Hur man känner sig glad när julen är över

Julsäsong är fylld med spänning och roligt. Familjer kommer tillsammans för att fira och byta gåvor, och dekorationer förändrar landskapet av städer och städer. När semestern är över, kan bristen på spänning lämna dig att känna dig nere. Kom tillbaka till ett gott humör genom att vara tacksam för dina goda tider, planerar för nästa semester eller plockar upp en ny hobby.

Steg

Metod 1 av 3:
Vara tacksam
  1. Bild med titeln Känn glad när jul är över steg 1
1. Reflektera över semestern. När du känner dig ledsen att semestern är över, uppmanar du dig själv genom att tänka på alla de goda tiderna som du hade. Det är tvungna att vara mycket bra minnen från semestern, så fokusera på dem när du känner dig upprörd.
  • Gå igenom fotografier från semestern. Om du är från en familj som tar mycket fotografier eller videor av familjesamlingar, kolla igenom några av dem om du känner dig låg efter semestern. De kommer att vara en bra påminnelse om alla roliga du hade.
  • Prata med de personer du firade med. Det är aldrig för att börja påbörja. Prata med dina vänner och familjemedlemmar som firade med dig och prata om de goda tiderna på julen. De är bundna att kunna uppmana dig med en rolig historia från semestern.
  • Bild med titeln Känn glad när jul är över steg 2
    2. Bli upphetsad över dina gåvor. Medan gåvor inte är det enda bra med semestern, kan de göra dig glad när du är ledsen om semestern slutar. Spela med leksaker eller prylar, läs böcker och utnyttja alla de gåvor du har fått. De kommer att vara en välkommen distraktion.
  • Bild med titeln Känn glad när jul är över steg 3
    3. Tillbringa dina julpengar. Om du fick pengar eller presentkort, gå ut och behandla dig själv. Du kommer att bli uppmuntrad av nya inköp, och du kanske kan glömma att semestern är över. Gå ut för att äta eller besöka butiker för en bra distraktion.
  • Bild med titeln Känn glad när jul är över steg 4
    4. Skriv Tack Notes. Skicka meddelanden till de personer som fick dig gåvor och tacka dem för en bra semester. Inte bara kommer du att göra en bra gärning, men du kommer att minnas minnen av de tider som gjorde dig lycklig. Använd anteckningarna för att prata om hur mycket du njöt av semestern, och hur du inte kan vänta med att spendera tid tillsammans nästa år.
  • Metod 2 av 3:
    Planering för nästa semester
    1. Bild med titeln Känn glad när jul är över steg 5
    1. Byt ut dekorationer. Dekorationer är en av de bästa delarna av jul, men om du lämnar dem kan det göra dig ännu mer ledsen att semestern är över. Ännu värre, de tomma väggarna kvar av dekorationer du har lagrat kan få dig att känna dig ännu mer ledsen. Hitta kreativa sätt att redecorate ditt hus nu som semestern är över.
    • Köp några växter. Grönska kommer att spruce upp ditt hem, och du kommer att kunna ta hand om växterna under den kommande våren.
    • Köp en ny affisch eller målning. Stora juldekorationer som kransar eller vägghängen kan ersättas med en ny affisch eller målning. Leta efter något färgstarkt och spännande att accent ditt hem. Med en ny konstdel där dina dekorationer var, kanske du inte ens märker att din krans är borta.
    • Lägg upp bilder från jul. Byt ut några av dina juldekorationer med bilder från semestern. Du har en påminnelse om de goda tiderna att ersätta de faktiska dekorationerna.
    • Dekorera för vinter. Vinter kan vara en vacker tid på året om du lär dig att uppskatta det. Dekorera ditt hem för säsongen med många vita föremål, vaser accenterade med kvistar, snöflingor dekorationer och vintergröna kvistar.
  • Bild med titeln Känn glad när jul är över steg 6
    2. Planera för nyår. Julen kan vara över, men nya år ligger precis runt hörnet. Planera en nyårsparti för att komma in i en annan semester. Bjud in någon familj och vänner som besökte till jul och du får spendera mer tid med dem.
  • Bild med titeln Känn glad när jul är över steg 7
    3. Planera för nästa jul. Medan det kan tyckas lite tidigt att bli redo för en annan jul, kan det vara till hjälp att tänka på vad din nästa jul blir som. Gör några inbjudningar och planera vilka gåvor du kommer att ge till andra. Dina planer kan förändras under hela året, men du kommer att kunna göra dina planer på en bra distraktion.
  • Metod 3 av 3:
    Plocka upp en ny hobby
    1. Bild med titeln Känn glad när jul är över steg 8
    1. Övning. Träning kommer att lägga dig i ett mycket bättre humör och hjälpa dig att bränna av några av de extra julkalorerna. Gå för en jogga, lyfta vikter eller spela en sport med några vänner. Om du bor i ett kallt klimat, kan januari vara för kyligt för mycket utomhusaktivitet, så titta på ett gym eller inomhus sportliga.
  • Bild med titeln Känn glad när jul är över steg 9
    2. Börja en ny hobby. Om du har fått några hobbyorienterade julklappar som målar, köksredskap eller ett nytt videospel, sätt dem att använda. Kasta dig själv i en ny hobby och lära sig en ny färdighet hjälper dig att tänka dig av din sorg.
  • Bild med titeln Känn glad när jul är över steg 10
    3. Volontär. Volontärarbete kan hjälpa dig att hålla din julandel levande när du hjälper dem i nöd. Titta på att hjälpa till med lokala soppkök, skydd eller välgörenhetsorganisationer som distribuerar vinterkläder. Du kommer att kunna hjälpa andra genom vintern och tänka dig av slutet av julsäsongen.
  • Bild med titeln Känn glad när jul är över steg 11
    4. Försök att hålla en positiv attityd. Medan det kan vara deprimerande den julen är över, försök alltid att hålla en bra attityd. Kom ihåg att den här julen inte är den sista du någonsin har, och fokusera på saker som gör dig lycklig så mycket som möjligt.
  • Det kan vara särskilt svårt att hålla en positiv attityd om du måste gå tillbaka till jobbet. Men tänk på din återkomst till jobbet som en tom skiffer och ny början. Påminn dig om att du kan börja tillbaka till jobbet med en långsam takt och komma ikapp på din egen tid.
  • Tips

    Var inte för hårt på dig själv. Det är normalt att känna sig lite nere under vintern. Det tråkiga vädret, brist på spänning och tyst liv kan få någon att känna sig ledsen.
  • Nå ut till vänner. Om du känner dig speciellt upprörd, prata med vänner om hur du känner. De kan förstå hur du gör och kan hjälpa till.
  • Varningar

    Om saker blir synd, eller du är orolig för att du har klinisk depression, prata med din läkare eller en terapeut. De kan hjälpa dig med dina problem. Ignorera inte symptom på allvarlig depression, eftersom de kan bli farliga om de är obehandlade.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande