Hur man ändrar din inställning på jobbet

Din inställning på jobbet spelar en viktig roll i din produktivitet och jobbprestanda. En positiv attityd bidrar till framgångsrik framgång, medan en negativ attityd är kontraproduktiv. Kollegor och kunder gillar inte att associera med anställda som har dåliga attityder. Att ha en positiv utsikt kommer också att göra det möjligt för dig att njuta av jobbet mer och mår bättre om dig själv. Därför, om du inte har en positiv attityd, ändra ditt beteende för att förbättra din arbetslivserfarenhet.

Steg

Del 1 av 5:
Pinointing orsaken
  1. Bild med titeln är kunnig Steg 4
1. Identifiera när din dåliga inställning började. Har du alltid haft en dålig attityd på jobbet? Kanske har din attitydändring varit nyare. Har du nyligen startat ett nytt jobb eller en position? Har dina uppgifter skiftats eller anlände en ny chef? Gjorde en av dina favoritkollegor? Känner du att du inte har några andra vänner på kontoret? Kanske har ditt företag blivit omorganiserat. Förstå när din dåliga inställning började kan hjälpa dig att bestämma orsaken.
  • Om du inte alltid har haft en dålig attityd på jobbet, överväga möjligheten att problemet inte helt kan vara med dig. Ingen bor i ett vakuum, och saker som missbrukande chefer och negativa medarbetare kan ha ett betydande inflytande.
  • Om du brukade njuta av ditt arbete och nu känna negativt om det, överväga vad som har förändrats. Har du flyttat till en ny position? Kanske känner du dig inte lämpad för dina nya uppgifter än. Är du på en annan plats i livet? Till exempel, kanske som tonåring du njöt av ditt jobb i detaljhandeln, men tio år på att du letar efter mer än ditt nuvarande detaljhandel kan ge dig. En känsla av missnöje eller meningslöshet kan orsaka en dålig attityd på jobbet.
  • Bilden med titeln vara mer introvert om du
    2. Skriv tidsbestämda dagboksposter. Håll en journal om din attityd på kontoret. Gör tidsbestämda dagboksposter hela dagen, några timmar eller så. Märker du några trender? Tenderar du att ha en sämre inställning på morgonen eller sen eftermiddag när du är trött? Ändras din attityd beroende på vilken du har ett möte? Andra kollegors attityder kan också påverka dig. Om till exempel varje eftermiddag du har ett möte med en negativ kollega, kanske den här personen påverkar din attityd. Att vara medveten om skift i ditt dagliga humör kan identifiera när och med vilken din dåliga inställning framträder.
  • Om du slår en "middagsned" och få grouchy, fixen kan vara så enkelt som att gå upp för att ta en kort promenad eller äta ett hälsosamt mellanmål.
  • Om du märker att du ofta känner dig dålig efter att ha interagerat med en person, till exempel din chef eller en kollega, måste du ta reda på hur du adresserar det här. Att vidta åtgärder avseende negativa influenser på jobbet kan hjälpa dig att känna dig lyckligare och mer produktiv.
  • Bild med titeln Styr ditt undermedvetna sinne Steg 6
    3. Reflektera över dina känslor. Nu när du har bestämt när din dåliga inställning började och när det ofta visas, tänk på hur exakt du känner i dessa ögonblick.Skriv ner hur du känner när din attityd är negativ. Kanske känner du frustrerad, trött, uttråkad eller undervärderad. Att identifiera dina känslor är nyckeln till att vidta åtgärder.
  • Föreställ dig till exempel att du ser följande journalinmatning: "Boss skrek på mig för att vara sent med ett projekt. Jag kände mig väldigt dum och dum." Denna post föreslår att du ska prata med din chef om att prata med dig mer konstruktivt, och även att du ska komma ihåg att det inte är dumt att du är dum.
  • Del 2 av 5:
    Frigöra negativitet
    1. Bild med titeln Förbered dig för ett jobbintervju Steg 8
    1. Ta ansvar för din attityd. Även om dina omständigheter kan påverka hur du känner, utvecklar du din attityd från hur du närmar dig dina omständigheter. Du bestämmer ensam hur du svarar på din personliga situation. Erkänna att förändringen börjar med dig är det första steget mot att förbättra din attityd.
    • Till exempel, även om du har en hemsk chef eller en negativ kollega, kan du fortfarande välja att svara på negativa eller på positiva sätt. Kommer du att bidra till problemet, eller kommer du att arbeta för att göra det bättre?
    • Negativitet kan sprida sig från person till person. Låt dig inte vara en sändare.
  • Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 3
    2. Undvik negativa utlösningsartiklar. Känner du alltid negativ efter att ha läst vissa tidningar? Kanske tittar på morgonnyheterna sätter dig i en nedåtgående spiral. När du har identifierat vilka saker som gör att du ska ha en dålig attityd, försök att minska din exponering för dessa föremål.
  • Om du inte kan minska din exponering för negativa föremål, ändra din reaktion på dem. När du ser negativa nyheter som en historia om en naturkatastrof, tänk istället om hur du kan hjälpa till. Kan du donera pengar, kläder, mat eller din tid? Tänk på positiva åtgärder som du kan ta svar på negativa föremål.
  • Bild med titeln Deal med mobbar Steg 3
    3. Minska interaktioner med negativa personer. Om du har en viss kollega som alltid tar dig ner, försök att minska dina interaktioner med honom. Om det är omöjligt att undvika honom, fråga honom positiva frågor. Fråga honom vad som går bra med sitt arbete den dagen. Fråga honom vad hans favoritfilmer är. Försök att styra dina konversationer mot positiva ämnen.
  • Del 3 av 5:
    Pratar med dina medarbetare
    1. Bilden med titeln har ett bra jobbintervju steg 8
    1. Tala vänligt. Det kan vara frestande att använda negativitet när du pratar om problem, speciellt om de är allvarliga problem. Men negativitet raser mer negativitet. Prova dessa taktik istället:
    • Istället för att säga något som "Dålig idé --- det kommer aldrig att fungera," säg något som, "Jag har oro över det. Vill du höra dem?"
    • Istället för passiv aggression, som säger saker du inte menar eller kommunicerar sarcastiskt, vara direkt. Till exempel, undvik att säga saker som, "Noooo, varför skulle jag få ett problem?" Om du är upprörd. Istället, prova något som, "Ja, jag är inte nöjd med hur du har pratat med mig framför mina medarbetare. Kan vi prata?"
    • Arbetsplatsskvaller kan vara ett stort problem som bidrar till negativa attityder. Delta inte i det.
  • Bild med titeln har ett bra jobbintervju steg 11
    2. Var en positiv närvaro. Hälsa människor lyckligt och även om du har en dålig dag, försök att inte sprida dyster på jobbet. Förstå begreppet wow - titta på våra ord. Vad du säger återspeglar vad du känner och tror. Låt din röst vara en positiv en uppmuntran på arbetsplatsen. Erbjuda leenden, komplimanger och stöd till andra.
  • Om du går igenom en hård tid eller har upplevt en tragisk händelse, tala med din handledare eller en pålitlig kollega för att låta henne veta att du kanske behöver stöd.
  • Bild med titeln Gör ett försäljningssteg 8
    3. Närma sig en problemkollega. Om en kollegas negativitet tar ner dig, försök närma sig honom artigt. Det är helt möjligt att han gör andra obekväma, men ingen känns bekvämt förklara problemet.
  • Håll dina uttalanden "Jag"-fokuserad, till exempel "Jag skulle vilja prata med dig om något. Jag märker att nyligen har du pratat mycket om vad som stör dig om dina kunder. Jag vet att vi alla har irritationer med våra kunder, men det konsekventa fokuset på negativitet gör det verkligen svårt för mig att vara positiv och energiserad på jobbet. Vill du prata om vad som händer?" Använder sig av "Jag"-uttalanden undviker att utfärda skylt eller låta dömande och kunna hålla din kollega från att gå på defensiven.
  • Bild med titeln utvecklar kritiska tänkande färdigheter steg 25
    4. Lyssna på vad han måste säga. Du vet inte vad som händer med din kollega, så lyssna på honom som han förklarar. Kanske är hans mamma sjuk och det gör honom mer irriterad. Kanske är han orolig för underpresterande eller känner sig inte värderad som en lagmedlem. Förståelse där negativiteten kommer från kan hjälpa dig att arbeta tillsammans för att minska det. I många fall kan din kollega bara vara glad att få någon att lyssna.
  • Använd empatiska uttalanden, till exempel "Det låter som det är väldigt svårt för dig" eller "Jag är ledsen att du går igenom det."
  • Även om konversationen inte går bra har du försökt att ta itu med problemet. Om du behöver ta frågan till HR eller till din chef, kommer du att kunna säga att du försökte arbeta med den andra personen och fick inte någonstans.
  • Bild med titeln Deal med arbetsplats mobbning och trakasserier Steg 1
    5. Känna igen tecken på en missbrukande chef. Alla kan ha en dålig dag då och då, men vissa människor är bara arbetsplatsbullar. Om din chef är missbruk, eller helt enkelt inte särskilt konstruktivt i hur hon ger kritik, kan det göra det väldigt svårt att hålla en bra attityd på jobbet.
  • Förskjutande, oacceptabla beteenden inkluderar: skrämmande, trakasserier, bedrägeri, förnedring, personlig kritik eller namnsamtal och aggression. Om beteendet är konsekvent och betydligt missbrukande eller fientligt, kan du ha ett rättsligt fall.
  • Till exempel, om din chef kritiserar ditt arbete genom att säga, "Det här ser hemskt ut! Min mormor kunde skriva en bättre rapport!" Detta är ett missbrukande beteende. Men det är nog inte tillräckligt att stämma henne över.
  • Ibland har chefer bara inte mycket bra kommunikationsförmåga. Till exempel, om din chef kritiserar ditt arbete genom att säga, "Det här är hemskt. Fixa det," Det är inte nödvändigtvis missbrukande, men det är definitivt inte till hjälp. Det är också troligt att du känner dig dålig om dig själv. Om du tror att din chefs kommunikationsstil kan använda lite arbete, är det en bra idé att närma sig henne om det.
  • Bild med titeln hantera en anställd
    6. Tala med din chef. Det kan vara svårt att ha en bra attityd på jobbet när du Boss är missbrukande, antingen till dig eller till andra. Du kan vara rädd för att närma din chef, men negativa chefer kan faktiskt göra dig mindre effektiv och gör dig orolig. Var uppmärksam på Power Dynamics när du närmar dig din chef. Var artig, taktfull och omtänksam.
  • Närma sig frågan som ett samarbete. Kom ihåg att din chef kanske inte ens inser att hon har ett problem, och hon kan inte tänka sig att vara skadlig. Till exempel kan du säga något som, "Jag märker att jag har några problem på jobbet. Kan vi chatta om sätt att ta itu med dem?"
  • Leta efter vanlig mark. Till exempel kan du säga något som, "Jag vet att vi båda verkligen värderar att våra projekt är högkvalitativa" att låta din chef veta att du och hon har samma ultimata mål.
  • Var direkt men respektfull. Använda sig av "Jag"-uttalanden. Du kan säga något som, "Jag har funnit att jag arbetar bäst med specifik, konkret feedback i stället för allmän kommentar. Tror du att du kan erbjuda mig mer specifik feedback på mina rapporter? Jag tror att det verkligen skulle hjälpa mig att göra dem det bästa de kan vara."
  • Var ärlig. Om din chef har sagt saker som är belittlande, trakasserande eller menade, är det klart om det, men undvik att låta dömande. Till exempel kan du prova något som, "Jag kände mig verkligen skadad när du skrek på mig framför mina kontorsmates förra veckan. Det skulle hjälpa mig om du pratade med mig privat om områden där jag kan förbättra." Genom att modellera klart, ärlig, men artig diskussion om dina känslor, kan du till och med hjälpa din chef att hantera dig bättre.
  • Undvik passivt aggressivt beteende. Medan studier tyder på att de kan vara bättre än ingenting, kommunicerar de inte dina faktiska behov och önskemål till din chef.
  • Bild med titeln Gör din man att bli kär i dig igen Steg 11
    7. Ber om ursäkt till andra. Om din negativa inställning har påverkat dina lagmedlemmar, överväga att be om ursäkt för dem. Dela att du har haft en hård tid men strävar efter att göra bättre. Be andra att hålla dig ansvarig. När de hör negativitet som kommer från dig, kan de berätta för dig att sluta.
  • Till exempel säga, "hej, alla. Du kanske har märkt att jag har klagat mycket på vårt företag och de timmar vi arbetar. Jag är ledsen för att ta ner energin här på kontoret. Jag vet faktiskt att vårt företag erbjuder stora fördelar och stöd till oss och jag är väldigt tacksam för det. Jag ska försöka vara mer positiv från och med nu!"
  • Del 4 av 5:
    Strävar efter att vara positiv
    1. Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 16
    1. Brainstorm några alternativ. När du upptäcker vad som orsakar din kontraproduktiva attityd, bestämma vad du kan göra för att avhjälpa dessa orsaker. Till exempel, om din attityd lider för att du känner dig trött, försök att sova mer på natten. Alternativt kan du ta makten under din lunch och bryta tider. Om ditt arbete inte är utmanande nog och du känner dig uttråkad, fråga din handledare om att ta på sig nya uppgifter.
  • Bild med titeln vara singel och glada steg 12
    2. Fokusera på att ha en positiv tankegång. Hur du tänker på något är i slutändan hur du kommer att känna om någonting. Om du vill styra din attityd, var medveten om dina tankar. Fokusera på de positiva sakerna. Eliminera dina negativa tankar genom att medvetet försöka tänka med en positiv, intern röst.
  • Till exempel, när du känner dig frustrerad eftersom någon tar för mycket utrymme på tunnelbanan, tänk istället om hur tacksam du är för kollektivtrafik. Tänk positivt om hur glad du inte behöver köra bilen genom snö och is till jobbet.
  • Påminn dig om att tänka positivt under spända ögonblick på dagen. Till exempel, innan du börjar din pendling eller före ett stort möte, paus och reflektera över vad som har gått bra. Se upp för negativa tankar som, "Wow, jag ser inte fram emot detta möte. Sarah är alltid så svårt på mig." Istället, försök att tänka: "Jag ser fram emot att höra vad Sarah har att säga om min tonhöjd. Jag tror att hennes feedback kan vara användbar."
  • Tänkande positivt tar övning. Känner inte frustrerad om ditt sinne ibland vandrar tillbaka till negativitet.
  • Stoicism uppmuntrar positivt tänkande men tillåter dig också att visualisera det värsta scenariot när dina tankar bor på negativa stunder. Vanligtvis kan du hantera mer än du tror. Ser Vara stoic För fler tips.
  • Bild med titeln avgå graciöst steg 15
    3. uttrycka tacksamhet. Överväg att skapa en tacksamhetslista. Skriv ner alla personlighetsdrag och vänner som du är tacksam. Fokusera på de saker som du är tacksam. Berätta för andra högt. Överväg att göra denna övning när du förbereder dig för att sova. Reflektera över vad bra under dagen.
  • Handla din dåliga attityd för mer tacksamhet. När du saknar ett möte på grund av vägkonstruktion, ändra din attityd. Snarare än att vara frustrerad om dålig trafik, hitta lite tacksamhet. Undersök din omgivning och överväga alla saker som du är tacksam. Till exempel kan du vara tacksam för din hälsa, mental välbefinnande, fysisk styrka, nära vänner och familj, eller den naturliga skönheten som omger dig.
  • Känna igen med ödmjukhet din plats i världen och hur underbart det är att leva. Tänk på livet som en gåva snarare än en rättighet.
  • Bild med titeln utvecklar kritiska tänkande färdigheter steg 20
    4. Statliga positiva bekräftelser. Under hela dagen, justera ditt tänkande genom positiva bekräftelser. Konstruera meningar som talar om personlig styrka, övertygelse och självförtroende. Du kan till exempel säga, "Idag ska jag använda min IT-kunskap för att förbättra vår hemsida. Jag kommer att vara flitig och industriell och gör mitt bästa."Om du upprepar affirmationer flera gånger varje dag, kan du träna ditt undermedvetna till att tänka positivt. Skicka positiva svar på ditt undermedvetna, du kommer att utlösa positiva känslor som sedan kör handling.
  • Håll dina bekräftelser fokuserade på vad du har kontroll över. Om du försöker en positiv bekräftelse som är beroende av andras handlingar eller svar kan du väl finna att det inte fungerar, för du kan inte kontrollera hur någon uppför dig själv.
  • Till exempel kan en gagnlöst bekräftelse se ut som: "Allt kommer att gå bra idag!" Du har inte kontroll över det. En kollega kan ha en hård dag. En viktig fil kan bli skadad. Du kan spilla din lunch över hela dig själv. Men om du upprepar en bekräftelse som "Jag är tillräckligt stark för att komma igenom vad livet kastar på mig idag," Du är fokuserad på vad du kan göra, vilket kommer att vara till hjälp.
  • För vissa människor kan eliminera eventuella tankar på det negativa faktiskt vara skadliga. I dessa fall är det bäst att erkänna det negativa och gå vidare. Känna igen dina ofullkomligheter, men letar fortfarande efter det positiva.
  • Bild med titeln Känn fantastiskt steg 4
    5. Visualisera din bättre attityd. Hur ser du ut? Leende du eller är vänlig? Psykologiska studier om toppprestanda tyder på att många framgångsrika människor, som Nelson Mandela till exempel, använder visualiseringar för att förbättra sina färdigheter och talanger. Genom att bilda din goda attityd kan du börja tro att du har en.
  • Ge din visualisering så mycket detaljer som möjligt. Ju mer detalj, desto mer sannolikt kommer du att vara att använda den som ett sätt att köra dig till det målet.
  • Del 5 av 5:
    Föra din inställning till jobbet
    1. Bild med titeln avgå graciöst steg 1
    1. Närma ditt arbete realistiskt. Ha en klar mental bild av vad ditt förhållande till jobbet ska vara. Acceptera att vissa uppgifter om ditt jobb kan vara mindre uppfyllande än andra. Syfte att göra dessa uppgifter med en positiv attityd. Överväga att belöna dig med en kaffe eller annan belöning efter att ha slutfört långa, tröttsamma uppgifter.
  • Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter Steg 21
    2. Ange arbetsmål för dig själv. Ta hänsyn till dina styrkor och svagheter. Fokusera på att uppnå dina uppgifter på ett sätt som är skräddarsydd för din personliga arbetsstil. För ett stort mål som att avsluta ett stort projekt, sätt mindre sub-mål. På det sättet varje gång du utför ett delmål kommer du att känna en känsla av prestation. Till slut, se dina mål kommer till frukter kan gynna din inställning till arbete.
  • Om du till exempel har ett stort projekt för att avsluta det som stressar dig, försök att skilja det i underuppgifter som "Forskning Marknadsinformationen på måndag," "Konsultera med den lilla företagsrådgivaren på tisdag," "Skriv en skiss på onsdag," "Skriv ett första utkast på torsdag," och "Revidera på fredag." Detta är mycket mer möjligt än ett enda stort mål och ger dig en positiv känsla av prestation när du kolla av underuppgifterna.
  • Bild med titeln lyckas i nätverksmarknadsföring steg 16
    3. Möt med din handledare. Förklara att du har identifierat sätt på vilket du vill förbättra din produktivitet på jobbet. Be om nya uppgifter. Förklara att du vill göra ditt bästa på jobbet. Diskutera möjligheter för ett annat arbetsmönster eller schema. Kanske är ditt företag frivilliga initiativ. Fråga din handledare om att bli involverad.
  • När du träffas med din handledare, förbättrar du det förhållandet och hävdar dig själv som någon som tar ditt jobb och prestanda på allvar. Genom att göra detta kan du skörda positiva arbetsrelaterade fördelar.
  • Be om att arbeta med någon som inspirerar dig. Om det finns en person på din arbetsplats som har en bra attityd, kan du lära dig att vara positiv genom att spendera tid på att arbeta tillsammans med den personen.
  • Fråga din handledare om han kan omplacera uppgifter som du känner undergräver din förmåga att ha en positiv inställning på jobbet. Om möjligt, ändra ditt ansvar så att de anpassar sig mer med dina styrkor och arbetsmål.
  • Bild med titeln utveckla kritiska tänkande färdigheter steg 18
    4. Omdefiniera din arbetsroll. Även om dina uppgifter inte kan förändras, omdefiniera hur du tänker på dig själv. I stället för att fokusera på din titel eller etikett, tänk på vad du gör det bra. Omdefiniera hur du tänker på dina dagliga uppgifter. Om du är en administrativ assistent och spendera mycket av din tid att skriva e-postmeddelanden och svara på telefonsamtal, överväga dig själv som den som gör det möjligt för affärsmän att ansluta till varandra och slutföra viktiga transaktioner. Ditt jobb är att vara den väsentliga länken snarare än att göra upptagen.
  • Undvik att jämföra dig med andra som tycks njuta av de delar av sina jobb som du inte tycker om. Kom ihåg, det är troligt att dina medarbetare inte tycker om delar av sina jobb som du tycker om
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande