Hur man undviker att komma bort som pretentiös

Om du har kallats pretentiös, tror folk förmodligen att du är arrogant, en know-it-all, smug eller överlägsen. Människor har svårt att ansluta sig till en person som de känner är att döma och predika på toppen av en piedestal. Du kommer att ses som mer releable och jordnära om du tar dig tid att lyssna på andras synpunkter och bli intresserade av sina liv. Du kan hjälpa till att förändra vad folk tycker om dig genom att arbeta på din ödmjukhet, liksom att förbättra dina sociala färdigheter.

Steg

Metod 1 av 3:
Visar ödmjukhet
  1. Bild med titeln Undvik att komma bort som pretentiöst steg 1
1. Håll tyst om dina prestationer. Människor är redan sannolikt medvetna om talangerna, gåvorna och utbildningen du äger. Nämna inte dina prestationer om inte någon annan frågar dig om dem.
  • Till exempel, om någon frågar dig hur arbetet går, kan du ge en kort sammanfattning av ett aktuellt projekt du jobbar med, som "Jag får butiken redo för semestern genom att ställa in vissa bildskärmar."Det här låter mycket bättre än" Regionalchefen kom i förra veckan och sa att jag alltid gör det bästa jobbet att få mina anställda att ställa in ändknapparna korrekt."Även om uttalandet är sant, kommer det över som bragging och sounding överlägsen.
  • Om någon frågar dig om dina prestationer, prata om dem kortfattat. Om personen verkar intresserad kan du utarbeta. Till exempel, den person du pratar med kan vara verkligen intresserad av din inbjudan att tala på en konferens. Du kan säga, "Ja, det är nästa månad. Jag är nervös men mycket tacksam för möjligheten, "och sedan utarbeta vad du planerar att prata om. Det låter bättre än, "Jag var så glad att erbjudas inbjudan eftersom jag kommer att bli påstage med några av de viktigaste människorna i mitt fält."Det första exemplet är att ange fakta och känslor, medan det andra uttalandet innebär hur viktigt du tror att du är.
  • Bild med titeln Undvik att komma av som pretentiöst steg 2
    2. Betala komplimanger. Särskilt, komplimangerar andra "bra idéer eller handlingar. Det visar att du uppmärksammar dem och är inte bara inriktade på dina egna intressen.
  • Till exempel kan du säga, "Aaliyah, jag älskade vad du sa i mötet om att nå ut till andra avdelningar på detta projekt. Jag tycker att det var viktigt."
  • Att komplimera människor gör dem också mycket bra om sig själva, och stärker positivt sitt beteende.
  • Sätt andra i rampljuset. Få dem att prata om sina egna prestationer och berömma dem för sina talanger.
  • Bild med titeln Undvik att komma bort som pretentiöst steg 3
    3. Ge andra kredit. Låt andra veta att du inte gjorde det du gjorde på egen hand. Först och främst skiljer den myten av en självgjord person. Alla är hjälpt längs vägen av någon annan. För det andra gör det dig att låta mer ödmjuk och tacksam för den hjälp du har fått.
  • Till exempel, om någon säger, "Din skulptur är fantastisk! Du är så begåvad!"Du kan säga," tack. Jag hade en bra lärare i gymnasiet som hjälpte till att påverka mitt arbete. Jag ger henne ett ton av kredit."
  • Bild med titeln Undvik att komma bort som pretentiöst steg 4
    4. Var inte en know-it-all. Även om du är expert på ett visst ämne, betyder det inte att det fortfarande inte är något där ute för dig att lära dig. Var öppen för att bli undervisad.
  • När folk erbjuder sina idéer, skjut inte dem eftersom du tror att du vet bättre. De kan fortfarande ha något att bidra, och kanske kan erbjuda ett annat sätt att titta på en situation. Försök att säga, "Jag har aldrig tänkt på det så innan" eller "det är ett intressant perspektiv."
  • Om du vet att personen är fel om en sak, avgöra om det är nödvändigt att rätta till dem (till exempel om du arbetar med ett viktigt projekt). Om det är, säkerhetskopiera din korrigering med nödvändig forskning och försök säga, "Nancy, är jag så ledsen. Jag vill inte låta som jag ringer ut, men de tidigare siffrorna som du nämnde var inte korrekta, "Visa sedan den information du har. Om du är artig och ödmjuk, kommer du inte att verka som en know-it-all.
  • Tänk på att olika människor har olika sätt att göra saker som inte nödvändigtvis är felaktiga eller rätt. Att höja barn är ett bra exempel. Det finns många olika sätt att lyfta ett barn framgångsrikt, och det som fungerar bäst för en familj kan vara en fullständig katastrof i en annan.
  • Bild med titeln Undvik att komma av som pretentiöst steg 5
    5. Var tyst. Ibland stöter människor som pretentiösa eftersom de måste dela sin åsikt om allt, och de gör sitt yttrande ljud överlägsen andra människors. Det är inte alltid nödvändigt att dela din åsikt, så interject klokt.
  • Till exempel, säg att du är mycket hälso-medveten, och din syster berättar att hon hade snabbmat till middag. I stället för att berätta för henne hur hemsk snabbmat är för henne (hon vet förmodligen, ändå), kan du fråga henne en fråga om hennes middag (gick hon ut med vänner? Var äter hon?) eller bara ändra ämnet.
  • Bild med titeln Undvik att komma bort som pretentiöst steg 6
    6. Bekräfta dina misstag. Försök inte att skicka skulden på någon eller något annat. Äga dem, ber om ursäkt om det behövs och fortsätt.
  • Med tanke på misstag visar din vilja att vara sårbar, vilket folk ansluter sig till en starkare än en person upp på en piedestal. Att erkänna att du var fel ger andra människor tillåtelse att prata om sina skruvningar, samt hjälper till att bygga empati.
  • Metod 2 av 3:
    Att vara intresserad av andra människor
    1. Bild med titeln Undvik att komma bort som pretentiöst steg 7
    1. Utöva empati. Empati är förmågan att förstå hur en annan person känner, "sätter dig i sina skor" känsla. Föreställ dig själv som den andra personen i en viss situation, hur du skulle känna, och hur du vill att någon ska behandla dig.
    • Tänk till exempel att sitta nära en gråtande bebis på ett flygplan. Det är ett irriterande ljud och det börjar stressa ut dig. Föreställ dig nu att vara förälder till den gråtande bebisen. Föräldern vet hur frustrerade andra människor är på sitt barn och gör allt möjligt för att få barnet att sluta. Hur skulle du känna som föräldern, att veta att folk blev arg på dig och barnet? Du kan känna dig stressad, överväldigad eller hjälplös. Så här utvecklar du empati.
  • Bild med titeln Undvik att komma bort som pretentiöst steg 8
    2. Lyssna. Spendera mer tid att lyssna än att prata. Detta hjälper dig att få förståelse och fosteranslutning med andra, snarare än bulldoze samtalet med dina egna synpunkter.
  • Om du har en svår tid som inte dominerar en konversation, träna gå tillbaka och låta andra ta en tur innan du gör din poäng. Summera de punkter du hört: "Det låter som alla vill få pizza. Jag är bra med det. Alla vill ha pepperoni?"
  • Fråga frågor. Vara intresserad av andra människor och deras liv. De flesta människor älskar att prata om sig själva och uppskatta möjligheten att dela de saker de bryr sig om med andra.
  • Bild med titeln Undvik att komma av som pretentiöst steg 9
    3. Behandla alla som lika. Du är inte bättre än någon annan. Vi har alla våra egna gåvor, och vi har alla våra egna kamp, ​​som vi tar med sig till världen. Tänk på att den person du ser ner på sannolikt har en livshistoria som du vet om ingenting om.
  • Hålla tillbaka dom om andras liv och val. Håll ett öppet sinne och använd dina empati färdigheter för att försöka förstå var personen kommer ifrån, och varför de skulle göra det val de gjorde.
  • Till exempel, kanske den idiot som skär över en körfält för att vända var faktiskt förlorad och bråttom. Tills du känner till hela historien, är det orättvist att döma.
  • Metod 3 av 3:
    Komma ner från piedestalen
    1. Bild med titeln Undvik att komma bort som pretentiöst steg 10
    1. Prova något innan du dömer det. Du kan skriva något som för "under dig" för att delta eller försöka, men varför inte prova innan du knackar det? Du kan upptäcka att du tycker om dig själv. Bygg inte en vägg mellan dig och något annat (för att inte tala om de andra som tycker om aktiviteten) bara för att du tittar på det med förutbestämda begrepp.
    • Fråga någon som älskar den aktivitet du förakt för att berätta mer om det. Du kan njuta av aktiviteten mer om du förstår det eller har lite bakgrundsinformation.
    • Till exempel kan du inte tycka om fotboll, men du bestämmer dig för att hålla ett öppet sinne och delta i ett spel. Gå med en vän som älskar det, som kan förklara spelets invecklingar till dig, och vem vet hur man förbättrar upplevelsen - de kan känna till de bästa förfriskningarna att beställa i spelet, till exempel.
  • Bild med titeln Undvik att komma av som pretentiöst steg 11
    2. Har tillräckligt med förståelse för popkulturen för att få en konversation. Om du normalt sår populär kultur eftersom det är för "lågt panna" för dig, hitta något om det som du är minst minimalt intresserad av så att du kan fortsätta en konversation om det med andra.
  • Följ ett professionellt idrottslag. Eller, åtminstone vara medveten om hur ditt lokala lag gör.
  • Se en Blockbuster-film.
  • Läs den aktuella "måste-läs" boken som alla pratar om.
  • Flip genom en kändisskvällmagasin i mataffärskontrollen eller medan du väntar på doktorns kontor.
  • Bild med titeln Undvik att komma bort som pretentiöst steg 12
    3. Använd din intelligens och utbildning för att hjälpa andra. Ge tillbaka din tid och talanger till en sak du tror på. Dina kompetensområden kan vara användbara för många människor.
  • Volontär. Kanske kan du undervisa ditt kompetensområde till medlemmar i ditt samhälle på en fri klass på ditt samhällscenter. Eller överväga att donera din färdighet till ideella organisationer som kan använda din hjälp. Till exempel, om du är en webbdesigner, volontär din tid på en ideell du tror på och hjälper till att uppdatera sina webbsidor.
  • Många frivilliga möjligheter kommer att avslöja dig för olika idéer och människor, vilket hjälper dig att vara mindre pretentiös genom att bli mer öppet och mindre dömande.
  • Bild med titeln Undvik att komma av som pretentiöst steg 13
    4. Använd vanligt språk. Det finns en tid och en plats för akademiskt, professionellt språk, men när du är i mer tillfälliga inställningar, överväga att anta ett mer vardagligt sätt att tala. Stora ord kan vara kul att lära, men du riskerar att alienera andra genom att använda dem runt människor som kanske inte förstår dem.
  • Tänk på att enkelt, enkelt tal ofta gör jobbet lika bra eller bättre än svårare ord som riskerar lyssnarens förvirring. Till exempel, "avstå från grousing" och "klagar inte" väsentligen samma sak, men den första är mycket mer sannolikt att få någon chef till ordlistan.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Undvik att ta upp detaljer som kan göra att du verkar som om du är bragging.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande