Hur man är en utmärkt anställd

Det finns många anledningar att du kanske vill vara en utmärkt anställd. Om du vill beaktas för kampanj, till exempel, vill du visa ditt unika engagemang för ditt jobb. För att arbeta med att vara en bra medarbetare, fokusera på att göra ett bra jobb runt kontoret. Komma i arbetet en positiv attityd. Slutligen interagera med andra anställda på ett positivt sätt.

Steg

Metod 1 av 3:
Gör ett utmärkt jobb
  1. Bildbeteckningen är en framgångsrik advokat Steg 22
1. Vara i tid. Punktlighet är viktigt. Ingen vill arbeta med AM-anställd som är konsekvent sent. Se till att du anländer till jobbet, arbetsmöten och andra förpliktelser i tid.
  • "Att vara tidigt är att vara i tid" borde vara en mantra du bor av. Försök att komma till jobbet 5 till 10 minuter tidigt varje dag. Anländer till möten lite innan saker är planerade att börja. Detta kommer att visa din chef som du tar dina skyldigheter på allvar. Han eller hon kommer att bli imponerad av att du alltid kör lite före schemat.
  • På morgonen, ge dig mer tid än du tror att du måste göra dig redo. Om du normalt tar 20 minuter att duscha, ge dig en halvtimme. Om du tycker att frukost tar cirka 15 minuter, lägg åt sidan 20 minuter att äta.
  • Ta alltid mer tid än nödvändigt för din pendling. Saker som trafik och tågförseningar bör inte leda till att du går sent till jobbet.
  • Bild med titeln Multitask Steg 12
    2. Kompletta uppgifter på egen hand. Din chef vill ha en anställd som kan få jobbet gjort utan överdrivet handhållning eller coddling. Sträva efter att vara autonoma i ditt arbete. Kompletta uppgifter på egen hand, utan att fråga överordnade för hjälp.
  • Var uppmärksam på träning. Ta anteckningar om det behövs, och studera dem hemma som om du prepping för ett stort test. Du vill veta alla grunderna för hur du gör ditt jobb så att du inte kommer att bli förvirrad senare.
  • Om du är osäker på något, försök att räkna ut det själv först. Innan du går till en överlägsen med en fråga, se om det finns ett sätt som du kan räkna ut problemet på egen hand. Finns det en anställningshandbok som kan svara på din fråga? Kan du söka efter potentiella lösningar på Internet? Om du kan identifiera och lösa ett problem utan att fråga om hjälp, kommer din chef att bli imponerad.
  • Men du borde ställa frågor om du fortfarande är osäker på något efter att ha sökt efter en lösning på egen hand. Medan din chef vill ha anställda som kan arbeta solo, vill du inte riskera att göra ett misstag. Detta kan reflektera mer dåligt på dig än att bara begära hjälp när du behöver det. Försök bara att minimera hur ofta du kommer till din chef eller andra arbetare med ett problem.
  • Bild med titeln Få ett jobb på Starbucks Steg 12
    3. Anpassa snabbt till ändringar. Ändringar är en del av någon Office Dynamic. Anställda som kan anpassa sig till förändringar snabbt är mycket önskvärda. I händelse av en förändring av policy eller procedur, försök att justera till den nya rutinen så fort som möjligt.
  • Ställ frågor och ta anteckningar när något nytt förklaras för dig. Försök att förstå ny information direkt så att du kan komma tillbaka till ditt jobb med ändringar i åtanke.
  • Var villig att lära. Många anställda kommer att klaga på, säg ett nytt datorsystem på jobbet. Försök att vara medarbetaren med en positiv, upphetsad attityd om förändringar. Se ett skifte i arbetet Dynamiskt som ett tillfälle att lära dig något nytt och diversifiera ditt CV.
  • Bild med titeln vara en hård arbetare Steg 6
    4. Jobba hårt. Det verkar uppenbart, men gammaldags hårt arbete är bland de mest önskvärda egenskaperna i en jobbkandidat. När du är på kontoret, var uppmärksam på ditt jobb. Fokusera all din energi på att slutföra uppgiften till hands på ett effektivt sätt. Arbetsgivare vill ha anställda som är hårt arbetande och producerar resultat.
  • Arbeta för att se konkreta resultat varje dag. Försök att stämma bort distraktioner när du är på ditt skrivbord som arbetar på ett jobb eller ett projekt. Undvik att ta alltför långa raster eller chattar med andra anställda när du ska arbeta.
  • Många anställda känner sig schmoozing och att komma nära högre UPS är vägen till toppen. Medan den är vänlig med din chef kan hjälpa, att vara en hård arbetare hjälper dig komma överens med din chef Mer än avslappnad konversation kommer. Fokusera på ditt arbete över kontorets politik.
  • Bildbeteckningen uppför sig på jobbet Steg 7
    5. Hålla sig skyldig. Organisationen är grunden för ett effektivt arbete. Din chef kommer att bli imponerad om du är en välorganiserad person, eftersom dina organisatoriska färdigheter kommer att gynna din arbetsplats.
  • Håll en planerare eller kalender vid ditt skrivbord, hålla reda på tidsfrister, möten och andra aspekter av ditt schema.
  • Ange personliga mål för dig själv. Om din chef tilldelar ett projekt, bryta projektet ner i bitar. Ange hanterbara mini-deadlines för dig själv under veckorna som ledde fram till projektets slutliga tidsfrist.
  • Håll dig uppdaterad på e-post, återkommande e-post inom 24 timmar. Det kan hjälpa till att göra en lista i en anteckningsbok med e-postmeddelanden du behöver återvända. När du har ett reserv 15 minuter, arbeta med att återvända e-post.
  • Bildbeteckningen fungerar snabbare Steg 4
    6. Var uppmärksam på detaljer. Om du någonsin har bläddrat ett jobb-styrelse, vet du massor av arbetsgivare säger att de letar efter någon "detaljorienterad" att fylla en position. Det innebär att arbetsgivare vill ha anställda som kan fokusera på arbete. På din egen arbetsplats, försök att vara en detaljerad orienterad anställd.
  • Ett bra sätt att öka din uppmärksamhet på detaljer är att göra en uppgift i taget. När du har en lista med 10 saker att göra för en arbetsdag, tänk inte framåt när du arbetar på det första objektet på listan.
  • Om du behöver ringa en klient för att skapa ett lunchmöte, ska all din energi fokusera på att prata med den klienten. Se till att du får alla detaljer nere. Vilka dagar är bäst för kunden? Vilken typ av mat föredrar han eller hon? Vill kunden att du ska ta med någonting till mötet? Håll dig själv i nuet. Om du börjar tänka på pressmeddelandet måste du skriva när du kommer av telefonen, kan du glömma viktiga detaljer.
  • Metod 2 av 3:
    Främja rätt attityd
    1. Bild med titeln Bli en sändningsjournalist Steg 6
    1. Gå in i arbetet med passion. Det är svårt att vara en utmärkt anställd om du saknar passion. Om du helt enkelt lider genom arbete i 8 timmar om dagen, kommer det att dyka upp i din attityd och prestanda på subtila sätt. Försök att gå in på jobbet varje dag med en känsla av passion och spänning.
    • Fokusera på de positiva aspekterna av ditt jobb. Säg att du är en copywriter för en ideell. Du kan hitta några av det material du måste skriva lite dumt eller corny. Tänk dock på den större bilden. Medan formuleringen i ett nytt pressmeddelande kan låta sackarin till dig, kan det leda till fler donationer, så att ditt företag ska göra mer bra i världen.
    • Autentisk passion är svår att förfalska. Om du är i ett jobb känner du dig inte starkt om, överväga att leta efter ett annat jobb. Det är väldigt svårt att vara fokuserat och engagerat när du känner att du är i fel karriär.
  • Bild med titeln Starta en presentation Steg 10
    2. Tänk kreativt. Arbetsgivare älskar anställda som kan kreativt problem lösa. I en given situation bör du leta efter nya och innovativa lösningar. En kreativ anställd är en ovärderlig tillgång till något företag.
  • Kreativitet kan vara svårt att odla. Det finns dock sätt att förstärka din kreativa sida. När du går igenom dina dagliga uppgifter, pausar och tänker regelbundet, "Finns det ett effektivare sätt att jag kunde göra det här?" Du bör alltid vara på utkik efter kreativa lösningar på kontorsproblem, hitta sätt att få saker att springa jämnare.
  • Var inte blyg. Om du har en uppfattning om hur du förbättrar saker, tillvägagångssätt din chef respektfullt. Även om han eller hon passerar på din idé uppskattar arbetsgivare anställda som tar initiativ.
  • Bild med titeln Starta en presentation Steg 6
    3. Arbeta på att vara optimistisk. En positiv attityd är smittsam. Goda anställda kommer att arbeta med ett nytt perspektiv varje dag, ivriga att göra sitt bästa. Försök att komma in varje dag känna sig positiv. Detta kommer att reflektera bra på dig och göra dig till en värderad anställd.
  • Försök att ha en "halvglas fullt" mentalitet. Kom till jobbet och titta på varje dag som ett nytt tillfälle att växa, ändra och lära. Om du är i dåligt humör, kommer det att dyka upp i din prestation.
  • Att öva självomsorg utanför arbetet kan påverka din personlighet. Sträva efter att äta rätt, träna regelbundet och få tillräckligt med sömn. Om du tar hand om dig själv fysiskt, kommer det att förbättra din känslomässiga attityd.
  • Bild med titeln Starta en presentation Steg 13
    4. Var ärlig. Många anställda är benägna att prata sig för att få favör. Medan det är bra att vara självsäker, ibland viker förtroende på oärligt. Var ärlig om dig själv och dina möjligheter. Självkritik ger dig möjlighet att växa och lära dig. Arbetsgivare vill ha ambitiösa anställda som kommer att driva sig för att lyckas.
  • Var inte självavgörande, men eftersom det kan komma ifrån att ha en negativ attityd. Om du inte vet hur man gör en uppgift, säg inte, "Jag är för dum för att räkna ut det." Istället, säg något som, "Jag har aldrig kört Google Analytics tidigare, men jag skulle älska chansen att lära mig hur om du har några minuter att visa mig."
  • Bilden med titeln Få ett deltidsjobb steg 12
    5. Ta risker. Arbetsgivare vill ha anställda som kommer att fortsätta att flytta upp. Ingen vill ha någon som är nöjd med att stanna i samma position i åratal. Vara djärv och ta risker. Skriv ner en lista med 10 saker du skulle göra på jobbet om du visste misslyckande var inte en möjlighet. Försök sedan slutföra den listan ändå. Inte alla dina sysslor kommer att vara en brännande framgång, men chansen är att du kommer att nå några mål under vägen. Din chef kommer att bli imponerad av att du tog initiativet att driva dig ur din vanliga komfortzon.
  • Metod 3 av 3:
    Interagera med andra
    1. Bild med titeln Förbered en papperspresentation Steg 8
    1. Hjälp motivera andra. Du vill inte bara fokusera på dig själv på jobbet. Göra ett försök att motivera andra anställda. De flesta jobb involverar mycket lagarbete, så ökar moralen är avgörande i en bra anställd.
    • Som sagt är en positiv attityd smittsam. Om en medarbetare verkar eller av, försök att sätta en positiv snurrning på saker. Om alla är stressade på grund av ett förfallodatum, säg något som, "Detta är ett tillfälle att verkligen testa vårt engagemang."
    • Var villig att hjälpa andra ut. Om du ser någon som ser förvirrad och förlorad, frågar artigt om de behöver en hjälpande hand. Du kan hjälpa andra att uppnå sina mål genom att erbjuda dem vägledning med sitt eget arbete.
  • Bild med titeln Deal med en chef som visar favoritism Steg 9
    2. Förespråkare på uppdrag av dina medarbetare. Kom ihåg att lagarbete är viktigt. Det handlar inte om dig. Din chef kommer att bli imponerad om du agerar på ditt företags bästa intresse snarare än dina egna personliga ambitioner. Om du är på en kort lista för att gå till en konferens, men vet att en medarbetare är mer knowledgable om ämnet, nämna detta till din chef. Säg något som, "Jag vet att du bestämmer mig mellan mig och Natalie för den konferensen i höst. Jag uppskattar att bli övervägd för möjligheten, men jag tror att Natalie skulle göra det bättre än jag."
  • Bild med titeln Hyr En bra Boss Steg 8
    3. Öva bra kommunikationsförmåga. Om du vill vara en utmärkt medarbetare måste du kunna kommunicera effektivt. När du pratar med din chef och medarbetare, se till att du lyssnar och förstås.
  • Öva aktivt lyssnande. Le, nicka och erbjuda andra icke-verbala signaler för att indikera att du uppmärksammar talaren. När högtalaren slutar prata, upprepa vad de bara sagt för att du förstod helt. Tänk inte på ditt svar medan en annan person pratar. Helt enkelt lyssna och försök att förstå.
  • Om du har en konflikt, tänk tillbaka till andra gånger du var tvungen att navigera en svår eller besvärlig situation. Hur hanterade du situationen? Hur hjälpte du dig att släcka en konflikt? Använd de färdigheter du lärde dig från tidigare personliga eller professionella problem på arbetsplatsen.
  • Bild med titeln Deal med Office-skvaller Steg 7
    4. Undvik kontorsskvaller. Skvaller säger mycket mer om dig än det gör om den andra personen. Om du skvaller om din chef eller medarbetare, kommer folk att se dig som misstro. Det finns också alltid en bra chans vad du säger om någon i privat kan komma tillbaka till den personen. Om du hör människors skvaller är det bäst att koppla ur. Erbjuder icke-förbundande svar som, "Ledsen du känner det sättet" och helt enkelt gå vidare.
  • Bild med titeln Intervju för ett jobb Steg 12
    5. Ge kredit till medarbetare. Än en gång visa din chef och medarbetare som du är villig att dela spotlight. I stället för att vara avundsjuk vid en annan persons prestationer, ge dem kredit. Framgång är inte ändlig. Om någon uppnår något, istället för att vara avundsjuk, erbjuda dem en uppriktig grattis.
  • Tips

    Klänning för framgång. Att komma till jobbet i dina trevligaste kläder kan hjälpa dig att må bättre om dig själv, vilket påverkar din prestanda för det bättre.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande