Hur man känner sig välsignad

Det kan vara svårt ibland att uppskatta allt du har i livet, speciellt när tiderna blir tuffa. Det är dock möjligt att känna sig välsignad, oavsett vad du går igenom. I stället för att fokusera på det negativa, följ dessa tips för att hjälpa dig att omfamna det bra som är runt dig!

Steg

Metod 1 av 3:
Lever ditt bästa liv
  1. Bild med titeln Känn välsignat steg 1
1. Börja dagen med a leende. Varje dag, försök att börja din morgon med en positiv attityd, Även när det är svårt. Titta i spegeln och le, och påminna dig om att det är en ny dag där något kan hända. Att vara positiv kan hjälpa dig att minska din stress, vilket faktiskt kan göra dig lyckligare på lång sikt.
  • Försök att hänga upp en positiv bekräftelse där du ser det varje morgon, som bredvid spegeln där du borstar tänderna eller över din kaffekanna. Ta några minuter för att överväga meddelandet varje dag.
  • Din bekräftelse borde vara något som är särskilt för dig. Till exempel, om du kämpar med självtvivel, kanske du vill ha en påminnelse som säger något som, "du kan göra det!"Eller" försök ditt bästa!"
  • Förutom att minska din stress kan vara positiv även ha positiva hälsoeffekter, som förbättrad kardiovaskulär hälsa och till och med förbättrat motståndskraft mot förkylning!
  • Bild med titeln Känn välsignat steg 2
    2. Bli involverad i en hobby. Låt inte argumentet "Jag är för upptagen" Håll dig från att försöka något nytt-de flesta förlorar tid varje dag till sociala medier, e-postmeddelanden och andra procrastinationsmetoder. Men du kommer att känna dig mer välsignad om du spenderar din fritid gör något du verkligen tycker om. Om du inte redan har en hobby, spendera lite tid på att tänka på något du alltid har velat göra, så ta reda på hur du blir involverad!
  • Hitta en hobby som passar din livsstil. Om du är aktiv kan du bestämma dig för att ta upp en sport eller annan fysisk aktivitet, som tennis, konkurrenskraftig dansa, eller Coaching A Little League Team.
  • Om du gillar att hänga och binge-titta på din favoritutställning på Netflix eller Hulu, hantverk som virke eller målning kan vara mer din hastighet.
  • Bild med titeln känner sig välsignad Steg 3
    3. Uppskatta vad du redan har. Det är lätt att falla i fällan att tänka på att ha den senaste elektroniken, coolaste kläder eller största hus kommer att göra dig lycklig, men körningen för att ständigt äga fler ägodelar kommer bara att lämna dig frustrerad. Istället, försök att hitta värde i vad du har. Om du kan vara nöjd med det, kommer du att känna dig välsignad varje dag.
  • I stället för att önska ett större hus, lär du sig att älska den plats där du bor. Häng upp bilder av din familj och vänner, dekorera i dina favoritfärger, och organisera dina saker att få ut det mesta av det utrymme du har.
  • Om du älskar mode men du inte har råd med en helt ny garderob, blanda och matcha dina kläder till nya kläder, och lägg till i en speciell bit då och då när du vill uppdatera din stil.
  • Bild med titeln Känn välsignat steg 4
    4. Lyssna på musik som får dig att må bra. En bra sång kan lyfta ditt humör och kan få dig att känna dig mer kopplad till världen runt dig. Gör en spellista full av de låtar som får dig att må bra och lyssna på det när du får lite ledig tid. Försök att lyssna på din spellista när du kör, städar eller arbetar för ett ögonblick.
  • Alla smaker i musik är annorlunda. Det spelar ingen roll om du älskar pop, punk, fälla musik eller en obskyrlig form av musik som är helt med skedar. Lyssna bara på vad du älskar!
  • Om du inte är säker på var du ska börja, Lyssna på musik online med en internetradiostation som Iheartradio, Spotify eller Pandora.
  • Bild med titeln Känn välsignat steg 5
    5
    Förlåt dig själv När du gör ett misstag. Ingen är perfekt, och om du vill fokusera på att bli välsignad, måste du förlåta dig själv för tidigare misstag. Lär dig att se dessa misstag som att gå stenar på vägen till att bli vem du är idag och omfamna de lärdomar du lärde dig av dem.
  • Var ärlig med dig själv om saker du önskar att du inte hade gjort. Detta hjälper dig att undvika att göra samma misstag i framtiden.
  • Bild med titeln Känn välsignat steg 6
    6. Göra tid att koppla av varje dag. Medan det är väldigt viktigt att arbeta hårt och driva dig själv för att alltid göra ditt bästa, är det också viktigt att sluta och ta en paus en gång i taget. Oavsett hur upptagen du är, borde du göra det prioriterat att hitta tid att slappna av. En avlägsen semester är alltid trevligt, men även om du inte kan göra det, kan du skära ut några minuter för dig själv under dagen för att göra något som bara är för dig.
  • Tänk på vad som verkligen gör att du känner dig avslappnad. Din paus kan vara så enkel som att sitta på din bakre veranda dricka ditt morgonkaffe eller resa till en närliggande böndernas marknad på helgen för att få några färska grönsaker för veckan.
  • Bild med titeln Känn välsignat Steg 7
    7
    Sluta jämföra dig själv med andra människor. Om du alltid tittar på vad andra människor har, blir det svårt för dig att någonsin känna sig fullt nöjd. Någon kommer alltid att ha mer pengar, bättre utseende, eller en trevligare bil än du. I stället för att jämföra dig med dem, titta runt på de saker du har och försök att uppskatta dem.
  • Tyvärr, tack vare uppkomsten av sociala medier, är det alltför lätt att bara se höjdpunkterna i en persons liv. Detta kan då leda dig att känna sig missnöjd med vad du har. I verkligheten visar dessa människor bara vad de vill att du ska se, när deras verkliga liv kan vara lika rörigt och normalt som ditt.
  • När du tar dig själv att jämföra dig med någon annan, ersätta tanken med något trevligt om dig själv istället.
  • Metod 2 av 3:
    Bygga positiva relationer
    1. Bild med titeln Känn välsignat steg 8
    1. Omgiv dig med positiva, intressanta människor. Prioritera att spendera tid med folket i ditt liv som får dig att må bra. Nå ut till dina vänner och familj regelbundet och försök att samlas med dem när du har chansen. Att vårda friska relationer kommer att vara en konstant påminnelse om hur välsignade du är.
    • Ibland, speciellt om du har gått igenom en svår tid, kan du förlora kontakt med människor som är viktiga för dig. Om du märker att det händer, gör ett försök att reparera förhållandet genom att skicka ett samtal eller text som låter den personen veta hur mycket de betyder för dig. Chansen är, du kommer att upptäcka att de bara har väntat på att höra från dig.
    • Om någon får dig att känna dig dålig när de är runt, är det okej att komma tillbaka från det förhållandet, även om de är en släkting.
  • Bild med titeln känner sig välsignad Steg 9
    2. Låt andra veta vad du behöver från dem. Förvänta dig inte att människorna runt dig för att gissa vad du behöver. De är inte sinne läsare, och ber dem att intuitivt förstå vad du vill, kommer bara att låta dig känna dig ledsen och ouppfylld. Detta kan i sin tur till och med få din familj och vänner att dra sig tillbaka från dig. Istället, tydligt kommunicera dina behov på ett slag men specifikt sätt.
  • Till exempel, om du känner dig ledsen och du behöver någon att prata med, försök säga något som, "Jag hade en riktigt tuff dag. Kan vi ta en kopp kaffe så jag kan ventilera om det?"
  • Om du behöver din partner eller barn för att hjälpa mer runt huset, kan du säga, "Jag vet att du är verkligen upptagen, men det är mycket att göra runt huset. Har du något emot att sticka in i ungefär en halvtimme så vi kan få saker rengjorda?"
  • Bild med titeln Känn välsignat steg 10
    3. Acceptera människor för vem de är. Försöker ändra någon till din version av vad du vill att de ska vara är ungefär lika produktiva som att slå huvudet mot en vägg. När du väljer att ha någon i ditt liv, bör du acceptera dem för exakt vem de är, det goda och det dåliga. När allt kommer omkring, om du ändrar något du inte gillar om en person, kan du sluta ändra något om dem som du gillar också.
  • Till exempel, om du älskar att din partner är spontan, men du önskar att de var bättre på att vara i tid, försökte göra dem mer punktliga kan också stoppa dem från oväntat, vilket ger dig blommor efter arbete.
  • Om du känner att en persons dåliga egenskaper uppväger det bra, är du förmodligen bättre att hålla den personen i armlängden.
  • Bild med titeln Känn välsignat steg 11
    4. Lär dig att acceptera komplimanger. Många människor blir vana att minimera eller till och med acceptera komplimanger. Till exempel, om någon säger, "du ser väldigt bra ut idag," Det kan vara frestande att säga, "Oh tack, men jag hade inte riktigt mycket tid att göra sig redo."Istället accepterar nådigt en komplimang när du får en genom att säga," Tack "och försök att se dig som personen ser dig.
  • Du kommer också att dra nytta av att ge frekventa och uppriktiga komplimanger till folket runt dig.
  • Metod 3 av 3:
    Odling av tacksamhet
    1. Bild med titeln Känn välsignat steg 12
    1
    Säg tack till andra. Praxis som visar tacksamhet varje dag, för stora och små saker. Ett enkelt "tack" eller "Jag uppskattar det!"Kan gå långt för någon som har gjort något trevligt för dig, och de kommer att vara mer benägna att hjälpa dig i framtiden. Dessutom, när du uttrycker hur tacksam du är, kommer det att bli en konstant påminnelse om att du är välsignad.
    • Underskatta inte kraften i ett tankeväckande tack not!
  • Bild med titeln känner sig välsignad Steg 13
    2. Håll en tacksam tidskrift. Att skriva ner vad du är tacksam för är ett mycket konkret sätt att "räkna dina välsignelser."Få en liten tidskrift, och gör en regel som du måste spendera några minuter om dagen skriva ner något du är tacksam för. Du kan skriva bara en sak varje dag, eller du kunde ställa ett mål att skriva 3-5 objekt varje dag. Dessa kan vara materiella ägodelar att du är tacksam att ha, människor som betyder något för dig, eller till och med person, tycker du om dig själv.
  • När du känner dig avskräckt, läs igenom din tacksamhetsjournal för att lyfta dina andar och påminna dig själv hur välsignad du verkligen är.
  • Bild med titeln Känn välsignat steg 14
    3. Volontär på fritiden. Om du vill vara mer tacksam för de saker du har i ditt liv, försök att spendera tid att ge en hjälpande hand till människor som är mindre lyckliga. Förutom att bilda kraftfulla vänskap kommer du sannolikt att komma undan med en förnyad uppskattning för allt du har.
  • Du kan försöka hitta en organisation som låter dig bygga hus för behövande familjer, servera mat på ett soppkök eller spendera tid med barn som verkligen behöver en mentor.
  • Om du inte är säker på var du är mest behövs, försök att söka på en webbplats som matchar potentiella volontärer med möjligheter i deras område, som https: // frivillig.org / eller https: // kreativitet.org /.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande