Hur man tränar din hjärna

Oavsett om du försöker få din hjärna tillbaka i form eller du vill bara hålla den så stark som det är nu, det finns några saker du kan göra för att utöva din hjärna.Du kan använda olika strategier för att förbättra ditt tänkande och ordfärdigheter, spela spel, umgås, engagera sig i livslångt lärande och ta hand om dig själv. Du kommer nog inte se resultat över natten, men efter några månader med att använda dessa strategier kan du märka en stor skillnad i dina minnesfärdigheter.

Steg

Del 1 av 5:
Förbättra ditt tänkande och ordfärdigheter
  1. Bild med titeln Stay fokuserad på att skriva steg 12
1. Läs så mycket du kan. Läsning är bra hjärnövning. Du kan läsa tidningar, tidskrifter eller böcker, men kom ihåg att ju mer utmanande texten är, ju mer av ett träningspass kommer din hjärna att få. Gilla någon övning, börja små och arbeta dig upp.
  • Försök läsa böcker som lär dig något nytt, till exempel böcker om historia eller annat ämne som intresserar dig.
  • Bild med titeln Utmana ett ord i scrabble steg 8
    2. Öka ditt ordförråd. Du kan också lära dig nya ord från en ord-a-day kalender eller ordbok. Detta utövar språket i din hjärna.
  • Försök skriva ett nytt ord någonstans där du ser det ofta, till exempel på en whiteboard i ditt kök eller på en klibbig anteckning på ditt skrivbord. Välj ett ord som är utmanande att stava och använda för att få ut det mesta av denna dagliga övning.
  • Bild med titeln Njut av att vara homeschooled steg 14
    3. Skriva något. Skrivning kräver massor av tänkande! Du kan skriva upphistorier, skriv ner de saker som har hänt med dig, eller skriv artiklar för WikiHow på de ämnen du vet om och kärlek!
  • Bild med titeln Läs och skriv japanska snabbt steg 6
    4. Lär dig ett nytt språk. Att lära sig ett språk är som ett hack för din hjärna, öppna upp alla slags vägar. Detta utövar den del av din hjärna som lagrar språkinformation, även gör dig bättre att tala ditt eget språk.
  • Språk är ett bra sätt att fortsätta lära sig nya saker och utmana din hjärna. Även om du bara lär dig några nya ord eller fraser på ett språk, kommer det att träna din hjärna.
  • Bild med titeln Skriv en bra avhandling Steg 4
    5. Efterproblemlösning. Tänk på de olika möjligheterna till hur något i din dag kunde ha gått och utforska konsekvenserna. Detta förbättrar kreativitet och gör dig till en bättre problemlösare.
  • Bild med titeln Programmera en direkt TV-fjärrkontroll Steg 1
    6. Stäng av tv. Tv berättar vad du ska tänka och hur man tänker det, i grunden sätter din hjärna på autopilot. Det är därför det är så avkopplande! Om du vill hålla din hjärna från att stagnera, är det första du behöver göra av TV: n. Om du verkligen vill titta, använd din hjärna medan du tittar på. Välj att titta på utbildningsprogram och om du tittar på populära program, välj de med komplexa plotlinjer eller teckeninteraktioner. Tänk på dessa medan du tittar och försöker analysera dem eller gissa vad som händer nästa.
  • Du kan även överväga att avbryta din kabel eller satellitservice och bara titta på saker online som är pedagogiska. Du kan hitta många pedagogiska videoklipp online och via prenumerationstjänster.
  • Bild med titeln Skriv en bra ekonomi Essay Steg 5
    7. Använd din icke-dominerande hand. Använd din vänstra hand om du har rätt hand eller din högra hand om du är vänsterhänt. Detta kommer att bidra till att stimulera de delar av din hjärna som styr dina muskler.
  • Bild med titeln Skriv en Metal Song Steg 4
    8. Lär dig att spela ett musikinstrument. Att lära sig hur man spelar ett musikinstrument eller lär dig hur man sjunger är ett bra sätt att utmana din hjärna eftersom det kommer att engagera dig i en långsiktig inlärningsupplevelse. Du kan ta lektioner, använda videor för att lära dig själv, eller gå med i en grupp som kör för att engagera sig med musik.
  • Försök att lära sig att spela ukulele. Detta är ett enkelt instrument att lära och det finns även klubbar för personer som spelar.
  • Del 2 av 5:
    Spelar spel för att utöva din hjärna
    1. Bild med titeln Gör Korsord Pussel Steg 4
    1. Gör dagliga korsord och pussel. Enkla pussel som korsord kan hjälpa din hjärna att göra något grundläggande arbete. Det här är lätta att passa in i din dag. Du kan även hitta några gratis online.
  • Bild med titeln skärpa ditt sinne med pussel steg 2
    2. Framsteg till mer involverade pussel. Stora, komplexa pussel ger din hjärna en starkare träning. Dessa kan ibland ta flera dagar till en vecka för att avsluta men de är värda ansträngningen. Detta betyder inte bara ett pussel i traditionell mening. Kolla in japanska pocket pussel för en seriös hjärnteaser som du kan göra medan du dödar tid.
  • Bild med titeln vinna schack nästan varje gång steg 8
    3. Överväg att spela schack. Chess är ett otroligt strategiskt och taktiskt spel. Få pussel överträffar schack i att träna din hjärna. Schack är enkelt att lära sig och lätt att spela.
  • Titta på att gå med i en schackklubb i ditt område för att få fler möjligheter att spela och lära av mer erfarna spelare.
  • Bild med titeln skärpa ditt sinne med pussel steg 9
    4. Spela videospel i moderering. Visste du att spela videospel i moderering kan faktiskt göra dig smartare? Pussel lösningsspel som Mario, Zelda, Scribblenauter, och Myst är som en bra kardio träning för din hjärna, vilket hjälper dig att bli en bättre, mer kreativ problemlösare och en snabbare tänkare.
  • Del 3 av 5:
    Umgås mer
    1. Bild med titeln Acceptera din pojkvän
    1. Prata med människor. Prata med människor om saker du eller de vet om. Pratar om politik, religion och andra utmanande ämnen (har riktiga diskussioner, inte bara argument), kan vara en bra grundläggande hjärnträning.
    • Du kan även överväga att gå med i en grupp som toastmasters eftersom de täcker ett brett utbud av intressen.
  • Bild med titeln Få en pojkvän i gymnasiet steg 2
    2. Gå med i en intressegrupp. Gå med i en grupp eller klubb för personer med samma intressen som du. Detta kan vara en hobbyklubb, en politisk grupp, en diskussionsgrupp, eller något sådant. Att prata med personer med liknande intressen kommer att få dig att använda din hjärna och dina färdigheter.
  • Bild med titeln Stay fokuserad på att skriva steg 3
    3. Sätt bort telefonen när du pratar med människor. Telefoner kan vara en distraktion när du har en konversation med någon, så få vana att sätta den bort när du är socialisering. Försök att sätta din telefon i ett annat rum, eller stäng av det när du är socialiserande med vänner. Detta kommer att tvinga dig att fokusera på konversationen och arbeta för att förbättra kommunikationsförmågan för ansikte mot ansikte.
  • Bild med titeln Get Fit som en tonåring utan tristess Steg 2
    4. Volontär. Att göra frivilligt arbete kommer inte bara att förbättra dina sociala förbindelser, det kommer också att ge dig möjligheter att bygga nya neurologiska vägar. Prova volontärarbete på din lokala matbank, djurskydd, sjukhus eller vårdhem.
  • Del 4 av 5:
    Gör lärande livslångt
    1. Bild med titeln Bli en bokredaktör Steg 10
    1. Gå tillbaka till skolan. Att gå tillbaka till skolan är ett bra sätt att få den hjärnan att arbeta igen och mer utbildning har uppenbara fördelar. Du behöver inte ens få en hel examen. Din arbetsgivare kan vara villig att hjälpa dig att finansiera klasser som ytterligare dina jobbfärdigheter, eller du kan bara ta en enda klass i ett ämne som intresserar dig.
  • Bild med titeln Skriv en uppsats på sociologi Steg 3
    2. Ta gratis klasser. Om du bara inte har pengar eller tid, finns det också ett antal gratis klasser tillgängliga online. Vissa är även från högsta universitet, som Harvard. Prova Coursera, Khan Academy, eller till och med bara Ted talar för att få universitetets erfarenhet, utan priset.
  • Du kan till och med vara berättigad att ta en fri kurs på ett lokalt högskola eller universitet. Vissa högskolor och universitet erbjuder gratis kurser för mogna elever.
  • Bild med titeln Klänning som en sextiotales hippie tjej steg 15
    3. Använd färdigheter som du redan har fått ofta. Med din hjärna, mycket som dina muskler, är det typ av a "Använd det eller förlora det" situation. Ju längre du går utan att använda information och färdigheter, den rostare de får. Använd ofta grundläggande färdigheter, som att göra matte, för att hålla de färdigheter som är färska och redo att använda.
  • Försök använda färdigheter som du inte har använt på ett tag, som träbearbetning, stickning, sömnad eller hemma reparationer.
  • Bild med titeln Återfinner dig själv efter en uppbrott (tjejer) Steg 11
    4. Plocka upp en ny hobby. Att lära sig en ny färdighet är också ett bra sätt att ge din hjärna ett träningspass. Kreativa färdigheter speciellt, som musik, dans och bildkonst, kommer att utöva olika delar av din hjärna och alla har otroliga fördelar.
  • Bild med titeln Bygg en stark hållarvägg med 4x4 behandlad post steg 13
    5. Bygg saker. Oavsett om du bygger robotar eller en ny bänk för din korridor, med din hjärna för att räkna ut hur man gör något (speciellt från början utan instruktioner) är ett bra träningspass. Få några grundläggande byggkunskaper och sedan få din hjärnskall med lite praktisk kreativitet.
  • Försök att göra ett gör-det-själv-projekt för att lära sig nya färdigheter och göra något i processen.
  • Del 5 av 5:
    Förbli frisk
    1. Bild med titeln Behandla Chin Acne Steg 4
    1. Ät bra och träna. Diet och motion spelar faktiskt en roll i din hjärnans hälsa också. Om du vill hålla hjärnan i topptillstånd, äta en hälsosam kost rik på protein och omega 3 fettsyror för att hålla din hjärna fysiskt matad. Drick vatten så mycket du kan. Fysisk träning kan också hålla din kropp frisk, minska chansen att stroke och öka syrgasmättnadsnivåerna.
  • Bild med titeln Montera ett fotbollslag Steg 12
    2. Spela sport. Lär övningar eller hur man spelar nya spel för att öka din handsögon och kroppskoordinering. Tai-chi och pinball är båda exempel på detta.
  • Bildbeteckningen Gör dig redo för skolan på 20 minuter (Teen Girls) Steg 3
    3. Sov gott. Forskare upptäcker faktiskt att sömn spelar en absolut viktig roll för att hålla din hjärna frisk. Medan du sover, rensar din kropp toxiner ur din hjärna (förutom att göra reparationer).Om du vill skydda din hjärna, se till att du får en hel natts sömn så regelbundet som möjligt.
  • Bild med titeln övning på jobbet varje dag Steg 1
    4. Ändra din rutin. Försök pendla med varierade rutter, för att förhindra att hjärnan känner sig för försummad som resultatet av en monotont dag. Du kan också ändra hur du arbetar, genom att introducera en träningsboll eller annan faktor i hur du arbetar.
  • Hjärnövningar och resurser

    Korsord och pusselkylblad för att utöva din hjärna

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Online resurser för att utöva din hjärna

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    När du utövar, försök att gå bakåt (bakre riktningen av det vanliga vandringsmönstret) för att reta hjärnans sfär.
  • Kom ihåg att utöva din kropp - ett hälsosammare sinne är resultatet av en hälsosam kropp. Få gott om motion.
  • Försök att göra några saker regelbundet, som att memorera något varje dag, eller använda en Rubiks kub i 15 minuter om dagen.
  • Det finns gott om program där ute som hjälper till med ditt minne. "Hjärnålder" eller "Big Brain Academy" För Nintendo DS rekommenderas och roligt. Dessa spel gjordes speciellt för att förbättra ditt minne, liksom att främja snabba reflexer och snabbtänkande.
  • Liksom alla andra delar av din kropp, kräver hjärnan också vila. Det stänger aldrig riktigt, men fokuserar på en enda punkt eller meditation kan faktiskt hjälpa dig att slappna av ditt sinne som kan leda till att din hjärna saktar och senare bättre funktionalitet. Lyssna på mjuk instrumentmusik med slutna ögon i 10-15 minuter om dagen hjälper vanligtvis.
  • Det sätt du talar återspeglar hur du tror, ​​så tänk innan du talar. Detta kommer att bidra till att förbättra ditt tal.
  • Drick mycket vatten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande