10 Effektiva sätt att beskriva arbetsetik i ett cv (tips: show, berätta inte)

När du pratar om "arbetsmoral," Du hänvisar till din inställning till ditt jobb. Du vet att arbetsgivare vill att du ska ha en stark arbetsetik, men hur visar du det här? I verkligheten består en stark arbetsetik av ett antal olika drag. Din arbetsetik kommer igenom i exempel som demonstrerar var och en av dessa egenskaper. Här har vi samlat några alternativ du kan överväga att beskriva och visa din arbetsetik genom din resumé för att förhoppningsvis landa jobbet av dina drömmar.

Steg

Metod 1 av 10:
Konsistens
  1. Bild med titeln Beskriv arbetsetik i ett CV steg 1
1. Markera upprepade resultat och prestanda. Prestationer Du har upprepat under flera månader eller år visar konsistens. Håll dig borta från att använda ordet "konsekvent" Att beskriva din erfarenhet - låt siffrorna tala för sig själva.
  • Till exempel, om du gjorde dekanens lista varje termin när du var på college, kan du inkludera, "Gjorde dekanens lista, 8 av 8 terminer." Det visar potentiella arbetsgivare att dina betyg var konsekventa hela tiden du var i skolan.
  • Du kan också visa konsistens i en arbetsmiljö. Du kan till exempel inkludera, "Överträffade försäljningsmål, 5 av 6 fjärdedelar."
Metod 2 av 10:
Målorientering
  1. Bild med titeln Beskriv arbetsetik i ett CV steg 2
1. Visa hur alla dina erfarenheter ledde till ett enda mål. Om arbetsgivare ser att allt du har gjort har lett dig inkrementellt närmare ditt ultimata karriärmål, förstår de att de kan bero på dig. Välj ditt karriärmål eller mål, så ramma dina erfarenheter på ett sätt som visar framsteg mot det målet.
  • Antag till exempel att du vill ha en position i social media marknadsföring. Din volontärupplevelse hos ett djurskydd kan vara relevant om du hjälpte till att skapa sociala medier profiler för det skyddet eftersom det gav dig upplevelse och några sidor för din portfölj.
  • Placera varje jobb du har haft som en stepping sten mot ditt mål. Till exempel kanske du hade ökat ansvar eller fler som rapporterade till dig. Även om din position inte förändrats mycket, skulle det fortfarande betraktas som ett steg upp om du flyttade till ett större företag eller arbetade med fler högprofilerade kunder.
Metod 3 av 10:
Motivering
  1. Bild med titeln Beskriv arbetsetik i ett CV steg 3
1. Nämna tider du motiverade andra eller ledde ett projekt. Ett av de bästa sätten att visa att du är en motiverad anställd är genom de sätt du motiverar andra. Om du ledde ett projekt och hjälpte till att motivera andra medarbetare att lyckas eller gå utöver att få jobbet gjort, hör den här ansträngningen på din resumé och hjälper till att beskriva din arbetsetik.
  • Använd specifika exempel som visar varför du är en bra passform för jobbet, snarare än opinionsbaserade fraser som "Visionär tänkare."
  • Till exempel kan du skriva, "framgångsrikt motiverat team för att slutföra projekt 2 veckor före schemat och 25% under budget."
  • Extra-curricular och frivilliga aktiviteter kan användas för att visa motivation också. Till exempel, om du var lagkapten i ditt fotbollslag, kan du skriva, "Som kapten, motiverateam från bottenrankning i konferens till distriktsmästare."
Metod 4 av 10:
Tidsplanering
  1. Bild med titeln Beskriv arbetsetik i ett CV steg 4
1. Lista flera krav på din tid för att visa denna förmåga. En anställd med en stark arbetsetik kan balansera konkurrerande krav som är produktiva på jobbet och i livet. När som helst du lyckats med flera olika saker på din tallrik, visar den till en arbetsgivare som du vet hur man hanterar din tid väl.
  • Till exempel, om du kunde göra bra betyg på college samtidigt som du arbetar deltid, volontärarbete 10 timmar i veckan och skriver en blogg, allt som du visar att du är en produktiv person som utmärker sig vid tidsförvaltning.
  • Om du har arbetslivserfarenhet i gymnasiet eller högskolan på en restaurang eller café, inkludera det på din Résumé även om du inte letar efter ett jobb i livsmedelsservice. Servrar och Baristas måste alltid hålla reda på många olika saker på en gång, vilket verkligen visar dina tidshanteringsförmåga.
Metod 5 av 10:
Initiativ
  1. Bild med titeln Beskriv arbetsetik i ett CV steg 5
1. Beskriv eventuella projekt som du började eller kom med dig själv. En del av att ha en stark arbetsetik gör vad som behöver göras för att åtgärda ett problem snarare än att vänta på att någon annan ska föreslå det eller komma med det. Visa ditt initiativ på din resumé genom att peka på sätt som du föreslog en resolution på ett problem eller gjorde en nödvändig förändring för att förbättra effektiviteten.
  • Till exempel kan du skriva, "Eliminerad rapportering av redundans som minskade produktionstid med 15%."
  • Extrautbildade aktiviteter i skolan är särskilt värdefulla här eftersom de aldrig behövs. Delta i dessa aktiviteter, särskilt på hög nivå, visar att du är villig att ta initiativ till att få jobbet gjort och är inte rädda för hårt arbete.
Metod 6 av 10:
Lojalitet
  1. Bild med titeln Beskriv arbetsetik i ett CV steg 6
1. Markera ett företag där du arbetade länge. Om du har en tendens att stanna hos en arbetsgivare i flera år, visar detta potentiella arbetsgivare som du är lojala. De vet att du kommer att hålla fast för den långa dra i stället för att hoppa på nästa tillfälle som presenterar sig själv.
  • Till exempel, anta att du arbetade på samma café genom gymnasiet och högskolan, för totalt 6 år. Även om du kan vara långt borta från det jobbet och letar efter anställning i en annan bransch, inklusive den erfarenheten på din Résumé, visar dina potentiella arbetsgivare som du är lojala.
  • De flesta arbetslivserfarenhet är skrivna kronologiskt, men det är inte nödvändigtvis i sten. Om du arbetade för ett företag i 10 år och arbetade för 2 andra företag i mindre än ett år, sätta den som du arbetade för längsta först och lägg sedan till de andra i fallande ordning på din tjänstgöring där. Detta ger dig ett annat sätt att betona din lojalitet.
Metod 7 av 10:
Tillägnande
  1. Bild med titeln Beskriv arbetsetik i ett CV steg 7
1. Ge exempel på tider när du gick utöver. Anställda med stark arbetsetik är dedikerade anställda som är villiga att gå den extra milen för att se ett projekt genom att slutföra, även om det betyder extra timmar. När du diskuterar din erfarenhet hos ett företag, inkluderar information om instanser där du lägger i extra ansträngning för att se till att ett projekt lyckades.
  • Till exempel kan du skriva, "frivilligt att arbeta med nätter och helger för att slutföra ett projekt före schemat."
  • Använd också utmärkelser! Till exempel kan du skriva, "Mottaget kundservicepris för uppmärksamt svar på kundklagomål."
Metod 8 av 10:
Ansvar
  1. Bild med titeln Beskriv arbetsetik i ett CV-steg 8
1. Beskriv vad du gjorde istället för vad du förväntades göra. Ditt ansvar skiner genom din Résumé när du inkluderar information om vad du egentligen gjorde på ett visst jobb, snarare än att bara paproting arbetsbeskrivningen. Inkludera prestanda mätvärden där det är möjligt, så potentiella arbetsgivare kan utvärdera hur bra du gjorde.
  • Till exempel kan du skriva, "Överträffade försäljningsmål med 25% för 6 på varandra följande kvartaler," eller "tog in 10 nya kunder för att öka försäljningen med 15%."
  • Medan det kan tyckas som ett sökord att använda, undvik att notera saker du var "ansvarig för" Som en del av ditt jobb - det är jobbbeskrivningsspråk. I stället beskriv vad det ansvaret innebar att du gjorde det dagligen.
Metod 9 av 10:
Samarbete
  1. Bild med titeln Beskriv arbetsetik i ett CV steg 9
1. Lista instanser där du använde teamwork eller delegerade uppgifter till andra. En anställd med en stark arbetsetik "Spelar bra med andra" och vet när man ska delegera uppgifter för att få ett projekt slutfört mer effektivt. Använd erfarenheter som visar att du är en bra lagspelare för att visa din förmåga att samarbeta.
  • Till exempel kan du skriva, "samlade reps från 4 avdelningar för att designa marknadsföringskampanj som ökade vinsten med 10%."
  • Notering av ditt deltagande i teamsporter eller extrautbildade aktiviteter visar också att du excel i samarbete.
Metod 10 av 10:
Disciplin
  1. Bild med titeln Beskriv arbetsetik i ett CV steg 10
1. Använd prestationer för att visa självdisciplin i strävan efter ett mål. Om du har tränat och arbetat hårt för att uppnå något, oavsett hur liten i det stora systemet, hör det på din resumé! Det visar potentiella arbetsgivare som du har självdisciplin att gå efter något och göra vad som krävs för att få det.
  • Till exempel, om du deltar i någon form av sport eller kampsport, visar det disciplin.
  • Akademiska prestationer, hobbyer och andra extrautbildade aktiviteter visar också disciplin. Till exempel kanske du har tagit dansklasser i flera år eller spelat i en schackturnering.

Tips

Använd specifika nummer där det är möjligt. De ritar arbetsgivarens öga och hjälper till att kvantifiera dina färdigheter och erfarenheter.

Varningar

Korrekturläsa din résumé försiktigt för att se till att det är felfritt. Ett typsnitt på en resumé kan göra all skillnad i landning den avgörande intervjun.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande