Hur man är bekväm i din egen hud

Tenderar du att hänga tillbaka, stanna tyst och försök att inte sätta dig där ute? Oroa dig inte - gott om människor känner sig inte bekväma i sin egen hud. Men det kan sluta idag. Du har mycket att erbjuda, och du måste börja lägga dig där ute om du vill se resultat. Så hur kan du känna dig bekväm i din egen hud? Följ bara för att ta reda på det.

Steg

Del 1 av 3:
Ändra ditt perspektiv
  1. Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka Steg 7
1
Tänk positivt. Du kanske tror att vissa människor är bara naturligt mer positiva än andra. Det är inte nödvändigtvis fel, men låt inte negativt tänkande hålla dig från att fatta ett beslut att vara mer positivt. Om du vill känna dig bekväm i din egen hud, måste du börja tänka på det bästa som kan hända med dig istället för att alltid vänta det värsta. När som helst du tar dig själv att tänka negativt, bekämpa dina negativa tankar med minst två eller tre positiva. Göra ett försök att ersätta dina negativa tankar med positiva och att förvänta sig bra saker att hända med dig - desto mer förväntar du dig att goda saker ska hända, ju mer de kommer.
  • Låt oss säga att du kommer till en fest där du inte vet många människor. Om du tar dig själv, "kommer jag förmodligen att spendera hela min tid som hänger ensam av pita och hummus," du borde ändra den här negativa tanken. Istället berätta för dig själv, "Kanske ska jag göra en ny vän ikväll" eller "Jag ska ha en bra tid att komma ikapp med de få personer jag vet."
  • Positivt tänkande kan hjälpa dig att känna dig lyckligare och har mindre stress.
  • Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka steg 8
    2. Öva acceptans och förbättring.Acceptera vem du är betyder inte att du måste ge upp för att förbättra dig själv.Om det finns en aspekt av ditt liv som du vill ändra, ställer du in mål för dig själv för att hjälpa dig att komma dit.Du kan arbeta för förändring medan du fortfarande accepterar var du är i ögonblicket.
  • Om du till exempel känner dig obekväm att prata med nya människor, acceptera det om dig själv.Säg "Jag är inte alltid bekväm att prata med nya människor, och det är okej."Sätt sedan ett mål för förändring.Ditt mål kan vara, "Jag kommer att prata med någon som jag inte vet två gånger varje vecka."Nästa gång du väntar på en hiss eller stående i linje i en butik, slå upp en konversation med någon.Dessa barnsteg hjälper dig att ändra din komfortnivå över tiden.
  • Ett annat exempel som människor ofta kämpar med är viktminskning.Många människor som känner att de behöver gå ner i vikt är missnöjda med sina kroppar som de är.Men acceptera och älska din kropp som den faktiskt kan hjälpa dig att gå ner i vikt.
  • Bild med titeln Acceptera att du don
    3. Komplimanger dig själv. Du kan plötsligt känna dig bra om dig själv när någon säger att du ser fantastiskt ut, eller när en vän komplimangerar en aspekt av din personlighet. Men komplimangerna kommer och komplimangerna kommer att gå, och i slutet av dagen borde din självvärde inte vara beroende av vad andra människor säger om dig, om det är bra eller dåligt. Du borde kunna acceptera komplimanger från andra nådigt - och verkligen tro på dem, men du borde också bli van vid att komplimera dig själv.
  • Du kan också arbeta med att ge andra människor komplimanger när det känns rätt. Må bra om att göra andra människor bra.
  • Bild med titeln Adoptera i Texas Steg 12
    4
    Utveckla ditt självförtroende. Att vara självsäker är nyckeln till att känna sig bekväm i din egen hud, och det är uppenbart lättare sagt än gjort. Förtroende kommer inifrån, och att utveckla ditt förtroende betyder att du är bra om vem du är, var du är, och vad du måste ta med till bordet. Om du inte kan stå vad du ser i spegeln och känner att du inte har något att bidra till en konversation, kan du inte gå vidare. Arbeta med att hitta åtminstone några saker som du älskar om dig själv, och med att vara nöjd med hur du ser istället för att gå vilse i självmedvetenhet.
  • Att utveckla förtroendet tar en livstid. Men du kan inte börja förrän du gör ett engagemang för att börja ändra hur du känner för dig själv.
  • Gör en lista över dina positiva attribut.Du kan lägga till listan varje dag, eller några gånger i veckan.Om du gör något som gör att du mår bra om dig själv, lägg till den i listan.
  • Bild med titeln Fråga föräldrar om puberteten steg 3
    5. Håll en tacksam tidskrift.Att hålla reda på saker och personer som du är tacksam kan ha en djupgående effekt på ditt liv. Journalen, och praktiserande tacksamhet i allmänhet, kan hjälpa dig att känna dig lyckligare och mer självsäker på vem du är.Det hjälper ditt perspektiv att bli mer positivt, eftersom det får dig att fokusera mer på de goda sakerna i ditt liv.
  • Varje dag, skriv ner minst en sak som du känner dig tacksam för. När du känner dig ner, ta ut din tidskrift och läs igenom den för att påminna dig om alla de goda sakerna i ditt liv.
  • Bild med titeln Groom din personlighet Steg 1
    6. Tänk på dig själv som en vacker person. Det är bra om din pojkvän, bästa vänner, och alla omkring dig tycker att du är vacker, men det spelar ingen roll om du är övertygad om att du är ful. Även en supermodell kan känna sig helt osäker och otillräcklig, och vad du tycker på insidan är mycket viktigare än hur människor ser dig på utsidan. Vet att det första steget att känna sig vackert, tycker verkligen att du är vacker, precis som du är. Om andra människor är överens, så bra, men i slutändan, gör det verkligen ingen skillnad.
  • Titta i spegeln och tänka, "Wow, mitt hår ser bra ut idag!"Eller," Mina ögon ser ganska ut i det här ljuset."Eller ännu bättre," Jag kan se vänlighet i mitt leende och glädje i mina ögon."
  • Om du börjar tro att du är vacker, kommer folk att kunna känna det. Och gissa vad? Det kommer att göra dig ännu vackrare.
  • Bild med titeln Förbättra din personlighet Steg 17
    7. Hedra dina styrkor. Alla har olika styrkor - nyckeln till att hedra din identifierar dem, då vårda dem.Att hålla ett positivt fokus på dina styrkor hjälper dig att behålla en positiv utsikt och känner sig mer bekväm med vem du är.
  • Bild med titeln Uppdatera dig själv Steg 1
    8
    Meditera. Meditering kan hjälpa dig att känna dig mer bekväm i din egen hud eftersom det hjälper dig att känna dig anpassad till din kropp och andan. Ta 10-15 minuter om dagen att sitta ner på en bekväm plats och arbeta med att koppla av varje del av din kropp en i taget. Fokusera på ljudet och känslan av andan som stiger in och ut ur din kropp och låt alla ljud och bekymmer av dagen smälta bort. Detta hjälper dig att känna dig lugnare och bekvämare med vem du är, och hjälper dig att bli av med alla de distraktioner som kan publika dina dagar.
  • Göra en vana med att meditera minst en eller två gånger om dagen och du kommer snabbt att kunna se vilken stor skillnad det gör.
  • Om medling fungerar för dig, kan du också prova yoga. Yoga låter dig också fokusera på ditt sinne och kropp och lägger till rörelse till ditt tänkande.
  • Del 2 av 3:
    Omfamna dig själv
    1. Bild med titeln vara en kreativ tänkare steg 14
    1. Lär dig att älska dig själv. Verkligen älska dig själv kan ta en livstid, så varför inte börja idag? Var bekväm med hur du ser, luktar, ljud, agerar och reagerar på situationer. Arbeta med att hitta en lycka inifrån och låta den utstråla. Om du inte älskar dig själv, så spelar det ingen roll hur många andra människor gör. Det är precis som att du är vacker - du måste känna det först innan det betyder om någon annan gör. Ge dig tillräckligt med "mig tid" för att lära mig att verkligen älska den person du är, att göra de saker som är viktiga för dig, och att tysta ditt sinne så att du kan fokusera på vad som är rätt framför dig.
    • Om du känner dig riktigt överväldigad av världen, ge dig själv en dag med tystnad för att undvika tv, Internet, din telefon eller andra distraktioner. Fokusera på att bara bebodda ditt eget sinne och kropp.
  • Bild med titeln vara rolig och energisk (tjejer) Steg 3
    2. Omfamna dina unika egenskaper. Känslan annorlunda än andra människor är normalt.Vad som är svårt accepteras och omfamnar dina skillnader och står vid vem du är.Börja med att verkligen känna dig själv - vad du gillar att göra, vad får dig att känna dig glad och vad som skiljer dig från andra människor.Sedan arbeta med att acceptera att andra människor kanske inte alltid accepterar eller förstår dessa saker, och det är okej.
  • Tänk på dina unika egenskaper som några av dina viktigaste egenskaper.De är de saker som gör dig som du är, och hjälper dig att stå ut som en individ.
  • Bild med titeln Njut av semestern med bipolär sjukdom Steg 3
    3. Ta hand om din kropp. Se till att du får minst 7-8 timmars sömn, att duscha dagligen och att uppmärksamma hygien. Du kanske inte känner dig bekväm i din egen hud eftersom du alltid känner dig trött eller missnöjd med det sätt du känner. Att ta dig tid att behålla din hälsa kan du hjälpa dig att fixa det. Ta långa bad. Skäm bort dig själv. Var noga med att äta tre balanserade måltider om dagen. Allt detta kommer att få dig att känna dig lyckligare att vara vem du är och lyckligare om att dela det med världen.
  • Att ta hand om din kropp betyder inte att du lägger på smink och ser ut som en modell när du lämnar huset. Det betyder bara att ge din kropp den tid och ansträngning det förtjänar.
  • Bild med titeln Ta ditt sinne av saker Steg 14
    4. Spendera tid med människor som får dig att må bra. En stor del av omfamna som du är och känner dig bekväm i din egen hud är att vara runt människor som stöder dig och får dig att må bra om dig själv. Dumpa de giftiga vänner som alltid tar ner dig, är negativ och ignorerar dig till förmån för sin egen narcissism. Arbeta med att hänga med de människor som komplimangerar dig, bryr dig om hur du känner och behandlar dig med omsorg och kärlek.
  • Bild med titeln Hjälp ditt supportsystem stöd dig Steg 12
    5. Ser säker på att känna sig självsäker. Människor som inte är bekväma i sin egen hud går in i ett rum som de inte hör hemma och tenderar att hålla en låg profil. Nästa gång du går in i ett rum, håll huvudet högt, le och sitta i en stol som det är din favorit comfy stol hemma. Även om du inte ska sparka dina fötter på en ny persons hem, behandla platsen som ditt eget vardagsrum och vara bekväm att bo i ett nytt utrymme. Människor kommer att kunna berätta att du känner att du hör till det, och som om du har tjänat din plats där.
  • Om du projekterar förtroende för en ny situation, blir du mycket mer benägna att känna det. Några sätt att visa förtroende för ditt kroppsspråk är:
  • Håller huvudet högt
  • Står eller sitter lång med bra hållning
  • Håll dina axlar tillbaka och ditt bröst ut
  • Undvika fidgeting eller tappning
  • Återstående öppet genom att inte korsa dina armar över bröstet
  • Del 3 av 3:
    Gör livsstilsförändringar
    1. Bild med titeln återhämta sig från lutningssteg 10
    1
    Hitta din passion. Hitta något som du är passionerad och tillåter dig att integrera den passionen i ditt liv kan hjälpa dig att känna dig lyckligare och mer självsäker.Hitta din passion genom att reflektera över dina intressen, identifiera vad som gör att du förlorar tid, och tänker på de saker du älskade gör som barn.
    • Om du inte är säker på vad din passion är, begå att skriva ner allt som gör att du känner dig upplyst eller aktiverad för en hel vecka. Lämna inte något, oavsett hur liten det är. I slutet av veckan, läs över listan och se om det ger dig inblick i det som får dig att känna dig lycklig som en person.
    • När du har hittat en passion, jobba med det. Om du tänker på passion som en muskel som behöver arbeta för att stärka, snarare än som ett objekt eller en sak du hittar, kommer du mer effektivt att utveckla din passion.
  • Bild med titeln vara en bättre skådespelare Steg 19
    2
    Dansa. Dans kan hjälpa dig att ta besittning av din kropp, släppa lös och känna dig bekväm med vem du är.Olika typer av dans i väldigt olika grupper av människor har konsekvent visat ökad lycka och lägre stress. Detta kan översätta till en ökning i förtroende.
  • Inte säker på var att börja? Registrera dig för en nybörjarklass.Gillar inte klasser? Stäng dina gardiner, vrid upp musiken och ha en solo dansfest i ditt hem.Behöver du vägledning hemma? Få en dansbaserad träning DVD eller hitta en YouTube-video av en nybörjarklass.
  • Bild med titeln överleva en konstskola kritik steg 12
    3. Få kreativitet. Att vara kreativ kan hjälpa dig att förbättra ditt självvärt, hitta känslor som du inte visste att du hade, och må bra om vad du har att erbjuda till världen.Även om det tar förtroende för att omfamna kreativitet, ökar kreativiteten också förtroendet. Även om du inte tror att du är den kreativa typen, kan du sluta överraskande dig själv. Skriv en dikt. Få några färgpennor och skissa ett landskap. Ta en keramikklass. Ta en tolkningsklass. Prova songwriting. Gör något helt ur din komfortzon och se vad du kommer med. Att bli kreativ hjälper dig att se världen på ett nytt sätt och gör dig mer bekväm med vem du är.
  • Göra tid för kreativitet i ditt liv.Om du fastnar i en sömncykel, jobba, gör hushålls sysslor, upprepa, det är osannolikt att du känner sig uppfylld.Att ställa bort tid för lek och kreativitet kan få dig att känna dig lyckligare, vilket kan hjälpa dig att känna dig mer bekväm i din egen hud.
  • Bild med titeln Njut av naturen Steg 1
    4
    Övning. Du behöver inte ha en sex-pack eller vara i toppform för att lägga lite tid i träning varje vecka. Arbeta i bara en halvtimme om dagen eller en timme varannan dag kommer att förbättra ditt humör, håll ditt hjärta starkt och få dig att må bättre om hur du ser och känner. Även ta en 20 minuters promenad varje dag kan hjälpa dig att må bättre om att komma ut ur huset och förbättra din tankegång bara genom att vara i frisk luft.
  • Välj aktivitet över inaktivitet när du kan. Gå 15 minuter till mataffären istället för att köra. Gå till den fjärde våningen i din kontorsbyggnad istället för att ta hissen. Dessa små förändringar kan göra en stor skillnad.
  • Om du har svårt att motivera dig själv att träna på egen hand, ta en yoga eller barre klass med en vän, eller gå med i en lagsport. Övning kan också vara en social sak.
  • Bild med titeln vara säker på scenen steg 12
    5. Göra skratt en större del av ditt liv. Vem som helst kan stå för att skratta mer. Oavsett om du knäcker skämt, hänger med människor som får dig att skratta eller titta på minst en komedi i veckan, desto mer skrattar du, desto bekvämare kommer du att känna dig själv.Du kan känna dig lyckligare och har mindre ångest, vilket kan sänka dina stressnivåer och förbättra din hälsa. Leende mer har också visat sig förbättra ditt humör och få dig att skratta lättare.
  • När du verkligen skrattar, kommer du inte att kunna sluta och tvivla dig själv. Sant skratt kommer att få dig att omfamna ögonblicket och känna sig glad att vara dig själv.
  • Tips

    Få ett supportsystem... Vänner eller familj som kan veta vad du försöker göra och kan vara där för att vara säker på om du har svårt med dina mål.
  • Ditt supportsystem kan också hjälpa dig att uppfylla dina mål genom att kunna erbjuda dig råd som kan hjälpa dig att uppfylla dina mål.
  • Håll dig själv och dina mål Realistiska och genomförbara - det här är där människor tenderar att bli övertygade och översträckta sig. Och se till att du inte börjar njuta av Cleverness för egen skull ..
  • Jämför inte dig själv med andra. Du är vacker och unik.
  • Varningar

    Du kommer att behöva gå ut ur en normal rutin som kan göra dig orolig men lita på dig själv och vet att det är värt det!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande