Hur man fixar låga självkänsla problem i ett förhållande

Självkänsla är den åsikt du har av dig själv. Om du har låg självkänsla kan det påverka din uppfattning om dig själv och också ditt romantiska förhållande. Du kanske inte känner dig värd kärlek eller har intensiv rädsla för övergivenhet. Låg självkänsla kan leda till låg relation tillfredsställelse och lägre nivåer av förtroende och mer konflikt. Men genom att tweaking som du interagerar med din partner och genom att utmana din tankegång, kan du börja göra positiva förändringar i ditt förhållande.

Steg

Del 1 av 3:
Acceptera dig själv
  1. Bild med titeln utvecklar kritiska tänkande färdigheter steg 20
1. Använd positiva bekräftelser. Att göra positivt självtalande en prioritet är ett bra sätt att förbättra ditt självkänsla. Försök att ta några minuter varje dag för att säga något trevligt mot dig själv. Detta kan vara en enkel komplimang eller helt enkelt påminna dig om att du älskar dig själv.
  • Varje dag, säg (eller skriv), "Jag älskar och accepterar mig själv ovillkorligen för vem jag är."För mer information, kolla in hur du förbättrar självkänsla med positiva bekräftelser.
  • Eller försök titta i spegeln och ge dig en komplimang om ditt fysiska utseende varje dag. Till exempel kan du säga, "Jag älskar hur mitt hår ser ut idag! Det är så glänsande och snyggt!"
  • Bild med titeln Övervinna Sadness Steg 21
    2
    Öva självkänsla. Acceptera att du är mänsklig och har en mänsklig upplevelse. Detta kan hjälpa dig att komma ihåg att du inte lider ensam och att du är ansluten till andra. Alla gör misstag och finner sig i situationer ur deras kontroll. Kom ihåg det här kan hjälpa dig att vara mer medkänsla mot dig själv och andra.
  • Låt dig själv uppleva dina känslor. Kom inte kväva dina känslor men explodera inte heller. Kom ihåg att det är normalt att få känslor och uttrycka dem är okej. Känslor kommer och går och definierar inte dig, oavsett hur illa de känner. Till exempel, om du känner dig försummad av din partner, känner igen att det är okej att känna sig dålig, men dessa känslor definierar inte dig eller förhållandet.
  • Bild med titeln inte skrämmas av andra tjejer Steg 7
    3. Identifiera dina styrkor och svagheter. Att göra en lista med 10 av dina styrkor och 10 av dina svagheter är ett bra sätt att börja bygga ditt självkänsla. Försök dela upp en bit papper i två kolumner och skriv sedan 10 av dina styrkor på ena sidan och 10 av dina svagheter på den andra.
  • Många tycker att det är lätt att identifiera svagheter, men identifiering av styrkor kan vara mer utmanande. För att identifiera dina styrkor, tänk på tider som människor har komplimangerat dig. Dessa kan vara små saker, som gånger människor har påpekat, "Du är så bra lyssnare!"Eller" du är riktigt bra på att dra!"Även om du tycker att det inte är värt att lista, lägg till det i din styrkor.
  • Försök att inte jämföra dig med andra. Istället påminna dig om att alla har något de är bra på och fokusera på vad du är bra på.
  • Bilden med titeln får snabbare på att köra steg 8
    4
    Ange realistiska mål. Att ställa stora, orealistiska mål kan skapa en situation där du inte uppfyller dina egna förväntningar och det kan skada din självkänsla. För att förhindra att detta händer, försök att ställa in realistiska mål för dig själv.
  • Se till att dina mål är specifika och att du har ett sätt att mäta dem. Till exempel kan ett specifikt och mätbart mål vara något som, "Jag vill förbättra min mil tid med 30 sekunder i slutet av månaden."
  • Om ditt mål är för stort, kan det också vara överväldigande. Försök att bryta stora mål till mer hanterbara också. Till exempel, istället för att ställa in ett mål att hitta ett bättre jobb, kan du ställa in mindre mål för dig själv, till exempel att arbeta på ditt CV eller att ansöka om fem nya jobb varje vecka.
  • Bild med titeln vara tacksam steg 13
    5. Bekräfta dina prestationer. Ibland kan dina prestationer tyckas vara obemärkt av människor, men du kan alltid erkänna dem själv. Försök att göra en punkt att erkänna alla dina prestationer, även om du tror att de är för små för att erkänna.
  • Till exempel, om du har försökt att äta hälsosammare och du förberedde en hälsosam middag för dig själv, så kan du notera detta i din tidskrift med något som, "hade ångad broccoli och lax till middag ikväll! Sätt att gå mig!"
  • Ett annat alternativ är att se dig själv i spegeln och gratulera dig själv på dina prestationer. Till exempel, om du studerade riktigt hårt för ett stort test, så kan du se dig själv i spegeln och säga, "du gjorde ett bra jobb! Jag är så stolt över dig för allt det hårda arbetet du lägger in!"
  • Bild med titeln Hela ditt självkänsla Steg 3
    6
    Ta väl hand om dig själv. Att ta hand om dig själv är också viktigt för att bygga självkänsla. Genom att ta hand om din kropp och sinne, skickar du meddelandet till dig själv att du förtjänar bra behandling. Några saker du kan göra för att ta hand om dig själv inkluderar:
  • Öva god hygien, såsom genom att duscha varje dag, kammar ditt hår, borstar tänderna, med deodorant och bär rena kläder.
  • Att göra tid att göra saker du tycker om, som att spela ett instrument, läsa, titta på filmer eller måla.
  • Ta hand om din fysiska hälsa, till exempel av Förbereder hälsosamma måltider för dig själv, utövande, och får gott om sömn.
  • Hantera stress, till exempel av mediterande, öva yoga, eller gör djupa andningsövningar.
  • Bild med titeln Övervinna Sadness Steg 32
    7. Se en terapeut. Om du är osäker på var du ska börja eller hur du ser dig mer positivt, kan terapi vara ett bra ställe att börja. Talkerapier som kognitiv beteendeterapi (CBT) kan hjälpa dig att börja känna dig mer självsäker och acceptera dig själv.
  • För att hitta en terapeut, kontakta din försäkringsleverantör, lokal mentalvårdsklinik, eller få en rekommendation från en läkare eller en vän.
  • Del 2 av 3:
    Interagera med din partner
    1. Bild med titeln vara en bättre flickvän Steg 16
    1. Öva att vara assertiv. Att ha låg självkänsla kan innebära att du har svårt att uttrycka dig själv i förhållandet. Öva att vara assertiv i ditt förhållande genom att direkt och ärligt kommunicera dina önskemål, behov, känslor, övertygelser och åsikter. Detta kan hjälpa dig att hitta din röst och låta dig se det du tycker och känner är viktigt i ditt förhållande.
    • Gå inte bara med vad din partner vill göra. Till exempel, om din partner vill se en film och du vill se en annan, tala upp och dela dina önskemål. Säg, "Jag vet att du vill ha en actionfilm, men jag skulle vilja ha en komedi. Är du för att se två filmer, eller ska vi titta på en ikväll och en morgon?"
    • Vet att dina behov är viktiga. Om din partner är orolig för att vara sent någonstans, säg, "Jag vet att det är viktigt för dig att vara i tid, men jag behöver lite tid att äta innan vi lämnar."
  • Bild med titeln uppmana en kvinna Steg 8Bullet1
    2. Tro de positiva saker som din partner säger om dig. Om din partner finner dig attraktiv, intelligent och hårt arbetande, acceptera att dessa kan vara drag som du äger. Medan du kan vara snabb att ignorera eller bekämpa dessa egenskaper, kan du börja se dem i dig själv och börja se dig mer som din partner ser dig över tiden.
  • Om du har en svår tid att acceptera hur din partner ser dig, fråga dig själv, "Är det möjligt att jag kan ha den här kvaliteten? När har jag märkt denna kvalitet i mig själv?"
  • Bild med titeln Hela din självkänsla Steg 13
    3. Undvik ständigt söker godkännande. Att få godkännande från din partner kan må bra, men effekterna är ofta kortlivade och behövs igen. Detta kan känna sig som en ständig kamp om att vilja ha godkännande och sedan bli upprörd när din partner inte ger dig det. Påminn dig om att du inte behöver någons godkännande, antingen från dina föräldrar, vänner eller partner. Du är värt och behöver inte någons godkännande att älska eller brydde sig om.
  • Söker godkännande kan se ut som att ställa frågor som, "ser jag bra ut i det här? Älskar du mig? Är jag tillräckligt bra för dig?"
  • Lita inte på komplimanger från din partner för att behålla din självkänsla. Komplimanger kan må bra, men du kan återgå till negativa tankar om dig själv eller behöver ständiga komplimanger att må bra om dig själv.
  • Bild med titeln Håll ditt förhållande efter en diabetesdiagnos Steg 8
    4. Be om hjälp från din partner. Prata med din partner om de specifika saker du kämpar med och hur du kan använda sitt stöd. Be din partner att lyssna på dig utan att avbryta eller försöka lösa dina problem. Be om en kram när du behöver det. Låt din partner veta att du har svårt att be om hjälp, och medan du arbetar med att uttrycka dina behov skulle du vilja ha det om de erbjöd hjälp.
  • Säga. "Det är svårt för mig att be om hjälp eftersom jag inte känner att jag förtjänar det Ori vill inte störa dig. Det finns vissa saker som jag skulle vilja ha din hjälp med och jag skulle vilja diskutera dem med dig."
  • Bild med titeln Gör din man att bli kär i dig igen Steg 7
    5. Ha kul tillsammans. Gör roligt saker tillsammans regelbundet. Hitta en aktivitet som ingen av er har gjort före och gå gör det tillsammans. Det kan vara tröstande att prova något nytt och vet att det är nytt för din partner också. Om du känner dig dum, är det troligt att din partner gör också, och du kan skratta åt det tillsammans.
  • Försök svängdans, måla eller prova en ny restaurang tillsammans.
  • Del 3 av 3:
    Justera din tankegång
    1. Bild med titeln Gör din man att bli kär i dig igen Steg 9
    1. Närma sig förhållandet med ett öppet sinne. Du kan ha rädsla för övergivenhet eller skadad. Men dessa rädslor kan hålla dig bevakad och inte helt i förhållandet. Detta beteende kan sabotera förhållandet, eller du kan försöka lämna din partner innan han eller hon lämnar dig. Släpp din vakt och vara villig att vara öppen, ärlig och sårbar med din partner.
    • Släpp av alla antaganden du kan ha om förhållandet i samband med ditt självkänsla. Till exempel kan du frukta (eller förvänta) din partner att fuska, vilket kan få din partner att känna att du inte litar på dem.
    • Om du har skadats i ett tidigare förhållande, antar du inte att din nuvarande partner kommer att göra detsamma. Detta kan spänna ditt förhållande.
  • Bild med titeln Practice Non Attachment Steg 10
    2. Sluta testa ditt förhållande. Om du känner dig olämplig kan du tvivla på din partners avsikter eller kärleksåtgärder mot dig. Om du tror att du är olämplig, kan du tvivla på din partners avsikter för dig och förhållandet. Det här är inte friskt och skapar en atmosfär av misstro i ditt förhållande, vilket inte mår bra för dig eller för din partner.
  • Du kan testa din partner genom att inte ringa eller texta, målmedvetet inte diskutera dina planer, eller flörta med någon annan framför din partner. Dessa åtgärder ställer in ditt förhållande till att misslyckas.
  • Bild med titeln vara en bättre flickvän Steg 8
    3. Temperera din svartsjuka. Om du har låg självkänsla kan du känna dig ständigt hotad av din partners beteende. Ett oskyldigt samtal med en medarbetare kan känna att din partner är fusk på dig. Känna igen att svartsjuka kan existera eftersom du känner dig dålig om dig själv, inte för att din partner försöker skada dig. Om du börjar känna digous, fråga dig själv om du tänker logiskt och rättvist. Ett sätt att begränsa känslor av svartsjuka är att sluta jämföra dig med andra.
  • Om du befinner dig självkatastrofing ("Han pratar med en annan tjej. Han måste flörta. Han måste gilla henne. Han kommer att bryta upp med mig."), Sakta ner och tänka mer rationellt. Till exempel, säg till dig själv, "pratar han med en annan tjej. Det verkar som en vanlig konversation och jag har ingen anledning att inte lita på honom."
  • Bild med titeln Caress en tjej Steg 4
    4. Erkänna positiva i förhållandet. Borsta inte komplimanger från din partner. Lyssna istället på din partners komplimanger utan att återuppliva dem. Erkänna vad du bidrar till förhållandet och fråga din partner vad han eller hon uppskattar om dig.
  • Till exempel, om din partner säger, "Du ser väldigt attraktiv ikväll", gör inte ursäkt eller försök att undergräva komplimangen. Istället säga "tack."
  • Bild med titeln Var lugn Steg 11
    5. Undvik att ta på sig alla skulden. Du kan undvika konfrontation eller konflikt om du har låg självkänsla. Du kanske tror att kampen var ditt fel och att du inte har rätt att prata med din partner om det. Att hävda dina gränser och kommunicera effektivt är viktiga delar av ett förhållande.
  • Om du upptäcker att du skyller dig för varje kamp eller konflikt, ta ett steg tillbaka och fråga om du är rättvis med dig själv.
  • Tips

    Om du har låg självkänsla kan du välja partner som bekräftar dina negativa övertygelser om dig själv. Var med en partner som bygger dig, inte tårar dig ner. Om ditt låga självkänsla gör att du känner att du måste stanna hos en partner även om de behandlar dig illa, kanske du vill ompröva förhållandet. Snälla se till Hur man känner igen ett potentiellt missbrukande förhållande för mer information.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande