Hur man är en bra medarbetare

Oavsett om du arbetar på ett kontor, ett callcenter eller på en snabbmatrestaurang är det viktigt att arbeta hårt på jobbet och vara en bra medarbetare. Ägna dig åt de uppgifter du är tilldelad och delta i någon utbildning som erbjuds dig. Behandla alltid dina medarbetare, kunder och handledare med professionell respekt. Att vara en bra medarbetare demonstrerar till din handledare som du är dedikerad till ditt arbete och kommer att visa din behörighet för a Främjande eller höja.

Steg

Metod 1 av 3:
Lyckas med ditt jobb
  1. Bildbeteckningen är en bra anställd Steg 1
1. Modell en stark arbetsetik och täcker de grundläggande kraven i ditt jobb. Så snart du startar ett nytt jobb, gör det till ditt företag att lära sig repen så snart som möjligt. Många anställda bosätter sig i en bekväm rutin när de blir skickliga på ett jobb. För att sätta dig ifrån varandra och stå ut som en bra medarbetare, alltid uppfylla uppgiftsfristerna och visa en stark arbetsetik.
  • Som en bra anställd, gör aldrig ursäkter för varför du inte gjorde en uppgift som tilldelades dig.
  • Bild med titeln vara en bra anställd Steg 2
    2. Visa initiativ genom att gå utöver uppgifter som du är tilldelad. Detta kommer att visa din chef som du kan arbeta hårt och tjäna som modellmedarbetare. Ta initiativ till att slutföra uppgifterna på egen hand, så din handledare behöver inte micro-hantera ditt arbete. Om det finns ett sätt som du kan göra mer än att slutföra minimikravet på en uppgift, visa att du är en bra anställd genom att lägga in extra arbete.
  • Om du inte vet hur man gör en viss uppgift som din arbetsgivare förväntar dig att utföra, fråga din arbetsgivare eller medarbetare.
  • Bild med titeln vara en bra anställd Steg 3
    3. Lär dig nya färdigheter och dra nytta av träningsmöjligheter. Många arbetsgivare erbjuder periodisk träning eller online-kurser. I vissa fall kan du förväntas resa till en konferens för företagsutbildning. Dra nytta av dessa värdefulla möjligheter, eftersom de tillåter dig att hämta nya färdigheter och bli en bättre anställd. Plocka upp nya färdigheter och arbetsrelaterad utbildning visar att du värderar att förbättra din arbetsplatsprestanda.
  • Också, om kontoret har en budgetkris och låter människor gå, står högt utbildade medarbetare en bättre chans att behållas än de som bara kan göra en sak.
  • Bild med titeln vara en bra anställd Steg 4
    4
    Ta kritik graciöst När det handlar om din arbetsprestanda. Konstruktiv kritik från en handledare, klient eller medarbetare kan ge några bra idéer om vad folk förväntar sig av dig. Kritik kan också visa dig områden där din prestation har utrymme att förbättra. Det här är en bra sak! Visa kritik som ett tillfälle att förbättra som anställd.
  • Till exempel, säg att en klient påpekar att du gjorde många grammatiska fel på reklamkopia. I stället för att bli defensiv eller skylla på någon annan, ta detta som ett tillfälle att borsta upp på dina skrivförmåga.
  • Bild med titeln vara en bra anställd Steg 5
    5
    Fråga din handledare Vad deras förväntningar är när du är i tvivel. Medan de totala förväntningarna borde ha lagts fram tydligt i jobbet och intervjun kan du upptäcka att arten av ditt arbete förändras som månader och år. Eller kan du ibland bli ombedd att utföra uppgifter runt arbetsplatsen som du inte har utbildats för. Rensa upp förvirring genom att fråga din handledare exakt vad de förväntar sig av dig.
  • Om du till exempel arbetar i en reklambyrå och du är tilldelad en typ av klient har du inte arbetat med tidigare, ta reda på från din chef vad du kan göra för att lyckas med den tilldelade uppgiften. Du kanske säger något som, "Jag har aldrig representerat ett bilföretag innan - har du några råd om vilka typer av annonsstrategier som fungerar bäst?"
  • Bild med titeln vara en bra anställd Steg 6
    6. Erkänna och frivilligt för möjligheter runt kontoret.Volontärarbete för att inte strängt krävt arbete runt din arbetsplats kan du välja den del du ska spela i en arbetsplatsuppgift. Det visar också att du bryr dig om företaget och är villiga att gå den extra milen för att hjälpa till. Detta visar engagemang och ambition, som är 2 egenskaper som chefer letar efter i goda anställda.
  • Bild med titeln vara en bra anställd Steg 7
    7. Samarbeta bra med andra i gruppuppgifter för att visa initiativ. Att vara en lagspelare och samarbeta med andra på projekt visar att du bryr dig om ditt jobb och de personer du jobbar med. Å andra sidan, om du passerar möjligheter att arbeta på projekt, verkar du som om du inte är intresserad av det jobb du anställde för.
  • Bild med titeln vara en bra anställd Steg 8
    8. Använd de senaste 15-20 minuterna av ditt skifte för att vara produktiv och förbered dig för nästa dag. Medan andra anställda kan lämna sitt skifte 15 minuter tidigt eller bläddra på Internet de senaste 20 minuterna, visa att du är en utmärkt och hårt arbetande med hjälp av produktiv användning av den här tiden. En av de bästa användningarna av den här tiden är att organisera ditt arbetsutrymme för imorgon.
  • Ta en stund att lägga bort lösa papper, rengör ditt arbetsutrymme och hitta saker du behöver för nästa dag.
  • Metod 2 av 3:
    Odling av arbetsplatsrelationer
    1. Bild med titeln vara en bra anställd Steg 9
    1
    Utveckla bra relationer med folket på ditt kontor. En viktig aspekt av att vara en bra medarbetare jobbar bra med folket på ditt kontor eller arbetsplats. Att ha en positiv inställning kommer att bidra till att förbättra Office Moral övergripande och visa för dina medarbetare att du är intresserad av att arbeta tillsammans som ett lag. Behandla alla medarbetare med artighet, respekt och vänlighet.
    • Även om du arbetar hemifrån och inte ser dina medarbetare personligen, kan du fortfarande utveckla arbetsrelationer genom att vara artig över e-post.
  • Bild med titeln vara en bra anställd Steg 10
    2. Undvik att delta i arbetsplatsen Skvaller för att visa professionalism. Din arbetsgivare betalar dig inte för att skvaller eller döda tid att prata med dina arbetsplatsvänner. Håll majoriteten av dina arbetsplatsinteraktioner inriktade på uppgiften till hands. Detta visar att du är en bra medarbetare och att du är dedikerad till kvarvarande fokuserad på jobbet. Det kommer också att hålla dig ur onödig kontorspolitik och kli.
  • Naturligtvis vill du upprätta en bra rapport med dina medarbetare, och lite chatt är oundviklig och kan hjälpa tidspasset. Men håll det här chattar professionella och positiva, och undvik att prata om andra anställda bakom ryggen.
  • Bild med titeln vara en bra anställd Steg 11
    3. Erbjuda junior anställda vägledning och uppmuntran att bygga moral. Servering som arbetsplats mentor, oavsett officiellt eller oofficiellt, är ett bra sätt att utmärka sig på ditt eget jobb. Erbjuda att visa nya anställda repen eller erbjuda träningstips. Om du inte är säker på att någon förstod något, var villig att fråga om de behöver hjälp. Gör inte jobbet för dem, lära dem istället.
  • Var försiktig med vad du säger till nya anställda, och håll alltid ditt beteende. Luft inte dina klagomål, frustrationer eller interpersonella konflikter.
  • Bild med titeln vara en bra anställd Steg 12
    4. Ha en positiv inställning runt kontoret för att öka den övergripande produktiviteten. En positiv attityd är ett säkert tecken på en bra anställd och går långt med många handledare. Så, när du pratar med din chef om ett arbetsrelaterat problem, gå med minst ett förslag i åtanke för en lösning. Även om din chef inte tar ditt förslag, kommer du att se ut som en problemlösare, inte en klagare.
  • Om du går runt på arbetsplatsen med en negativ attityd och spendera din tid som griper eller klagar, sänker du moralen på hela personalen.
  • Metod 3 av 3:
    Modellerande arbetsplatsuppförande
    1. Bild med titeln vara en bra anställd Steg 13
    1
    Beter sig professionellt runt arbetsplatsen. Bra anställda modell professionalism genom att behandla andra runt dem med respekt. När du pratar med dina kontorsmates, undviker du olämpliga eller off-color-anmärkningar till medarbetare eller handledare. Undvik att slösa bort din tid, att skämta, vara ofta off-task, eller stå runt i de gemensamma områdena istället för att arbeta i din arbetsyta.
    • Om det här är ditt första jobb ut ur gymnasiet eller högskolan, kan det hjälpa till att föreställa sig att alla du interagerar med är en lärare eller professor.
  • Bild med titeln vara en bra anställd Steg 14
    2. Upprätthålla en ren arbetsuppgift. Gör ditt jobb bra, håll dig till den tilldelade tiden för lunchpauser, och undvik att ha några disciplinära märken som sätts på din arbetsplats HR-post. Så mycket som det är inom din makt, undvik argument eller meningsskiljaktigheter med andra anställda. Om du har en konfliktskonflikt, sortera det genom att prata med din chef och HR-avdelning.
  • Frekventa frånvaro, missade tidsfrister, reprimands för oprofessionellt beteende, eller för många klagomål från kunder kan få dig att avskedas från ditt jobb.
  • Bildbeteckningen är en bra anställd Steg 15
    3. Anländer till ditt jobb i tid varje dag. Punktlighet är en viktig del av att vara en bra medarbetare. Det låter dig starta din arbetsdag i tid och kommer att imponera på din chef och andra medarbetare som arbetar samma skift som du gör. Det är också ett bra sätt att visa kunder att du är en bra medarbetare. Kommer att arbeta sent, å andra sidan, visar brist på intresse eller motivation, eller kan visa att du enkelt distraheras från uppgifter.
  • Om du kämpar för att vara i tid, försök att planera att gå till jobbet 15 minuter tidigt. På det sättet, även om du kör sent för din avsedda ankomsttid, kommer du fortfarande fram till jobbet i tid.
  • Bildbeteckningen är en bra anställd Steg 16
    4. Klä på lämpligt sätt för ditt jobb och kontorsutrymme. Varje arbetsplats är annorlunda - vissa handledare förväntar dig att bära en kostym eller kjol, medan andra inte har något emot jeans och t-shirts. Ta reda på från din chef eller HR-avdelningen vad företagets klädspolicy är. Klä på lämpligt sätt visar att du tar arbetet på allvar och är dedikerade till jobbet, och det kan också öka din prestation.
  • Exempel på olämpligt klädsel för någon arbetsplats inkluderar: färgade eller sönderdelade kläder, otvättade kläder och skjortor med olämpliga ord eller bilder på dem.
  • Community Q & A

    Visste du att du kan läsa expertvar för den här artikeln?Lås upp expertvar genom att stödja WikiHow
    Sök
    Lägg till ny fråga
    • Fråga
      Hur går jag utöver som anställd?
      Arda Ozdemir, MA
      Arda Ozdemir, MA
      Arbetsplats tränare
      Arda Ozdemir är verkställande tränare och grundare av Rise 2 inser, en ideell organisation i Palo Alto, Kalifornien som är dedikerad till att ge en praktisk färdplan mot sin fulla potential i sitt liv och karriär. Arda är en Reiki-mästare, en känslomässig frihetsteknikutövare och en certifierad hjärtberedare och mentor.Arda Ozdemir, MA
      Arda Ozdemir, MA
      Arbetsplats tränare
      Expert svar

      Stöd WikiHow avlåsa upp detta expertsvar.

      Jag finner de bästa medarbetarna är de som har en passion för jobbet och dess uppdrag. Att få allt arbete som gjort är mycket viktigt för varje jobb, men att vara en bra medarbetare, måste du visa att du hittar glädje i ditt arbete. När jag märker att en anställd har en anslutning som motiverar dem att gå utöver, tror jag att det gör dem till en ännu bättre person att arbeta med.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 0helpful 1
    • Fråga
      Vad gör jag om jag inte vet hur man gör en uppgift som ges av min chef?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Politely berätta för dem att du inte vet hur man gör det. De är där för att ge dig skickligheten att göra det. Om du inte känner dig bekväm, fråga dem, fråga en medarbetare.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 1hjälp 28
    • Fråga
      Hur kan jag vara en bra säljare i ett företag där jag är nyutnämnd?
      Samhällsansvar
      Samhällsansvar
      Vet hur man pratar med människor och använder bra försäljningsricks. Titta på vad de andra killarna gör. Alltid vara i gott humör och ler alltid.
      Tack!
      Ja Nej
      Inte till hjälp 10helpful 76
    Se fler svar

    Tips

    Spendera inte mycket tid på personliga telefonsamtal. Arbetet är för arbete. Om du behöver ringa ett personligt samtal under dagen, gör det över din lunchpaus.
  • Kampanjer är oftast baserade på din förmåga att göra ditt jobb, lojalitet mot företaget, din förmåga och din pedagogiska bakgrund.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande