Hur man beter sig på jobbet

Din attityd är lika viktig som dina färdigheter och förmågor. Från kontor till restauranger, lär sig att navigera något nytt jobb kräver en unik blandning av människor färdigheter och engagemang. Du kan lära dig att göra ett bra intryck på din första dag och vända det bra intrycket till ett gott rykte i framtiden.

Steg

Del 1 av 3:
Starta ett nytt jobb
  1. Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 1
1. Komma dit tidigt. På din första dag är det viktigt att göra ett bra intryck och att dyka upp i tid. Se till att du är tillräckligt tidigt för att bli fullt förberedd och ändrad, om det behövs, för att starta ditt skift. Var det redo att gå 10-15 minuter innan ditt skift startar. Budget din tid i god tid, vilket ger dig en extra 30-40 minuter som buffert för saker som trafik, gå vilse och hitta parkering.
  • Om du måste ta kollektivtrafik, eller din nya arbetsplats är någonstans är du obekant med, ta resan några dagar i förväg för att se till att du vet exakt hur lång tid det tar och var det är.
  • Håll inte bortom den tid du är planerad. Att lämna sent kan indikera att du inte kan budgetera din tid effektivt. Imponera din arbetsgivare genom att anlända tillräckligt tidigt för att förbereda dig för dagen, lämna sedan när du är klar.
  • Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 2
    2. Lyssna på din chef och kollegor och använd vad du hör. Du kommer inte att förväntas utmärka genast i de flesta jobb, och de flesta arbetsgivare vet att det kommer att bli en inlärningskurva med nya anställningar. Så, oroa dig inte så mycket om att göra misstag och röra upp din första dag, men fokusera på att lära sig så mycket som möjligt och lyssna nära för att du inte saknar saker.
  • Var medveten om din inlärningsstil. Om du är en praktisk elev, till exempel, be den person som tränar dig för att gå igenom en uppgift än att ha dig att titta på dem.
  • Ta en anteckningsblock eller anteckningsbok med dig så att du kan ta ner viktiga punkter under din träning. Ställ frågor och var noga med att ställa ner svaren.
  • Gör det till ditt mål att bara göra ett misstag en gång. Om din chef berättar hur man gör något, lyssna och kom ihåg så att du inte behöver fråga igen.
  • Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 3
    3. Var inte rädd för att ställa frågor. Massor av nya anställda kommer att vara för fårande att ställa frågor, och kommer att blundra in i att göra saker felaktigt. Vet nog att veta när du behöver hjälp. Det finns ingen skam när det gäller hjälp, speciellt på din första dag. Det blir bättre att få det förklarat en gång och var noga med att du gör det rätt än att försöka gissa och bli utsatt senare.
  • Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 4
    4. Försök att förutse vad som behöver hända nästa. Processen för varje arbetsplats är väldigt annorlunda. Även om du är skicklig och begåvad, tar det lite tid att ta reda på vad som behöver hända, och i vilken ordning. Det bästa sättet att stå ut på din första dag som en bra arbetare är att försöka analysera situationen och ta reda på vad som behöver hända nästa.
  • På vissa jobb kan din första dag involvera mycket stående och titta på. Hoppa in när du ser en öppning. Om du ser en annan anställd som bär en stor stapel påsar från en plats till en annan behöver du inte få veta att du kan hjälpa till.
  • Vid vissa jobb måste du fråga istället för att bara agera. Om du börjar i ett kök och slutar med några rätter kan det tyckas uppenbart att de kommer att gå till diskmaskinen, men det kan finnas någon annan process. Fråga.
  • Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 5
    5. Städa upp utan att bli frågad. En sak som är konsekvent på varje arbetsplats är renlighet och säkerhet. Rätning behöver vanligtvis inte coachas. Se upp för saker du kan organisera, eller sätt som du kan städa upp för att göra arbetsplatsen mycket enklare.
  • Om du arbetar på ett kontor, byt ut kaffefiltret och gör en ny pott. Rengör kopparna och skedarna och kasta bort avfallet. Ta papperskorgen till facket. Hjälpa till att räta upp andra offentliga områden om de behöver rätas.
  • Om du arbetar i ett kök eller en restaurang, håll ögonen på hinder som någon kan resa över, eller hjälpa till att rengöra rätter i ryggen. Ta en tur i diskbänken om du behöver försöka hitta ett sätt att stanna upptagen.
  • Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 6
    6. Var bara dig själv. Det är inte vad du vet, hur talang har du, eller till och med vad du gör på den första dagen som kommer att göra det till en framgång. Det är din attityd och beteende. Din arbetsgivare anställde dig eftersom det fanns något om din kombination av färdigheter och personlighet som kommer att gynna din arbetsplats. Ha tro på din förmåga att lyckas som dig själv, och tror inte att du behöver vara någon du inte är.
  • Du behöver inte agera som din medarbetare agera, för gott eller sämre. Det tar tid för människor att anpassa sig till en ny person på arbetsplatsen, så ge din medarbetare tid att anpassa sig till din personlighet snarare än att ändra ditt beteende för att matcha deras.
  • Del 2 av 3:
    Att vara en bra arbetare
    1. Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 7
    1. Ange kortsiktiga arbetsmål. Att vara en bra anställd innebär att gå utöver uppmaningen. Försök att vara den bästa medarbetaren som du kan vara genom att ställa in personliga mål på kort sikt för att hjälpa dig att sticka ut. Efter några dagar av arbete, försök att identifiera de saker du behöver jobba på det mesta och göra det till ditt mål att få var du vill vara.
    • Om du arbetar i ett kök, gör det till ditt mål att ha alla smörgås recept som memoreras i slutet av månaden, så du behöver inte kontakta ditt fuskblad. Eller gör det till ditt mål att få din tallrikstid ner till de andra medarbetarna.
    • Fokusera mer på kvaliteten på ditt arbete och mindre på din effektivitet i dina första veckor. Gör varje smörgås bra innan du oroar dig för att göra det snabbt. Oroa sig för att bli snabbare och producera mer när du fortsätter.
  • Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 8
    2. Var villig och realistisk om vad du kan göra. Goda anställda är volontärer, villiga att ta på sig extra ansvar och uppgifter när de är frågade. Om du vill odla ett rykte som en pålitlig medarbetare, var då villig att göra saker som behöver göras.
  • Det är också viktigt att känna till dina gränser. Om du redan har 10 saker att göra innan du lämnar idag, frivillig inte att göra en sak som kommer att ta flera timmar. Budget din tid effektivt.
  • Var försiktig när du behöver vara också. Om en medarbetare ber dig att göra något är du inte säker på, det kan vara mer användbart att tänka på en alternativ plan. Var taktfull och skjuta upp till din chef för hjälp, om det behövs.
  • Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 9
    3. Gör bara ditt arbete, gör inte någon annans. En bra anställd är engagerad i att göra sitt jobb bra utan att försöka hantera hur andra arbetar. När du är på jobbet, är du fokuserad på att göra vad du behöver göra för det bästa av dina förmågor. Spendera inte tid att komma in i andras arbete om de inte specifikt ber om din råd eller hjälp. Stå ut genom att få allt gjort som du behöver göra.
  • Försök att undvika arbetsplatsskvaller. Det är lätt att gruppera i lite arbetskläder som kan distrahera dig från ditt ansvar. Bara fokusera på att göra ditt arbete, inte hur bra andra människor gör sitt arbete.
  • Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 10
    4. Var aktiv. Om du ser skräp som skräpar golvet på din arbetsplats, gå inte runt det, informera din chef som någon behöver göra lite plocka upp. Hämta bara det själv. Gör saker för att skapa en bättre arbetsmiljö, inte som du är en bättre anställd.
  • Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 11
    5. Ta med något extra till bordet. Gör ditt jobb bra och slutför det, leta efter sätt du kan göra lite extra för att hjälpa det företag du arbetar för att nå sina mål. Goda anställda kommer till bordet med kreativa idéer för förbättringar och effektivitetstaktik för att hjälpa till att göra din arbetsplats en bättre plats.
  • Försök att komma med några kreativa idéer varje par månader, håll dem till hands om de kommer till nytta. Ta tag i fem minuter för att chatta om din idé i privat med din chef, istället för att få upp det på ett stort gruppmöte.
  • Del 3 av 3:
    Ha rätt inställning
    1. Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 12
    1. Upprätta långsiktiga arbetsmål. Var vill du vara om fem år? Tio? Hur kan det här jobbet hjälpa dig att komma dit? Ställ in tydliga och uppnåbara mål för dig själv på jobbet och arbeta mot dem varje vecka. Att veta hur ditt arbete hänför sig till dina ultimata mål i livet kommer att ge dig självförsäkring och ge motivation för dig att fördjupa ditt företag och dig själv.
    • Försök att hålla en lista över vad du arbetar mot, för att hjälpa dig genom veckorna. Vad du gör just nu kanske inte verkar så viktigt, men hur hjälper det dig att få det du vill ha? Hur flyttar det här uppför stegen?
    • De ultimata målen för det företag du arbetar för är också viktiga, och bör hållas på framsidan av ditt sinne.
  • Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 13
    2. Tala bra från andra anställda. Arbetsgivare uppskattar anställda som stöder andra bra arbetstagare. När du arbetar hårt och konsekvent hjälper till med ditt företags mål blir du en pålitlig röst. Använd din röst för att hjälpa andra som är värdiga för beröm och framsteg.
  • Om andra anställda mockar eller kritiserar en medarbetare, deltar inte. Det kan vara lätt att bilda snarkiga klienter på jobbet, men det kan skapa en giftig arbetskultur. Var inte en del av det.
  • Om du skvaller, ljuger eller fuskar för att få position i företaget, kan du få mark på kort sikt, men förlora det på lång sikt när du byggde upp dåliga relationer med andra anställda. Låt din arbetsgivare utvärdera ditt arbete och färdigheter och bestämma var du passar bäst i företaget.
  • Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 14
    3. Bli investerad i vad du gör. Arbetsgivare värderar anställda som är stolta över vad de gör. Om du gör något du är verkligen passionerad, det är lätt. Men om du arbetar ett jobb för lönen, kan det vara lite svårare att hitta den passionen. Hitta något sätt att bli mer investerat i vad du gör, för att låta din passion skina igenom.
  • Håll dig fokuserad nu Vad detta jobb ger dig, och påminna dig om att lyckas i det här jobbet gör alla dessa saker enklare. Om du arbetar för att mata din familj, eller att betala dig igenom college, påminna dig om att det du gör på jobbet har en direkt inverkan på de delar av ditt liv.
  • Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 15
    4. Behandla alla du stöter på med värdighet och respekt. Medan vissa människor kan vara mycket svåra att interagera med på arbetsplatsen, när du behandlar dem dåligt bör du komma ihåg att du negativt påverkar dina karriärmöjligheter med företaget. Dina medarbetare var så noggrant utvalda som du var, så att du visar förakt för och respektlöshet för någon medarbetare som du stöter på visar ett iväg till din arbetsgivares intellekt.
  • Hur kan jag sluta känna sig avskräckta och glädjande på jobbet?

    Titta på den här Premium Videoupgrad för att titta på denna Premium VideoMet Råd från en branschexpert i denna Premium-video

    Amy WongAmy Wongleadership & Transformations coach

    Tips

    Var självsäker och ärlig i dina kontakter med andra på arbetsplatsen.

    Varningar

    Akta dig för fiskarna / kvinnor. På nästan alla arbetsplats hittar du minst en man eller kvinna som ständigt fiskar för information om ditt lön / schema / personligt liv eller vad du tycker om andra kollegor - det är bäst att undvika att svara på frågor som dessa. Ofta försöker de röra upp drama och kommer att rapportera till kollegorna vad du sa om dem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande