Hur man hanterar synden

Att hantera synden kan i slutändan vara en ödmjuk och positiv resa. Du kan sträva efter att sluta synda eller hantera synd i någon annan på ett empatisk och förlåtande sätt. Förvänta dig inte perfektion. Men dubbla ner i ditt engagemang för att hantera synden positivt.

Steg

Del 1 av 3:
Lära sig mer om synd
  1. Bild med titeln Deal med Sin Steg 1
1. Förstå vad synden är, och ta det inte lätt. Många religioner har definitioner av synd, och det finns också allmänna samhällsnormer för moral, som kan variera från kultur till kultur. För att hantera synd måste det först identifieras och erkänns sedan.
  • Det finns rätt och felaktiga skäl för allt, och eventuell hanteringsmetod som du använder blir effektivare om du är uppriktig om att vilja ta itu med synden. Till exempel hittar du processen svårare om du bara är ledsen att du blev fångad. Helst skulle din anledning vara i linje med att förbättra dig själv eller tilltalande Gud, om du är religiös.
  • Synd är inte ett koncept att ta lätt om du vill leva fri från fördömelse och i fred med dig själv och andra. Vissa synder kan verkligen skada andra och dig själv. Var någonsin försiktig med dessa, och minimera inte den skada som har orsakats. Sin är ofta en självisk handling - om du befinner dig som gör något som gör ont någon annan men uppfyller en vilja av din, är det förmodligen en synd (samma om någon annan gör det).
  • Om du är religiös, söker en religiös text, som Bibeln eller religiösa myndigheter och förstår verkligen deras definitioner av synd. Medan de flesta tror att synden är de "dåliga grejerna" människor, är synden mycket mer än det i många religioner. Synden är någon avvikelse från Guds fullkomlighet (helhet / fullständighet). Så medan synder kan vara handlingar, kan tankar och attityder vara syndiga, liksom. Syndens rot är den mänskliga önskan att lägga sig framför andra.
  • Bild med titeln Deal med Sin Steg 2
    2. Ta reda på varför du eller den andra personen har syndat. Synden existerar inte i ett vakuum. Människor synd - speciellt om det är vanligt synd - på grund av underliggande problem eller problem, i många fall.
  • Synd, särskilt vanlig synd, är ofta symptomet på en mycket större fråga i en persons liv. Undersök ditt liv. Vilka synder har du begå? Vad är orsakerna till dessa synder? Verkligen gräva djupt, och fråga dig de svåra frågorna.
  • Om synden kom från någon annan, hjälper den personen att undersöka sitt liv och de bakomliggande orsakerna som kan ha lett honom eller henne att synda. Detta kan vara mycket effektivare än att svara på synd med skyll och ilska.
  • Bild med titeln Deal med Sin Steg 3
    3. Lyser upp på dig själv eller den andra personen. Förstå att alla kan falla. För det andra måste vi erkänna att vi inte har vad som krävs för att besegra synden helt. Denna princip är nyckeln - det kommer att leda oss till ett ödmjukt liv, överflödigt med tacksamhet.
  • Avvisa aldrig dig själv, eller en annan person, som dömd till helvetet. Bara Gud väljer det, och så mycket som vi tror att vi förstår vad som kan få dig där, det är inte vår plats.
  • Ett av de bästa sätten att komma över en synd är inte att tänka för mycket om vad du gjorde, men det du inte gjorde. Om du redan vet hur du korrigerar din synliga synd, gör det bara så. Det blir svårt, men ger inte upp hoppet är överlägset den värsta möjliga synden. Försök att kompensera för synden så obetydligt som möjligt.
  • Bild med titeln Deal med Sin Steg 4
    4. Få hjälp för synden eller uppmuntra den andra personen att få hjälp. Några synder, som missbruk, tar andra människor att övervinna och förstå dem. Hitta någon du litar på att hjälpa dig, och var försiktig med att nämna din kamp runt dömande människor.
  • Att övervinna synd är inte en skamlig sak, och du behöver verkligen inte onödig negativ inmatning om det kan undvikas. Hitta balans. Å ena sidan vill du inte ignorera dina synder, eftersom de kan och kommer att dra dig ner, men å andra sidan behöver du inte vara för hårt på dig själv. Om du gör ditt bästa, är du på rätt väg.
  • Prata med Gud Om du är religiös. Gud är inte oanvändbar, även om han vill bli behandlad med respekt. Tillbringa tid varje dag för personlig bön och skriftstudie. För att studera skrifterna kan du antingen läsa den från fram till baksida, eller du kan använda den aktuella guiden för att leta upp nyckelord eller fraser. Så länge du är uppriktigt uppmärksamma vad du läser, är det verkligen inte ett fel sätt att göra det.
  • Om du inte kan stoppa dig från att begå en viss synd eller en tidigare synd verkar vara över ditt liv, var inte för stolt att söka hjälp om du inte är religiös. Psykiatriker ser inte ut för att avslöja dig på något sätt och kan hjälpa dig att erövra dina kampar.
  • Del 2 av 3:
    Hantera synden i andra
    1. Bild med titeln Deal med Sin Steg 5
    1. Hjälpa syndaren om syndaren kommer till dig, men försök att undvika sköljning. Berätta syndaren försiktigt om du tror vad han eller hon gjorde var fel, men det är vanligtvis inget behov av att upprepa dig själv. Undvik öppna dömda ord.
    • Visa syndaren vad du ska göra om de frågar. Om du kommer på för tung, eller nämna helvete till dem, kan det skada förhållandet.
    • Om någon skadades eller skadades som ett resultat av synden, hjälp den personen. Om syndaren inte känner sig nödvändigt att ångra sig, undvik situationer som kan få dig eller din familj att bli skadad av den andra personen.
  • Bild med titeln Deal med Sin Steg 6
    2. Hjälpa syndaren att känna igen vad synd är. Du kan subtilt utbilda syndaren om hur man ångrar sig, utan att köra dem bort.
  • Gör detta på ett snällt och användbart sätt, utan att använda öppna dömda ord eller castigating senser. Istället, förklara vad religiösa texter säger om synd.
  • Soffa dina kommentarer i empati. Låt syndaren veta hur du ser synden som skadar dem och andra runt dem. Fokusera på det goda du ser i dem och på potentialen kan syndaren inse.
  • Bild med titeln Deal med Sin Steg 7
    3
    Förlåta syndaren, särskilt om de ångrar sig. Det kan ta tid, speciellt om de skadar dig, men du hjälper inte någon genom att hålla ett grudge. Vara öppen för återbetalning. Att låta vrede läka dig, först och främst.
  • Förlåtelse betyder inte att det de gjorde var okej förlåtelse ofta för din egen sinnesro. Döm inte. Var inte på något sätt grymt mot syndaren på grund av hans eller hennes beslut. Syndaren är fortfarande en människa.
  • Tryck inte på frågor som det kommer att göra det värre. Tålamod och respekt är de bästa botemesterna för andras synd. Vänta på tecken på förbättring (eller brist på det), och respekt att den andra personen skulle ha lika svårt som du skulle, om det inte är svårare. När tiden kommer och personen har gjort den första förändringen, gratulerar personen (lugnt, inga fester) för att arbeta för det bättre.
  • Del 3 av 3:
    Hantera synd i dig själv
    1. Bild med titeln Deal med Sin Steg 8
    1. Erkänna att du har syndat. För det första måste du erkänna att du verkligen har syndat, oavsett om du är emot, andra eller Gud. Det faktum att du frågar frågan innebär att du känner igen att något är fel i ditt liv. Detta är mest uppmuntrande.
    • En av de svåraste sakerna som är goda människor måste möta är det faktum att vi alla synder. Bra människor ser inte lätt att de i själva verket begår synd. Identifiera vad synden är. Be om förlåtelse.
    • Det betyder att du har gjort något fel, till de människor du skadade, om det är tillämpligt och sedan bekänna det till Gud, om du är religiös. Livet är hårt. Vi har alla gånger gånger när vi har gjort saker vi vet att vi inte borde ha.
  • Bild med titeln Deal med Sin Steg 9
    2. Lösa att inte göra det fel, eller syndigt, sak igen. Om helt stoppar synden är inte möjlig över natten, lösa att göra och bli bättre. Gud vill att vi ska växa och bli bättre, men han förstår att perfektion är en process.
  • När du har gjort det och vet i ditt hjärta är du förlåtad, du kan göra återbetalning där det är lämpligt. Det är lämpligt att förbli på knäna inför Gud tills du känner dig förlåtad, om det är din religiösa tro.
  • Ingen trite "Jag är ledsen" kommer att bli okej. Det måste vara en fullständig vändning från vad du gjorde och lämnade det bakom en 180-graders sväng i motsatt riktning.
  • Bild med titeln Deal med Sin steg 10
    3. Undvik att vara i situationen att synda igen. Om det blir fullt, gå inte till platser där du kan köpa alkohol. Om det sover runt eller äktenskapsbrott, var inte ensam med den person som frestar dig.
  • Om det är girighet, hitta ett sätt att ta reda på vad som utlöser de giriga episoderna och sedan ange ditt sinne för att undvika dessa situationer. Liggande? Ta andan innan du svarar. Väga det i ditt sinne innan du säger att nästa lögn. Fråga dig själv, är den syndigare än din själ?
  • Det är bra att få en ansvarspartner att hjälpa. Detta kan vara någon som har varit involverad i din religion längre än dig. Om du är katolik kan det innebära bekännelse. Prata med någon. Medan det kan vara svårt att lita på människor i dessa dagar, om du känner någon som kommer att ta din hemlighet till graven (lycklig dig) då berätta för honom eller henne! Du kan bli förvånad över de råd som personen har att erbjuda. Om du inte har någon att prata med om det här är du definitivt inte ensam. Försök skriva om det.
  • Bild med titeln Deal med Sin Steg 11
    4. Försök använda kraften i bön eller meditation. Bön fungerar faktiskt. Be Gud att hjälpa dig att styra dina impulser (jag.e. dricka eller spelande) är det första steget om du är religiös.
  • Det är dock du som slutligen väljer om man ska kämpa mot synden eller låta den glida. Gud kan låna en hand ja, men mestadels låter han dig välja. Och det är inte en snabbfix hela tiden, eftersom det kommer att ta arbete.
  • Om någon annan syndar, be för dem. Be Gud att hjälpa till att öppna sina ögon, men också din. Ingen borde vara bashed för sina övertygelser / värderingar / idéer, så hemligt ber och fortsätter att älska den personen ovillkorligen om en vän, familjemedlem eller make, kan gå långt.
  • Bild med titeln Deal med Sin steg 12
    5. Gör goda gärningar för att motverka synden. Om du har syndat, och du känner dig väldigt illa om det, försök att göra några positiva saker för andra människor.
  • Detta kommer att bidra till att fokusera din energi på gott beteende istället för synden, och det kan minska risken för återköp. Fyll ditt sinne och livet med bra saker.
  • Skryta inte eller skryta om dessa goda verk. Gör dem tyst och med ödmjukhet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du någonsin misslyckas, ge inte upp. Stå upp igen, ångra sig, göra ändringar och uthållighet. Det är lättare att misslyckas om du förväntar dig att vara perfekt. Förvänta dig att du kommer att snubbla ibland.
  • Möta din synd med en ödmjuk inställning, realistiskt och fri från skuld.
  • Varningar

    Förstå att det sätt som människor definierar synd kan skilja sig beroende på religiös tro.
  • Om du känner dig självmord om det, få hjälp omedelbart. Lyser på dig själv. Nästan alla har syndat någon gång i sitt liv.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande