Hur man skapar en fiktiv kultur

Att skapa en fiktiv kultur för en roman kan hjälpa till att bygga historiens värld. En stark, detaljerad kultur för karaktärerna i din berättelse kan dra din läsare och göra din fiktiva värld mer trovärdig. För att skapa en fiktiv kultur måste du fokusera på alla element i ett samhälle som påverkar kulturen, inklusive språk, religion, social struktur och sociala normer. Du bör också tänka på kulturens ekonomi och politik för att hjälpa till att definiera det mer detaljerat.

Steg

Del 1 av 3:
Beskriver ditt samhälle och interpersonella relationer
  1. Bild med titeln Skapa en fiktiv kultur Steg 4
1. Beskriv världens sociala hierarki. En stor del av kulturen är hur ett samhälle är organiserat på en social nivå. Tänk på den fiktiva världens sociala hierarki och hur det påverkar kulturen. Finns det en grupp på toppen av samhället och en grupp i botten? Är samhället organiserat av klass, ras eller religion?
  • Till exempel kan världen ha valda ledare eller grupper. Eller det kan vara rättmässigt arvingar till tronen. Kan vara människor i världen diskriminera en viss grupp baserat på deras religion, klass eller ras.
  • Bilden med titeln Skapa en fiktivkultur Steg 5
    2. Diskutera de sociala normerna. Sociala normer är vad som anses vara normalt eller acceptabelt i ett samhälle. Kultur kommer ofta från sociala normer och förväntningar. Skissera de sociala normerna i den fiktiva världen i detalj. Fråga dig själv, vad som anses vara normalt i den här världen? Vad anses vara acceptabelt eller okej att göra i allmänhet?
  • Till exempel kan en social norm i den fiktiva världen vara att män och kvinnor bär full längd kläder i allmänhet och avstå från att röra.
  • Bild med titeln Skapa en fiktivkultur Steg 6
    3. Identifiera tabuerna. Tabuer är praxis som anses vara oacceptabla eller oanständiga. Varje kultur har tabuer som går emot sociala normer. Identifiera några tabuer i din fiktiva värld för att skapa en mer detaljerad och trovärdig fiktiv kultur.
  • Till exempel kan det finnas tabuer runt hur de döda är sörjda och begravda. Kanske är det emot den sociala normen att inte begrava de döda på kyrkogården.
  • Det kan också finnas tabuer runt sexualitet och sexuella relationer mellan människor. Det kan vara emot sociala normer att vara med någon av samma kön eller att ha mer än en sexuell partner i taget.
  • Del 2 av 3:
    Kulturens ekonomi och politik
    1. Bild med titeln Skapa en fiktivkultur Steg 7
    1. Bestäm hur världen fungerar ekonomiskt. Tänk på det ekonomiska systemet i den fiktiva världen. Bestäm hur tecken tjänar pengar och överlever. Detta kommer att påverka den totala kulturen i den fiktiva världen. Är det ett bytesystem utan pengar? Finns det olika nivåer i ekonomin? Är det rika och fattiga människor?
    • Till exempel kan du börja med hur huvudpersonerna i din fiktion tjänar sina pengar. Du kan då tänka på hur deras jobb påverkar hur de tänker, agerar och kommunicerar med andra.
  • Bild med titeln Skapa en fiktiv kultur Steg 8
    2. Skissera det politiska systemet. Du bör också identifiera de politiska systemen eller systemen i den fiktiva världen, eftersom det kommer att informera kulturen. Bestäm om den fiktiva världen bygger på amerikansk demokrati eller en totalitär regim. Bestäm om det finns vinnare och förlorare i det politiska systemet. Skissera hur politiken påverkar karaktärernas liv i din berättelse.
  • Till exempel kan din fiktiva värld ha ett politiskt system baserat på amerikansk demokrati, med politiska partier och valskolan. Eller din fiktiva värld kan kombinera delar av en totalitär regim och socialism.
  • Bild med titeln Skapa en fiktiv kultur Steg 9
    3. Tänk på världens tillvägagångssätt för krig och militären. Ett annat stort inflytande på kulturen är hur militären fungerar i den fiktiva världen. Tänk på om militären har en stark närvaro i världen och i så fall, på vilket sätt. Överväga om det finns en historia av krig eller konflikter i den fiktiva världen. Dessa element kommer alla att bidra till världens kultur.
  • Till exempel, kanske finns det ett glömt krig som bara kommer ihåg av äldre människor i den fiktiva världen. Detta kan då skapa en kopplingskultur från det förflutna för den yngre generationen i världen.
  • Del 3 av 3:
    Bestämning av kulturens språk och religion
    1. Bild med titeln Skapa en fiktiv kultur Steg 1
    1
    Skapa språket eller språk som talas i den fiktiva världen. Språk är en viktig del av en världs kultur. Tänk på hur karaktärerna i din berättelse kommunicerar med varandra. Tänk på om språket är talat och skrivet, om det använder bokstäver, och om det är liknande eller annorlunda än engelska. Vara konsekvent och detaljerad om språket i språket i den fiktiva världen.
    • Det kan också finnas mer än ett språk som talas i din fiktiva värld. Att göra detta kommer ofta att skapa en rikare och mer varierad kultur.
    • Till exempel kan du ha en grupp människor som talar ett språk som liknar engelska och en grupp utomjordingar som talar ett språk som är väldigt annorlunda än engelska. Men notera att detta kan ha oavsiktliga konnotationer, och vissa människor kan ta det som alla språk som inte liknar engelska, eller kulturer som inte är som engelska kulturer, är "främmande" och därmed frukta.
    • Eller du kan ha en stad av människor som talar en dialekt som liknar kinesiska och människor som bor i utkanten av staden som talar ett helt uppbyggt språk.
  • Bild med titeln Skapa en fiktiv kultur Steg 2
    2. Bestämma världens övertygelse. Ett annat nyckelelement är trossystemet eller religionen hos den fiktiva världen. Detta har en stor inverkan av kulturen i den fiktiva världen, som vad folk tror på ofta formar hur de interagerar med varandra och ser världen. Bestäm om det finns flera religioner i världen eller en dominerande religion och andra mindre dominerande religioner.
  • Du kan låna från befintliga religioner, till exempel användningen av en bok som liknar Bibeln eller de heliga i katolicismen. Försök kombinera element från flera olika religioner för att skapa en fiktiv.
  • Till exempel kan du ha en dominerande religion som liknar kristendomen och mindre dominerande religioner som kombinerar element i buddhismen och taoismen.
  • Bild med titeln Skapa en fiktivkultur Steg 3
    3. Identifiera traditioner och ritualer. Skriv ner några traditioner som praktiseras som en del av kulturen. Identifiera ritualer som görs av medlemmar av en viss religion eller grupp i kulturen. Vara specifik och detaljerad. De flesta traditioner och ritualer är mycket gamla eller gamla och har varit träna länge. Tänk på detta när du skapar din egen för den fiktiva kulturen.
  • Till exempel kan du ha traditioner som att recitera en bön före en måltid som en del av kulturen. Eller du kan ha en ritual runt besökande någons hem som förväntas i kulturen.
  • Tips

    Även om världen du skapar är fiktiv, har varje värld sina egna strukturer och begränsningar. För att göra din värld så fullt realiserad som möjligt, försök att genomföra bakgrundsforskning om inställningar eller tullar som du kanske vill efterlikna.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande