Hur man utvecklar en positiv inställning till livet

En positiv attityd kan gå långt för att göra dig lyckligare övergripande. Att utveckla en positiv attityd måste du lära dig att styra den. Du kanske också vill spendera lite tid att lära dig att värdera dig själv och din tid, eftersom det kan bidra till en mer positiv utsikter på livet. Ett annat sätt att öka din positiva attityd är att hitta sätt att hantera stress, eftersom stress uppmuntrar dig att tänka mer negativt.

Steg

Metod 1 av 3:
Att lära sig att styra din attityd
  1. Bild med titeln utveckla en positiv inställning till livet steg 1
1. Förstå hur din attityd påverkar ditt liv. Din inställning till livet bestämmer hur lycklig eller olycklig din är. Du kan inte alltid ändra vad som händer med dig, men du kan ändra hur du reagerar på vad som händer med dig. Du gör ett val varje gång du står inför en situation.
  • Till exempel, säg att du får ett platt däck. Ingen gillar att hantera en lägenhet, men du har alternativ för hur du reagerar på situationen. Du kan bli arg och kasta en passform, lyfta ditt blodtryck, och sedan få ditt däck ändrat. Om du blir arg, spenderar du lite tid väldigt olycklig.
  • Å andra sidan kan du chocka upp det till en vanlig del av livet, ta ett djupt andetag och få ditt däck fixat. Genom att inte reagera, kommer du inte att spendera den tiden arg. Faktum är att du kan göra det till något positivt. Kanske medan du fixar ditt däck, kan du komma ikapp på en bra bok du inte har haft en chans att läsa i ett tag.
  • Bild med titeln utveckla en positiv inställning till livssteg 2
    2. Ramhändelser på ett positivt sätt. Det sätt du pratar om händelser kan påverka din attityd. Till exempel, om du pratar eller tänker på ett händelse på ett negativt sätt, fortsätter du att tänka på det i ett negativt ljus. Men om du pratar om det positivt börjar du ändra din attityd om det.
  • Till exempel, säg att du får ett upprörande e-post tidigt på morgonen. Du kan tänka, "Tja, det betyder att den här dagen kommer att bli hemskt." Å andra sidan kunde du tänka, "Tja, det var dåligt, men min dag kan bara gå upp härifrån." Händelsen är densamma, men hur du tänker på det går framåt kan påverka din attityd.
  • Bild med titeln utveckla en positiv inställning till livet steg 3
    3. Ändra ditt språk. Ord som "Jag kan inte göra det" uppmuntra dig att tänka på det sättet. Om du säger att något är omöjligt kommer du sannolikt att tro det. Använd istället positivt språk, till exempel, "Jag kan göra det om jag tar det steg för steg."
  • Bilden med titeln utvecklar en positiv inställning till livssteg 4
    4. Vara proaktiv istället för reaktiv. I varje situation har du ett annat val: du kan klaga, eller du kan göra något om ditt problem. Klagande gör dig olycklig, men att vidta åtgärder kommer nästan alltid att få dig att må bättre om situationen. Det får dig att känna dig produktiv och som om du faktiskt får något gjort eftersom du är.
  • Bild med titeln utvecklar en positiv inställning till livssteg 5
    5. Njut av de små sakerna. Liksom de flesta människor kan du fokusera på dina stora mål hela tiden, ser alltid fram emot nästa semester eller nästa semester. Medan man ser fram emot är inte i sig dåligt, det kan ibland få dig att förbise glädjen i ditt vardag. En bit tårta eller en promenad med en vän är ett enkelt, vardagligt nöje att du kanske inte är värdet om du bara tänker på vad som händer. I stället försök att vara i ögonblicket och ta glädje i vad du gör.
  • Till exempel, om du hittar ditt sinne racing till din nästa semester medan du har en chatt med din vän, dra dig tillbaka till ögonblicket. Lyssna verkligen på vad din vän säger istället för att låta ditt sinne vandra.
  • Bild med titeln utveckla en positiv inställning till livssteg 6
    6. Praxis. Tacksamhet är viktigt för en bra attityd eftersom det hjälper dig att uppskatta de goda sakerna du har i ditt liv. Istället för att fokusera på vad som går fel, lär utövande tacksamhet att du ska fokusera på de goda sakerna.
  • Ta tid varje gång att tänka på vad du är tacksam för. Kanske kan du komma med tre saker varje dag som du uppskattar, och skriver dem i en journal.
  • Bild med titeln utveckla en positiv inställning till livssteg 7
    7. Sluta nå för nästa stora sak. Om du alltid är på utkik efter nästa TV, nästa smartphone, nästa fina bil, kommer du inte att uppskatta vad du har. Du lägger din lycka i det du inte har istället för vad du har, vilket innebär att du kommer att känna att du alltid söker efter något som gör dig lycklig.
  • Med andra ord, istället för att tänka, "Jag måste ha den fantastiska nya telefonen," Försök istället att tänka, "Du vet, den här telefonen jag har är verkligen fantastisk. En telefon för 10 år sedan skulle inte ha gjort nästan så mycket."
  • Bild med titeln utveckla en positiv inställning till livssteget 8
    8. Kombinera fantasierar om mål med realism. Populär Tro säger att om du kan tänka dig att uppnå ett mål, hjälper det dig att komma dit. Men studier har visat att om du bara föreställer dig änden och lycka, kan det faktiskt sakta ner dina framsteg.
  • I stället ta några minuter för att föreställa sig slutmålet. Men du borde också spendera lite tid att tänka på hindren i din väg, eftersom det balanserar fantasin.
  • Metod 2 av 3:
    Värdera dig själv
    1. Bild med titeln utveckla en positiv inställning till livssteg 9
    1. Tala snyggt mot dig själv. Precis som alla andra har du en inre kritiker som vill berätta när du har gjort något fel. Men den kritiker kan börja göra dig att devalvera dig själv. Om du kan göra din inre kritiker till en positiv röst, börjar du värdera dig mer.
    • Ett sätt att se hur ofta du pratar dåligt om dig själv är att ta en enkel tally under en dag. Varje gång en negativ tanke går in i huvudet, gör en anteckning på ett papper eller telefon. Den processen kommer att öka din medvetenhet om hur ofta du kritiserar dig själv.
    • När du har etablerat hur ofta du pratar illa, börja försöka ändra de negativa tankarna till positiva tankar. Till exempel, om du tänker, "Jag hatar mina höfter," Försök istället att tänka på en positiv tanke på den kroppsdelen, som "Jag kanske inte gillar hur mina höfter ser, men de är starka höfter som hjälpte mig att producera en bebis."
  • Bild med titeln utveckla en positiv inställning till livet steg 10
    2. Omge dig med positiva människor. De människor du umgår med påverkar din mentala inställning. Du förtjänar att vara runt människor som försöker vara lyckliga, som det kommer att uppmuntra dig att vara lyckligare. Välj positiva människor för ditt liv och försök att klippa ut människor som uppmuntrar din negativa sida.
  • I samma ven, hoppa över media och nyhetshistorier som tar dig ner. De kan påverka dig lika mycket som de människor du omger dig med.
  • Bilden med titeln utvecklar en positiv inställning till livssteg 11
    3. Hitta inspiration. Hitta böcker, podcaster eller radioprogram som inspirerar dig att vara ditt sanna jag. Varje dag, ta tid att lyssna eller läsa från ett av dessa motivationsprogram. På det sättet, varje dag får du en skott av positivitet, och du kommer att bli inspirerad att gå ut med en positiv attityd.
  • Bild med titeln utveckla en positiv inställning till livet steg 12
    4. Värde din egen åsikt om dig själv. Andra människor kommer att försöka få din känsla dålig om dig själv. Kanske kommer de att döma dig på ditt utseende eller hur du kör en bil. Sanningen är den enda åsikten som är din egen. För det mesta, vad folk säger om dig är inte riktigt om dig, ändå - det handlar om att de försöker göra sig bättre genom att sätta dig ner.
  • Som ett exempel, om någon gör en kommentar om tröjan du har på dig, låt det inte komma till dig. Istället, kom ihåg varför du älskade tröjan i första hand och svarar i natura: "Tja, jag är ledsen att du inte gillar det, men jag älskar verkligen den här orange. Det gör mig glad att bära den."
  • Bilden med titeln utvecklar en positiv inställning till livssteg 13
    5. Hjälpa andra människor. Genom att hjälpa andra människor, gör du en positiv skillnad, vilket gör att du mår bättre om dig själv och uppmuntrar dig att utveckla en positiv attityd. Dessutom kan det hjälpa till att utveckla din känsla av tacksamhet på vad du har i ditt liv.
  • Om du inte är säker på var du ska frivilligt, försök att fråga på din lokala matbank, ett hemlöst skydd, en närliggande skola eller ett bibliotek. Alla är säkra på att ha ett tillfälle för dig att frivilligt.
  • Metod 3 av 3:
    Lindrar din stress
    1. Bilden med titeln utvecklar en positiv inställning till livet steg 14
    1. Fokusera på din andning. När du känner din stressnivå, är det ett sätt att lugna dig själv att ta lite tid att fokusera på andning. Genom att helt enkelt stänga dina ögon och låta din andning fylla upp ditt sinne, börjar du sakta att lugna dig. Försök att andas långsamt och djupt, så att varje andetag sätter ut andra tankar.
  • Bild med titeln utveckla en positiv inställning till livet steg 15
    2. Sova på ett schema. Hur mycket sömn du får kan på allvar påverka din stressnivå och din attityd. Om du inte får tillräckligt, kan din stressnivå stiga lättare, och du är mer benägna att utveckla en negativ attityd. Stickar till ett schema varje natt hjälper dig att få tillräckligt med sömn så att du vaknade upp uppdaterad och lyckligare.
  • Ett sätt att se till att du håller fast vid ett schema är att ställa in ett larm för sänggåendet precis som du sätter ett larm för att vakna upp. Ställ den 30 minuter till en timme innan du vill gå och lägga dig för att påminna dig om det är dags att vinda ner.
  • Bilden med titeln utvecklar en positiv inställning till livet steg 16
    3. Sträck ut din spänning. Om du befinner dig väldigt spänd på jobbet, ta en stund att sträcka för att hjälpa till att lindra det. En enkel stretch kan hjälpa dig att tänka på jobbet, plus det kan lossa musklerna stramas med stress.
  • En enkel stretch du kan anställa flyttas från ko pose till katt utgör. I en stol, luta dig framåt med dina händer på knäna. Båge din rygg utåt. Flytta till Cat Pose genom att böja ryggen inåt.
  • Gå vidare för att sträcka armarna rakt ovanför huvudet, lutar sig till varje sida när du sträcker dig.
  • Du kan också använda ett vridningsflyttning. Medan du sitter, håll armarna böjda och vrid runt ett sätt och sedan den andra.
  • Bild med titeln utveckla en positiv inställning till livssteg 17
    4. Försök skriva i en journal. Att ta tid att skriva varje dag i en tidskrift kan vara en att släppa känslor. Om du låter dina känslor byggas upp över tiden, det kan leda till ett mer stressigt liv.
  • Vad som är viktigt är att låta dina känslor strömma ut på papper. Försök inte göra det grammatiskt korrekt eller perfekt eller oroa dig för vad du ska skriva om.
  • Bild med titeln utveckla en positiv inställning till livssteg 18
    5. Prova en kram. Kramar berätta för din kropp att frigöra oxytocin. Detta hormon kan slappna av dig, såväl som att driva dig för att vara mer socialt, vilket också kan vara bra för din stressnivå.
  • Försök att få minst åtta kramar om dagen. Begränsa inte bara dig till dina vänner och familj - husdjur räknas också.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande