Hur man blir en chef

Om du försöker främja från din nuvarande roll till en ledande position, finns det många sätt att visa dina handledare som du har rätt för jobbet. Det är viktigt att bo på toppen av din nuvarande arbetsbelastning, liksom försök att gå utöver vad som krävs av dig. Öva att kommunicera effektivt med dina medarbetare och ta på sig fler ledarskapsroller när det är möjligt. Genom att visa din överordnade din stora arbetsetik, är de mycket mer benägna att överväga dig för den roll som chefen.

Steg

Metod 1 av 3:
Visar dina färdigheter
  1. Bild med titeln Bli en chef Steg 1
1. Bo organiserad och ovanpå din arbetsbelastning. Medan det är viktigt att tänka på och planera för framtiden, kommer ditt nuvarande arbete först. Sätt majoriteten av din energi till ett bra jobb i din nuvarande roll - om du börjar slacking i det jobb du har nu, kommer dina överordnade inte att tro att du är redo för chefens roll.
  • Använd en kalender för att hålla reda på viktiga möten, evenemang och andra datum.
  • Om du har ett kontor, försök att hålla din arbetsyta städat för att visa att du är organiserad.
  • Bildbeteckningen blir en chef Steg 2
    2. Var en problemlösare. En chef måste lösa problem, oavsett om det är ett problem med a produkt, ett problem med en kund, eller till och med problem mellan medarbetare. Om det är ett problem som inte har svarat på, försök att vara den person som fixar den. Ge insikt om hur man hittar lösningar på problem som företaget kan hantera, visar dina kritiska tänkande färdigheter.
  • Till exempel, om företaget har problem med att komma med pengar, kan du hjälpa till att tänka på kreativa sätt att tjäna pengar.
  • Bildbeteckningen blir en chef Steg 3
    3. Gå utöver vad som förväntas av dig. I stället för att bara göra det minsta läget, försök att gå det extra steget och verkligen ge 110% till ditt jobb. Detta kan inkludera vistas sent för att hjälpa en kollega eller göra en bra uppgift som inte är nödvändig av dig. Försök att vara proaktiv och undvika att vänta runt för att få veta vad man ska göra.
  • Bild med titeln Bli en chef Steg 4
    4. Volontär för ledarskapsroller när de uppstår. Dessa kan vara ledarroller som att planera en kommande affärsresa, som leder en presentation eller tar ansvar för ett nytt projekt. Om du ser en möjlighet att visa dina ledarskapsförmåga, försök att gripa det och göra ditt bästa arbete.
  • Dessa behöver inte vara stora ledarskapsroller - även saker som att ta hand om att stänga för dagen eller vara den som motiverar laget är ett steg i rätt riktning.
  • Metod 2 av 3:
    Pratar med överordnade
    1. Bild med titeln Bli en chef Steg 5
    1. Visa vad du har bidragit till jobbet. Det här är din tid att prata om vad du har jobbat med, vad du har bidragit till laget, och några större projekt eller beslut där du har varit ansvarig. Träffa en handledare för att prata om allt du har gett jobbet, vilket ger exempel och nummer när det behövs.
    • Innan du träffade, gör en lista över allt du har åstadkommit inom din arbetsbeteckning, lägger tonvikten på speciella projekt eller andra uppgifter som var ditt ansvar.
    • Försök hålla en logg över alla dina prestationer som de händer så att du inte kommer att glömma någon av dem.
  • Bildbeteckningen blir en chef Steg 6
    2. Prata med människor i ledande befattningar för att se vilka färdigheter du behöver. Skicka ett professionellt e-postmeddelande till din nuvarande chef frågar om de kan sitta ner med dig i några minuter att prata om sitt jobb. Under mötet, fråga dem vilka färdigheter de tycker är viktigast för jobbet och alla råd de har för att nå styrelsens status. Detta ger dig en uppfattning om vad du ska arbeta med eller vilka områden där du redan excel.
  • När du pratar med en överordnad, försök att skriva ner de viktiga färdigheterna så att du kan referera till listan senare om så önskas.
  • Bildbeteckningen blir en chef Steg 7
    3. Be om feedback om din nuvarande jobbprestanda. Det visar inte bara att du tar ditt jobb på allvar och vill förbättra, men du kommer att kunna ta feedback och göra några nödvändiga förändringar. Fråga din handledare för tips om hur du kan förbättra, eller för någon annan professionell feedback som de har att erbjuda.
  • Försök att schemalägga ett sit-down-möte för detta - det behöver inte vara superformellt, men det är bäst att inte be dem att passera så att de har tid att tänka och svara.
  • Bild med titeln Bli en chef Steg 8
    4. Berätta rätt personer som du är intresserad av en ledande roll. Om ingen vet att du är intresserad av att bli chef, kanske de inte tänker på dig för rollen. Låt inflytelserika människor veta att du är intresserad, oavsett om det är en anställd personal, din överordnade eller chefen för företaget.
  • Till exempel kan du berätta en överordnad, "Jag har hört att du hoppas att marknadsföra någon till chefen snart, och jag skulle gärna ha betraktas för jobbet."
  • Metod 3 av 3:
    Interagera positivt med medarbetare
    1. Bild med titeln Bli en chef Steg 9
    1. Kommunicera starkt och effektivt med ditt lag. Visa att du är en utmärkt kommunikator, som svarar på alla dina e-postmeddelanden och telefonsamtal inom 24 timmar och tar dig tid att lyssna på personer som kommer att prata med dig. Försök att hålla dina medarbetare och chef uppdaterad på någon viktig information så att alla är på samma sida.
    • Försök till exempel återställa alla dina telefonsamtal inom några timmar.
    • Låt dina medarbetare och överordnade veta vad du arbetar med, hålla dem uppdaterade på några problem eller framgångar.
    • Kommunicera effektivt innebär också att vara öppen för andras idéer och förslag.
  • Bildbetaget blir en chef Steg 10
    2. Upprätthålla ett positivt förhållande med dina kollegor. Det betyder inte att alla på kontoret eller arbetsplatsen behöver älska dig, men du vill att dina medarbetare ska respektera dig. Skapa ett förhållande med dina medarbetare byggda på ärlighet, professionalism och respekt för att visa att du jobbar bra med andra.
  • Prata med dina medarbetare artigt och vara respektfull för andras utrymme och tid.
  • Visa att du bryr dig om dina medarbetare som människor genom att fråga dem frågor om sina hobbyer eller familj.
  • Bilden med titeln Bli en chef Steg 11
    3. Bli en mentor runt kontoret. Försök att bli den personen som människor går till när de har frågor. Ett bra sätt att göra detta är att volontär att träna nya anställda. Du kommer att styra dem genom insatserna och du är den person de går till när de behöver hjälp eller råd.
  • Om du inte kan träna nya anställda kan du bli mentor till andra bara genom att vara till hjälp för dina medarbetare.
  • Låt en handledare veta att du är intresserad av att träna nya anställda.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande