Hur man beter sig professionellt

I själva verket att ha en framgångsrik karriär beter sig professionellt.Kanske är du fräsch ute av college som vill lära sig repen eller kanske du bara vill bli en bättre anställd övergripande.Oavsett din resonemang kan du uppträda professionellt genom att anlända till jobbet, med god moral och honing dina färdigheter.

Steg

Metod 1 av 3:
Att vara polerad och förberedd
  1. Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 1
1. Anländer fem minuter tidigt varje dag.Var inte den anställde som knappt gör den i dörren klockan 8:00 eller den som regelbundet kommer femton minuter sent.Stå upp tidigt på morgonen så att du kan anlända till jobbet tidigt - det här visar att du är dedikerad till ditt jobb.
  • Rusa inte på 5 pm, heller.Bo några minuter efteråt för att kontrollera e-post eller avsluta upp uppgifter.
  • Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 2
    2. Klä väl och upprätthålla god hygien.Förutom punktlighet är professionell klänning mycket viktig.Investera i några bra kläder för arbete.Stryk dina kläder natten innan så att du inte rusar och skrynkligt på morgonen. Dusch dagligen och håll ditt hår välskötta och ut ur ditt ansikte.
  • Professionell klänning kan innehålla långärmade knappar, slacks eller kjolar, blazers, cardigans och loafers.Hitta kläder som passar dig bra så du ser snyggt - håll dig borta från kläder som är för snäva eller baggy.
  • Var uppmärksam på hur din medarbetare klär sig. Varje företag har sin egen definition av professionell klänning. Till exempel, om alla har på sig Khakis och Button-Down-skjortor, visas inte i en kostym varje dag. Blanda in i företagets klänningskultur.
  • Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 3
    3. Hålla sig skyldig.Håll ditt skrivbord, bås eller kontorsutrymme snyggt och rent.Sätt dokument i lådor eller arkivskåp och organisera dem baserat på projekttyp och år. Håll en kalender för att hålla reda på dina möten, möten och projekt.
  • Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 4
    4. Håll dig uppdaterad om dina e-postmeddelanden och röstbrevlådor.Var den anställde som svarar på e-postmeddelanden i tid, med högst två dagar mellan ett svar.Svara på e-post från din chef eller överordnare så snart som möjligt.Read alla e-postmeddelanden innan du skickar för att kontrollera typsnitt.
  • Svara på e-post på ett professionellt sätt, även om avsändaren skriver till dig.
  • Gör ditt röstmeddelande professionell, liksom. Om du lovar att svara på samtal i ett visst fönster, var noga med att följa igenom det löftet. Dessutom, var noga med att kontrollera din röstbrevlåda regelbundet.
  • Bildbeteckningen beter sig professionellt steg 5
    5. Var en utmärkt kommunikator.Håll dig i ämne när du levererar information och behåll dina uppdateringar så kortfattade som möjligt, undviker onödig information.När du är i tvivel om information eller instruktioner, fråga öppna frågor.Du kan säga något som "bara för att jag förstår, kan du ge mig ett exempel?"
  • Behåll bra ögonkontakt och stå eller sitta rakt upp.Att ha bra hållning skildrar förtroende.
  • Använd inte slang.
  • Begränsa hur ofta du säger "som," "Um," "uh," och relaterade ljud.
  • Delta inte i kontorsskvaller.
  • Håll diskussionerna om ditt personliga liv till ett minimum på jobbet.
  • Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 6
    6. Öva presentationer i förväg.Om du måste presentera ditt arbete till dina kollegor eller någon annan publik, var redo.Skapa ett bildspel och ha anteckningar till hands för att uppdatera ditt minne.Öva flera gånger i förväg för att förbereda en polerad presentation, lugna nerverna och se till att du är beredd på frågor.
  • Bildbeteckningen beter sig professionellt steg 7
    7. Kom till möten med anteckningar som är beredda.Om du har ett personalmöte eller annat möte som kommer upp, kom med anteckningar förberedda.Du kan behöva dela uppdateringar om dina projekt - har de uppdateringar som skrivs ner så att du kan dela dem exakt.
  • Ha frågor till hands, liksom.
  • Metod 2 av 3:
    Att vara etisk på jobbet
    1. Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 8
    1. Följ företagets politik.Ta dig tid att läsa ditt företags manual för att se till att du följer alla regler.Om du tror att du är i strid med någon av dessa regler, kontakta din chef.
    • Till exempel kanske du är i ett förhållande med en kollega.Om det här är mot företagspolicy, måste du informera din handledare och avsluta relationen eller hitta ett annat jobb.
  • Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 9
    2. Håll ditt privata liv privat.På jobbet, undvik att diskutera intima detaljer om ditt liv med dina medarbetare.Håll diskussionen om kön och slåss med din partner från bordet helt.
  • Skapa vänskap på jobbet, men håll dina diskussioner ljus medan du är på kontoret.Incheckning med dina medarbetare regelbundet, gå ut till lunch tillsammans och diskutera saker som semester, tv-program, dina barn eller din hemstad.
  • Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 10
    3. Vara en pålitlig och pålitlig anställd. Om du berättar för din chef som du kommer att gå till ett möte på hennes ställe, gå.Detta kommer att bidra till att skapa förtroende mellan dig och andra.Håll alla dina möten och möten om inte något seriöst, som en sjukdom, kommer upp för att ändra dem.Fyll i alla dina projekt innan de beror och det bästa av din förmåga.
  • Överför inte för många uppgifter eller volontär att göra uppgifter som du inte är kvalificerad att göra.
  • Erkänna när du inte vet något eller om du inte känner att du kan hantera det.
  • Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 11
    4. Ber om ursäkt när du gör ett misstag.Även om du är en modell medarbetare, är du bunden att glida upp från tid till annan.När det händer, skift inte skulden till andra men ta fullt ansvar istället.Ber om ursäkt för de fel du gjorde och sätta steg på plats för att undvika dem i framtiden.
  • Du kanske säger "Jag är så ledsen för att du saknar det mötet med läkemedelsföretaget.Jag är av misstag dubbelbokad själv den dagen.Jag har omplacerat mötet för imorgon.Jag ska se till att det inte händer igen."
  • Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 12
    5. Hålla ut ur kontorsskvaller.Även när andra på kontoret är badmouthing människor, håll ut ur det.Involver inte dig själv i människors pettiness, annars kan du hitta dig i trubbel.När skvaller kommer upp, försök att ändra ämnet eller gå bort.
  • Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 13
    6. Var ärlig med dina medarbetare och chefer.Ärlighet är ett mycket viktigt element i professionalism. Berätta alltid för de människor du arbetar med sanningen om dina projekt och var bekväm att säga "Jag vet inte", men inte med finality / avgång. Var beredd att hitta vad som behövs.Låt andra veta när du behöver hjälp som en källa, instruktioner, träning eller omedelbar hjälp från någon som har en färdighet eller den erfarenhet som behövs.
  • Till exempel, om din chef frågar hur ett projekt som du kämpar med går, låt dina behov vara kända.Fördjupa inte problemet genom att säga saker är bra när du verkligen kunde använda lite hjälp.
  • Metod 3 av 3:
    Utveckla karriärrelaterade färdigheter
    1. Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 14
    1. Läs artiklar relaterade till ditt jobb för att hålla dig uppdaterad.Varje dag, försök att hitta minst en artikel relaterad till din arbetslinje att läsa.Detta kommer att se till att du är uppdaterad.Du kommer också att ha ett nytt material för att diskutera med dina medarbetare i personalmöten.
    • Till exempel, om du arbetar på ett universitet, prenumererar du på online tidskrifter som Chronicle of Higher Education eller inuti högre ED för dagliga e-postmeddelanden.
  • Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 15
    2. Delta i träning i ditt fält.Många kontor kommer att betala för sina anställda att gå till utbildningar eller konferenser relaterade till deras arbete.Titta på några av dessa och lägga i ett förslag med din chef för att få finansiering för att delta.Det här är stora erfarenheter för att du ska utöka din kunskap.
  • Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 16
    3. Ta anteckningar i avdelningsmöten.När du är i möten, undvik att komma på din telefon eller drifta av.Istället, håll dig fokuserad, lyssna och ta anteckningar.Även om de kan vara tråkiga, är det troligt att vissa mycket viktiga uppgifter diskuteras att du kan använda för att bli en bättre professionell.
  • Bildbeteckningen uppför sig professionellt steg 17
    4. Överväga att gå tillbaka till skolan.Kanske ser du att utöka din kunskap bortom ett memo eller en träning.Om så är fallet, överväga att gå tillbaka till skolan för att få en annan grad i ditt fält.
  • Till exempel, om du är en licensierad praktisk sjuksköterska (LPN), kan du överväga att främja din kunskap om omvårdnad och bli en registrerad sjuksköterska (RN).En ökning av kunskap kommer ofta med en löneökning, liksom.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande