Hur man blir en contortist

Contortionists är skickliga att sträcka sina kroppar i olika former, med god balansförmåga. Mestadels på grund av spinal flexibilitet och styrka. Du kanske tror att du måste bli född flexibel eller dubbelkopplad för att bli en contortionist, men i själva verket med tillräckligt med övning och stretching kan du lära dig grundläggande kontrollrörelser. Alltid värma upp dina muskler innan du försöker steamen och övningar på egen hand, eftersom du inte vill dra en muskel eller skada dig själv. Söker professionell vägledning från en contortionist lärare eller coach kan också hjälpa dig att bli mer flexibel och gå djupare i contortionistiska rörelser.

Steg

Del 1 av 3:
Gör contortion stretching
  1. Bildtiteln blir ett contortistest steg 1
1. Var medveten om de två olika typerna av contortionists. Det finns två olika typer av contortionists: Front Benders och Back Benders. Dessa två typer är baserade på den contortionistiska förmågan att hyperextend deras ryggrad. En främre bender är ofta bättre vid framåtböjning och en back Bender är ofta bättre på baksidan.
  • Kvinnor är kända för att vara bra tillbaka benders, men män kan också utveckla flexibilitet i ryggböjningspositioner med tillräckligt med övning, så var inte avskräckt bara på grund av ditt kön. Ju yngre du är, desto lättare!
  • Många contortionists innehåller deras typ av contortion till en prestanda, som rör sig från contortionskontroll till contortionspolning som en del av en rutin eller en dans. Med tillräckligt med övning och engagemang kan du börja skapa din egen contortrutin, visa dina bästa ställningar.
  • Bildbetatled blir ett contortistest steg 2
    2. Värma upp innan du gör någon sträckning. Göra det till en vana att alltid värma upp innan du kommer in i någon contortion. Detta hindrar dig från att bli skadad och låta dina muskler värma upp och bli mer flexibla.
  • Börja med att vrida och sträcka dina leder. Gör detta genom att göra ett komplett utbud av rörelse för varje led i din kropp, från att rotera nacken och huvudet för att vrida dina handleder och anklar. Var försiktig när du gör det, eftersom du bara vill sträcka dina leder, inte stressa dem ut.
  • Gör minst trettio minuter av kardioövning. Detta kan jogging, springa, hoppa jacks eller rodd. Dina muskler är mer flexibla när din kroppstemperatur är en till två grader högre än normalt. Få din hjärtfrekvens och bryter lite svett med kardio så att du då kan lätta in i dina sträckor.
  • Bilden med titeln Bli ett contortist Steg 3
    3. Träna bensträckor. Bensträckor hjälper dina muskler att förbereda sig för contortionsrörelser som kräver ett brett spektrum av rörelse i benen och höfterna.
  • Börja med att lägga vikt i ditt högra ben, med tårna ordentligt på träningsmattan. Långsamt höja ditt vänstra ben, gripa din stora tå med din vänstra tumme och pekfinger.
  • Höj ditt vänstra ben så högt som möjligt, sträcker ditt ben till taket. Om möjligt, försök att räta ut ditt vänstra ben tills det är vertikalt och linda din vänstra hand och höger hand över ditt ben. Detta hjälper dig att bygga flexibilitet i dina benmuskler.
  • Upprepa dessa steg för ditt högra ben, sträcker ditt högra ben till taket.
  • Bildtiteln blir ett contortistest steg 4
    4. Prova höftsträckan. Öppna dina höfter så att de är redo för contortionsrörelser. Dessa höftsträckor liknar yoga höftöppnare, där du fokuserar på att andas djupt i en höftöppning för flera andetag.
  • Börja i en lungposition, med ditt vänstra ben utökat bakom dig. Se till att ditt högra knä inte sträcker sig förbi din fotled och att ditt vänstra ben är balanserat på bollen på din vänstra fot. Långsamt rocka fram och tillbaka, känna sträckan i höger och vänster höft. Placera händerna på insidan av din högra fot och sänka ditt vänstra ben tills ditt knä, shin och fot är platt på mattan.
  • Inhale och sakta ner på dina händer så långt du kan gå, om det här är upprätt på handflatorna, böjd på armbågarna, eller på dina underarmar. Inhale och andas ut som du känner sträckan i dina höfter, håller detta ställning för sex till åtta andetag.
  • Kom ut ur posen på samma sätt som du gick in, genom att komma tillbaka till dina händer och tucking ditt bakben. Då, ta med ryggen vänster ben för att möta ditt högra ben och sluta i ett framåtriktat läge.
  • Upprepa den här sträckningen på vänster sida, med ditt högra ben utökat bakom dig.
  • Bild med titeln Bli ett contortist Steg 5
    5
    Öva fullständiga splittringar. Splitsna hjälper dig att sträcka ditt ben och höga muskler. Beroende på din flexibilitetsnivå kan du bara gå halvvägs i splittringen eller du kanske kan röra marken i splittringarna. Om du fortfarande arbetar med att få hela vägen till marken, bör du fortsätta att arbeta med dina splittringar som en del av din dagliga sträckningsrutin.
  • För att gå in i de fulla splittringarna bör du börja med ditt högra ben vända framåt, med ditt vänstra ben tre till fyra meter bakom ditt högra ben. Långsamt tum benen i motsatta riktningar tills du kan placera dina händer på vardera sidan av ditt högra ben med dina palmer platt på mattan.
  • Använd dina händer för support när du fortsätter att tumma benen i motsatta riktningar tills ditt bäcken når mattan och du är i fulla splittringar. Förlänga dina händer och ansikte framåt. Andas i denna position i sex till åtta andetag.
  • Då, kom ut ur splittringarna genom att placera händerna på vardera sidan av ditt bäcken. Använd dina armar för att hjälpa dig att dra dina ben och böja dem bakom dig. Kom tillbaka i mitten av mattan och sakta stiga till stående.
  • Upprepa dessa rörelser på andra sidan, med ditt vänstra ben vänd framåt och ditt höger ben bakom dig.
  • Bilden med titeln blir ett contortist-steg 6
    6
    Göra backbends. Backbends är ett bra sätt att stärka dina ryggmuskler och förbättra din flexibilitet. Många contortion poserar kräver flexibla ryggmuskler och bakböjningar är ett bra sätt att göra detta på ett säkert sätt.
  • Börja på ryggen, med benen böjda och en arm längd bort från dig. Du kan mäta detta genom att sträcka ut dina händer för att du kan röra på ryggen på dina fötter.
  • Placera händerna på vardera sidan av ditt huvud, med dina palmer platt på mattan. Inhale som du lägger i vikt i benen och armarna, lyfter huvudet av marken. Vila för ett andetag på toppen av ditt huvud, utan vikt i huvudet och använd sedan dina armar och ben för att driva dig upp i en backbend.
  • Håll backbendet i sex till åtta andetag, se till att ditt huvud är avslappnat och du lägger lika vikt i dina armar och ben. Du borde känna en sträcka i dina ryggmuskler.
  • När du är redo att komma ut ur posen, tuck din haka till bröstet och långsamt sänka din rygg ner till mattan. Sväva benen från sida till sida för ett andetag och prova en annan backbend. Försök dock att inte överskrida dina ryggmuskler och bara göra en annan backbend om din kropp visas öppen för idén.
  • Bildbeteckningen blir ett contortistest steg 7
    7. Öva contortionen sträcker sig minst en timme om dagen. Många contortionists gör contortion som sträcker sig åtminstone en till tre timmar om dagen för att säkerställa att deras kroppar är flexibla. Du kan börja med att begå en timme en dag av sträckning och sedan långsamt öka det här beloppet till tre timmar om dagen, bryta upp det så att du sträcker en timme på morgonen, en timme på eftermiddagen och en timme på kvällen.
  • Hoppa över eller saknas en dag med sträckning kan faktiskt minska din flexibilitet och öka hur mycket tid det tar dig att göra vissa contorty poses.
  • Del 2 av 3:
    Skapa en contortion praxis rutin
    1. Bildtiteln blir ett contortist steg 8
    1. Prova scorpion pose. Detta är en grundläggande contortion pose som kräver sträckning av benen och din rygg. Gör alltid ben och ryggsträckor innan du försöker den här ställningen.
    • Börja med din vänstra fot ordentligt planterad på träningsmattan och höja din vänstra arm till axelnivå. Du kommer att använda din vänstra arm för att hjälpa dig att hålla dig balanserad och fokuserad i denna pose.
    • Höj din högra fot och böj den på knäet. Greppa dina högra tår med din högra hand och långsamt förlänga din högra fot ut och uppåt. Bibehålla din balans genom att titta på tipsen på din vänstra hand när du förlänger din högra fot.
    • Fortsätt att förlänga din högra fot tills den är högst. Höj din vänstra hand och ta den över huvudet för att möta din högra hand och din högra fot. Du är nu i en grundläggande skorpion.
    • För att förlänga skorpionen utgör det långsamt, gå långsamt din högra hand och din vänstra hand ner i höger fot tills de griper din rätt shin. Förlänga ditt högra ben tills det är helt rakt. Du är nu i en full scorpion pose, en vanlig contortistiposition.
    • Upprepa samma steg på vänster sida med ditt vänstra ben upp och utökat bakom dig.
  • Bildbetatled blir ett contortist Steg 9
    2. Stiger och faller tillbaka böjningar. Detta är en variation på en vanlig backbend som hjälper dig att bygga flexibilitet i ryggmusklerna och stärka bukmusklerna.
  • Börja med benen höftbredden ifrån varandra på mattan och dina armar förlängs över huvudet. Se till att dina armar är styva och starka eftersom det här kommer att hindra dig från att falla på huvudet när du faller i backbend.
  • Titta på fingertopparna och hålla armarna raka och starka när du låter dina armar och din blick flytta bakom dig. Fortsätt att titta på fingertopparna när dina händer når maten bakom dig.
  • När du är i en backbend, sätt jämnvikt i dina klackar och lyfter långsamt dina armar från mattan. Försök hitta ett område för balans så båda armarna kan hänga på dina sidor som du är upp och ner. Wrap din högra hand runt ditt högra knä och linda din vänstra hand runt ditt vänstra knä för en fin ryggsträcka.
  • För att göra en stigande tillbaka böja, lägg händerna tillbaka på mattan och använd dina bukmuskler för att långsamt dra din övre kropp tillbaka till en stående position.
  • Bildtiteln blir ett contortistest steg 10
    3. Försök böjd ben splittringar. Det här är en variation på fullständiga splittringar som låter dig visa upp din flexibilitet och lägga till en coolt snyggt att flytta till din repertoar.
  • Börja med att gå in i de fulla splittringarna på din högra sida, med ditt högra ben förlängt framåt och ditt vänstra ben förlängt bakåt.
  • Höj din högra arm och nå den bakom dig. Inhale när du långsamt böja ditt vänstra ben och linda din högra arm runt din vänstra fot. Placera din vänstra fot på pannan, som sträcker nacken också. Håll det här stället för en till två andetag och sedan flytta ut ur splittringarna.
  • Upprepa dessa rörelser på vänster sida, med ditt vänstra ben förlängt framåt och ditt högra ben förlängt bakåt. Du kommer då att höja din vänstra arm och lura den runt din böjda höger fot.
  • Bildbeteckningen blir ett contortistest steg 11
    4. Öva hakans ställning. Denna pose är en av de mer avancerade backbend contortion poses och ett riktigt showpropp. Du bör arbeta väldigt långsamt genom den här ställningen och värm alltid upp dina ryggmuskler innan du försöker.
  • Börja med att göra en fallande backbend. Då, gå dina armar framåt mellan benen tills du kan placera hakan på mattan. Håll dina armar böjda av ditt huvud och se till att det är väldigt lite vikt på hakan.
  • Låt ditt bröst och ryggmuskel stödja dig när du höjer dina händer från marken. Om du är bekväm i den här positionen kan du placera dina armar på marken och arbeta med att höja benen från marken. Över tiden vill du jobba med att böja benen och placera tårna på toppen av ditt huvud.
  • För att komma ur denna position, kommer du att klara dina armar i dina sidor och höja benen från marken tills de är tillbaka bakom dig. Stiga upp på dina armbågar och kom långsamt tillbaka för att sitta eller stanna på magen och vila ett ögonblick.
  • Bildbetatled blir ett contortistest steg 12
    5. Arbete med contortion poserar minst en till tre timmar om dagen. På samma sätt som stretching kräver contorty poses mycket praktiskt. Att göra en till tre timmar en månad av contortion poses kan hjälpa dig att bygga din flexibilitet och styrka.
  • Du kan också börja länka varje rörelse tillsammans för att skapa en contortrutin. Försök att flytta från en bakåtböjning till en full split eller en fallande baksida böj till ett hakstativ, till exempel och tid dessa poserar till musik. Med tiden kan du försöka länka ihop fyra till fem poserar och ställer dem till musik, så att du kan skapa din egen contortrutin.
  • Del 3 av 3:
    Få professionell vägledning
    1. Bilden med titeln blir ett contortist-steg 13
    1. Titta på exempelvideo på nätet. Det finns många contortionistiska videor på nätet som du kan titta på för att få en bättre känsla av contortionistiska rörelser och sträckning. Leta efter videor som visar contortionsrutiner av utbildade proffs, eftersom det gör det möjligt för dig att ha en visuell referens för din egen contortrutin.
  • Bildbetatled blir ett contortistest steg 14
    2. Gå med i en Contorty Class. Contortion Classes finns på Performing Arts Schools, Gym och Yoga Studios. Se till att klasserna lärs av en erfaren contortist som använder säkra och tillgängliga övningar för att fördjupa dina sträckor och rörelser.
  • Bild med titeln blir ett contortistest steg 15
    3. Få en på en träning med en contorty coach. Om du känner att du har nått en viss punkt i din contortionsutbildning och letar efter att prova mer avancerade contorto-rörelser, kan du söka en contorty coach, som vanligtvis är en contortionist själva. En contorty coach kan ofta hittas av munnen i Performing Arts Community, Online, eller genom en personlig contorture. Fråga instruktören för din contortion-klass om hon har några förslag på contortion coaches som kan arbeta en på en med dig.
  • Hjälp att bli en contortistist

    Sträcker sig för att bli en contortist

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Contortion rör sig

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    30 dagars contortionist utmaning

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande