Hur man utvecklar positiva arbetsförhållanden

De människor du arbetar med kan göra eller bryta dina jobbnivåer. Att bygga positiva arbetsplatsrelationer kan hjälpa dig att arbeta tillsammans, vara mer produktivt och njut av ditt jobb ännu mer. Medan det kan ta lite tid att verkligen lära känna dina kollegor, det finns några saker du kan göra idag för att börja stärka dina arbetsplatsrelationer.

Steg

Metod 1 av 11:
Lär känna dina medarbetare.
  1. Bild med titeln utveckla positiva arbetsförhållanden Steg 1
1. Försök att lära dig om dem på en personlig nivå, inte bara en professionell. Nästa gång du är tidigt till ett möte, ta en minut att chatta med dem runt dig. Små prat kanske inte verkar som mycket, men det kan faktiskt hjälpa dig att upptäcka saker som du har gemensamt med dina officer.
  • Om du känner dig fast eller du vet inte vad du ska prata om, fråga frågor. Människor gillar att prata om sig själva, så börja med vad de gjorde under helgen eller hur deras barn gör det.
  • Du kan säga något som, "Hej Harry, hur var din långa helg?"Eller" Suzie, hur var din semester?"
Metod 2 av 11:
Hitta vanliga anslutningar.
  1. Bild med titeln Utveckla positiva arbetsförhållanden Steg 2
1. Du har förmodligen något gemensamt med alla dina medarbetare. Försök att utarbeta vad det är att bygga ett starkare förhållande med alla på din arbetsplats. Människor gillar att prata om sig själva, så om du fastnar, fråga bara!
  • Går du båda sporten? Går du båda vandringen? Är du båda in i brädspel? Är dina barn runt samma åldrar? Dricker du båda te istället för kaffe?
Metod 3 av 11:
Lyssna aktivt och uppmärksamt.
  1. Bild med titeln utveckla positiva arbetsförhållanden Steg 3
1. Detta är en viktig del av öppen kommunikation. När du pratar med dina medarbetare, fråga uppföljningsfrågor och omformulera sina uttalanden så att de vet att du är lyssnande. Du bör också försöka behålla ögonkontakt och möta den person du pratar med så att du ser öppen och uppmärksam.
  • Till exempel, om din kollega säger, "Jag har problem med min rapport."Fråga en uppföljningsfråga som" är det något jag kan göra för att hjälpa?"
Metod 4 av 11:
Var respektfull för alla du jobbar med.
  1. Bild med titeln utveckla positiva arbetsförhållanden Steg 4
1. Du kan respektera dina medarbetare även om du inte är deras största fan. Tänk på de positiva egenskaperna som dina medarbetare tar med sig till bordet för att komma ihåg att du är här av samma anledning.
  • Om du respekterar dina medarbetare är det mycket mer troligt att de också respekterar dig.
  • Ett sätt att visa respekt är att erbjuda positiva bekräftelser. Till exempel kan du säga, "Sally, jag beundrar verkligen hur du hanterade dig med den svåra klienten. Inte alla kan förbli så lugna under tryck."
Metod 5 av 11:
Kommunicera tydligt och effektivt.
  1. Bild med titeln Utveckla positiva arbetsförhållanden Steg 5
1. Stiftelsen för varje bra förhållande är solid kommunikation. Försök att vara öppen och ärlig med dina kollegor, och antar inte att någon vet vad du vill ha utan uttryckligen ber om det. Detta gäller för e-postmeddelanden, textmeddelanden, telefonsamtal och ansikte mot ansikte.
  • Välj dina ord noggrant. Se till att du tydligt formulerar dina poäng och anger exakt vad du menar. Detta kommer att bidra till att undvika förvirring om mål eller förväntningar.
Metod 6 av 11:
Försök att upprätthålla en positiv attityd.
  1. Bild med titeln Utveckla positiva arbetsförhållanden Steg 6
1. Positivitet på arbetsplatsen är smittsam. Du behöver inte dyka upp med ett leende på ditt ansikte varje dag, men försök att titta på den ljusa sidan av situationer istället för att föra människor ner. Chansen är att dina medarbetare ser fram emot att se dig om du har en bra attityd.
  • En negativ attityd kan göra människor tveksamma att interagera med dig hela arbetsdagen.
  • Till exempel, om ditt lag saknade en tidsfrist, kunde du fokusera på det positiva genom att säga, "ja, vi vet åtminstone hur man hanterar vår tid bättre för nästa projekt."
Metod 7 av 11:
Förlåt människor för sina misstag.
  1. Bild med titeln utveckla positiva arbetsförhållanden Steg 7
1. Alla röra sig upp varje gång och igen. Om din medarbetare eller kollega gör ett misstag, försök att flytta förbi det så fort du kan.
  • Till exempel, om din medarbetare glömde att skicka ett mail till en klient, be dem bara att sätta bättre påminnelser för sig själv nästa gång.
  • Tänk på hur du vill bli behandlad om du gjorde ett misstag, behandla sedan din medarbetare på samma sätt.
  • Du bör också försöka att inte hålla vudges när du har flyttat förbi misstaget.
Metod 8 av 11:
Ta konstruktiv kritik.
  1. Bild med titeln Utveckla positiva arbetsförhållanden Steg 8
1. Det kan känna sig obekväma, men det hjälper dina arbetsplatsrelationer att blomstra. Låt dina medarbetare eller kollegor berätta hur du kan göra bättre (respektfullt, förstås).
  • Konstruktiv kritik kan hjälpa dig att förbättra både som arbetare och som en kollega, så det gynnar alla.
Metod 9 av 11:
Erbjuda att hjälpa när du kan.
  1. Bild med titeln utveckla positiva arbetsförhållanden Steg 9
1. Om du märker att någon kämpar, arbetar tillsammans för att hitta en lösning. Ta inte på mer arbete än du kan hantera, men erbjuda att hjälpa din kollega så att de inte känner sig så stressade.
  • Till exempel, om din medarbetare behöver hjälp med att sammanställa rapporter, kan du erbjuda att organisera sina filer för dem.
  • Ibland hjälper en medarbetare eller kollega inte möjligt, i vilket fall du bara kan ge moraliskt stöd eller råd av råd.
Metod 10 av 11:
Undvik att skvaller om andra.
  1. Bild med titeln utveckla positiva arbetsförhållanden steg 10
1. Att prata om människor bakom ryggen kan bara leda till negativitet. Om dina medarbetare försöker engagera dig i skvaller, styr artigt konversationen på det andra sättet.
  • Om du är chefen, kan du inleda en "ingen skvaller" -regel. Medan du inte kan göra dina anställda följer det, är det fortfarande trevligt att ställa förväntan.
  • Till exempel, om någon försöker prata om en annan medarbetare med dig, kan du säga något som, "Åh, jag har inte hört talas om det. Men jag har menat att fråga dig-hur tycker du om ditt nya hus?"
Metod 11 av 11:
Håll dig borta från antaganden.
  1. Bild med titeln Utveckla positiva arbetsförhållanden Steg 11
1. Det kan vara lätt att tolka din kollegas ton som negativitet. Men förutsatt att något utan bevis kan leda till vrede. Försök att inte anta något om dina medarbetare för att undvika onödig negativitet.
  • Detta gäller särskilt för online-kommunikation, som e-post. Eftersom du inte kan höra sin ton av röst, kan du tilldela den en negativ i stället för en neutral eller till och med positiv.

Video

Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

Tips

Låt dina arbetsplatsrelationer hända naturligt och försök att inte tvinga dem att blomstra.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande