Hur man är en självsäker vacker svart tjej

Att inte känna sig självsäker är en av de vanligaste frågorna för kvinnor över hela världen. Tyvärr, eftersom svarta honor tillhör en minoritetsgrupp, uppfattar de ofta sig som inte lika bra som andra tjejer. Denna underlägsenhet kan vara baserad i deras socialt influerade uppfattning om ras, social status, ålder, höjd, vikt eller upplevd nivå av attraktivitet. Dessutom kan svarta tjejer uppleva rasism, sexism och marginaliseras. Svarta tjejer förtjänar att känna sig sant förtroende och upplyft de positiva egenskaperna hos deras framträdanden och ras / kulturella bakgrunder. Att lära sig att älska huden du är i är det första steget mot att ha varaktigt förtroende som en svart tjej.

Steg

Del 1 av 2:
Älska huden du är i
  1. Bild med titeln vara en självsäker vacker svart tjej steg 1
1. Smile på dig själv i spegeln ofta. Det finns massor av studier som visar att leende kan vara ett bra sätt att känna sig mer positiv och lyckligare om dig själv och ditt liv. Leende framför en spegel kan verkligen hjälpa till att bygga det självförtroende du önskar.
  • Varje morgon innan du går ut i världen, ta dig tid att göra spegeltekniken. Stå framför spegeln med en rak hållning och dina axlar drog tillbaka. Ta ett djupt andetag. Le på dig själv. Lägg märke till egenskaper om dig själv som du beundrar. Älskar du dina ögon? Du ny läppstift färg? Din trendiga frisyr?
  • Var redo. Det kommer alltid att bli människor som sätter dig ner på grund av din hudfärg. Kom ihåg, vad de gör roligt med det mesta är bara stereotyper. Skäms inte över vem du är. Du är en rolig, unik person. Låt inte någon berätta för dig.
  • Bild med titeln vara en självsäker vacker svart tjej steg 2
    2. Recitera en personlig mantra. Mantras är uttalanden som vi upprepar i våra huvuden om och om igen under hela dagen. Om uttalandet som spelar på en slinga i huvudet är negativt, kommer du att känna dig dålig om dig själv eller saknar förtroende för dina förmågor. Positiva uttalanden ger dig den person du längtar efter att vara.
  • Du kan säga din mantra framför spegeln eller du kan aktivt tänka frasen när du mediterar eller går igenom dina morgonaktiviteter som att göra din säng och borsta tänderna. Att återställa den positiva kommer så småningom tillåta det att manifestera i ditt liv. Du kan också använda din mantra i tider med stor stress eller när du tvivlar dig själv.
  • Exempel på mantra kan vara citat eller texter från låtar som speglar din kärnkomponemang, eller de kan vara enkla deklarationer som "jag är tillräcklig." eller "Jag är inte vem jag ska vara. Jag blir alltid."
  • Bild med titeln vara en självsäker vacker svart tjej steg 3
    3. Gör en lista över dina positiva drag. Om du saknar självförtroende måste du ta en stund och tänka på dina styrkor. Sätt dig ner och skapa en lista. Detta påminner dig om alla saker du måste vara stolt över och kan långsamt göra dig mer självsäker över tiden. Ibland fokuserar vi så mycket på vad vi inte är att vi förbise vad vi är.
  • Dessa egenskaper kan vara fysiska, akademiska eller arbetsrelaterade. Till exempel kan du göra en lista med följande attribut: Jag har vacker, strålande hud. jag arbetar hårt. Mina ben är starka och friska.jag är intelligent. Jag är en underbar vän. Jag är en bönskrigare. Jag är kreativ. Min kropp är underbar.
  • Reflektera över dina positiva attribut och du kommer att känna dig bättre rustad att gå ut i världen som den vackra, kompis som du är.
  • Håll den här listan praktisk för när du känner dig eller inte så bra om dig själv. Häng det på din fåfänga för att titta över när du är redo, på ditt kylskåp, eller behåll en liten lista i din plånbok för enkel åtkomst dygnet runt.
  • Bild med titeln vara en självsäker vacker svart tjej steg 4
    4. Få en grepp om din kultur. Forskning har visat att svarta ofta utvecklas genom flera steg i en rasidentitetsmodell där du först ser vita som att vara bättre och själv som är underlägsen till det sista steget där du internaliserar din kultur och skördar en hel del självkänsla och förtroende. Att få en grundlig förståelse för din historiska och kulturella bakgrund kan hjälpa dig att assimilera dina känslor om ras till en positiv självidentitet.
  • Du kan läsa böcker och lyssna på inspirerande högtalare som förklarar alla aspekter av din kultur. Du kan också prata med äldste i din familj och samhälle som delar din rasbakgrund för att glana sina perspektiv.
  • Bli medveten om de inneboende styrkorna i din rasgrupp. Trots rasism och historisk förtryck har svarta samhällen många betydande värderingar som att betona vikten av samhörighet och samhälle, med fokus på att förbättra sig och få en utbildning, som lutar sig på familjen i tider av behov och har en stark känsla av religion eller andlighet.
  • Att få kunskap om dig själv och din rasgrupp kan låta dig se alla anledningar som du måste vara självförtroende och full av stolthet om din tävling.
  • Bild med titeln vara en självsäker vacker svart tjej steg 5
    5. Hitta din röst. Om du saknar förtroende, kanske du inte är bekväm att prata för dig själv eller uttrycka dina tankar eller åsikter. Varje kvinna måste lära sig att utveckla sitt eget unika sätt att uttrycka sig själv. Öva att vara assertiv, och inte aggressiv.
  • Att hävda dig själv innebär att du talar om det fortfarande respekterar andra. Sätt att hävda dig själv kan inkludera att förbereda dina ord innan du talar, använder "Jag" uttalanden, som avstår från att skylla den andra personen och inte hålla våld i kommunikation.
  • Del 2 av 2:
    Avtäcka ditt bästa jag
    1. Bild med titeln vara en självsäker vacker svart tjej steg 6
    1. Omfamna din unika stil och personlighet. Känner du att du ofta sätter i en låda på grund av din hudfärg eller rasbakgrund? Du behöver inte vara. Du kan vara den som du vill ha. Gilla vad du gillar. Countrymusik. Poesi. Jakt och fiske. Mode. TV eller böcker.
    • Känn dig fri att utforska gillar och ogillar. Det är inte disloyal att ändra din favoritmat, musiker, film, djur eller vad som helst annat per timme om du vill! Lär dig om de saker som intresserar dig. Upptäck din egen kultur och andras. Sluta lära om du tycker att det blir tråkigt. Att veta vad du gillar och engagerar andra i dina intressen kommer att få dig att känna dig mer självsäker.
    • Kom ihåg att det är okej att vara vem du är. Det är i din makt att bli vad du än önskar eller att stanna precis som du är. Det är ditt val!
  • Bild med titeln vara en självsäker vacker svart tjej steg 7
    2. Vårdar din kropp, sinne och ande. Ett annat enkelt sätt att bygga förtroende är att ta hand om ditt tempel. När du vet att du bryr dig om dig själv, känner du dig bättre om du som sätts på displayen för världen.
  • Att veta att din kropp ser ut det bästa som kan se tillåter dig att bära dig med stolthet och respekt. Naturligtvis kan inte alla se ut som en personlig tränare. Träna regelbundet men accepterar också att alla mänskliga kroppar är unika olika. Lär dig att älska din om det är mager, kurvigt eller tyngre. Här är sexvägs Fysisk aktivitet kan göra dig mer självsäker.
  • Det är trevligt att behandla dig själv då och då men du bör också se till att du bränner din kropp med de adekvata vitaminer och näringsämnen som behövs för optimal funktion. Upprätthålla en balanserad kost av magert kött, hela korn och gott om frukter och grönsaker. Drick också 8 glas eller mer vatten varje dag för strålande hud.
  • Om du snubblar genom dagen för lite sömn kan din mentala hälsa och självuppfattas vara i fara. Regelbunden sömn på cirka 7 till 9 timmar kommer att förbättra din självkänsla och övergripande hälsa.
  • Att komma i kontakt med din andliga sida kan göra underverk för ditt självförtroende. Om du är en andlig person, vilket framhäver den delen av dig själv kommer att förbättra din självkänsla och hjälpa dig att ansluta till andra. Kom ihåg att du föddes för att tjäna ett unikt syfte.
  • Bild med titeln vara en självsäker vacker svart tjej steg 8
    3. Öva god hygien. Ha kunskap om att du ser och luktar ditt bästa är en stor förtroende booster! När du lägger in extra tid på ditt utseende kan du lyfta hakan lite högre. Du kan se och känna dig självsäker oavsett om du har en t-shirt och svett eller din bästa klänning. Allt du behöver göra är att upprätthålla god hälsa och hålla dig ren och välskötta.
  • Dusch varje dag eller varannan dag (beroende på hudens torrhet), använd deodorant, borsta tänderna två gånger om dagen, floss tänderna före sänggåendet och tvätta ansiktet två gånger om dagen. Och kom ihåg, gå inte och sova utan att ta bort din smink. Det är inte bra för din hud. Ta hand om din hud genom att fuktar och använda solskyddsmedel.
  • Ge dig själv en fantastisk doft - gör det till ditt varumärke. Känn inte att en parfym du gillar är inte för dig bara för att den som främjar den har olika hud än du. Bära oavsett doft du gillar, eller, bär inte en alls. Du kan också använda naturliga oljor, krämer och pulver. Det är en fantastisk Förtroende booster när någon säger, "Du luktar gott"...Och du har inte på sig några parfym eller doftande produkter.
  • Bild med titeln vara en självsäker vacker svart tjej steg 9
    4. Utveckla en skönhetsrutin baserad på din naturliga hud och hårtyp. Svarta tjejer kan skryta en rad hudfärger från Beige till Deep Mocha. Plus, inom dessa hudtyper är ett brett utbud av komplex och hudtyper. Hårtyper är lika olika. Lär dig din unika typ och utföra dagliga eller veckovisa regimer för att hålla din hud och hår frisk och lysande.
  • Lära sig hur Ta hand om svarta tjejer hår. Oavsett om det är avslappnad, naturligt, flätat eller vävt, se till att det är rent och friskt. Afroamerikanska hårtyper är mycket mångsidiga: det kan bäras rakt, lockigt, kinkigt, lös, flätat, låst eller bara om någon annan stil du kan tänka på. Omfamna detta faktum och din naturliga skönhet! Det finns många online-resurser som hjälper dig att lära dig Hur man bryr sig om ditt hår.
  • Färgen på din hud kommer vanligtvis inte att bestämma din skönhetsregim. I stället baserar dina ritualer på den typ av hud du har, som kan vara oljig, torr, känslig, akne-ärr, rynkning eller rosacea. Oavsett din hudtyp bör de flesta skönhetsrutiner inkludera mild rengöring, solskyddsmedel, fuktgivande och sminkprodukter (tillval) som anpassar sig till dina hudbehov.
  • Besök en skönhetsdisk på en drogbutik eller varuhus för att lära dig vilka produkter som är bäst för din hudtyp. Säljaren där borde kunna hjälpa dig. Om du har en särskild angelägenhet som keloid hud eller akne ärrbildning som är vanlig i afroamerikanska kvinnor, se en hudläkare för professionell vägledning.
  • Tips

    Kom ihåg att om du inte är frisk på insidan (mentalt och fysiskt), kommer du inte att känna dig frisk på utsidan. Ta hand om din kropp, sinne och själ!
  • Vet att du fortfarande växer och din kropp förändras. Vi växer alla till oss själva och vårt utseende också! Så länge du tar hand om dig själv med bra träning, ätande och hygienvanor, kan du se bra ut i vilken hud du är i.
  • Vet att du förtjänar att bli behandlad bra. Ta hand om dig själv och andra människor kommer att inse att du förtjänar att respekteras och behandlas bra.
  • Vara öppen och utöka din uppfattning för att se negativa situationer i ett nytt ljus och arbeta mot förändring.
  • Varningar

    Vara "tillräckligt bra" För dig själv först. Om människor förtjänar att vara i ditt liv, kommer de att uppskatta dig för hur du vill vara.
  • Folk kommer att kritisera dig. Kom ihåg att fråga dig själv om förändringen skulle göra dig glad eller växa som en person. Om du inte tror att du skulle vara glad, kanske du inte ska försöka förändra för andra.
  • Saker du behöver

    • Lotion (valfritt)
    • Antiperspirant eller deodorant (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande