Hur man daterar en medarbetare

Dating kan vara svårt, men det kan vara allt svårare om du är intresserad av en kollega.Att behöva oroa sig för företagspolicy, kan dina kamrater och din handledare verkligen lägga en spjäll på en romantisk anslutning.Men om du är intresserad av en av dina medarbetare kan du datera dem genom att först initiera en romantik, upprätthålla professionella gränser och arbeta för att utveckla ditt förhållande.

Steg

Metod 1 av 3:
Frågar dem ut
 1. Bild med titeln datum en medarbetare Steg 1
1. Känn företagspolicyn.Innan du frågar din medarbetare, bör du först vara medveten om företagspolicyn.Många företag har en strikt icke-fraterniserande politik, som förbannar romantiska relationer inom företaget.Andra är mycket mer länta, vilket bara kräver att du informerar din handledare.
 • Om du älskar ditt jobb och vill behålla det, och ditt företag förbjuder relationer mellan medarbetare, överväga att träffa någon från utsidan av ditt jobb.
 • Bild med titeln datum en medarbetare Steg 2
  2. Ha en konversation i privat.Om du vill fråga din kollega, var noga med att göra det av andras skor.Dra dem åt sidan eller be dem att gå en promenad eller till lunch med dig.Fråga dem om de skulle överväga att gå på ett datum med dig.Lugna dem att de har tid att överväga det med tanke på trickiness att ett förhållande kan medföra.
 • Du kanske säger något som "Sally, jag vet att vi arbetar tillsammans, men jag gillar verkligen dig.Jag hoppas att du går ut med mig i helgen om du är fri.Jag vet att det här kan potentiellt sätta oss i en besvärlig situation, så jag förstår om ditt svar är nej."
 • Bild med titeln Datum en medarbetare Steg 3
  3. Tillbringa lite tid tillsammans.Om de säger ja, spendera du lite tid ensam med dem utanför kontoret.Försök att gå till platser som du vet att dina medarbetare eller chefen inte kommer att gå så att ingen finner ut innan du är redo.
 • Bild med titeln Datum en medarbetare Steg 4
  4. Ta det lugnt.Om du bryter upp med en kollega, vet du att du inte kan undvika dem som du kanske kan göra med andra exes.Dating den här personen kommer att innebära att de är en del av både ditt professionella och personliga liv.Undvik att spendera varje dag tillsammans i de tidiga stadierna tills du vet att det här är en person du vill driva helhjärtat.
 • Bild med titeln Datum en medarbetare Steg 5
  5. Datum dina kamrater.Om du är en handledare, vet du att du hålls till en högre standard och kan eventuellt komma i trubbel om du daterar dina underordnade.Om du har möjlighet att skjuta eller marknadsföra någon, bör du inte datera dem.Datum bara de som du inte övervakar på ditt jobb.
 • Bild med titeln datum en medarbetare Steg 6
  6. Datum de som är tillgängliga.Om du vet att den person du är intresserad av har en make eller en betydande annan, fortsätt inte dem.Om de också har daterat andra på kontoret tidigare, är det förmodligen bäst att inte datera dem, eftersom det kan skapa lite svartsjuka.Ta reda på den här informationen genom att fråga dina medarbetare hemliga, kontrollera sina sociala mediekonton, eller märka vigselringar eller bilder av makar på deras skrivbord.
 • Du kan fråga dina medarbetares frågor som "så jag känner Marsha och Ashley och Jim och Marissa började datera medan du arbetar här.Känner du till någon annan som daterar eller har daterat här på kontoret?"
 • Metod 2 av 3:
  Underhålla professionalism
  1. Bild med titeln Datum en medarbetare Steg 7
  1. Prioritera arbete medan du är på jobbet.Om du börjar datera, vet du att du måste hålla jobbet först oavsett vad.Oavsett om du har haft ett argument natten innan, håll det ut ur arbetsplatsen.Håll ett schema och en att göra lista och fortsätt att slutföra alla uppdrag väl och i tid.
  • Håll dina konversationer på jobbet helt affärsrelaterat.
 • Bild med titeln datum en medarbetare Steg 8
  2. Stanna tyst i de tidiga stadierna.Om du bara har varit på ett datum eller två med den här personen, är det lite behov av att informera dina medarbetare eller din chef om det.Men om du har börjat se dem mer regelbundet, bör du berätta för din handledare innan någon annan gör.
 • Bild med titeln Datum en medarbetare Steg 9
  3. Håll dörren öppen.Den person du är dating kan vara någon som du måste jobba med mycket nära.När i möten med dem, håll dörren eller persienner öppna.Du vill inte att andra ska anta att du är olämplig på ditt kontor.
 • Bild med titeln Datum en medarbetare Steg 10
  4. Begränsa dina möten på jobbet.Undvik att spendera onödig tid ensam tillsammans i arbetet.Gå till lunch tillsammans ibland, men inte varje dag.Fortsätt att behålla dina vänskap med dina andra medarbetare.
 • Bild med titeln Datum en medarbetare Steg 11
  5. Håll dina händer till dig själv medan du är på jobbet.Även om du kanske vill krama eller kyssa din partner på jobbet, vet det att göra det så att det kan göra någon skada på ditt professionella rykte.Det är okej för andra att veta att du är dating, men behåll saker på arbetsplatsen strängt professionell.
 • Bild med titeln Datum en medarbetare Steg 12
  6. Upprätthålla gränser med medarbetare.Diskutera inte squabbles, kön eller andra stora detaljer om ditt förhållande med dina medarbetare.Du vill inte att andra vet för mycket om ditt romantiska förhållande och du vill inte att de vet saker om din partner att de inte vill att du ska berätta.
 • Bild med titeln Datum en medarbetare Steg 13
  7. Från din karriär utan hjälp.Be dem inte med ett bra ord med din handledare.Istället, lita på din merit och jobba hårt för att uppnå vad du vill ha.Du kommer att må bättre om dig själv och din partner kommer att vara stolt över dig.
 • Bild med titeln Datum en medarbetare Steg 14
  8. Undvik att skicka romantiska meddelanden via ditt arbetsemail.Om du vill skicka dina partner söta meddelanden hela dagen, gör det genom din mobiltelefon.Eventuell korrespondens som skickas via e-post kan övervakas och kan potentiellt användas i en sexuell trakasserier, om ditt förhållande går sur.Använd endast dina personliga enheter för personliga meddelanden.
 • Bild med titeln Datum en medarbetare Steg 15
  9. Undvik att träffa en annan kollega om du byter upp.Om du bryter upp, datera inte en annan kollega, speciellt om din ex fortfarande arbetar med dig.Du kommer sannolikt att få ett dåligt rykte för endast dating medarbetare och kommer att fortsätta att göra ditt arbetsliv ännu mer rörigt.
 • Metod 3 av 3:
  Upprätthålla ditt förhållande
  1. Bild med titeln Datum en medarbetare Steg 16
  1. Tänk på det värsta scenariot.Vad händer om du bryter upp?Om du har avslöjat privat information till dem, särskilt det är arbetsrelaterat, överväga hur det kan användas mot dig i framtiden.Även om din partner kan älska och fantastiskt, vet att breakups kan ta ut det värsta hos människor och eventuellt hotar ditt jobb.
  • Berätta inte för dem som kan skada din karriär.
 • Bild med titeln Datum en medarbetare Steg 17
  2. Tala inte om arbete på datum.När du två är ihop från jobbet, så mycket som möjligt, undvik prata om affärer.Arbeta för att hålla din professionella och romantiska liv så separat som möjligt.Detta kommer att förhindra att ditt liv är enbart om arbete och hjälper dig att få en bättre tid med din partner.
 • Bild med titeln datum en medarbetare Steg 18
  3. Behåll dina egna vänskap och hobbyer.Eftersom ditt professionella och romantiska liv nu är så kraftigt sammanflätat, blir det viktigt att behålla de vänskaps- och hobbyer som är helt separata från båda.Fortsätt med dina vänner och spendera tid med dem regelbundet.Njut av dina egna hobbyer bortsett från förhållandet.
 • Fortsätt att läsa, dansa, åka hästar eller göra vad du tycker om, liksom.
 • Video

  Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
  Dela på det sociala nätverket:
  Liknande