbjuder avancerade kurser, särskilt de för vilka högskolans kredit, kommer en Ivy League-skola att förvänta dig att du har tagit dem. Ett exempel skulle vara att arbetet för en A i AP-fysik är att föredra för ett rakt 100 medelvärde i regelbunden fysik.
  • Skolor kan inte faktor svåra lärare i sitt beslut. De kan bara gå av ditt transkript. Leta efter klasser som kommer att erkännas så svårt, men helst utan alltför svår gradering.
  • Det är mest användbart att ta svåra klasser och arbeta hårt i ämnen du förväntar dig att fortsätta med på college, eftersom de också kommer att göra bra betyg där det är lättare.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 02
    2. Börja tidigt. Syfte att vara en väl avrundad achiever. En slacker som bestämmer sig för att börja göra goda betyg sent på gymnasiet kommer förmodligen inte att bli tillåten.Du borde ha en konsekvent historia av högkolastisk prestation.
  • Det finns ibland undantag som högskolor också älskar att se förbättring. Om dina problem berodde på omständigheter bortom din kontroll kan du bifoga ett tillägg till din ansökan om vad de var och hur du lyckades trots dem.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 03
    3. Ha en utmärkt GPA. Ha en Gpa I topp 5-10% av din klass är det viktigt, och rankas bland de bästa studenterna dramatiskt betters dina chanser. Tänk på att du ansöker om institutioner där många av de andra sökandena är valedictorians på deras skola.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 04
    4. Har utmärkta standardiserade testresultat. Detta är en viktig del av din övergripande ansökan eftersom det är det ett område där du är på lika villkor med alla andra. Syfte för att uppnå minst 700 (av en möjlig 800) poäng på varje avsnitt av Satt (och på enskilda SAT II-tester), eller en komposit på 30 om lagen för en rimlig chans att bli tillåtet. Att föra dessa poäng upp till 750+ på varje SAT-sektion (vilket betyder minst 2250 av 2400 poäng totalt), eller en 33+ kompositlag, ger dig solida poäng som inte behöver förbättras.
  • Upprepa inte testet mer än tre gånger. Enligt Chuck Hughes, en tidigare Senior Admissions Officer på Harvard, kommer antagningspanelen att märka detta och dina upprepade försök att få en hög poäng kan komma av som för fokuserad på poäng.Bli bra innan du tar det.
  • Ta en testberedningsklass eller få några böcker och övning. Hastighet och noggrannhet på dessa test är en unik färdighet som behöver läras.Börja förbereda tidigt och behålla det flitigt tills du kan lösa problemen utan mycket tänkande.
  • Bilden med titeln Kom in i en Ivy League School Steg 05
    5. Bli involverad i extracurricular aktiviteter. Ivy Leagues vill se en väl avrundad sökande som inte låste sig i fyra år för att få bra betyg. Gå med i ett idrottslag (även om det bara är ett intramuralt team), gå med i en klubb eller två och bli involverad i teateravdelningen.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 06
    6. Volontär. Tänk på en nationell eller internationell skala - begränsa inte bara dig till möjligheterna i din hemstad.Att spendera en sommar som hjälper till att samla medel för att bygga en skola i Peru, kommer att innebära mer än att höja medel för din lokala kyrka.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 07
    7
    Leda i de områden där du excel. Leta efter möjligheter att ta på sig ytterligare erkännande och ansvar som en ledare. Detta kan sträcka sig från att bli klasspresident att cheerleading kapten, eller till och med en officer för a klubb du deltar i. Ta ditt jobb som en ledare på allvar eftersom de lektioner du lär dig i den här rollen kan vara de erfarenheter som gör dig bortsett från publiken när du skriver din uppsats eller bli intervjuad.
  • Del 2 av 3:
    Master applikationsprocessen
    1. Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 08
    1. Forskningsskolor. Inte alla Ivy League skolor erbjuder samma erfarenhet. Ta reda på om forskningsmöjligheterna, platsen, det sociala livet, studenter, professorer, Klimat, sovsalar och livsmedelstjänster är saker du skulle vilja ha i fyra år.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 09
    2. Besök campus. Prata med professorer och nuvarande studenter. Få en känsla av vad ditt liv skulle vara som. Försök också se om du kan tillbringa en helg där.Flera högskolor erbjuder det alternativet.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 10
    3. Forskning Finansiella stödmöjligheter. Ivy League skolor är notoriskt dyra och de erbjuder inga atletisk, merit eller regionala stipendier. Du måste slutföra den fria ansökan för federal studentstöd (FAFSA) för att få stöd.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 11
    4. Få lärarrekommendationer. Söka lärare som känner dig bra, ha ett positivt yttrande från dig och verkar villiga att skriva en bra rekommendation för dina räkning. Vissa kommer att uppskatta om du kan göra jobbet enklare med en diskussion eller några anteckningar för att börja pekar på vad du ska säga om dig.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 12
    5. Polera din ansökan. Vad många sökande inte inser är att höga betyg och testresultat inte garanterar upptagande. De bara "få dig igenom" den första omgången av avslag. Därefter, högskola kommer att undersöka vilken typ av person du är. Detta görs genom en eller flera uppsatser, lärare och rådgivare rekommendationer, en intervju och ibland en peer rekommendation.
  • Börja applikationsprocessen tidigt så att du får tillräckligt med tid för att revidera någonting om det behövs. Fråga vuxna bekanta med prestigefylld universitets kultur (din skolrådgivare, till exempel) för råd om vilka typer av saker från din erfarenhet att skriva om och hur man bäst presenterar dem till skolan.Detta kan också hjälpa till med intervjuer.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 13
    6. Förbered dig för din intervju. Intervjuer kan vara med någon från universitetets intrångskontor eller en alumni, och sträcker sig från relativt nonchalant till frågeställningar. Klä respektfullt, var förväntad om frågor som din intervjuare kan fråga, men framför allt bara vara dig själv - eller en subtilt mer mogen version!
  • Hitta någon att ge dig övningsintervjuer. Även om de inte är bekanta med processen, hjälper de dig att hålla dig avslappnad och artikulera. Om din intervju inte går bra, oroa dig inte. Intervjuer indikerar sällan om du kommer att accepteras eller inte.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 14
    7. Luta dig tillbaka och vänta För resultaten. De flesta Ivy League-besluten kommer i början av april, eller kan kontrolleras online den första i månaden. Några skolor kommer att skicka ut "troliga bokstäver" Till deras mer önskvärda utsikter 1-2 månader tidigare att informellt meddela dem om deras acceptans.
  • Del 3 av 3:
    Vad ska man göra efter att ha accepterats eller avvisats
    1. Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 15
    1. Tillåt inte din betyg att avsevärt glida. Eleverna kan tappas av skolor för drastiskt sjunkande betyg. Någon form av arrestering under denna period kommer ofta att leda till att en acceptans tas bort också.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 16
    2. Tänk på andra alternativ för ett väntelista. Om du har vänt listat är dina chanser att accepteras av väntelistan ganska smala. Gå vidare till ditt nästa val.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 17
    3. Försök att överföra till en murgröna. Om du gör enastående arbete på en andra tierskola kan du försöka överföra till en murgröna efter ett år eller två. Du kanske inte får kredit mot examen för det arbete som utförts på den andra skolan. Du kommer förmodligen att kunna hoppa över upprepande introduktionskurser, men du kanske fortfarande måste ta fyra års kurser, vilket innebär att du är ute med mer avancerade kurser eller med kurser du är intresserad av utanför din major. Din examen är från skolan där du är färdig, inte där du börjar.
  • Vissa statsskollegier garanterar överföringen till gemenskapshögskolestudenter som uppfyller kvalitetskrav där.Detta kan spara dig en bunt och till och med låta dig komma in till ett prestigefyllt statsskola - inte riktigt The Ivies, men nära - vilket kan vägra att erkänna dig direkt.
  • Bilden med titeln Gå in i en Ivy League School Steg 18
    4. Titta på Graduate skolprogram för Ivy League skolor. Genom att göra enastående arbete på ett grundutbildningsprogram och utföra mycket bra på lämplig antagningsexamen (E.g., GRE, LSAT) Du kanske kan bli antagen till ett Graduate-program för Ivy League.Förutom att ge utmärkta möjligheter till stipendium, erbjuder många av dessa program möjligheter att kompensera undervisning och andra kostnader via undervisning eller forskningsassistentpositioner.
  • En prestigefylld forskarskola kan göra mycket mer för att öka intäkterna i ett högt betald yrke än ett prestigefyllt grundutbildningsprogram. För gradskolor som fokuserar tungt på betyg kan ett något mindre prestigefyllt studieprogram med generös gradering faktiskt förbättra dina chanser att tillträde över mer amorf prestige och de goda betygen du måste klaga för med hårdare konkurrens.
  • Tips

    Ivy ligor har de djupa fickorna att erbjuda generöst ekonomiskt stöd. Alla Ivy League skolor har "nödblind" inträde och "fullbehov" Finansiell biståndspolitik. De definierar också "behöver" mer i stort sett än deras mindre rika kamrater.Om din familjeinkomst är mindre än 75 000 dollar, kanske du inte debiteras någon undervisning på flera av Ivies. Detta skulle vara för det behövande (Pell Grant Stödberättigade) studenter på Harvard, Yale, Princeton, Dartmouth, Cornell eller Columbia.Så, om du inte är rik, se på Ivy League tillsammans med statliga högskolor för vilka du kvalificerar dig (eller kan flytta till kvalificera) för in-state-priser.De kan vara mycket billigare än något prestigefyllda privata högskolor med liknande ansiktsundervisning.
    • Innan du fattar ditt slutliga beslut, se vilken typ av ekonomiskt stöd som en skola skulle ge. Det kan eventuellt vara en kombination av bidrag (gratis rabatter eller till och med stipendier), lån och sysselsättning mot bakgrund av dig och dina föräldrars ekonomi. Titta på hur det kan vara säker på år till år.
  • Ha en "krok" är ofta en drivkraft mot acceptans.Skriv inte något för ansträngt eller skrymmande, men göm inte det.
  • Även om högskolor säger att de inte anser ras, det är inte sant. Race kan spela en mycket viktig del av antagningsbeslutet. Nästan alla högskolor vill vara mer olika. Afroamerikaner accepteras i praktiskt taget alla högskolor (inklusive Ivies) genom att helt enkelt göra en 650 eller högre på varje sektion av SAT. Ovanstående gäller i allmänhet för Hispanics.Observera att ovanstående inte gäller asiater, som inte anses vara en underrepresenterad minoritetsgrupp av de flesta skolor. Detta togs från en Princeton-granskningsbok.
  • Var bara dig själv i ditt CV och i alla auditioner kan du göra. På så sätt kan den ansvariga personen se vem du verkligen är och se till att det här är rätt college för dig.
  • Studenter från "sällsynt" Geografiska platser i USA är i allmänhet mer benägna att få tillträde. Wyoming och Mississippi är exempel. På flipsidan kommer de från över representerade områden som södra Kalifornien, New England, New York eller New Jersey att möta starkare konkurrens.
  • Några av världens bästa universitet, som Massachusetts Institute of Technology, delar generöst sina program med världen över internet via "Öppen courseware allians". Prova en videoklass för att få en känsla för kurser för Ivy League-nivå, förbereda dig för bättre betyg eller till och med att lära sig själv.
  • Många studenter hittar också framgång i att använda hjälp av en specialiserad antagningsrådgivare. De kommer ofta att hjälpa brainstorms uppsatsidéer med dig, titta över din uppsats, hjälpa dig att bygga ett CV och hjälpa dig på andra områden som du kanske behöver hjälp i.
  • Att vara toppen av din klass är vanlig vid Harvard, men att vara toppen av din klass trots en fysisk eller mental handikapp kan sätta dig ifrån varandra.
  • Kom ihåg att det inte finns några garantier i antaganden och få i ekonomiskt stöd. Mycket är kvar till chans och kostnaderna för applikationer är obetydlig i systemet. Ansök på många skolor du tror att du kanske gillar att delta.
  • Vissa kategorier av sökande ges ofta preferens. Bland dem är legat, rekryterade idrottare och underrepresenterade minoriteter (URMS). Att ha en förälder eller släkting som är känd eller har gjort en multimillion-dollar donation till din potentiella skola hjälper också. Faktum är att nästan hälften av eleverna på Ivy League skolor faller i en av ovanstående grupper.
  • Legener, i allmänhet definieras som sökande som har haft en eller båda föräldrarna som är alumni av den aktuella institutionen. Vissa skolor kommer att förlänga denna definition för att inkludera barnbarn. Du kan ta reda på vad någon särskild högskola anser ett arv genom att ringa antagningsavdelningen och frågar.
  • Rekryterade idrottare är ofta de skickliga i "nisch" sport som lacrosse, besättning eller squash. Lacrosse är den 22: e största lagsporter (Roster Number / Team) i Division I och The Ivies Excel i den (Princeton och Cornell Combinate för totalt 9 NCAA Championship WINS - 6 av Princeton var under de senaste 20 åren). Dessa studenter har det extra trycket av en fullständig kursbelastning och tungt engagemang i en sport.
  • Skolor ser ut att fylla sina skolor med en mängd studenter från olika promenader av livet. Överväg att få din undergrad i något av den misshandlade banan eftersom de flesta skolor inte bryr sig om vad din undergrad grad är i, men mångfald - och betyg - är nyckeln. Försök också några mer obskyra aktiviteter eller välgörenhetsarbete på sidan.
  • Om du går i en skola där IB (International Baccalaureate) erbjuds, försök att examinera med IB-diplom (all klass) eller så många IB-certifikat (enskilda klasser) som möjligt. Att ha IB-diplom ökar kraftigt dina chanser att bli accepterade på dessa selektiva skolor.
  • Kunder och arbetsgivare bryr sig ofta om vad du vet, så ge dig själv möjlighet att lära och få bra betyg i kurser för något praktiskt tillsammans med något quirky.Tänk på en dubbel major.
  • Om du har avslagits, har du förhoppningsvis tillämpat på andra skolor (de flesta kommer att erbjuda en helt bra utbildning). Kom ihåg att ett avslag från en murgröna inte betyder att du är en mindre person på något sätt. Tillträde på denna nivå är en craps shoot, med lite klierilighet kastad i. Studenter som kan ha accepterats under tidigare år kan avvisas i år (och vice versa). Studier har visat att eleverna accepteras till Ivies som deltog i andra skolor var lika framgångsrika i livet som sina murgröna motsvarigheter - detsamma gäller för dem med kvalifikationerna att delta i en murgröna som bara råkade avslås. Fortsätt göra ditt bästa, och dina ansträngningar kommer att belönas på andra sätt.
  • Om du inte får accepteras, var inte för upprörd. Gå till en mindre högskola och få en examen och du kan kanske gå vidare, eller du kan till och med vara lyckligare.
  • Varningar

    Lie inte eller förvränga dig själv i din ansökan. Det kan komma tillbaka för att hemsöka dig.
  • Att ha lärare eller familjemedlemmar Redigera eller kritisera din uppsats är ok - att ha dem skriver det för dig - eller köpa en förskriven uppsats online - är det inte. Högskolor har möjlighet att söka efter förskrivna uppsatser och antagningspersonal kan skilja mellan uppsatser som är skrivna av tonåringar - om än mycket begåvade - och vuxna.
  • Läs allt du kan om Ivy League-skolorna från mindre förspända källor så att du har en tydlig bild av huruvida en Ivy League-skola passar dina behov eller inte.
  • Byte skolor och ta pauser kan vara dyrt och slösa tid, så se till att du vill gå innan du går.Om du är olycklig, försök att uthärda det tills din termin är klar, kanske med färre eller enklare klasser
  • Några Ivy League skolor har varit kända för att orsaka ohälsosamma pressnivåer på studenter.Vissa är även kända för frekventa självmord.
  • Om du sannolikt kommer att vara beroende av ekonomiskt stöd är det oklokt att tillämpa tidigt beslut. Detta är typiskt ett bindande avtal som kräver att sökanden ska delta om det är accepterat, och om ditt biståndspaket är otillräckligt, kan du vara kvar på en mycket snäv plats. Även om du får tillbaka ut ur ditt beslut om du inte har tillräckligt med pengar, gäller bara ED om du är övertygad om att du har både referenser och de finansiella tillgångarna för att delta i din potentiella skola.(Obs! Under de senaste åren har Ivy League börjat flytta sig från att binda tidiga beslut, men var noga med att kontrollera med antagningsavdelningen på din speciella intresseskola innan de ansöker om finanserna är en oro).
  • Se till att du kommer till en Ivy League-skolan är vad du verkligen vill ha.Alltför många går helt enkelt för att de, eller deras överdrivna föräldrar är helt enkelt hungrig för prestige. Denna inställning är bunden att leda till olycka.
  • Tänk på kostnaderna för att delta i en Ivy League-skola, som kan vara mer än 50 000 dollar per år och stigande.Låt dem inte avskräcka dig från att applicera även om din familj inte har den typen av pengar att spara. Du kan få generöst ekonomiskt stöd.Men om du inte kommer att bli mycket, eller det skulle i stor utsträckning vara lån, måste du bestämma huruvida du har en examen från den institutionen eller inte att hjälpa till med karriär mycket mer än att delta i en annan skola som kanske inte är lika dyr.En full stipendium eller blygsam undervisning och levnadskostnader vid a "Bra" skolan kan göra mer mening än $ 100.000 eller $ 200.000 av skuld från a "bra" skola.Beräkna betalningarna och överväga om du kan bekvämt göra dem med en genomsnittlig eller lite över genomsnittlig lönnivå i den karriär du har förberett för.
  • Tänk på att du kan behöva en examen för ytterligare $ 100.000 eller $ 200.000, medan ränta uppkommer på det ursprungliga lånebeloppet för ditt grundbelopp och en låg men fortfarande dyrstandard att bo i en storstad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande