Hur man hanterar ett tråkigt jobb

Oavsett om du känner dig fast i ett jobb som inte vädjar till dina kreativa känslor, har förlorat intresse för din nuvarande position, eller helt enkelt inte kan undgå känslan av monotoni på jobbet, låta din tristess regera din attityd på arbetsplatsen kan har allvarliga konsekvenser. Boredom på jobbet kan leda till onödig stress och en känsla av vrede för din arbetsplats. Om du lämnar ditt nuvarande jobb för ett mer kreativt uppfyllande jobb är det inte ett alternativ för dig just nu genom att genomföra små förändringar som att ändra din dagliga rutin, ta hänsyn till fler ansvar, eller mastera nya färdigheter, kan du göra ett tråkigt jobb mer tolerabelt och intresserad.

Steg

Del 1 av 3:
Stanna upptagen under arbetsdagen
  1. Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb steg 1
1. Ta på sig mer ansvar. Om du känner dig unchallenged i vissa områden där du excel, är det ett bra sätt att skaka upp din monotona rutin. Konsultera med din chef om att ta på mer arbete på områden där du redan gör det bra, eller om en plan att flytta ditt fokus till ett nytt projekt. Detta kommer också att föreslå din chef som du är stolt över det arbete du lägger ut, vilket kan leda till mer ansvar och en mer uppfyllande arbetsdag.
  • Be om möjligheten att arbeta utanför din normala kompetens, för att behärska nya färdigheter i framtiden. Prata med din chef om att ändra din arbetsbeskrivning för att inkludera nya uppgifter som du tycker är intressanta och det är till nytta för verksamheten.
  • Utan att skjuta någon av dina arbetsplatspolicy, prata med dina medarbetare om att byta några uppgifter för att uppmuntra mångsidigheten inom arbetskraften.
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb Steg 2
    2. Spendera tid att lära sig nya färdigheter som direkt relaterar till ditt jobb eller fält. Att lära sig nya färdigheter kan hjälpa dig att se ditt tråkiga jobb på ett helt nytt sätt. Om du är fast i ett jobb med lite till inget utrymme för att lära sig nya färdigheter på fältet, försök att lyssna på pedagogiska podsändningar. Att hålla din hjärna aktiv är ett surefire sätt att sparka tristess.
  • Försök prata med människor i andra avdelningar om vad de gör och vad deras jobb medför. Kanske arbetar du med försäljning, men du är mer intresserad av att arbeta i marknadsföring - umgås med människor i andra avdelningar för att få en uppfattning om vilka andra jobb som är tillgängliga som kan vädja till dig.
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb Steg 3
    3. Minimera distraktionstiden. Motstå frestelsen att spendera mycket tid på att kontrollera e-post och sociala medier medan du arbetar. Även om det är friskt att låta din hjärna vila och slappna av hela dagen, planera dig själv specifik tid att svara på e-postmeddelanden och kontrollera dina sociala medier. Begränsa den tid du spenderar på att göra det här. Även om ditt jobb kan vara tråkigt, kan du få ut att få dagen att känna sig längre och din arbetsbelastning mer skrämmande som dagen kommer till ett slut.
  • Välj specifika tider för att kontrollera dina e-post och sociala medier konton, till exempel en gång klockan 11:00 och en gång klockan 16:00. Spendera upp till 30 minuter på morgonen och 30 minuter på eftermiddagen gör det här, men när 30 minuter är upp, dyker du tillbaka till jobbet.
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb Steg 4
    4. Låna ut en hand. Erbjuder din hjälp när dina medarbetare är inblandade i nya eller svåra projekt. Ta initiativ till att starta på nya projekt. Att involvera nya människor eller erfarenheter på din arbetsdag kan skära ner på monotoni i din dagliga uppgiftslista. Dina kollegor är också en bra resurs att knacka när du har kommit till ett vägspärr på ett nytt projekt, eller försöker behärska en ny färdighet. Tveka inte att fråga dina medarbetare för samma hand som du skulle gärna låna.
  • När du erbjuder hjälp på arbetsplatsen, se till att använda uttalanden som är positiva, inte nedlåtande. Om du vet att dina kollegor har startat ett nytt projekt, eller har slagit ett vägspärr i en nuvarande, låt dem veta att du är tillgänglig för att hjälpa till med att säga, "Jag är tillgänglig om du är intresserad av brainstorming om detta projekt", eller genom att säga, "Jag har några idéer som jag tror kan gynna ditt projekt."
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb Steg 5
    5. Gör dina arbetsmöten värda. I stället för att spendera tid dagdrömmer eller nickar i dina möten, gör en stark insats för att aktivt lyssna och lägga fram nya idéer. Hitta sätt att delta i dina möten. Om du är frustrerad av möten och hur de körs på din arbetsplats, kontakta din chef om att ändra sin struktur. Erbjuda konstruktiva lösningar för att göra möten effektivare och fokuserade.
  • Om du inte kan aktivt delta i de flesta möten på din arbetsplats, ta anteckningar eller skriva ner frågor för att diskutera med dina kollegor efter mötet.
  • Om du anser att ineffektiva möten hindrar din produktivitet, kontakta din chef om nödvändigheten av din närvaro vid dessa möten. Undvik att komma av som arg eller aggressiv, men tyder på att du känner att din tid kan användas mer effektivt någon annanstans.
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb Steg 6
    6. Brainstorm med dina kollegor. Använd dina medarbetare som ljudkort för nya idéer. Fråga dem hur de känner för sina jobb, och vad de gör för att bekämpa Office Boredom. Ingen förstår ditt kontor bättre än dina medarbetare, så använd deras kunskaper som en resurs för saker du kan göra för att förbättra din situation. Tillsammans kan du kunna brainstorma idéer för att göra dina möten effektivare, vilket gör din arbetsdag mer produktiv och övergripande förbättring av kvaliteten på ditt kontors produktivitet.
  • Del 2 av 3:
    Stanna mentalt och fysiskt aktiv
    1. Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb Steg 7
    1. Känna skillnaden mellan tristess och utmattning. Ibland kan utmattning vara förvirrad med tristess på arbetsplatsen. Ofta är utmattning resultatet av dålig kost eller inkonsekventa sovvanor. Om du kämpar för att hålla dig vaken på ditt skrivbord, kan du ta hand om dig själv utanför kontoret. Att få en anständig natts sömn och ätande är ordentligt pivotala aspekter av en mer positiv disposition.
    • Om du vaknar för din dag är en kamp, ​​försök att gå och lägga sig i timmen tidigare.
    • Om du befinner dig att äta mycket snabbmat, arbeta med att utveckla en måltidsplan och göra måltidspreps på söndagskvällarna. Byt ut dina snabbmat måltider med snabba hälsosamma måltider.
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb Steg 8
    2. Ta små pauser att sträcka. När du känner att din energinivå minskar kan en liten sträcka andas nytt liv i din dag. Om du upptäcker att din tristess också orsakar att du förlorar energi hela dagen, spendera lite tid att sträcka sig för att återuppliva dina sinnen. Att integrera dessa övningar i din dag kan minska stressen och hålla ditt sinne fokuserat.
  • Forskning några grundläggande yoga positioner som du kan göra på ditt skrivbord, till exempel den höga altaret pose eller fotled till knäpositioner.
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb Steg 9
    3. Gå ut under lunchen. Om du kan lämna kontoret för din lunchtid. Dra nytta av den här tiden genom att spendera tid bort från ditt skrivbord och kontoret. Du kan upptäcka att det finns en stor klädbutik, utsökt restaurang eller vacker trädgård nära ditt kontor.
  • Om du har kommit till jobbet utan en beredd lunch, försök att beställa ett nytt kök som du inte har försökt förut.
  • Om vädret är trevligt, gå en kort promenad för att få din kropp att flytta och ditt blod flyter.
  • Ta en roman att läsa. Gör dig lunchstimme fördelaktig för dig genom att koppla av och förbereda dig för att återfokusera på dagen till hands.
  • Del 3 av 3:
    Utforska alternativa lösningar
    1. Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb steg 10
    1. Identifiera vad som är mest tråkigt om dina arbetsdagar. Tänk om du är uttråkad med ditt arbete, eller om din tristess är ursprung på annat håll. Kanske känner du dig uttråkad på jobbet eftersom du faktiskt är uttråkad med din dagliga rutin. Din pendling, din lunch och dina dagliga uppgifter måste alla kapacitet att borra eller stimulera dina sinnen. Börja bekämpa arbetsplatsen tristess genom att ändra något om din vanliga rutin varje dag, så att du kan bekämpa känslan av monotoni på kontoret.
    • Prova en ny kaffeplats nära ditt kontor innan du arbetar, istället för att dricka det vanliga kontoret.
    • Försök att blanda din pendling genom att cykla eller ta tåget till jobbet.
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb Steg 11
    2. Gör enkla förändringar i ditt dagliga arbetsschema. Om din dag är fylld med samma personer, samma morgondryck, eller samma musik, försök att införliva nya saker. Blanda dagen genom att ta med dig som du kan dela med dina medarbetare. Om kontoret alltid har samma musikspel och du kan ändra det, sätt på något positiv och roligt. Dessa små förändringar kan också bidra till att bryta upp den monotona naturen på arbetsdagen.
  • Gör små förändringar för dig själv, till exempel att börja din dag med en unik dryck varje morgon. Har cider, grönt te eller varm choklad på morgonen, istället för eller förutom ditt vanliga kaffe.
  • Om ditt kontor är särskilt tråkigt på morgonen innan alla har haft en chans att bosätta sig, ta med en låda med bakverk eller bagels att dela. Detta kommer att sätta alla i ett bättre humör och hjälpa dig att göra det hela dagen.
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb steg 12
    3. Håll dina raster intressanta. Om du alltid spenderar dina raster på sociala medier, gör ett försök att göra något annat under dina raster. Kanske betyder det att du gör hoppande jackar eller planerar en weekend getaway. Kanske försök att plocka upp ett hantverk eller en hobby som du kan göra i din gratis arbetstid. Inkorporera något som lyser ditt humör i din paustid, så du har något att se fram emot under din tråkiga arbetsdag.
  • Stickning eller hakan är ett bra sätt att hålla ditt sinne upptagen under dina raster.
  • Försök att göra korsord på dina raster. Inte bara kommer de att hålla ditt sinne aktivt, men du har något att fundera över när du fyller i dina tråkiga arbetsuppgifter.
  • Planera semester eller semester till platser du aldrig har varit under dina raster. Dessa kan vara riktiga planer, eller imaginära planer som du använder för att motivera dig själv!
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb Steg 13
    4. Gör ditt arbetsutrymme bekvämt. Lägg till personliga detaljer i din arbetsmiljö. Utan att bryta mot några specifika riktlinjer som framgår av ditt kontor, häng en bit av konstverk som inspirerar dig. Även om ditt jobb är tråkigt, behöver du arbetsytan inte vara. Ta med bilder av kära, eller de som respekterar eller beundrar. Allt som påminner dig om varför du är motiverad att göra det bra i din nuvarande position är en bra sak att ha på ditt skrivbord.
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb steg 14
    5. Lyssna på musik som motiverar dig. Skapa en specifik arbetslista med musik som är både avkopplande och stimulerande. För vissa, lyssnar på musik genom hörlurar ett bra sätt att drunkna ut distraktioner. Om repetition är en stor del av ditt jobb har studier till och med visat att inklusive musik i din rutin kan öka produktiviteten. Välj musik som är inspirerande och kommer att lysa upp ditt humör.
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb steg 15
    6. Utforska möjligheterna att byta avdelningar. Forskning Det företag du arbetar för. Läs mer om företaget, vad de gör, och varför är de framgångsrika. Fråga dig själv om du är inspirerad av deras uppdragsförklaring, eller om det finns ett annat område inom det företag eller verksamheten som du arbetar för det verkar mer intressant för dig. Det kan finnas jobb inom det företag som aktivt engagerar sig i det arbete du tycker är intressant, även om din nuvarande position inte gör det.
  • Titta på möjligheten att byta roller eller avdelningar inom ditt företag, så att du har ett större utbud av färdigheter som gynnar din position inom verksamheten.
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb Steg 16
    7. Sök ut högre utbildning. Kanske känner du dig fast i ett jobb som krävde lite erfarenhet när du anställdes, men har blivit uttråkad med bristen på utmaningar i din dagliga rutin. Oavsett om du redan har en examen eller vill studera ett ämne som är helt nytt och söker högre utbildning kan hjälpa dig att starta en ny karriärväg. Överväga på väg tillbaka till skolan för att slutföra en grad som speglar dina lustar.
  • Forskning stipendier och bidrag som kan hjälpa dig att finansiera denna utbildning.
  • Om din situation är sådan att du inte kan lämna ditt tråkiga jobb för att gå tillbaka till skolan, erbjuder många universitet och högskolor online klasser eller klasser som kan slutföras på natten eller under helgerna.
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb Steg 17
    8. Forskningshandel som intresserar dig. Handelsskolor är också ett bra sätt att lära sig en färdighet. Kanske har du haft intresse för att bli en frisör, mekaniker eller snickare. Handelsskolor erbjuder möjlighet att vända dina passioner till din anställning. Vanligtvis är handelsskolor billigare och erbjuder flexibla program som tar mindre tid att slutföra än att få en examen från ett universitet.
  • Många handelsskolor erbjuder också flexibla program som kan slutföras när du arbetar ett heltidsjobb, som natt- eller helgklasser.
  • Bild med titeln Deal med ett tråkigt jobb Steg 18
    9. Göra en karriärbyte. Om du har tagit varje steg för att bekämpa arbetsplatsen tristess och fortfarande känner sig bristfällig om din nuvarande sysselsättningssituation, kan det vara dags att överväga en fullständig karriärbyte. Om det inte är ditt första tråkiga dagliga jobb, överväga de typer av jobb du ansöker om. Kanske föredrar du att arbeta ute, arbeta med människor, arbeta hemifrån, göra musik, etc. Tänk på möjligheten att ta ett jobb i ett fält som är helt nytt för dig. Ibland kan det innebära att man söker högre utbildning, men vissa former av anställning nytta av en stark arbetsetik.
  • Forskning Nya sysselsättningsmöjligheter och söker ut företag som arbetar som inspirerar dig. Tänk exakt vad du letar efter i ett uppfyllande jobb och söker ut positioner som uppfyller dina krav.
  • Mat- och dryckesindustrin främjar snabbt jobb och massor av social interaktion. Även om man arbetar i mat och dryckesindustrin inte är för alla, är restaurangarbetet ett högt respektabelt yrke, som kan leda till några mycket lukrativa fördelar.
  • Jobb som involverar fysiskt arbete erbjuder många tillagda hälsofördelar för dem i dessa positioner. Arbeta utanför betyder tillgång till frisk luft och naturligt solljus, och sätta i fysiskt arbete håller din kropp aktiv. Om du älskar det stora utomhus, överväga möjligheten att hitta arbete på en gård, konstruktion eller som professionell landscaper.
  • Tips

    Håll dig lugn i arbetssituationer som kan orsaka ilska eller ångest.
  • Diskutera möjligheten till karriärförändringar med framgångsrika personer som du beundrar.
  • Leta efter en erfaren kollega eller chef för att hjälpa dig att göra ändringar i din position inom det företag du för närvarande arbetar för.
  • Varningar

    Även om du har svårt att dölja din avsmak för dig aktuellt jobb, kom till jobbet med en positiv attityd och demeanor.
  • Den enda personen som kan ändra din situation är du. Göra en aktiv insats för att ändra din situation.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande