Hur man undviker att upprepa gamla samma misstag om igen

Ibland känner vi att vi är dömda för att fortsätta att upprepa samma misstag om och om igen, men det som verkligen håller oss tillbaka är exakt dessa röster av rädsla och ånger. Det bästa sättet att bryta cykeln är att uppmuntra de bättre sidorna av dig själv med positiva känslor. Lär dig av dina misstag, ja, men inte genom att låsa dig i ett tillstånd av smärta och självljud. Det finns ett bättre sätt framåt.

Steg

Metod 1 av 12:
Bekräfta dina misstag utan att frukta dem.
  1. Bild med titeln Undvik att upprepa gamla samma misstag överallt steg 2
1. Ett hälsosamt erkännande av misslyckande hjälper dig att växa. Det kan vara svårt att erkänna misslyckande, men om du kör det, förlorar du chansen att lära av det. Erkänna misstaget för dig själv eller den person det påverkat, så du kan ompröva hur det hände och gör bättre nästa gång. Om du står inför dina fel gör dig orolig eller rädd, påminna dig själv hur normalt det här är:
  • Varje enskild person gör misstag.
  • De flesta misslyckanden är tillfälliga motgångar, snarare än absoluta katastrofer.
  • Människor som uppnår stora saker hade ofta stora misslyckanden längs vägen.
Metod 2 av 12:
Acceptera att misstag spelar en roll i ditt liv.
  1. Bild med titeln Undvik att upprepa gamla samma misstag överallt steg 1
1. Misstag är både oundvikliga och användbara. Din hjärna har kraftfulla, split-second-verktyg för att skydda dig, och de verktyg som lär dig från dina fel. Skift ditt fokus bort från känslor av misslyckande och besvikelse, och mot ett mer rationellt tillvägagångssätt som hjälper dig att lära dig rätt lektion. Genom att untangling vad som faktiskt hände och vad du kunde ha gjort annorlunda, vänder du ett misstag till en setup för framgång.
Metod 3 av 12:
Känna igen vad du gör rätt.
  1. Bild med titeln Undvik att upprepa de gamla samma misstag överallt steg 3
1. Ge dig själv kredit istället för att slå dig själv. Medan erkännande av misstag är värdefulla, kan för mycket fokus på negativen göra dig "stänga av" och undvik att tänka på vad som hände. Känner sig dålig och förstärker det med negativa tankar är inte produktiva. Tillbringa lite tid att ge dig den kredit du förtjänar:
  • Gör en lista över allt du har övervunnit och alla dina framgångar.
  • Skriv ner egenskaper om dig själv som du värdesätter.
  • Om du har ångrar om en komplicerad situation, identifiera de åtgärder du tog med det förbättrade det eller stoppade det blev värre, även om de inte lyckades lyckas.
Metod 4 av 12:
Bekämpa perfektionism med själv empati.
  1. Bild med titeln Undvik att upprepa de gamla samma misstag hela tiden steg 11
1. Tyst din inre kritiker när den växer för högt. Människor med perfektionism eller depression ofta hyper-fokus på misstag. Om du kämpar för att berömma dig själv eller se ditt värde, gör det snäll mot dig en högsta prioritet. Att övervinna dessa kampar betyder inte att du aldrig kommer att kritisera dig igen - det betyder att de inre kritikerna är in i något mer realistiskt, snyggt och mindre centralt för din känsla av själv. En hälsosam sinnesstämning gör det mycket lättare att förbättra dig själv.
  • Om det är svårt att pröva att prata med dig själv som om du pratade med din bästa vän.
  • Omordna tankarna på din "inre kritiker" som en annan person som pratar med dig: sväng "Jag skruvar alltid upp" in i "Du skruvar alltid upp."
  • Fortsätt behandla din inre kritiker som en annan person och argumentera med dem. Kom upp med motexempel för att bevisa dem fel.
Metod 5 av 12:
Ge dig själv verktyg för att undvika att upprepa misstag.
  1. Bild med titeln Undvik att upprepa den gamla samma misstag överallt steg 4
1. Ställ upp dig för framgång på konkreta sätt. Du kan inte bara ropa på dig själv för att göra det bättre och förvänta dig att det är magiskt att hända. Närma dina svårigheter med en realistisk tankegång och ta steg i förväg för att stoppa gamla mönster från att spela upp igen. Här är några exempel:
  • Om du regelbundet saknar förfallodagen för räkningar, gör en stor, visuell påminnelse före tid.
  • Om du fortsätter att ignorera varningsskyltar i ditt romantiska liv, fråga dina betrodda vänner att Vet dina datum och tala upp om deras larmklockor går av.
Metod 6 av 12:
Identifiera beteenden som leder till misstag.
  1. Bild med titeln Undvik att upprepa de gamla samma misstag överallt steg 7
1. Undersök ditt liv för beteendemönster som du vill arbeta med. Om du är fångad i en slinga som gör samma misstag, är det förmodligen för att du har en blind plats i hur du tittar på världen och beter sig inom den. Reflektera över dina omedvetna vanor och hur de relaterar till ditt liv:
  • Försök att möta de dolda motivningarna bakom ditt beteende. Spelar du i timmar eftersom du undviker folket i ditt hushåll? Hoppa du på och av dieter på grund av låg självkänsla? Du kan behöva fokusera på grunden före ytanivåförändringen ändras.
  • Ta inte för mycket på en gång.Fokusera på ett fåtal problem som du känner förtjänar mest uppmärksamhet, eller till och med bara en i taget.
Metod 7 av 12:
Ställ in realistiska standarder för ditt beteende.
  1. Bild med titeln Undvik att upprepa gamla samma misstag hela tiden steg 5
1. Realistiska standarder hjälper dig att förbättra utan att skada dig själv. Du kan ställa höga förväntningar för dig själv, men dröm inte om att göra fulla court shots innan du någonsin hämtar en basket. Håll dig med standarder du kan uppnå utan att bränna ut eller offra andra delar av ditt liv. Detta kommer att ge dig fler vinster, vilket förstärker goda vanor och hjälper dig att bygga bättre beteenden över tiden.
  • Till exempel, i stället för standarden på "perfekt kommunikation," känna igen att det fortfarande är en seger om du drar tillbaka och stoppar ett argument istället för att eskalera det. Det är en annan seger om du har en lugnare konversation senare om vad som hände.
  • Istället för det orealistiska målet att "bara sluta" Procrastinating dina läxor, sätt ett mål att åtminstone göra tio minuter den dag den är tilldelad. När du kan göra det konsekvent, försök att göra hälften av det i förväg. Belöna dig själv för dessa milstolpar, och du blir mer benägna att fortsätta förbättra.
Metod 8 av 12:
Lär dig att klara av beteendeutlösare.
  1. Bild med titeln Undvik att upprepa gamla samma misstag överallt steg 8
1. Ta reda på vad som utlöser ditt beteende och anpassa sig till det. Vilka situationer eller händelser leder till de beteenden du är missnöjd med? Dina misstag visas inte bara av ingenstans. De kan uppmuntras av andra människor, stressiga händelser, och även små saker som att sakna en måltid. Att identifiera dessa mönster är det första steget mot att ändra ditt svar på dem, eller förhindra dem från att komma upp i första hand.
  • Om du inte kan identifiera triggarna, bära en journal (eller telefonskriva app) med dig och skriv ner dina dagliga erfarenheter och humör. ReRead gamla poster att leta efter mönster som kan orsaka stress, som oregelbunden sömn eller måltider, och påminna dig om saker du gjorde som fick dig tillbaka på rätt spår.
  • Vi har alla historier som löper i vårt undermedvetna som påverkar våra beteenden, så undersök dina handlingar noggrant. Vad gör du? Hur kan du oavsiktligt skapa dessa olyckliga situationer för dig själv?
Metod 9 av 12:
Byt gamla beteenden med nya.
  1. Bild med titeln Undvik att upprepa de gamla samma misstag överallt steg 9
1. Håll det nya beteendet enkelt och förbereda i förväg. Vår hjärna älskar att ladda tillbaka till välbekanta vanor, även när de gör oss eländiga. I stället för att försöka stoppa den avgiften, omdirigera det till ett nytt beteende:
  • Gör en plan i förväg för vad du ska göra som svar på varje utlösare. Om en släkting skjuter dina knappar, kan du ursäkta dig till badrummet istället för att slåss.
  • Håll dessa planer enkla. Om stress gör att du vill röka är en andningsövning något du kan prova nästan var som helst. Att gå på en jog när du är stressad är opraktisk.
  • Skriv ner den här planen för att cementera den. Det handlar om att ta radikalt ansvar för ditt liv så att du kan skapa en paus i dina vanor.
Metod 10 av 12:
Hitta en partner i självförbättring.
  1. Bild med titeln Undvik att upprepa de gamla samma misstag hela tiden steg 16
1. Handel uppmuntran med en ansvarspartner. Någon du kan checka in med för uppmuntran kan hjälpa dig att hålla fast vid dina mål när den ursprungliga motivationen slits av. Att välja rätt person gör hela skillnaden, så lägg lite tanke på det:
  • Det är ofta bäst att välja en bekant eller till och med en främling (till exempel någon i gymmet om du försöker förbättra din träning). Romantiska partners eller nära vänner kan ha problem med att anpassa sig till den nya rollen.
  • Partners bör vara icke-dömande och ge positiv förstärkning. Förtroende kan växa över tiden, men börja med någon som åtminstone gör dig bekväm.
  • Ju mer allvarligt du tar det, desto mer hjälpsam blir det. Välj någon som är villig att begå till schemalagda incheckningar, och inte flinga ut på dem.
Metod 11 av 12:
Plocka upp dig efter bakslag.
  1. Bild med titeln Undvik att upprepa gamla samma misstag överallt steg 12
1. Tillbacks kommer att hända - hur viktigt är hur du svarar på dem. Ändra gamla vanor, uppackning av ditt eget trauma, mot ditt förhållande till misslyckande: allt detta är värdefullt arbete, men det kan också vara svårt och dränering på en dålig dag. Det är helt normalt att känna sig självsäker och motiverad på ett ögonblick, och sedan falla i pessimism och ånger. När du gör ett misstag igen, finns det sätt att komma tillbaka på rätt spår:
  • Medan du fortfarande känner de negativa känslorna, sök support från rätt personer i rätt miljö-människor som inte kommer att döma dig, och platser som inte kommer att utlösa mer negativa beteenden.
  • När du känner dig lite bättre, se tillbaka på hur bakslaget hände. Kanske något oväntat utlöst starka känslor i dig-träning varför, och hur du kunde undvika det nästa gång.
  • Tänk på hur dina kopieringsstrategier misslyckades. Finns det ett sätt att göra dem enklare eller mer tillgängliga?
  • Slutligen, tänk på hur du hanterade bakslaget under det värsta av det. Finns det ett hälsosammare och snabbare sätt att komma igenom de mörka tiderna? Kan du fråga någon nu om du kan kontakta dem för support nästa gång, så tanken kommer redan att vara i huvudet?
Metod 12 av 12:
Bygg motståndskraft för långsiktig framgång.
  1. Bild med titeln Undvik att upprepa de gamla samma misstag överallt steg 15
1. Sök stödjande samhällen för långsiktig stabilitet. Att bryta cykeln av misstag och ånger är fantastiskt, men det händer inte en gång och fixa allt för alltid. För långsiktig framgång, omge dig med människor som ser ditt bästa själv och vill stödja det. Känslor av anslutning och tillhörighet är några av de mest kraftfulla verktygen för att övervinna de motgångar som försöker släppa dig i gamla mönster.
  • I din sociala cirkel, spendera tid med människor som är empatisk och förståelse. Avståndet själv från människor som spottar dina känslor.
  • Sök nya samhällen med starka sociala obligationer, till exempel en lokal organisation med regelbundna möten.
  • Volontärarbete för personer som behöver inte bara får dig att känna dig ansluten, men ger dig också en känsla av syfte - en annan utmärkt källa till självvärt.

Tips

Var tålmodig när du arbetar mot dina mål. Ändra en vana kan ta var som helst från 15 till 254 dagar beroende på motivation, ersättningsbeteende och upprepning.
  • Sinne och kropp är nyckeln, bara vad du tillåter inuti kommer att reflektera över vad som händer på utsidan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande