Hur man blir flexibel som en ballerina

Hoppas du bli mer flexibel? Om ditt slutmål är att vara så flexibelt som en ballerina, har vi täckt. Vi har svarat på några av dina vanliga frågor om ballett och flexibilitet, så du kan lägga din bästa fot framåt i din egen flexibilitetsresa.

Steg

Fråga 1 av 5:
Hur kan jag göra min kropp flexibel för ballett?
  1. Bild med titeln Shin Kramar Steg 13
1. Sträcka minst 4 gånger i veckan i 15-20 minuters sessioner. Stretching är nyckeln till att bli mer flexibel övergripande. När du börjar och fortsätter din stretchningsregim, jobba och sträcka i en takt som är bekväm för dig och din kropp.
  • Om du gör din ballettdans, ta tid att sträcka före, under, och efter din ballettsession. Detta är ett utmärkt sätt att förbättra din flexibilitet.
  • 2. Skapa flexibilitetsmål för dig själv. Skriv ner specifika, handlingsbara mål du vill nå, och när du vill nå dem av. Jot ner dina mål i en anteckningsbok och registrera dina framsteg under de följande dagarna och veckorna.
  • "Jag skulle vilja göra en splittring i slutet av året" kan vara ett bra mål.
  • Fråga 2 av 5:
    Är ballett bra för flexibilitet?
    1. Ja, det är bra för flexibilitet. Flexibilitet handlar om att förlänga dig själv, och ballett är helt fokuserad på att förlänga din kropp på olika sätt.
    Fråga 3 av 5:
    Hur kan jag bli extremt flexibel?
    1. Bilden med titeln Kom i form för ridning Steg 10
    1. Prova en ryggsträcka. Sätt dig själv på en stol, hålla fötterna platt och separerade. Böj framåt så mycket du kan, vägleda dina händer och armar ner till dina anklar. Bo i denna position i 30 sekunder, och sätt sedan upp igen.
    • Gör 3-5 reps av denna övning.
  • 2. Sträcka dina kalvar och höfter. Stå om en armlängd bakom en tom sektion av väggen. Ställ båda dina händer platt på väggen och steg och lung framåt med ditt högra ben. Böj sedan din vänstra knä lite och tryck dig mot väggen, vilket ger din vänstra kalv en bra stretch. Tryck dina höfter lite för att ge din vänstra hip flexor en fin sträcka också. Håll det här i 30 sekunder och sedan alternativa ben.
  • Försök att göra 3-5 reps av denna övning.
  • 3. Sträcka bröstet i en öppen dörröppning. Stå mellan dörröppningen, vilar dina händer på baksidan av varje dörr. Greppa dörrarna och gå med ditt vänstra ben. Luta sig framåt lite och stanna i den här positionen i 30 sekunder.
  • Du behöver inte göra flera reps av den här övningen, men du kan om du vill.
  • Fråga 4 av 5:
    Vad är några andra flexibilitetsövningar jag kan försöka?
    1. Förlänga benen för att sträcka dina hamstrings. Hitta en bekväm plats att sitta och placera bottnen på dina fötter tillsammans. Sedan, förlänga och sträcka ditt vänstra ben framåt. Luta sig framåt och håll din vänstra fot på plats, håll ryggen rakt när du går. Håll dig i positionen i minst 30 sekunder, och sedan byta ben.
    • Om du behöver, böj ditt förlängda ben lite så det är lättare att hålla på plats.
    Fråga 5 av 5:
    När ska dansare sträcka sig?
    1. Bild med titeln Kramar Steg 11
    1. Sträcka när du dansar, men först efter att du har värmt upp. Ta dig tid att sträcka både före och efter att du dansar. Sträck alltid långsamt och försiktigt och kom ihåg att andas när du sträcker dig. Dina sträckor bör känna sig obekväma, men inte smärtsamma.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande