10+ Effektiva sätt att svara på kulturella passande intervjufrågor

Du ansökte om ett jobb och du landade ett intervju-trevligt arbete! Medan de flesta intervjuare kommer att ifrågasätta dina tekniska färdigheter och tidigare erfarenhet, kan de också kasta in några frågor om hur du passar in med företagskulturen. Frågor som dessa kan jämföra dina värderingar, mål och attityd till företaget som helhet för att se om du skulle vara rätt person för positionen. Med lite förberedelse och några tips kan du spika din intervju och (förhoppningsvis!) få jobbet.

Steg

Metod 1 av 11:
Granska företagets hemsida.
  1. Bild med titeln Answer Cultural Fit Intervju Frågor Steg 1
1. Tillbringa lite tid innan din intervjuinlärning om företaget. Du kan vanligtvis ta reda på mycket genom att besöka företagets "Om" sida. Du kan se om de värderar hårt arbete, anställningsrelationer och klientanslutningar genom att läsa uppdraget.
  • Du kan också försöka titta på företaget på recension webbplatser som Facebook, LinkedIn och Glassdoor. Läs recensioner från gamla anställda för att ta reda på vad företaget värderar mest.
Metod 2 av 11:
Fråga nuvarande anställda om företagskulturen.
  1. Bild med titeln Answer Cultural Fit Intervju Frågor Steg 2
1. Du kan fråga din intervjuare eller rekryterare för möjligheten att göra det. Prata med de nuvarande medarbetarna om deras förhållande till sina chefer, vad deras dagliga arbetsschema är, och vilka saker som kan vara svåra för dig. Man skulle kunna säga:
  • "Vad är möjligheten till tillväxt som här?"
  • "Hur är ditt jobb / livsbalans?"
  • "Har du haft många problem med den övre ledningen?"
  • "Vad tycker du bäst om att arbeta här?"
  • "Vad är den mest utmanande delen av det här jobbet?"
Metod 3 av 11:
Prata om varför du valde det här företaget.
  1. Bild med titeln Answer Cultural Fit Intervju Frågor Steg 3
1. Dina intervjuare kan fråga dig varför du valde dem över tävlingen. Prata om saker som deras kundrelationer, deras engagemang för att minska sitt koldioxidavtryck, betoning på socialt ansvar, eller något som drog dig till det specifika jobbet. Du kanske också pratar om hur man arbetar för det företaget hjälper dig att möta dina mål, som att flytta in i ett visst område eller fokusera på en viss bransch.
  • Du kan säga något som, "När jag kollade ut din webbplats tycktes det som om du verkligen betonar ditt mål att vara helt utsläpp gratis senast 2024. Som anpassar sig till mina egna personliga mål för att minska mitt koldioxidavtryck och byta till grön energi."
  • Eller "Alla anställesrecensioner för ditt företag var mycket positiva. Det verkar som om ditt företag verkligen värderar sin anställdas tid och syftar till att hålla människor som arbetar här långsiktigt."
Metod 4 av 11:
Betona vad du har att erbjuda.
  1. Bild med titeln Answer Cultural Fit Intervju Frågor Steg 4
1. Prata om hur dina färdigheter och erfarenheter stämmer överens med företaget. Om du värdesätter dina självutgångsförmågor kan du diskutera hur du gillar företagets handsleveransstil. Om företaget ger många träningsmöjligheter, prata om din förmåga att lära dig snabbt och anpassa sig till förändring. Till exempel:
  • "Jag älskar att ta ansvar för mina egna projekt och leverera färdiga material. Jag jobbar bra på egen hand, och jag värdesätter verkligen detta företags förtroende för sina anställda."
  • "Jag jobbar alltid med att förbättra mina färdigheter inom fältet. Jag märkte att du har många möjligheter till framsteg, och jag är villig att arbeta med att förbättra mig i min offeter."
Metod 5 av 11:
Diskutera utmaningar du har övervunnit.
  1. Bild med titeln Answer Cultural Fit Intervju Frågor Steg 5
1. Prata om hur du använde dina företagsresurser för att göra det. Betona hur du arbetade tillsammans med dina medarbetare för att övervinna en utmaning att visa att du skulle vara en bra passform för det här företaget. Välj något som visar dina färdigheter som arbetare, som:
  • "I min sista position lämnade en av mina lagmedlemmar sitt jobb oväntat. Min chef bad mig att ta över några av hennes uppgifter, inklusive ledande lag och delegerande ansvarsområden. Med hjälp av mina tidigare ledarskaps färdigheter kunde jag driva projektet framåt och uppmuntra resten av laget, vilket ledde till ett framgångsrikt projekt som vi vände in i tid."
Metod 6 av 11:
Förklara varför du lämnar ditt tidigare jobb.
  1. Bild med titeln Answer Cultural Fit Intervju Frågor Steg 6
1. Detta kommer att hjälpa dina intervjuare att ta reda på om du är rätt passform. Om du lämnade jobbet eftersom det var för högt tryck, kan du passa in med en mer avslappnad företagskultur. Prata om vad ditt tidigare jobb saknade att det här företaget har, men var försiktig så att inte bash eller kritisera din tidigare arbetsgivare.
  • Till exempel: "Efter flera år i min sista position letar jag efter ett företag där jag kan bidra mer och växa i en teamorienterad miljö."
  • "Jag hade inte utrymme att växa med min tidigare arbetsgivare."
Metod 7 av 11:
Prata om vad lagarbete betyder för dig.
  1. Bild med titeln Answer Cultural Fit Intervju Frågor Steg 7
1. Att arbeta med ett lag kan innebära olika saker för olika människor. Om företagets kultur är lagbaserad kan din intervjuare fråga vad som är på ett lag betyder för dig och om du har erfarenhet av att arbeta med andra människor. Försök att svara direkt om hur du ska samarbeta med andra, som:
  • "För mig betyder lagarbete att arbeta tillsammans mot ett gemensamt mål samtidigt som man bryter ner uppgiften i enskilda bitar. I min sista position hade alla mina lagmedlemmar sina egna uppgifter, men vi hade ett veckovis incheckningsmöte för att ställa frågor och se till att vi var alla på rätt spår."
Metod 8 av 11:
Tryck på vad du gör på fritiden.
  1. Bild med titeln Answer Cultural Fit Intervju Frågor Steg 8
1. Arbetsgivare gillar att anställa väl avrundade människor. Om din intervjuare frågar om dina hobbyer, försök att svara ärligt och prata om de saker du gör för skojs skull. Håll det professionellt och försök att prata om något som inte relaterar till ditt jobb. Till exempel:
  • "Jag har 2 små barn, så det mesta av min fritid spenderas med dem. Min man och jag är utomhus, så vi gillar att ta dem på vandringar och promenader runt om i närheten när vi kan."
  • "Jag älskar bergsklättring, och jag har gjort det i ca 2 år nu. Jag brukar lägga undan några timmar varje helg för att slå inomhusklättringsgymnastiken, och jag och mina kompisar går ut en gång i månaden för att klättra naturliga stenar i området."
Metod 9 av 11:
Prata om de människor du kanske inte kommer överens med.
  1. Bild med titeln Answer Cultural Fit Intervju Frågor Steg 9
1. Dina intervjuare kan berätta om du är en bra passform med den här frågan. Om företagskulturen är snabb med många outspoken, kanske du vill prata om långsam, omotiverade personligheter. Om företagskulturen är anställd-relation orienterad, prata om arbetstagare som inte gör ansträngningar med sina medarbetare.
  • "Jag tenderar att rumpa huvuden med människor som har en mer flexibel uppfattning om deadlines och vill ha allt arbete att vara dubbel och trippel kontrolleras innan de går framåt. Jag gillar att arbeta snabbt och utan mycket avbrottstid."
  • "Jag kanske inte håller med människor som mikromanage vad jag gör på en daglig basis. Jag gillar att ta hand om min egen dag, och jag uppskattar förtroendet som kommer med att låta mig göra min egen sak."
Metod 10 av 11:
Beskriv din idealiska arbetsdag.
  1. Bild med titeln Answer Cultural Fit Intervju Frågor Steg 10
1. Se till att din dröm arbetsdag leder upp med företaget. Om det är ett fjärrjobb, prata om hur du ska hantera din tid och träffa dagliga tidsfrister. Om det är ett snabbt, teamorienterat jobb, tryck på hur du kan arbeta snabbt och samarbeta med andra. Till exempel:
  • "Under min idealiska arbetsdag, skulle jag förmodligen skriva ner alla mina uppgifter på en att göra-lista i början. Helst skulle jag kunna slutföra hälften av listan före lunchen, och kolla sedan med mina medarbetare via Slack. Jag skulle avsluta resten av mina uppgifter i slutet av dagen och skicka ett dagligt reparera e-postmeddelande till min handledare."
Metod 11 av 11:
Fråga dina egna frågor.
  1. Bild med titeln Answer Cultural Fit Intervju Frågor Steg 11
1. Visa att du har tagit någon tanke i företagskulturen. Du kan ställa frågor om aktuella medarbetare, medarbetarnas konflikt, och företaget som helhet för att få en läsning på din potentiella arbetsgivare. Använd frågorna för att visa att du har gjort din egen forskning om företaget. Till exempel:
  • "Finns det mycket medarbetarnas konflikt? Hur är det vanligtvis löst?"
  • "Vilken bit av råd skulle du ge en ny anställd?"
  • "Vad har varit det här företagets mest uppfyllande projekt hittills?"

Tips

Öva dina svar med en vän före intervjun.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande