Hur man håller sig i kristus

Att hålla sig i Kristus är en utmärkt och speciell upplevelse! När du blir rädd, kan du utveckla ett intimt och personligt förhållande med honom. Det här är de kristna. Som kristen gör du Guds vilja (bär frukt), om du följer honom och försöker hålla Guds tio budord. Johannes 15: 5 säger, "Jag är vinstocken-du är grenarna. Om du är kvar i mig och jag i dig, kommer du att bära mycket frukt - förutom mig kan du göra ingenting."

Den här artikeln hjälper dig att ta reda på hur man ska följa Kristus - och bära stor frukt.

Steg

  1. Bild med titeln studera bibeln Steg 16
1. Känna igen ditt behov av Kristus: Han sa, "Jag är vinstocken och du är grenarna. Ingen gren kan bära frukt av sig själv." För att Jesus ska hjälpa, måste du vara "villig att bli gjort villig". Ödmjuka dig själv att göra Guds bra och perfekt vilja så att Jesus kan arbeta genom dig. "Hur man är som publiken (i Bibeln)" har några förslag på ödmjuk dig själv.
  • Bild med titeln Stopp och lukta rosen Steg 12
    2
    Ångra sig och ändra dig mot Jesus i tro. Tro att Jesus dog på korset för syndens förlåtelse så att de som litar på honom kan ha sant liv och vara fri från den nuvarande onda åldern- acceptera sin fria gåva av frälsning. Bekänna dina synder / fel till Gud, be om att Gud ska förvandla ditt inre och liv. Att vända sig bort från synden, och mot Guds stora kärlek i Jesus är hur man dagligen har ett förhållande med din himmelske Fader.
  • Bild med titeln studera bibeln Steg 4
    3. Be. Detta är inte bara en stor möjlighet utan ett behov. Vi måste ständigt kopplas till vår Herre. Jesus bad medan han var på jorden och lärde oss att be. Om Jesus kände behovet av bön, hur mycket mer behöver vi också be? Gud bryr sig om dig och allt som händer - från den minsta grunden till det största behovet - vilket tillfälle. Han lyssnar alltid och vet dina behov, även om det ibland känns som om han inte är. Psalm 55:22 säger, det om du "kasta din börda på Herren," sedan "Han kommer att behålla dig." Bön är båda att berätta för Gud om dina mål i livet, och ber om honom att göra dig mer som Jesus. Det är därför du skulle göra det bra att be om Guds välsignelse innan du läser Skriften.
  • Bild med titeln studera bibeln Steg 6
    4. Läs Bibeln. Psalm 119: 9 säger, "Hur kan en ung man [eller kvinna] rengöra hans [hennes] sätt? Genom att ta hänsyn till ditt ord." Att ställa bort tid varje dag för Bibeln är extremt viktigt. Håll ditt sinne fixat på det, och låt ditt hjärta ympas till Kristus och gjutna av det. Bibeln är Guds ord, och i det berättas Guds återlösande arbete i denna värld! När du börjar se din plats i Guds berättelse, får du se varför ditt liv är viktigt och var det går. Genom att läsa bibeln öppnar du örat för att lyssna på Gud. Johannes 17:17 säger, "Sanctify dem av ditt ord, ditt ord är sanning."
  • Bild med titeln Stopp och lukta rosen Steg 10
    5. Tack och gläd dig! Gud berättar för oss i James 1:17 det "Varje bra och perfekt gåva är ovanifrån, kommer ner från fadern." Det betyder att vi har hundratals skäl att tacka Gud! För andning, för mat, för jobb, vänner, Guds familj, förlåtelse av synder, makt att övervinna ondska, och mer! Den största anledningen till att ständigt glädja och tacka Gud är det, om du litar på Jesus, kommer du att uppstå på den sista dagen för att njuta av ett evigt liv i de nya himlen och jorden, där Gud kommer att bo med oss. Det finns inget bättre hopp.
  • Bild med titeln Organisera dig själv för dagen framåt Steg 5
    6. Gud glädjer sig för att tillfredsställa sina barn i Jesus! Vi kan kalla till Gud och säga, "Vi är hungriga att känna dig, att vara full av din ande, att vara fri från vår synds straff! Vi vill ha Jesus som uppfyller mer än till och med mat!" Fasting är ett sätt att sätta ditt förtroende för Gud istället för i fysisk komfort. Kristna förväntas snabbt, inte av någon skyldighet, men för att veta Jesus betyder att vi måste hitta tillfredsställelse i honom mer varje timme.
  • Bild med titeln Heal från barndoms sexuella övergrepp Steg 10
    7
    Be Gud att ge dig styrkan För att hålla sina kommandon. Johannes 15:10 säger, "Om du håller mina bud, kommer du att följa min kärlek, precis som jag har hållit min fars bud och följa sin kärlek." Ingen kan göra någonting för Gud genom sin egen styrka: Gud är vår styrka. Utan honom kan vi inte göra något av betydelse! Det kan vara svårt att inte synda, men med Guds hjälp genom sin nåd kan vi göra vårt bästa. Var säker på honom.
  • Inse att det är frihet i Kristus Jesus, att leva i Anden, för att inte bli frestad mer än du kan bära, inte längre är en slav för sig själv, som livets stolthet - sätter bort vanliga gärningar av köttet, som lust av ögat, avundsjuka, girighet, döma andra, fördomar och hat.
  • Bild med titeln studera bibeln Steg 19
    8. Studera Jesu ord i de fyra evangelierna. Läsa "Matthew", "Markera", "Luke" och "John", också "Handlingar", "Romare" Plus andra skrifter som tiden tillåter. Var snabb, Mindful of Gods fortfarande liten röst, Som i Bibeln. För om du har Guds liv i dig, har du Guds kärlek, då "förstå": Dina tankar ska ställa upp med Jesu läror och hans bud som, "Älska varandra." Gör som han berättar för oss i hans ord. Realisera sin bemyndigande och predika evangeliet och läka de sjuka.

    Men om Anda Av honom som uppvuxit Jesus från de döda bor i dig, den som tog upp Kristus från de döda, ska också snabba dina dödliga kroppar genom sin ande som bor i dig.
  • Tips

    Söka gemenskap med dem som strävar efter att hålla sig i Kristus.
  • Var ödmjuk. Var inte stolt över någonting, men gör din skryta i Kristus ensam.
  • Följ idén om groda - helt lita på Gud. Tänk på det, då verkar dagliga frustrationer små.
  • Läs exempel på personer som håller på i Kristus.
  • Varningar

    Lita inte på dig själv! Köttets arm kommer att misslyckas med dig!
  • Jeremia 17: 9 "Hjärtat [kärnan] är bedrägligt framför allt, och desperat ondska - vem kan känna det?" Känna igen hur illa (saknar riktig godhet) var och en av oss är! Det här är en nyckel, för att kunna ödmjuka dig till Gud!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande