Hur man beter sig på ett nytt jobb

Att starta ett nytt jobb kan vara nerve-wracking. Du har nya uppgifter att lära och människor att träffas. Hur du beter sig på ett nytt jobb påverkar hur andra kommer att behandla dig i framtiden. Ett leende och positiv attityd kommer att gå långt. Behandla andra med respekt och de kommer att återvända till favören. Med några tweaks till ditt beteende är du en modell medarbetare på nolltid.

Steg

Del 1 av 2:
Att vara framgångsrik din första dagTrött på annonser? Uppgradera till PRO
  1. Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 1
1. Förbered dig för din första dagen på jobbet. Börjar på höger fot är viktigt. Människor kommer att bilda varaktiga intryck av dig så tidigt som den första dagen. Du vill göra dina läxor och göra gott om förberedelser. Utan förberedelse kan du springa i svårigheter och hitta dig själv onödigt förvärrad eller irriterad. Att vara kort eller knäppa på en annan medarbetare är ett hemskt sätt att starta ett förhållande.
  • Se till att antingen ta med eller be om en anteckningsbok för att börja ta anteckningar tidigt på dagen. Att föra ett hemifrån visar initiativ. Var inte den nya medarbetaren som inte skriver något ner.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 2
    2. Anländer tidigt och redo att arbeta. Planera att vara där minst 15 minuter tidigt. Rapportera direkt till din chef eller kontakt med personal eller personal.
  • Om du inte vet var du ska gå, vänligen låt en annan anställd veta det här är din första dag och fråga dem om vägbeskrivning. De hade en första dag också så de kommer att förstå.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 3
    3. Slå av din mobiltelefon. Innan du känner till reglerna, anta att du använder din mobiltelefon under öppettider är grunden för omedelbar uppsägning (detta antagande är inte långt ifrån verkligheten). Den första dagen handlar om första intryck. Eventuella mobiltelefonavbrott signalerar en brist på professionalism.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 4
    4. Förbered dig att vara civil och hjärtlig.De flesta av de dåliga arbetsplatsbeteenden kommer från brist på respekt för andra. Medan dina medarbetare fungerar i en mängd olika roller på jobbet, är de fortfarande människor med känslor. Var artig och vänlig att bygga positiva arbetsförhållanden.
  • Förbered dig för att undvika att skämta eller diskutera ras, kön, ålder, sexuell läggning eller religion. Det här är känsliga problem för de flesta. Även om du är bekväm att diskutera dessa ämnen, kan många andra människor känna sig obekväma om du diskuterar dem öppet.
  • Motstå frestelsen att fråga eller pry i människors personliga liv. Om din nyfikenhet kittlas, fråga dig själv om svaret är arbetsrelaterat? Om inte, är det bäst att inte fråga.
  • Kör försiktigt på parkeringsplatsen och var inte oförskämd för andra som du rusar för att klocka in eller ut i tid. Även om du inte är på klockan, är de människor du snabbar förbi och stöter på är fortfarande dina medarbetare.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 5
    5. Presentera dig själv med andra med ett leende. Le och ta tid att presentera dig i hissen eller till kollegor på skrivbordet från din. Detta lilla steg hjälper dig att börja utveckla ett förhållande med medarbetare och låta dem veta att du är en del av laget.
  • När du presenterar dig själv, gör du ett försök att komma ihåg deras namn och positioner. Skriv namn och positioner i din anteckningsbok för att memorera. Om det behövs, notera minnesvärda fysiska egenskaper eller personliga egenskaper som hjälper dig att matcha ansikten med namn. Snabbt lärande namn visar andra du värdesätter dem.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 6
    6. Ställ frågor när de uppstår. Du kommer inte veta hur man gör allt eller förstår du processerna på den första dagen. När du stöter på ett problem, fråga någon omedelbart. Den första dagen är det bättre att fråga och verifiera än att göra något fel. Eftersom det är din första dag, har du en licens att fråga för många frågor. Kom ihåg att skriva ner svaret i din anteckningsbok för framtida referens.
  • Om någon går igenom ett förfarande för fort för att du ska skriva, be dem att sakta ner. Det kan tyckas oförskämd, men de kommer att uppskatta det det. Om du skriver allt ordentligt, behöver de inte upprepa sig senare.
  • När du har avslutat en uppsättning instruktioner, upprepa processen tillbaka till din instruktör. Detta ger dem en chans att se till att du har dokumenterat processen korrekt. De kan också betona vissa punkter du vill lyfta fram.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 7
    7. Följ anvisningarna noggrant och exakt. Du kanske vet hur man gör något redan, men följ sina riktningar först. Fråga innan de avviker från deras process. Det kan finnas kritiska och tydliga skäl till att deras metoder är olika.
  • ISO-9001 och andra standarder har strikta regler som du kanske inte förväntar sig. Med en penna, vit-out, eller en färgad bläckpenna kan landa dig i varmt vatten med din chef. Även godartade ändringar i procedurer kan negativt påverka din prestation negativt.
  • Om du får en dator, försök inte att visa webbsidor eller ladda ner filer utan tillstånd. Detta inkluderar att kontrollera ditt personliga e-post eller nedladdning av bakgrunder. Det kan tyckas vara godartat men kan få dig att komma i trubbel med datortjänstavdelningen.
  • Del 2 av 2:
    Avsluta den första månadenTrött på annonser? Uppgradera till PRO
    1. Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 8
    1. Granska och utöka dina anteckningar kontinuerligt. Efter den första dagen förväntas du komma ihåg vad du har blivit upprepade gånger. När som helst du har ett problem, granska din anteckningsbok först. Begär endast vägbeskrivning om det behövs. Detta hjälper till att visa att du kan arbeta självständigt. Ju tidigare du kan visa detta, desto mer respekt kommer du att tjäna från dina medarbetare.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 9
    2. Visa konsekvent lämpligt arbete beteende. Fortsätt att dyka upp för att arbeta tidigt, klädda lämpliga och redo att arbeta. Den första månaden människor utvecklar tydliga förväntningar om dig. Detta kommer att påverka hur de behandlar dig som medarbetare.
  • Om du är sen eller gör en affärsklänning Faux Pas, ta ansvar för ditt misstag. Trafiken kan ha varit dåligt, men du kunde ha redovisat det. Att göra ursäkter för din tillfälliga brist på etikett visa omedvetenhet.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 10
    3. Läs all anställningsinformation. Något som din chef eller personalavdelning händer dig att läsa över, gör det snabbt. Ställ frågor där du inte förstår. Gör anteckningar av alla regler du tycker är svårt att komma ihåg eller att du tror att du kan bryta av misstag.
  • Till exempel, i de flesta jobb, diskutera lönen beaktas "oetisk" och kan vara skäl för uppsägning. Att diskutera politik och religion kan också få dig i trubbel, även om du gör det dygnet runt.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 11
    4. Fyll i några former omedelbart. Många blanketter måste slutföras inom den första veckan eller månadens anställning. Dessa inkluderar skatte- och sjukförsäkringsregistreringsformulär som en W-2. Du kan behöva fråga dina mänskliga resurser kontakta hur man kan fylla i dessa former på rätt sätt.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 12
    5. Memorera människors namn och relationer. Utöver bara din chef och medarbetare måste du lära dig namnen och relationerna hos människor i hela företaget. Människor som du möter ansikte mot ansikte och avdelningschefer är särskilt viktiga.
  • Om du känner dig överväldigad lärande människors namn och positioner, försöker dra ett diagram över varje avdelning med avdelningshuvudet på toppen och alla under dem nedan. När du lär dig människors positioner kan du skriva ner dem och rikta dem vertikalt enligt deras roll.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 13
    6. Håll dig självsäker och slappna av. Det är ett nytt jobb och det är mycket att lära, men låt det inte skrämma dig. Kom ihåg att du tjänat det jobbet på grund av din erfarenhet och låt din arbetsplats attityd visa det förtroendet och erfarenheten. Om du blir frustrerad eller överväldigad, ta ett djupt andetag och försök igen. Låt dina nya chefer se att du arbetar bra i nya situationer och under tryck.
  • Oavsett hur många anteckningar du skriver kommer du fortfarande att röra upp. När korrigeras, säg "tack" och titta över dina anteckningar för fel. Skyll inte på en annan medarbetare, även om du tror att deras instruktioner var ofullständiga. Granska dina uppdaterade instruktioner med den person som korrigerar dig.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 14
    7. Acceptera lunchinbjudningar om de erbjuds. Även om du tog din lunch, är din lunchpaus mer än mat. Det handlar om att vara social med medarbetare och chefer. Att bli inbjuden till lunchsignaler Ränta. Detta ger dig möjlighet att utveckla ett djupare, bättre förhållande med den här personen.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 15
    8. Håll dig i affärsläge. Oavsett om du är lunch med en medarbetare eller hemma skickar på sociala medier bör du inte koppla av för mycket. När arbetet är inblandat, stanna i en professionell tankegång. Subtila eller abrupt förändringar i din yrkesnivå kan tolkas som en brist på respekt.
  • Bildbeteckningen uppför sig på ett nytt jobb Steg 16
    9. Arbeta som lagspelare. Du är en ny medarbetare, men du är en del av ett lag. Ställ frågor och acceptera kritik med ett leende.
  • När du har slutfört dina tilldelade uppgifter, fråga din chef eller överlägsen vad du kan göra för att hjälpa laget. Var inte rädd för att ställa frågor om du blir ombedd att delta i ett lag eller gruppfunktion.Medarbetare kommer att vara mer benägna att hjälpa dig och svara på dina frågor om du etablerar dig som en lagspelare.
  • Engagera dina nya medarbetare i konversation när de välkomnar dig till laget, men håll dig neutral i dina åsikter om dem. Du är lika sannolikt att bli välkommen till kontorsfantasfotbollspoolen, eftersom du ska bli riktade mot kontorsskvaller, så fortsätt att vara objektiv tills du vet vem välkommen är äkta.
  • Var inte snabb att klaga på ditt arbete, även om du frågade vad du inte gillar om jobbet hittills. Fokusera på hur du kan förbättra ditt eget jobbprestanda.
  • Tips

    Tills du vet jobbet, bära kläder du inte har något emot att förstöra. Även i en kontorsinställning kan du riva kläder på okända möbler eller hitta dig själv täckt av bläck från en gammal penna eller kopiator.
  • Antag inte att dina medarbetare eller chefs dåliga språk eller beteenden är lämpliga att replikera.
  • Om någon begäran eller instruktion verkar oetiskt, överväga att konsultera din chef eller personalavdelning innan du fortsätter.
  • Försök att inte vara känslig. Detta kan bäddande. Bidra inte till negativitet. Vissa medarbetare känner sig hotade och blir kalla till dig.Fokusera på positiva saker och erbjuda en komplimang.
  • Även om du bara börjar ditt första sommarjobb, försök att vara professionell och göra det mesta av det.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande