Hur man kommer ut som transgender på jobbet

Du förtjänar att leva som ditt äkta själv, men att komma ut som transgender på jobbet kan vara läskigt. Börja med att undersöka din företagspolicy, lära dig om dina rättigheter och öva hur du svarar på frågor. Då, kom ut till en person som kommer att stödja dig. När du pratar med den person du litar på, kommer ut till ledningen eller mänskliga resurser för att få din arbetsgivares stöd. Slutligen berätta för dina medarbetare om din sanna könsidentitet.

Steg

Del 1 av 4:
Förbereder sig för att komma ut
  1. Bilden med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 1
1. Forskning ditt företags policy om transgenderrättigheter. Många arbetsgivare har policy eller procedurer avseende transgender anställda, så lär dig om dina arbetsplatsregler. Läs din anställningshandbok för att se vad det säger om transgender anställda. Om du kan, diskutera policyerna med en medlem av personal (HR) för att få mer information.
  • Om du frågar HR, kan de inse att du är Trans innan du är redo att komma ut.
  • Om du arbetar för ett stort företag, gör en online-sökning efter nyhetsartiklar avseende ditt företag och transgender eller LGBTQ + -emissioner. Detta kan hjälpa dig att få en uppfattning om företagets informella politik.
  • Bilden med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 2
    2. Granska dina juridiska rättigheter som medlem av en eventuellt skyddad klass. Dina rättigheter kommer att variera beroende på var du bor. Till exempel finns det ingen federal lag som skyddar transgender anställda i USA, men vissa områden har lagar på plats för att skydda dig. Undersöka lagarna för ditt land, stat eller providence och stad för att ta reda på om du är skyddad och hur.
  • Håll en kopia av lagarna som skyddar dina rättigheter så att du kan visa den till ledningen om problem uppstår.
  • Bilden med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 3
    3. Lyssna på andras historier om att komma ut för att få råd. Alla kommer ut erfarenhet är annorlunda, men du kan lära av vad andra gjorde. Ta reda på vad som fungerade bra för andra och vad gjorde det inte. Använd sedan den informationen för att hjälpa din kommande process att gå lättare. Här är några sätt att få råd:
  • Prata med dina vänner som är transgender om deras kommande erfarenhet.
  • Läs Kommer ut berättelser online.
  • Sök rådgivning i onlineforum för transgender individer.
  • Bild med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 4
    4. Öva hur du svarar på vanliga frågor om din transidentitet. Du är inte skyldig någon en förklaring om din identitet, och det du delar med andra är helt ditt val. Det är dock troligt att människor ska fråga dig frågor när du kommer ut. Bestäm hur du vill svara på dessa frågor i förväg och öva att leverera ditt svar.
  • Till exempel kan folk fråga grundläggande frågor som, "Har du alltid känt dig var en kvinna?"" När insåg du att du var trans?"Eller" Varför kommer du ut nu?"Du kan bestämma dig för att leverera ett svar som", jag insåg att jag var verkligen kvinnlig på 5-årig, men det har varit svårt att känna sig accepterad. Jag är på en punkt i mitt liv där jag känner att jag äntligen kan vara mig själv, så jag är ärlig om vem jag verkligen är."
  • Dricks: Känn inte pressad för att svara på påträngande frågor. Om någon frågar dig något som gör dig obekväma, minska att svara och ändra ämnet. Säg, "Jag är inte bekväm att prata om det. Vad gör du i helgen?"

  • Bilden med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 5
    5. Förbered dig för eventuella repercussions men försök att vara optimistiska. Även om många arbetsplatser har inkluderande politik, är det inte alltid fallet, och du kan uppleva diskriminering. Medan det är helt orättvist, kan det vara en negativ upplevelse för dig. Innan du kommer ut, skapa en plan för vad du ska göra om saker inte går bra. Här är några saker att tänka på:
  • Spara lite pengar innan du kommer ut.
  • Öva att hävda dina rättigheter om du har skydd.
  • Få dokumentation om ditt jobbprestanda innan du kommer ut, om möjligt. Till exempel få kopior av dina prestationsbedömningar eller dina försäljningsdokument. På så sätt kan du visa att du är en värdefull anställd.
  • Uppdatera ditt CV så du är beredd att söka efter ett nytt jobb.
  • Bildbetaget kommer ut som transgender på jobbet Steg 6
    6. Prata med din rådgivare om du känner dig orolig. Det är normalt att känna sig stressad när du gör dig redo att komma ut som trans. Diskutera dina känslor med din rådgivare och be om deras råd. Låt dem hjälpa dig genom denna process så det är så enkelt som möjligt.
  • Du kanske säger, "Jag är redo att komma ut på jobbet, men jag är orolig för min karriär."
  • Del 2 av 4:
    Välja en allierad
    1. Bilden med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 7
    1. Välj en person som du litar på att vara där för dig. Det är bäst att börja med en enda anställd som kan vara ett stöd för dig som du säger resten av dina medarbetare. Välj en kollega som är nära dig på jobbet. De kan vara i vilken position som helst, men de kan hjälpa dig mer om de är väl respekterade på arbetsplatsen.
    • Om du är osäker på vem du ska välja, fråga de människor du är närmast några frågor om deras övertygelser om LGBTQ + rättigheter. Du kanske säger något, "Tror du att vår arbetsplats har inkluderat politik?"Eller" Tror du att vi ska posta regnbåge klistermärken för Pride nästa år?"
    Expertips
    Lily Zheng, MA

    Lily Zheng, MA

    Mångfald, Equity & Inclusion Consultantlily Zheng är en mångfald, eget kapital och inkluderingskonsult och verkställande tränare som arbetar med organisationer runt om i världen för att bygga mer inkluderande och innovativa arbetsplatser för alla. Lily är författaren till köns tvetydighet på arbetsplatsen: transgender och könsdiskriminering (2018) och den etiska säljaren: upprätthålla din integritet i Accomisse (2019). Lily tjänade sin ma i sociologi från Stanford University.
    Lily Zheng, MA
    Lily Zheng, MA
    Mångfald, Equity & Inclusion Consultant

    Vår expert samtycker till: Om du vill komma ut som transgender på jobbet, hitta en allierad i en chef eller annan arbetsplatsledare som kan vara en supportkälla. Ett sätt att identifiera en potentiell allierad är att ta upp ämnen av könsidentitet, könsuttryck eller transgenderproblem för att lära sig om människors åsikter.

  • Bildbetaget kommer ut som transgender på jobbet Steg 8
    2. Öva vad du vill säga. Bestäm vad du är bekväm att avslöja din allierade. Skriv sedan ut vad du planerar att säga för att hjälpa dig att bearbeta dina tankar. Recitera dina tankar högt att träna förklara dem. Fortsätt träna tills du känner dig bekväm.
  • Du kanske säger något, "eftersom jag var 7, visste jag att jag faktiskt var en manlig. Jag behöver leva mitt liv som mitt äkta själv, så jag vill komma ut på jobbet som en man. Jag anser att du är en öppen, omtänksam, så jag hoppades att du skulle stödja mig."
  • Be en vän eller familjemedlem att stå in för den medarbetare du planerar att berätta. Då, öva som berättar för dem vad du planerar att säga.
  • Bilden med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 9
    3. Planera en tid att prata i privat. Berätta för din kollega att du har något personligt att diskutera med dem och fråga när det skulle vara en bekväm tid. Sedan ordna en tid och plats att tala i privat. Tillåta tillräckligt med tid för dem att ställa några relevanta frågor som de kan ha.
  • Till exempel kanske du frågar dem till lunch eller kan bjuda in dem till en posta Happy Hour.
  • Bilden med titeln kommer ut som transgender på jobbet steg 10
    4. Förklara för dem att du är transgender. Berätta för din kollega vad du planerade att säga. Vara så kort eller detaljerad som du vill. Tänk på att du har kontroll över konversationen och är inte skyldig dem någon typ av förklaring.
  • Säg något som, "Jag bjöd dig till lunch idag eftersom jag litar på dig. Jag känner mig bekväm och berättar att jag faktiskt är en transgenderkvinna, och jag är nu redo att leva mitt liv som mitt äkta själv. Jag är redo att komma ut på jobbet, och du är den första personen jag säger."
  • Bilden med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 11
    5. Be dem att stödja dig när du kommer ut på jobbet. När du berättade för dem att du är transgender, berätta för dem att du valde dem eftersom du trodde att de skulle vara stödjande. Då, ber de direkt att vara din allierade. Men ge dem ut om de inte känner sig bekväma att vara en del av processen.
  • Du kanske säger, "Jag hoppas att du kommer att vara där för att erbjuda support när jag kommer ut till våra medarbetare, men jag förstår att du kanske inte känner dig bekväm med den här rollen."
  • Del 3 av 4:
    Berättande
    1. Bilden med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 12
    1. Prata med din handledare innan du berättar för resten av kontoret. Att berätta för din chef kan vara väldigt läskigt, men det är viktigt att de hör det från dig. Du vill inte att de kommer att hitta ut från en kollega eller överhöra det genom skvaller. Sitt ner med din handledare och förklara att du är transgender. Dela bara vad du är bekväm att berätta för dem.
    • Säg, "Eftersom jag var ett barn visste jag att jag var en transgenderman. Nu är jag redo att komma ut på kontoret."

    Variation: Om du misstänker att din handledare inte kommer att stödja, kom ut till sin handledare eller personalansvarig först.

  • Bild med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 13
    2. Ge din handledare eller HR rep dokumentation om din övergång. Du kanske inte behöver lämna någon dokumentation. Det är dock bäst att erbjuda dem pedagogiska material om övergång och eventuella personliga dokument som du har relaterat till din övergång. Ge dem dessa papper under din upplysning så att de förstår att det här är en stor sak.
  • Det är till ett stort minimum att ge dem pedagogiskt material, som en tryckt hand ut. Fråga din rådgivare om de har några material du kan använda eller skriva ut några ut från online-resurser.
  • Om du har ändrat ditt namn, födelsecertifikat eller körkort, ge dem en kopia av dessa saker för att visa att du är lagligen övergång, om det här är fallet för dig.
  • Dricks: Tänk på att du inte behöver ha juridiska dokument att komma ut. Det spelar ingen roll vad din körkort eller födelsecertifikat säger. Du förtjänar att leva som ditt äkta själv, och människor borde respektera det.

  • Bilden med titeln kommer ut som transgender på jobbet steg 14
    3. Diskutera vad du behöver från din arbetsgivare för att stödja din kommande ut. Vissa arbetsplatser kan ha policyer på plats för att hjälpa ledningen att stödja dig under din övergång. Det är dock troligt att du måste berätta för dem vilka stöder du behöver. Var specifik om de förändringar du förväntar dig nu att du är ute som transgender.
  • Du kanske säger, "Jag behöver dig att ringa mig med mitt föredragna namn och mina föredragna pronomen. Dessutom planerar jag att använda badrummet för mitt sanna kön."
  • Del 4 av 4:
    Informera dina medarbetare
    1. Bilden med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 15
    1. Bestäm hur du vill berätta för resten av dina medarbetare. Att berätta om hela arbetsplatsen kan vara en utmaning, och du kanske måste komma ut mer än en gång. När du har diskuterat saker med ledningen, välj ditt föredragna sätt att berätta för alla andra. Här är dina alternativ:
    • Prata med varje person en i taget.
    • Berätta för personer i små grupper.
    • Skicka ett brev till hela kontoret.
    Expertips
    Lily Zheng, MA

    Lily Zheng, MA

    Mångfald, Equity & Inclusion Consultantlily Zheng är en mångfald, eget kapital och inkluderingskonsult och verkställande tränare som arbetar med organisationer runt om i världen för att bygga mer inkluderande och innovativa arbetsplatser för alla. Lily är författaren till köns tvetydighet på arbetsplatsen: transgender och könsdiskriminering (2018) och den etiska säljaren: upprätthålla din integritet i Accomisse (2019). Lily tjänade sin ma i sociologi från Stanford University.
    Lily Zheng, MA
    Lily Zheng, MA
    Mångfald, Equity & Inclusion Consultant

    Vår expert samtycker till: Välj i vilken utsträckning du vill vara en synlig förespråkare och i vilken utsträckning du vill hålla saker mer privat. Det är till exempel inte bäst att offentligt komma ut till alla på arbetsplatsen. Vara strategisk och flexibel om vad som är bäst för dig, inklusive hur mycket du avslöjar, på vilket sätt, och som människor.

  • Bild med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 16
    2. Skriv ett brev till dina medarbetare om du vill berätta för alla på en gång. Ett brev är ett bra alternativ för att komma ut eftersom det gör det möjligt för dig att tydligt presentera dina tankar. Dessutom kommer varje medarbetare att ha tid att bearbeta den innan de pratar med dig igen, vilket kan förhindra obekväma stunder. Skriv ut vad du vill att dina medarbetare ska veta, hålla den under en sida. Då, få din chef okej att skicka ut det.
  • Det kan vara lättare än att komma ut om och om igen.
  • Brevet säkerställer också att alla får samma information på en gång.
  • Bilden med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 17
    3. Berätta för dina medarbetare vad som kommer att förändras nu när du är ute. Det är troligt att dina medarbetare inte automatiskt vet vad du förväntar dig av dem, så berätta för dem hur du vill att de ska behandla dig. Förklara denna information i ditt brev eller berätta varje grupp en-mot-en. Inkludera följande information:
  • Vilket namn de ska ringa dig.
  • Vilka pronomen de borde använda.
  • Vilka badrum du ska använda.
  • Bilden med titeln kommer ut som transgender på jobbet Steg 18
    4. Erbjud dina medarbetare pedagogiska material för att hjälpa dem att förstå. Några av dina medarbetare kanske inte förstår vad det innebär att vara transgender. De kan också ha föråldrade idéer om det. För att hjälpa dem att förstå, erbjuda dem tryckta material eller länkar till webbplatser där de kan lära sig exakt, undersökt information.
  • Du kan till exempel skicka dem till GLAAD-webbplatsen.
  • Tips

    Antag inte att dina medarbetare kommer att avvisa dig eller inte förstå. De kan vara mer accepterande än du tror.
  • Ha några vänner som accepterar dig att vara närvarande när du kommer ut.
  • Känn dina gränser. Om folk börjar ställa frågor hittar du personligt, är det helt bra att minska att svara.
  • Så svårt som det kan vara, försök att vara tålmodig med dina medarbetare när de anpassar sig till förändringen. De kan oavsiktligt göra några felaktigheter även om de stöder dig.
  • Varningar

    Få hjälp om du är orolig att någon kan bli våldsam eller missbrukande mot dig.
  • Du förtjänar respekt, så tolerera inte någon att vara oförskämd eller verbalt missbrukande mot dig. Rapportera olämpligt beteende så snart det händer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande