Hur man blir en trevligare person till andra

Att ha nära familj och vänner som kan fungera som ditt supportsystem är bevisat att göra dig friskare och lyckligare. Det är dock inte alltid så lätt att hålla vänner eller familj runt, speciellt om du är meningsfull eller ständigt har en negativ inställning till dem. Lyckligtvis behöver det inte vara så långt. Om du övar vänlighet dagligen och arbetar för att styra din ilska, kan du bli en trevligare person och stärka meningsfulla relationer med andra.

Steg

Metod 1 av 3:
Styr din ilska
  1. Bildbeteckningen blir en trevligare person till andra Steg 1
1. Använd en avkopplingsteknik för att lugna dig själv. Så snart du börjar märka att du känner dig arg, ta en stund att lugna dig själv. Ett bra sätt att göra detta är att använda en avkopplingsteknik. Vissa alternativ inkluderar:
  • Djupandning.
  • Progressiv muskelavslappning.
  • Lyssnar på lugnande musik.
  • Tar en promenad.
  • Meditation.
  • Lyssna på en podcast.
  • Bild med titeln Bli en trevligare person till andra Steg 2
    2. Utmana orealistiska uttalanden eller tankar. Orealistiska tankemönster kan intensifiera känslor av ilska, så försök att identifiera och utmana dessa som de förekommer.
  • Till exempel kan en orealistisk tanke vara något som, "min rumskamrat gör aldrig någonting för att hålla vår lägenhet ren! jag gör allting!"
  • Innan du tillåter dig att få argare på grund av denna tanke, ta ett ögonblick att bestämma om det här är riktigt sant. Gör din rumskamrat olika saker än vad du gör för att hålla lägenheten ren? Om så är fallet är ordet "aldrig" i detta uttalande inte realistiskt.
  • Försök omskriva tanken eller uttalandet till något mer realistiskt, som "Jag önskar att min rumskamrat skulle lägga sig lite mer än hon gör med hushållsarbeten."
  • Bildbeteckningen blir en trevligare person till andra Steg 3
    3
    Förbättra dina problemlösningsförmåga. Att ha bra problemlösning kan också bidra till att minska känslor av ilska och frustration. Det kan hjälpa dig att känna dig mer i kontroll, även om du har att göra med något som är väldigt frustrerande. Detta är en färdighet som tar tid att utvecklas, så försök att vara tålmodig.
  • När du står inför ett problem, försök ta tid att identifiera problemet innan du försöker lösa det. Gör sedan en lista över alla möjliga lösningar som är tillgängliga för dig och välj den bästa. Efter att ha satt upp din lösning, reflektera över hur det gick och se hur du kan justera din strategi för ett bättre resultat i framtiden.
  • Bildbeteckningen blir en trevligare person till andra Steg 4
    4. Låt inte frustration eller ilska bygga upp. När du inte säger något, och du är frustrerad, är botting upp din ilska är det inte det bästa att göra. I stället för att låta frustration bygga till raseri, tala upp och konfrontera källan till din frustration. Var inte rädd för att göra en situation besvärlig, för att prata det är bättre än att vara meningsfullt i framtiden.
  • Om du har känt respekterad eller skadad av någon, kanske du vill påverka samma känslomässiga smärta på dem. Istället för att göra detta, låt dem veta att de skadade dina känslor och att du kände dig respekterad av deras handlingar.
  • Istället för att låta din ilska bygga, låt personen veta vad de gjorde fel. Säg något som "Jag gillar inte det gjorde du det. Det gör mig verkligen arg och upprörd."
  • Bilden med titeln Bli en trevligare person till andra Steg 5
    5. Kanal din energi till något positivt. Istället för att använda din energi för att vara meningsfull för andra, omdirigera det till en sport eller hobby som du vill driva. Var noga med att vara aktiv. När du tränar eller gör något aktivt, släpper det positiva endorfiner i din hjärna som gör dig lyckligare.
  • Du kan göra en lag sport som fotboll, baseball, fotboll eller hockey.
  • Om du inte gillar fysiska sporter, försök att göra något kreativt som att lära sig hur man spelar ett instrument eller lär dig hur man målar.
  • Bild med titeln Bli en trevligare person till andra Steg 6
    6. Gå bort när du börjar bli arg. Identifiera när din ilska börjar eskalera och vara medveten om hur arg du är. När du känner att du når den platsen, ta ett steg tillbaka från argumentet och gå bort. Var artig och förklara varför du går bort. Lämna inte situationen upp i luften för alltid. Återfå din lugn och prata med personen igen när din ilska har sänkt.
  • Du kan säga, "Jag måste ta en promenad eftersom jag blir riktigt arg och jag försöker hålla mig lugn. Jag behöver lite tid att tänka på det här, men vi kan prata när jag kommer tillbaka."
  • Metod 2 av 3:
    Att vara snäll mot andra
    1. Bild med titeln Bli en trevligare person till andra Steg 7
    1. Öva att vara mer medkänsla. Gör det till en punkt att vara snällare för andra, och försök att se saker ur sitt perspektiv. I stället för att göra kommentarer som skulle skada någons känslor, tänk på sätt att göra sin dag bättre. Om du har tid, gå ut ur din väg för att göra små saker för andra, och de kommer att uppskatta dig mer.
    • Till exempel, istället för att göra roligt med någon att göra dig själv bättre, ge dem en komplimang och göra sin dag bättre.
    • Öva medkänsla kan göra dig en hälsosammare och lyckligare person.
    • Du kan också köpa en vän en liten present som godis eller en bok för att visa din uppskattning för dem.
  • Bildtiteln blir en trevligare person till andra Steg 8
    2
    Utveckla dina kommunikationsförmåga. Kunna lyssna och kommunicera i en konstruktiv, bestämd Vägen kan också hjälpa dig att känna sig kontroll över din ilska och vara snäll mot andra. Att kommunicera dina känslor och känslor hjälper andra människor att förstå din sinnesstämning och lindra mycket stress. Ofta kan argument eller oenigheter uppstå på grund av brist på kommunikation och brist på förståelse när det gäller människors motivationer. Försök att vara mer sanningsenlig i konversation, även om det gör situationen mindre än perfekt, eller du tror att personen kanske inte gillar dig för det. Kjol inte runt problem som får dig att känna sig obekväma.
  • Sätta bort distraktioner och ge personen din fulla uppmärksamhet. När du lyssnar, försök att avbryta domen. Försök bara förstå vad personen säger och var de kommer ifrån.
  • När du uttrycker dig, använd "I" uttalanden istället för "du" uttalanden. Försök säga saker som, "Jag känner mig frustrerad när du glömmer att hämta dina rätter."Säg inte saker som", du städar aldrig upp efter dig själv!"
  • Kommunicera effektivt betyder också att ibland är sårbar och pratar om saker som kan vara pinsamt.
  • Till exempel, om en vän gör något du inte godkänner, istället för att skrika och säga saker som du kommer ångra, säg något som, "När du gjorde det skämt, och alla skrattade, gjorde det mig tråkigt. Jag var förödmjukad, och även om du inte trodde att det var en stor sak, skadade det verkligen mina känslor."
  • Bild med titeln Bli en trevligare person till andra Steg 9
    3. Var mer patient. Människor kan inte läsa ditt sinne och för vissa kan lära sig nya saker ta längre tid för dem än vad som krävs för andra. I stället för att eskalera till ilska omedelbart, var mer tålmodig med människor. Tänk tillbaka till när du gjorde något för första gången eller när du behövde hjälp. Inse att inte allas perfekta. Om någon gör något som irriterar dig, istället för att låta det gå tills du är arg, konfrontera personen och ha en konversation.
  • Om din rumskompis knackar på sin penna och det stoppar dig från att göra ditt arbete, säg något som "Hej, jag vet att det här verkar galen, men jag kan verkligen inte få det här papperet, medan du knackar på den penna. Har du något emot att stoppa medan jag gör mitt arbete?"
  • Bilden med titeln blir en trevligare person till andra steg 10
    4. Var inte cynisk. Att vara cynisk hela tiden kan sätta dig i dåligt humör och göra dig mer irriterad. Typiskt är cynismen en försvarsmekanism som du sannolikt kommer att anställa när du är besviken eller känner dig nere. I stället för att uttrycka dina känslor på ett hälsosamt och konstruktivt sätt, flaskar du upp dem och minimerar effekterna av dina känslor till andra människor och dig själv. Detta kan spiral in med en negativ bild av världen, och det kan sätta dig i ett konstant tillstånd av ilska.
  • Lägg inte ner andras arbete eller ansträngning. Beundra någon när de utmärker sig i något istället för att avfärda det eller minimera det.
  • Försök att minska den mängd bedömning du satt på andra. Om du inte förstår en subkultur eller demografisk av människor, ser du att fördjupa sig i sin värld istället för att senslöst hatar det.
  • Bilden med titeln Bli en trevligare person till andra Steg 11
    5. Utöva empati. Empati innebär att förstå och internalisera känslor och känslor av en annan person. Försök att sätta dig i personens skor och prata med människor utan att döma på dem först. När någon upplever smärta, relatera till sina känslor istället för att avfärda dem. Engagera sig i aktivt lyssnande istället för att vänta på den andra personen att sluta prata. Internalisera vad de säger, och försök att känna de känslor som de känner. Detta kan ge dig en bättre förståelse för sitt perspektiv och handlingar.
  • För att förbättra din aktiva lyssning, koncentrera dig på att uppmärksamma vad personen säger, ger feedback för att visa att du lyssnar och skjuter upp någon dom som du kan ha. Istället för att kritisera dem, försök att stödja personen.
  • Tänk tillbaka till en tid när du var under liknande omständigheter och försök att reflektera över hur illa det kände.
  • Bild med titeln Bli en trevligare person till andra Steg 12
    6. Sluta vara defensiv. Lägg inte väggar upp och var inte misstänkt för alla du möter. Detta gör ont med dina interaktioner med andra. Om du har gjort något fel, ta personligt ansvar för dina handlingar och skyll inte på andra människor för saker du har gjort. Var öppen för att skapa nya vänner och förbättra befintliga vänskap.
  • Om någon gör ett giltigt förslag, istället för att bli arg på dem för att påpeka en svaghet, säg "Du har rätt. Jag behöver jobba på det, och jag är, men det är en process."
  • I stället för att automatiskt ta kommentarer i ett negativt ljus, fråga personen "Vad menar du med det?" När de förklarar kan det inte vara så skadligt som du ursprungligen trodde.
  • Metod 3 av 3:
    Gör osjälviska handlingar
    1. Bilden med titeln Bli en trevligare person till andra Steg 13
    1. Hjälpa människor när du ser dem i behov. Istället för att vända eller tänka på att det är någon annans ansvar, gör ditt bästa för att hjälpa människor som är i behov. Tänk på lätta saker som du kan göra under din dag för att hjälpa människor som inte kan hjälpa sig själva. Du kan hjälpa en yngre familjemedlem som sätter upp sin dator eller hjälper en äldre person med sina matvaror.
    • Ju mer du hjälper andra på din överenskommelse, den lyckligare du kommer att vara.
  • Bildtiteln blir en trevligare person till andra Steg 14
    2. Var där för dina vänner när de behöver någon att prata med. Vänskap är en kritisk aspekt i din lycka. Att ha ett stödsystem att prata med när tiderna är dåliga ger oss en känsla av tillhörighet. Att ha vänner kommer att sänka ditt blodtryck och du blir mindre benägen för depression. Men vänskap är byggd på kommunikation och sårbarhet. Om du är meningsfull eller dömande, kommer vänner inte att komma till dig, och kommer inte vara lika stödjande när du behöver dem.
  • Håll dig uppmärksam och lyssna.
  • Ibland vill vänner inte ha råd, bara någon att prata med.
  • Om du har pratat med din vän om en allvarlig fråga, blir det lättare att prata med dem om allvarliga problem i ditt liv.
  • Bild med titeln Bli en trevligare person till andra steg 15
    3. Arbeta med att förbättra ditt samhälle. Om du har tid, överväga volontärarbete på ett lokalt samhällscenter, hemlöst skydd eller soppkök nära dig. Titta på andra projekt lokalt, som ansträngningar för att växten träd eller arbeta för att försköna din stad. Ju mer du lär känna andra människor som arbetar för en positiv framtid, desto mer uppfyllt, kommer du att känna, och mindre benägna för arg utbrott.
  • Volontärarbete med en grupp människor kommer också att ge dig en känsla av att tillhöra ett samhälle som kommer att öka din lycka och göra dig mindre arg. Att ha ett supportsystem när tiderna är svåra kan hjälpa oss att klara av daglig stress.
  • Bildtiteln blir en trevligare person till andra Steg 16
    4. Gör fler saker runt huset. Om du är yngre betyder det att du gör dina sysslor utan att bli frågad och verkligen försöka hjälpa när du ser att din familj är överväldigad. Om du är förälder eller i ett förhållande, gör något för din partner som att fixa något som har brutits, eller gör middag för dem. Hitta extra saker att göra runt huset för att lindra din partners stress.
  • Kommunicera med din familj och fråga dem om det finns något annat som behöver göras runt huset.
  • Ett rent och organiserat hus kan faktiskt öka din energi och göra dig lyckligare.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande