Hur man får auktoritet på arbetsplatsen

Var och en av oss vill lyckas med ett jobb och visas som auktoritativt som möjligt. När du är nykomling till en organisation eller flyttar till en ny position kan det vara svårt att nå dessa mål. Om du befinner dig i den här typen av position, följ några enkla steg för att lära dig att få auktoritet på arbetsplatsen.

Steg

Metod 1 av 3:
Ändra din närvaro
  1. Bild med titeln Analysera dig Steg 5
1. Var säker på dig själv. Du har lite hopp om att få auktoritet om du inte tror på dig själv. Om du ständigt andra gissar dig själv, kommer du inte att verka auktoritativ för någon. Om du hör din röst i ditt huvud som säger att du inte kan göra det, lyssna inte på dessa interna negativa meddelanden. Tro att du kan göra någonting och de runt du kommer att börja märka ditt självförtroende.
  • Även om du får negativ feedback på jobbet, kom ihåg hur säker och kapabel känner du om dina jobbkrav. Låt inte någon göra dig tvivlar på dig själv.
  • Det är också bra att vara välinformerad om ditt jobb, din position och hur du passar in i företaget. Känna din plats och visa dina medarbetare och chefer som du kan göra vad som krävs av dig.
  • Bild med titeln Gain Authority på arbetsplatsen Steg 2
    2. Klänning för framgång. När du går till jobbet, klä för att imponera men gå inte över toppen. Ta reda på vad som är respektabelt för din speciella position och arbete därifrån. Ser inte ut som en kolkopia av alla runt dig, men. Klänning för framgång, men kom också ihåg att följa din egen stil och känna dig säker på vad du bär. Ju bättre du ser och känner, desto mer auktoritativ kommer du att dyka upp.
  • Till exempel, visa inte upp till jobbet i skrynkliga jeans och en t-shirt där människor i auktoritetspositioner bär trevliga kostymer och klädkläder varje dag. Klänning för position och miljö du är i.
  • Bild med titeln Beräkna ett ljusår Steg 10
    3. Vara övertygad om din egen auktoritet. När du är ny på ett jobb eller en position, eller om du bara försöker få mer auktoritet i din nuvarande position, se till att du vet vilka ansvar du har. Var tydlig om vad din jobbbeskrivning är och vad som förväntas av dig. Om du befinner dig i en ledande position, se till att du flyttar projekt framåt, ser efter dina medarbetare och löser problem som uppstår att du är ansvarig för.
  • När du fattar dessa beslut, gör dem med förtroende. Gissa inte dig själv - du har rätt att göra val. Så länge du är klar över vad ditt jobb innebär kan du utöva så mycket auktoritet som din position tillåter, om du är säker på dina handlingar.
  • Bild med titeln Gain Authority på arbetsplatsen Steg 4
    4. Verkar inte självklart. Ett av de viktigaste sätten att förlora myndighet på arbetsplatsen är att fungera som om du är den viktigaste personen i rummet. Även om din arbetsbeskrivning säger att du är högre upp i företaget än alla andra, agera inte som det. Försök att positivt påverka arbetsflödet hos dem runt dig utan att det är väldigt viktigt. Sträva efter att alltid vara medveten om hur ditt jobb är relaterade till dem runt dig.
  • Det betyder inte att du borde fungera som om du inte är relevant. Det finns en balans mellan att agera självsäker och ansvarig och agera självframtida - förväntar sig att alla böjer sig till dig och din auktoritet. Detta kommer sannolikt att få dina medarbetare och anställda att förlora respekt och tro på dina förmågor.
  • Bild med titeln Gain Authority på arbetsplatsen Steg 5
    5. Göra ett gott intryck. Oavsett om det är med din chef, medarbetare eller anställda. När du interagerar med någon på jobbet, vara på ditt bästa beteende. Gör inte olämpliga kommentarer eller få någon att känna sig obekväma med dina interaktioner. Sätt din bästa fot framåt. Du kan inte göra det om du inte är uppmärksam på dina interaktioner med andra. Se till att dina projekt, rapporter eller andra arbetsdokument ser så professionellt som möjligt. Dessa presentationer är hur du interagerar mest med dina medarbetare och chefer, så se till att de är rena och väl utformade.
  • Detta gäller också e-post. På den aktuella arbetsplatsen kommer du sannolikt att interagera med dina medarbetare via e-post och annan elektronisk kommunikation dagligen. Se till att du är respektfull såväl som snygg och grammatiskt korrekt i dina meddelanden. Detta kommer att göra att du verkar mer självsäker och auktoritativ.
  • Bild med titeln Gain Authority på arbetsplatsen Steg 6
    6. Lär dig att prata upp. Det finns tillfällen när du kommer att bli uppmanad till att hjälpa till med ett problem på jobbet. Istället för att vara blygsam om en lösning eller oroa dig för att övergå till dina gränser, lära dig att prata upp. Om du tror att du har en lösning på ett problem, uttrycka det till dem runt dig. De kan vara medarbetare, anställda eller chefer.
  • Försök att komma med alternativa lösningar på problem. Om det finns ett problem som är en "antingen eller" problem, försök att göra det a "det här och det där" lösning.
  • Metod 2 av 3:
    Ändra hur du interagerar med andra
    1. Bild med titeln Gain Authority på arbetsplatsen Steg 7
    1. Fyll inte alla tystnader. När du pratar med andra människor på din arbetsplats, gör korta, intelligenta uttalanden. Om du ständigt försöker fylla tystnad med nervös chatter, kommer du att verka mindre auktoritativ och folk kommer inte att se dig som självsäker. När du har en poäng, lämna den där. Försök inte fylla något tomt utrymme om din medarbetare eller anställd inte svarar genast.
    • Rusa inte för att svara på en fråga, antingen. Det är bra att ta en minut för att svara på en fråga när du har blivit ombedd något. Detta visar att du har lyssnat och tänker på ett ordentligt svar.Undvik att bluta ut det första som kommer att tänka på.
  • Bild med titeln Gain Authority på arbetsplatsen Steg 8
    2. Sluta omsorg om du gillas. När du försöker få auktoritet, kan du inte oroa dig för att vara allas vän. Ofta måste människor i ledande befattningar göra hårda beslut som inte alla kommer att vilja. Istället, hävda dig själv på ett självsäkert sätt och människor kommer inte bara uppskatta dig, de tar dig mer allvarligt.
  • Bild med titeln Gain Authority på arbetsplatsen Steg 9
    3. Se till att du är på samma sida som din chef. Ett sätt att undergräva din auktoritet på jobbet är att behöva backtrack om vad du säger. Innan du fattar stora beslut, berätta för andra anställda vad man ska göra, eller börja på ett projekt, se till att du och din chef är tydlig på vad som förväntas från dig och ditt lag. Ha en tydlig förståelse för alla involverade tidsfrister.
  • Bild med titeln Gain Authority på arbetsplatsen Steg 10
    4. Uppmuntra andra att lyckas. Om du försöker få myndighet på arbetsplatsen, behöver du hjälp av dem runt dig. Eftersom du inte kan göra allt arbete, uppmuntra andra att göra sitt bästa också. Din uppmuntran att göra sitt bästa kommer att bemyndiga dem med nytt förtroende. Detta hjälper inte bara dem att uppnå sina mål, men hjälper dig också att få bättre inflytande på arbetsplatsen.
  • Till exempel arbetar en kollega hårt på ett projekt men fastnar. I stället för att påpeka sina fel, erbjuda uppmuntran.Låt honom veta att han har ditt stöd.
  • Om du gör det med tillräckligt med människor, kommer du att vara för dina medarbetare och anställda och kommer också att ha fått respekt från dem.
  • Bild med titeln Gain Authority på arbetsplatsen Steg 11
    5. Titta på hur du adresserar andra. När du pratar med dem runt dig, titta på tonen av röst du använder. Om du gör ett deklarativt uttalande, tala i en stark, jämn ton. Avsluta inte en mening med ett frågetecken om det inte är en fråga. Se upp för fyllnadsspråk som, som använder ord som "um", "tycka om", och "Jag tror." Dessa gör att du låter mindre säker på dig själv. Försök också vara så direkt som möjligt. Även om det du måste säga är obekväma, säg det i en direkt, huvudväg. De runt dig kommer att uppskatta ditt raka tillvägagångssätt och respektera dig för det.
  • Var inte defensiv när du pratar, heller. Om någon utmanar din auktoritet eller beslutsprocess, kommer det att vara defensiv att göra dig mindre självsäker än att bara hålla fast för ditt eget beslut på ett lugnt, samlat sätt.
  • Bild med titeln Gain Authority på arbetsplatsen Steg 12
    6. Vara en bra lyssnare. Även om det är bra att se till att din röst hörs och att ge dina åsikter, se till att du inte förolämpar andras åsikter. Ge medarbetare respekten de förtjänar genom att lyssna på sina åsikter. Lyssna på vad andra måste säga och ta sina kommentarer till hjärtat.
  • Om du internaliserar sina kommentarer och gör något om deras bekymmer och klagomål, kommer de att se att du är rättvis, vilket i sin tur gör dig mer auktoritativ.
  • Om du försöker få mer myndighet med dem på samma nivå som du, bli deras förtroende genom att lyssna på sina problem. Detta kommer att göra att du verkar som någon de kan vända sig till för stöd, vilket ger dig auktoritet.
  • Metod 3 av 3:
    Byter inifrån
    1. Bild med titeln Gain Authority på arbetsplatsen Steg 13
    1. Fortsätt att bli bättre. Bara för att du är på en plats där du får mer myndighet betyder inte att du är en perfekt arbetare. Sträva alltid efter att göra bättre och förbättra din arbetsetik. Göra smarta beslut som hjälper ditt företag, inte hålla tillbaka det. Detta kommer också att ge dig mer myndighet, eftersom dina chefer kommer att se hur smart och framåt tänker du är.
    • Om du inte är säker på vad du ska göra för att förbättra din position, fråga din chef, chef eller handledare. De kommer sannolikt att berätta vad du kan göra för att förbättra, vilket ansvar du kan ta på för att hjälpa företaget, eller hur du kan bli mer involverad. Detta kommer också att hjälpa till att höja din myndighetsnivå eftersom det kommer att visa ditt initiativ.
  • Bild med titeln Gain Authority på arbetsplatsen Steg 14
    2. Var okej med att inte veta. Det kan finnas situationer som du är obekväma med eller vet inte hur man hanterar. En av tecknen på en auktoritativ arbetare kan hantera alla situationer som kommer till dig. När en situation presenterar sig, var okej med att säga något som "Jag uppskattar din fråga, och jag kommer att tänka på det och komma tillbaka till dig." Det visar att du är avsevärda om din kollegers tankar och kommer att överväga sina frågor och åsikter.
  • Detta har också den extra bonusen att ge dig tid att tänka på frågor medarbetare medföra och komma tillbaka till dem med väl genomtänkta, auktoritativa svar.
  • Bild med titeln Gain Authority på arbetsplatsen Steg 15
    3. Hantera dina känslor. En av de värsta sakerna du kan göra är arg på framsidan av dina medarbetare. Om du är övertygad om och har auktoritet behöver du inte bli arg på vissa situationer bara för att du har befogenhet att fixa dem. Även om en situation stör dig, låt det inte visa framför andra. Om du gör det kommer det att visas att du inte känner till ett mer effektivt sätt att närma sig planering.
  • Detta är sant för när du måste diskutera känsliga problem med medarbetare också. Till exempel, om du måste prata om en anställds prestationsfrågor, förbli lugna och samlade. Vara orolig och sträng, men inte arg eller fientlig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande