Hur man är en effektiv handledare

Effektiva handledare är nödvändiga i alla inställningar där anställda behöver vägledning och övervakning för att slutföra uppgifter, tjäna kunder och träffa deadlines. En skicklig handledare är en effektiv kommunikatör, problemlösare och anställd motivator. För att vara en bra ledare och få ut det mesta av alla dina anställda, måste du ha insikt i sina styrkor och utvecklingsbehov. Du måste också ha en tydlig uppsättning förväntningar och mål.

Steg

Del 1 av 3:
Få trovärdighet
  1. Bildbeteckningen är en effektiv handledare Steg 1
1. Ha tro på dig själv. En av de värsta sakerna du kan göra som handledare är att tvivla på dina egna förmågor. Om du är ny att övervaka andra, känna igen att du förmodligen kommer att göra några misstag under vägen, men det betyder inte att du inte är en bra ledare. Skära dig lite slack, men befalla dig själv för att göra det bästa du kan.
  • Tänk på att du anställdes för att vara en handledare eftersom din chef tror att du kan göra jobbet! Nu måste du bara bevisa din chef rätt.
  • Låt dig inte tro att chefer aldrig gör misstag. Ingen förväntar dig att vara perfekt förutom dig själv.
  • Bild med titeln vara en effektiv handledare Steg 2
    2. Föregå med gott exempel. Det är viktigt att ge dina anställda ett bra exempel på modellbeteende. Bara för att du är ansvarig betyder inte att du inte längre behöver följa reglerna. Om du är jobbig, engagerad och etisk, är dina anställda mer benägna att vara så också.
  • Kom ihåg att inte låta din nyfunna makt gå till ditt huvud. Det är viktigt att respektera dina anställda om du vill att de ska respektera dig i gengäld.
  • Din attityd är lika viktig som dina handlingar. Var alltid vänlig och professionell.
  • Bild med titeln vara en effektiv handledare Steg 3
    3. Var konsekvent. Det är viktigt att dina anställda vet vad man kan förvänta sig av dig. Var noga med att alltid lägga ut reglerna och förväntningarna på nya anställda och att genomföra dessa policyer konsekvent. Om det finns ändringar i policyn, se till att anställda förstår dem.
  • Försök att hålla dina känslor under kontroll så mycket som möjligt.
  • Behandla alltid anställda rättvist, och gynna inte en över en annan.
  • Bildbeteckningen är en effektiv handledare Steg 4
    4. Var villig att ändra. Goda handledare kan inte vara helt fast i sina sätt. De måste vara villiga att känna igen när ett specifikt tillvägagångssätt inte fungerar och göra ändringar i enlighet med detta, även om det innebär att de var felaktiga.
  • Du måste också kunna anpassa din ledningsstil till behoven hos olika anställda. Vissa anställda kan blomstra under Hands-on Management, medan andra kan dra nytta av mer frihet. Det är ditt ansvar att känna igen dessa behov och reagera i enlighet därmed.
  • Det betyder inte att du borde ha olika standarder för olika anställda i samma roll. Medan du kanske vill anpassa ditt tillvägagångssätt för varje anställds arbetsstil måste du fortfarande vara konsekvent i dina förväntningar och disciplinära åtgärder.
  • Bild med titeln vara en effektiv handledare Steg 5
    5. Vara ansvarig. Som handledare är du ansvarig för hela ditt lag. Om du saknar en tidsfrist eller förlorar en klient, peka inte fingrarna och skyll andra för misstaget. Istället, utvärdera den roll du spelade, erkänna dina egna misstag och komma med en plan för att undvika att göra samma misstag i framtiden.
  • Del 2 av 3:
    Få ut det mesta av ditt lag
    1. Bild med titeln vara en effektiv handledare Steg 6
    1. Kommunicera effektivt. Kommunikation är avgörande för gott ledarskap. Du måste tydligt kommunicera dina förväntningar, oavsett om du förklarar ett enda projekt eller påminner hela laget om företagets policy.
    • Se till att du tar dig tid att lära känna alla dina anställda, och låt dem veta att du är tillgänglig för att prata med dem när det behövs.
    • Kommunikation innebär att du lyssnar såväl som att prata, så var öppen för att lyssna på vad som helst som dina anställda har för dig. När du ger arbetstagare din odelade uppmärksamhet, känner de sig respekterade och är mer villiga att lyssna på din vägledning. Strängt att ge order utan att lyssna kan erodera engagemang och entusiasm.
    • Undvik att föreläsa arbetare eller skicka direktiv genom Wordy-e-postmeddelanden. Tänk på de viktigaste budskapen du vill förmedla och kommunicera dem ansikte mot ansikte eller via telefon. Sätta tanke på din e-postkommunikation för att säkerställa att de är tydliga, koncisa och respektfulla.
    • Regelbundna möten med anställda kommer att ge dig möjlighet att fråga dem om de projekt som de arbetar med, hör arbetstagarnas klagomål och triumfer, diskutera lagframgångar och brainstormlösningar till nya problem.
    • Alltid vara mottaglig genom att svara på dina anställdas e-postmeddelanden och återvända sina samtal omedelbart.
    • Multitasking är mycket bekvämt i dagens upptagna värld, men ibland fungerar det inte bara. Låt dina anställda veta att du värdesätter sin tid genom att lägga alla distraheringar åt sidan när du träffas med dem.
  • Bildbeteckningen är en effektiv handledare Steg 7
    2. Ange rimliga förväntningar. Du kan inte förvänta dig perfektion ut ur ditt lag, så var försiktig med att överkriga eller ställa in mål som är bortom Reach. Detta kommer bara att avskräcka dina anställda.
  • Du kan fortfarande förvänta dig excellens ut ur dina anställda, så länge som den excellensen faktiskt är uppnåelig.
  • Ta dig tid att prata med dina anställda om dina förväntningar och få feedback. Om du uppmuntrar en ärlig diskussion, är dina anställda mer benägna att låta dig veta om dina förväntningar verkar orimliga.
  • Du borde ha en god förståelse för den arbetsvolym som redan finns och hur mycket tid det tar dina anställda att avsluta ett specifikt projekt innan du ställer in en tidsfrist. Om du inte har rätt information riskerar du att överkomma ditt lag.
  • Bildbeteckningen är en effektiv handledare Steg 8
    3. Delegera ansvarsområden. Som handledare är det omöjligt för dig att göra allt själv, så du måste kunna lita på dina anställda att ta hand om saker utan dig. Du kan behöva ge upp en liten kontroll, men du får mer tid att fokusera på ditt eget ansvar och du kommer att ge dina medarbetare möjlighet att blomstra.
  • Kom ihåg att du fortfarande är i slutändan ansvarig för dina anställdas arbete, även om du delegerar specifika uppgifter till andra. Om du inte helt litar på dina anställda att göra jobbet på egen hand, skapa en slags granskningsprocess tills du tror att de kan hantera det.
  • Bild med titeln vara en effektiv handledare Steg 9
    4. Belöna prestationer. När en anställd gör ett bra jobb är det viktigt att erkänna det! Ge alla dina anställda kredit för ett bra jobbat jobb och låt dem veta att deras hårda arbete är uppskattat.
  • Vissa handledare känner sig hotade av framgångsrika anställda, men det här kommer bara att hindra din förmåga att vara en effektiv handledare. Du borde vara stolt över dina högpresterande anställda, inte avundsjuk.
  • Bild med titeln vara en effektiv handledare Steg 10
    5. Uppmuntra tillväxt. Ett av dina ansvarsområden som handledare är att låsa upp potentialen hos alla dina anställda. Du kan göra detta genom att erbjuda konstruktiv kritik och genom att leta efter sätt att låta dem ta på sig nya ansvarsområden eller nya roller inom organisationen.
  • Var uppmärksam på de unika talangerna och färdigheterna hos varje arbetstagare och utnyttja dessa styrkor till förmån för projektet eller företaget. Till exempel kan en arbetare vara utmärkt på telefonerna men en långsam typist. Hitta möjligheter för henne att tillämpa sina telefonkunskaper för att bygga företagsanslutningar, sälja produkter eller betjäna kunder.
  • När det är möjligt, erbjuda utbildning till anställda för att hjälpa dem att lära sig nya färdigheter.En långsam typist, till exempel, kan uppmuntras att ta en typklass eller tilldelas ytterligare typ av uppgifter för att förbättra sina färdigheter.
  • Undvik att uppmärksamma svagheter i onödan. Överdriven fokus på medarbetarnas svagheter kan leda till modlöshet och låg anställdas moral.
  • Använd anställdas recensioner som ett tillfälle att både berömma dina anställda för sina styrkor och att erbjuda konstruktiv kritik på vad de kan göra bättre. Del av Att vara en effektiv chef hjälper anställda att omvandla sina svagheter till kompetenser. Det första steget skapar medvetenhet om ett område som behöver förbättras.
  • Vänta inte på din anställdas nästa årsrecension om du kan erbjuda en viss konstruktiv kritik idag!
  • Bild med titeln vara en effektiv handledare Steg 11
    6. Konfrontera konflikt. Handledare måste ta itu med många obekväma situationer, från tvister mellan anställda till uppsägningar. Medan det kan vara frestande att undvika att hantera dessa situationer så mycket som möjligt, är det bäst att ta itu med dem istället.
  • Dina anställda kommer inte att respektera dig om de ser dig som någon som går bort i ansiktet av konflikter.
  • När du har en svår konversation med en anställd, fokusera alltid på objektiva observationer och undvika att göra anklagelser.
  • Del 3 av 3:
    Uppfyller kraven
    1. Bild med titeln vara en effektiv handledare Steg 12
    1. Förhalna inte. Procrastination är dåligt när anställda gör det, men det är ännu värre när handledare gör det. Som ledare måste du göra en plan för att ta itu med ett projekt så snart som möjligt.
  • Bild med titeln vara en effektiv handledare Steg 13
    2. Hitta lösningar. I stället för att slösa din tid att klaga på de problem som din organisation eller din avdelning står inför, använd den tiden för att komma med en spelplan.
  • Tänk på att långsiktiga lösningar alltid är bättre än kortsiktiga lösningar, även om de är svårare att genomföra.
  • Att vara ett effektivt problemlösare innebär att vara fokuserade på fakta om situationen och tänkandet på kreativa lösningar. Undvik att fokusera på känslor och skylla. Tänk på de nödvändiga stegen för att hjälpa anställda att återuppta kompetens och återuppta uppgiften till hands.
  • Bild med titeln vara en effektiv handledare Steg 14
    3. Utmana dig själv. Goda ledare bör alltid leta efter nya sätt att utmana sig och deras lag.
  • Det betyder inte överväldigande ditt lag eller tar på mer än du kan hantera, men det betyder att du går ut utanför din komfortzon varje gång i taget. Uppmuntra anställda att göra detsamma genom att erbjuda dem möjlighet att arbeta med projekt som inte är kända för dem.
  • Bild med titeln vara en effektiv handledare Steg 15
    4. Uppsatta mål. Det är viktigt att en ledare har en god förståelse för avdelnings mål och mål, så ta en tid regelbundet att gå över de projekt som ditt lag arbetar med. Skapa specifika tidsfrister eller mål för dina anställda för att hålla dem på spår och motiverad.
  • Var noga med att lyssna på ditt lag om de säger att målen är inte uppnåelig. Det finns ingen anledning att ett mål inte kan ändras.
  • Ju bättre din känsla är av hur mycket ditt lag måste utföra under en viss tid, desto bättre kommer du att förstå hur mycket ytterligare arbete de faktiskt kan ta på sig.
  • Bildbeteckningen är en effektiv handledare Steg 16
    5. Vara stödjande. Handledaren måste kunna gå in och hjälpa lagproblemet att lösa när det behövs. Se till att ditt team vet att om de någonsin har problem med ett projekt, är du tillgänglig för att hjälpa dem att räkna ut det.
  • Betydelsen av återkoppling kan inte överdrivas. Se till att du låter dina anställda veta hur de gör, vare sig det är bra eller dåligt.
  • Bild med titeln vara en effektiv handledare Steg 17
    6. Effektivisera processer. Skapa system för att spara anställda tid på en uppgift och / eller att eliminera fel. Skapa dokument som beskriver anställningsansvar och som ansvarar för vilka uppgifter.
  • Automatisera menialuppgifter när det är möjligt, uppmuntra anställda att fokusera mer på produktiva och engagerande projekt.
  • Bildbeteckningen är en effektiv handledare Steg 18
    7. Vara fjädrande. Inte allt kommer att gå enligt plan, och som handledare måste du vara okej med det. Försök att inte ta misslyckanden för personligen. Istället, lära av dem och tillämpa den kunskapen till ditt nästa projekt så att du kan undvika samma misstag.
  • Tänk på att negativ energi kommer att sippra ner till hela ditt lag, så var noga med att ställa in rätt ton.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det är viktigt att välja dina strider. Handledare står inför många konflikter varje dag.
  • Ta inte dig själv för allvar! Du kan fortfarande njuta av ditt jobb och uppmuntra en rolig arbetsstämning.
  • Det är kritiskt att dina anställda litar på dig, men det kommer inte att hända om du inte visar dem att du litar på dem också.
  • Ha en stark intervjuprocess för att välja rätt anställd.Detta kan spara dig mycket onödig stress från att plocka fel anställd.Anställa för jobbfärdigheter, inte vem du kanske vet, eller som den mest personligen.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande