Hur man är en lyckligare person

Lycka betyder olika saker för olika människor. Vissa människor finner glädje i rullkusten och bungee hoppar, medan andra hittar lycka i något så enkelt som en bra bok. Det som gör dig lycklig kommer att vara unik för dig, men det finns flera enkla sätt att förbättra din känsla av lycka, oavsett vad du tycker om att göra på fritiden. Oavsett om du vill förbättra din attityd eller du söker bara en snabb fix när du känner dig blå, här är några alternativ som hjälper dig att bli en bättre, lyckligare person.

Steg

Metod 1 av 16:
Testa något nytt.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 4
1. Variety är livets krydda, så gå utanför din komfortzon. Om du aldrig har gått på en vandring, packa din väska och gå till närmaste statspark. Om du aldrig har provat etiopisk mat, ta några vänner och prova den nya restaurangen ut. Även om du inte blir kär i varje ny sak du försöker, kommer sorten att vara spännande och du kommer alltid att ha något spännande att se fram emot.
  • Detta är särskilt viktigt när det gäller att resa. Komma dit och besök nya platser. Även om du inte kan flyga ut för din drömsemester just nu, kan du förmodligen klämma i en vägresa till en ny stad.
Metod 2 av 16:
Spendera mer tid utanför.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 15
1. Lägg åt åtminstone minst 20 minuter om dagen för att komma ut ur huset. Ta en promenad genom en lokal park eller utforska en lokal skogsbehållare. Om du är i en stad, ta en promenad runt om i närheten eller svänga med en lokal park och ta i frisk luft.Spendera tid utanför kommer att minska din stress och sänka någon ångest du upplever, och du blir mycket lyckligare på lång sikt om du kommer ut varje dag.
  • Promenader räknas också som en form av motion, så du dödar två fåglar med en sten om du också försöker spendera mer tid att träna.
Metod 3 av 16:
Ta en paus från sociala medier.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 10
1. Om du spenderar lite tid på din telefon kan det vara dags för en paus. Det är svårt att känna sig glad om du ständigt jämför dig med andra och rullar igenom nyhetsartiklarna på din tidslinje kan bum dig ut. Människor som spenderar ett ton tid på sociala medier tenderar att ha högre risk för depression, så försök ta en paus från dina sociala medier. Du kan få den stora dosen av glädje du letat efter.
  • Du kan alltid avaktivera dina konton och återaktivera dem när du känner att du är redo att komma tillbaka online.
  • Det finns appar du kan ladda ner för att styra hur mycket tid du spenderar på sociala medier varje dag. Detta kan vara en stor mellanliggande om du inte vill bli avskuren helt.
  • Sociala medier är bra när det gäller att hålla kontakten med människor i andra delar av världen, och det finns inget egentligen fel med att använda Facebook, Twitter eller Instagram. Det är bara att människor behöver en paus ibland!
Metod 4 av 16:
Ta en ledig dag.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 5
1. Kontanter på en semesterdag eller ring av sjuk för att ta en paus. Tillbringa en dag med vad du vill. Du kan ta en dagsresa till den stranden du älskar, eller bara putz runt huset i din mantel hela dagen. Om du har varit orolig över saker som häller upp på din att göra-lista, spendera dagen med några få uppgifter som du har satt av. Belöna dig med en mikro-semester är ett bra sätt att ta en paus och ladda.
  • Detta är ett särskilt bra alternativ om du har blivit stressad om jobbet. Att ge dig en paus för att fokusera på något annat är ett bra sätt att ladda batterierna.
Metod 5 av 16:
Gör något du är riktigt bra på.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 2
1. Replay det videospelet du har behärskat eller visa upp dina sångkunskaper. Om du är en bra målare, spendera en timme som gör lite konst. Om du kan jonglera, gör det istället. Att utmanas kan vara givande, men ingenting är bättre för ditt humör än att påminna dig själv, du är bra på något. Att utföra en uppgift du är super bra på kan också öka ditt självkänsla, vilket är en viktig del av att vara lycklig.
  • Alla har något de är bra på. Även något så enkelt som att laga en snygg måltid för din familj kan vara super givande.
Metod 6 av 16:
Sluta och lukta rosen.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 3
1. Bränna lite rökelse eller kasta några eteriska oljor i din diffusor. Lukt är en av de mest kraftfulla sinnena, speciellt när det gäller ditt humör. Citron, lavendel, jasmin, rosmarin och kanel är alla bra alternativ om du gör lite ljus shopping eller försöker hitta den perfekta doften för att sätta ett leende på ditt ansikte.
  • Doft har en unik förmåga att utlösa minne. Om det finns en unik maträtt som mormor brukade göra, återskapa den! Nostalgi är säker på att öka ditt humör.
Metod 7 av 16:
Övning.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 6
1. Det är svårt att vara glad om du inte mår bra fysiskt. Att få regelbunden motion kommer att göra underverk för din hälsa, men det kommer också att öka ditt emotionella välbefinnande. Anmäl dig till en rekreationssidor, slå vikterna i gymmet 2-3 gånger i veckan och börja jogga eller cykla för att få blodflödet. Inte bara kommer din kropp att må bättre, men du ger också ditt humör en stor ökning samtidigt.
  • Någon fysisk aktivitet räknas som motion. Städa ditt kök, gå din hund och arbeta på din bil alla räkna, så bara bli rörlig.
  • Du behöver inte gå direkt från ingen övning till en massiv träningsrutin. Även 10 minuters träning om dagen kan göra underverk för din lycka. Börja små och arbeta sedan upp därifrån.
Metod 8 av 16:
Njut av upplyftande filmer och musik.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 7
1. Fyll dina ögon och öron med saker som lägger ett leende på ditt ansikte. Du är mer benägna att vara nere i dumpningarna om du alltid lyssnar på ledsna sånger och tittar på deprimerande filmer. Försök att införliva mer positivitet i ditt liv. Börja dagen genom att sjunga en glad sång i duschen, lyssna på motivational audioböcker och kasta på enstaka känsla-bra romantisk komedi när du inte vet vad du ska titta på netflix.
  • Det här är inte att säga att du inte ska njuta av din dödsmetall och skräckfilmer. Det är en tid och plats för allt - försök bara att engagera med något som gör att du mår bra om världen då och då.
Metod 9 av 16:
Gör saker du tycker om.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 8
1. Lägg åt tid varje dag för att driva de saker som ger dig glädje. Fortsätt att träna det instrumentet, registrera dig för en dansklass eller avsätta tid för fler brädspel med dina vänner. Aktivt förfölja dina hobbyer kommer att ge dig något att se fram emot när du känner dig nere, och du kommer att hitta livet mer uppfyller om du ägnar dig till något som du aktivt bryr dig om.
  • Om du letar efter en ny hobby, försök att välja något socialt. Du är mer benägna att skapa nya vänner om du engagerar sig i en lagsporter, bokklubb eller gemenskapens trädgårdsarbete.
  • Det är omöjligt att slösa tid på något så länge du hittar värde och mening i det. Om du är passionerad om konkurrenskraftig videospel, bränker hantverk öl, eller samla frimärken, låt inte någon få dig att känna dig dålig om att förfölja vad du älskar.
Metod 10 av 16:
Spendera mer tid med dina nära och kära.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 9
1. Ring en vän som du inte har sett på ett tag och hoppa inte över den familjen middag. Spendera tid med positiva människor som bryr sig om dig är ett av de bästa sätten att förbättra din övergripande lycka. Människor är inte avsedda att vara samlade och isolerade, så håll kontakten med dina nära och kära och gå ut ur huset för att se de människor som spelar mest ut.
  • Du kan fortfarande vara social med Covid-pandemin som håller alla inomhus. Ställ in en video Hangout-session över Zooma, spela några spel på nätet med dina vänner och facetime din familj över middagen.
  • Att se dina vänner och familj är också ett bra sätt att mildra stress. Om du någonsin går igenom en tuff tid, nå ut till de människor som bryr sig om dig. Du är säker på att må bättre.
  • Låt inte andras negativa attityder att påverka din lycka. Om du har en vän eller familjemedlem som ständigt klagar eller kritiserar dig, gå inte ut ur din väg för att se dem.
Metod 11 av 16:
Öva slumpmässiga handlingar av vänlighet.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 11
1. När du är snäll mot andra människor, känner du dig bättre om dig själv. Erbjuda att hjälpa din vän att flytta, ge din plats på bussen till någon som kan använda en paus och ta din mamma ut till lunch. Gör ett löfte för dig själv att gå ut ur din väg och göra en snäll sak varje dag. Det finns ingen ersättning för att lägga ett leende på någon annans ansikte.
  • Det finns en slags positiv återkopplingsslinga här där den lyckligare du är, den kinder du kommer att vara och vice versa.
  • Vänlighet kan vara smittsam. Om du hjälper andra människor ut nu, är du mer benägna att hitta den hjälp du behöver i framtiden.
Metod 12 av 16:
Volontär för en värdig sak.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 12
1. Att ge tillbaka till ditt samhälle ger dig syfte och självtillfredsställelse. När du ägnar din tid och energi försöker göra världen till en bättre plats, känner du dig bättre om dig själv.Visa upp för att hjälpa till på ett lokalt soppkök, skriv en check för en lokal nonprofit, eller gå som du kanvas för en politiker som du tror på. Du kommer att se att dina lycka nivåer ökar och du kommer att göra världen till en trevligare plats för andra i processen.
  • Vissa människor är olyckliga eftersom de inte känner sig syfte i livet. Kanske tror de att deras jobb inte spelar någon roll, eller de känner att de inte gör skillnad i sin tid. Om det här kan vara du, nå ut till vissa välgörenhetsorganisationer nära dig för att se hur du kan hjälpa till.
Metod 13 av 16:
Förbättra din attityd med positivt självtalande.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 13
1. Stoppa ohälsosamma tankar och känslor i sina spår och revidera dem. Om du börjar tänka, "Jag gör aldrig någonting rätt på jobbet," avsluta den meningen genom att tacka "men den här gången kommer jag att spika presentationen."Genom att fånga dåliga tankar och känslor som de beskärs, kommer din självmedvetenhet att förbättras och du kommer att få en lättare tid att kontrollera dina känslor, vilket kan öka hur mycket lycka du upplever dagligen.
  • Ett annat sätt att fixa negativa tankar är det här att upprepa en positiv fras eller bekräftelse om och om igen tills ditt perspektiv har förändrats. Du kan säga något som, "Jag är stark, jag är kapabel" eller "Jag kan hantera något hinder."
  • Positivt självtalande är också fysiskt bra för dig. Ju mer optimistiska du är desto mindre stress kommer du att uppleva. Detta kan öka din livslängd, bygga ditt immunsystem och sänka din risk för kardiovaskulär sjukdom.
Metod 14 av 16:
Hantera din stress.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 14
1. Yoga, meditation och djup andningsövningar är bra alternativ. Få vana att göra någon form av avkoppling varje dag för att hålla stressen från att hälla upp. Stress är inte bra för din hälsa, och det kan dramatiskt påverka hur du behandlar känslor. Om du är helt stressad, blir det svårt att hitta din inre fred, vilket är motsatsen till vad du vill ha om ditt mål är att vara lyckligare. Välj en avkopplingsteknik som fungerar för dig och gör det varje dag för att sänka dina stressnivåer.
  • Yoga är ett roligt sätt att träna medan du sänker stress. Antingen registrera dig för en yogaklass i en studio nära dig eller dra upp några nybörjare videor på YouTube och ge det ett skott.
  • Ladda ner en guidad meditationsapp och hitta ett trevligt lugnt ställe att meditera. Följ anvisningarna för att lära dig hur du fokuserar dina tankar och lugnar din kropp.
  • Djupt andningsövningar är ett bra alternativ om du tenderar att överreagera för att stressa i ögonblicket. Lägg en hand på din mage, den andra på bröstet och andas in genom näsan långsamt. Andas genom uppfödda läppar. Gör det här 3-10 gånger för att sänka din stress.
Metod 15 av 16:
Få ett husdjur.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 16
1. Det är ett engagemang, men en furry vän kommer att ge dig leenden. Inte bara att husdjur ger kamratskap när du känner dig ensam, men att ta hand om en annan levande sak kan vara djupt givande. Att veta att du alltid har en vän hemma som väntar på dig är också ett bra sätt att öka din känsla av lycka. Bara se till att du har tid att ta hand om ett husdjur innan du rusar ut och får en.
  • Hundar är extremt lojala och kärleksfulla, men de kräver mycket tid och energi. Katter är ett roligt alternativ som inte kräver dagliga promenader.
  • Marsvin, kaniner, hamstrar och möss är alla fenomenala alternativ om du vill ha en furig vän som inte kommer att vara super högt underhåll.
  • Ödlor och fisk är andra roliga alternativ som inte kräver mycket socialisering.
  • Det finns även studier som visar att crickets kan öka dina energinivåer och humör! Att ta hand om en myrgård kan vara ett bra alternativ om du inte har massor av fritid för en hund eller katt.
Metod 16 av 16:
Var tacksam för vad du har.
  1. Bild med titeln vara en lyckligare person Steg 1
1. Tillbringa några minuter bokstavligen räkna dina välsignelser. Jot ner eller muntligt lista allt du är tacksam för. Försök att börja visa mer tacksamhet också. Varje rättsakter kommer att ge dig lycka, från att tacka dina vänner och familj för att alltid vara där för dig att berätta för främlingar "tack" när de håller dörren öppen för dig. Om du kan få vana att uttrycka tacksamhet, odlar du naturligtvis en mer positiv attityd.
  • En tacksamhet Journal är ett bra sätt att få vana att vara tacksam. Varje dag, spendera 5-10 minuter att skriva om något du är tacksam för.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande