Hur man motiveras på jobbet

Att arbeta samma jobb varje dag kan göra det svårt att känna sig motiverad någonsin morgon, men det här är helt normalt från tid till annan. Motivation är något som många människor kämpar med någon gång i sin karriär. Men med lite själsökning och initiativ bör du vara tillbaka till att njuta av arbete på nolltid.

Steg

Metod 1 av 2:
Gör ditt arbete meningsfullt
  1. Bildtiteln motiveras på jobbet Steg 1
1. Bedöm din roll och den roll du hoppas fylla på jobbet. Vad gör du faktiskt? Ibland kan du få en ny känsla av ditt jobb hjälpa dig att glömma de dagliga irritationerna som hotar att sap din motivation, och hjälper dig att koncentrera dig på att faktiskt göra jobbet. Finns det jobb du tycker om att du kan göra det bra? Finns det projekt som du vill ta itu med? Tänk på varför du jobbar och varför du är väl lämpad för jobbet.
  • Var ser du dig själv på 1-2 år? Hur hjälper ditt nuvarande jobb dig att nå det målet?
  • Bildtiteln motiveras på jobbet Steg 2
    2. Hitta eller skapa uppgifter som utnyttjar dina färdigheter. Om ditt jobb inte passar dig passion eller färdighetsset, hitta ett sätt att göra det passande. Till exempel, om du älskar att skriva kan du erbjuda att utarbeta företagets nyhetsbrev eller erbjuda förslag till din chef om sätt att förbättra kopian på din webbplats. Ange lite av din egen personlighet i ditt arbete och du kommer att upptäcka att motivationen tar hand om sig själv.
  • Bild med titeln motiveras på jobbet Steg 3
    3. Håll koll på dina uppgifter och sysslor och markera dem när de är färdiga. Ett snabbt sätt att vara motiverad på jobbet är att titta på vad du har slutfört. Ticking Off To-Do-listan är ett bra sätt att visa dig hur mycket du har gjort på en dag. Det är också ett bra sätt att hålla reda på övergripande mål och visa dig hur små, till synes oväsentliga uppgifter sammanför för att slutföra ett större projekt.
  • Bildtiteln är motiverad på jobbet Steg 4
    4. Ange mål och fira milstolpar. Arbetet är inte alltid kul. Men det bästa sättet att vara motiverad när du gör tråkiga eller hårda uppgifter är att komma ihåg slutmålet. De bästa målen är personliga som betyder mycket för dig, vilket gör det mycket lättare att motivera dig själv.
  • När du har slutfört en milstolpe, som att avsluta det första kapitlet i ett manuskript eller slutföra kostnadsrapporter i tid, belöna dig själv. Fira dina prestationer och de blir mycket mer meningsfulla.
  • Dina mål behöver inte vara relaterade till ditt nuvarande jobb. Du kan spara upp för att gå tillbaka till skolan eller arbeta dig uppför företagets stege till ett bättre jobb också.
  • Bildtiteln är motiverad på jobbet Steg 5
    5. Fokusera på anledningarna till att arbeta, inte orsakerna till att inte. Negativa tankar har ett sätt att festering, växa och bli värre ju mer du tänker och pratar om dem. I stället för att alltid ventilera om en fruktansvärd chef, svåra uppgifter och irriterande medarbetare, tänk på de saker du tycker om. Gör en lista över positiva i ditt arbete och försök att tänka på dem varje gång du hör dig själv klagar eller tänker på negativen.
  • Bilden med titeln är motiverad på jobbet Steg 6
    6. Organisera och schemalägga ditt arbete. Tvinga inte dig själv motivera för arbete varje morgon. Istället, gör ditt arbete en fråga om vana - något du gör och görs i en viss tid. Att ha ditt arbete planerat och hålla fast vid det schemat lär din kropp och sinne att slå på "arbetsläge" När du behöver jobba, få dig till ditt skrivbord och slutföra uppgifter mycket snabbare.
  • Organisera ditt skrivbord och städa upp din arbetsyta är ett bra sätt att göra jobbet mer hanterbart. En organiserad arbetsyta är nyckeln till ett organiserat huvudutrymme.
  • Bilden med titeln är motiverad på jobbet Steg 7
    7. Håll dig borta från klockan. Tiden verkar bara vara långsammare om du kollar klockan var 5: e minut. Istället för att räkna ner hur mycket du har lämnat på dagen, använd din checklista för att se hur många uppgifter du har lämnat och hur många du kan korsa. Gör dig själv målorienterad, inte tidsinriktad, för att hitta mer motivation.
  • Bildbetaget motiveras på jobbet Steg 8
    8. Söka arbete som du känner dig motiverad att göra. Om det inte finns något som håller dig till ditt gamla jobb, och du kan inte hitta någon motivation i vad du gör, så är det dags att börja titta någon annanstans. Arbete du tycker om eller hitta meningsfullt kommer att motivera dig själv. Om du inte hittar viljan att fortsätta arbeta ditt jobb i veckor i slutet, och du har inga långsiktiga utsikter som kan förbättra saker, då bör du överväga att gå vidare till en ny position.
  • Metod 2 av 2:
    Njuter av arbete
    1. Bildtiteln är motiverad på jobbet Steg 9
    1. Gör dig lycklig och positiv för att göra motivationen enklare. Om du kan göra ditt arbete roligt kommer motivationen att komma sig själv. Detta börjar med att hitta arbete och uppgifter som du tycker om, men det slutar inte där. Spendera lite tid själv och ta tillfälliga raster medan du arbetar är ett bra sätt att se till att du är glad och motiverad för någonting.
  • Bildbetaget motiveras på jobbet Steg 10
    2. Krydda din rutin då och då. Gå ut och splurge på lunch. Få någon att göra dig en spellista eller föreslå ett nytt band att lyssna på medan du arbetar. Prova en ny tröja eller slips, något ljust och lite konstigt. Ta kontroll över ditt arbetsliv och injicera det med lite spontanitet. Denna brist på personlighet hjälper dig att känna dig mer personligt investerad i ditt arbete.
  • Bilden med titeln motiveras på jobbet Steg 11
    3. Ta pauser en gång var 1-3 timmar. Det behöver inte vara längre än 5-10 minuter, men dessa bromsar ger dig tid att ladda er hjärna, flytta lite och skära din dag i mer hanterbara bitar. Du kunde:
  • Gå till brytrummet och chatta med en kollega.
  • Gå för en kort promenad för att få kaffe, eller enkel övning lite på ditt skrivbord.
  • Läs 1-2 artiklar om något du tycker om.
  • Bildtiteln motiveras på jobbet Steg 12
    4. Ta hand om din kropp. Många problem med motivation är inte för att du hatar ditt jobb eller medarbetare, utan bara för att din kropp inte kör så effektivt som det kan vara. Känner sig trött, ur energi, och ner är ett säkert sätt att hamna omnotiverat, men det kan lätt undvikas.
  • Se till att du får 6-8 timmars sömn varje natt.
  • Ta med en vattenflaska med dig och hydrat hela dagen.
  • Övning i minst 30 minuter 4-6 dagar i veckan.
  • Bilden med titeln motiveras på jobbet Steg 13
    5. Personifiera din arbetsyta. Det finns många sätt att göra det, förstås, men alla syftar till att göra ditt arbete en förlängning av dig, inte något du är tvungen att göra. Ta med fotografier, leksaker och knickknacks som gör ditt skrivbord en trevlig plats att vara. Ta dig tid att få ditt skrivbord i ordning, och gör saker bara hur du gillar dem, så att du inte lurar ner vid ditt skrivbord varje morgon.
  • Bildbetaget motiveras på jobbet Steg 14
    6. Lär känna dina medarbetare. Att ha ett stödsystem på plats på ditt arbete hjälper alla att vara motiverade. Ta dig tid att chatta med dina medarbetare för att bygga en känsla av kamratskap och lagarbete. Om du märker någon som gör ett bra jobb, låt dem veta. Om någon verkar ner, fråga dem vad som händer. Du börjar höra liknande kommentarer tillbaka på dig själv, och den här känslan av gemenskap är ett bra sätt att hålla alla som arbetar tillsammans med gemensamma mål.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    Var inte frestad att göra någonting dumt för att underhålla dig själv. Pranks och mischief kan allvarligt försämra din arbetssäkerhet och hänsyn till dina kollegor och chefer.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande