Hur man hanterar en possessiv pojkvän

Medan det är bra att känna sig älskad och älskad, finns det en fin linje mellan omtänksam beteende och possessivt beteende. Om du känner att din pojkvän är eller blir possessiv, bör du ta upp frågan så snabbt som möjligt. Medan possessivt beteende vanligtvis är rotat i låg självkänsla, kommer en possessiv partner att göra dessa känslor tillbaka på dig. En possessiv pojkvän kan göra det svårt för dig att bilda dina egna åsikter och känslor och kan få dig att känna dig dålig för att ha ett liv oberoende av honom. Han kan försöka stoppa dig från att se dina vänner och försöka ta gradvis kontroll över ditt liv. Utan att du sätter ett stopp för det, kommer detta beteende sannolikt att eskalera - men det finns sätt att hantera en possessiv pojkvän.

Steg

Metod 1 av 2:
Mending ett förhållande med en possessiv pojkvän
  1. Bild med titeln Gör din pojkvän Feel Happy Step 6
1. Beskriv dina känslor. Din pojkvän kanske inte vet att han uppträder på ett sätt som känns possessivt för dig. Kanske är det här hans första relation, eller kanske hans sista flickvän hade en personlighet annorlunda än din egen. Han kan gå igenom en händelse i sitt eget liv som orsakar honom att dra dig närmare än du föredrar. Pratar om dina önskemål och behov i förhållandet är alltid ett bra ställe att börja.
  • Försök börja med exempel: "När du ringer mig flera gånger när jag är med mina flickvänner börjar jag känna att du inte litar på mig" eller "det bekymrar mig verkligen när du inte pratar med mig efter att jag hänger med med mina killar vänner."
  • Ge specifika instanser när du kände att han var possessiv: "Jag kände mig väldigt upprörd när vi var på fotbollsmatchen och du gav mig den tysta behandlingen efter att jag spelade hästskor med mina högskolevänner."
  • Undvik att ringa namn - till exempel, ring inte honom "Possessive."Istället kanske du vill säga att du kände att hans beteende var alltför possessivt och du kände dig kvävd. Samtalsnamn kan leda till ett argument, men att uttrycka dina känslor borde inte.
  • Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 5
    Bild med titeln Lugna ner en svartsjuk flickvän Steg 5
    2. Diskutera de beteenden du känner är oacceptabla. Detta bör vara en tydlig och privat diskussion där du öppet kan prata om de typer av beteenden som du inte vill tolerera i ett förhållande. Dessa bör vara begränsade till problem som du inte är villig att kompromissa med. Här är några exempel på beteenden som du kanske känner är oacceptabelt:
  • Be dig att sluta hänga med dina vänner, särskilt manliga vänner, utan en bra anledning.
  • Berättar vad du ska bära, eller göra kommentarer om han känner att du har något "olämpligt."
  • Ringer eller textar dig upprepade gånger medan du är borta från honom.
  • Går igenom din telefon, e-post eller personliga tillhörigheter.
  • Kräver förklaringar för alla dina drag hela dagen.
  • Får dig att känna dig skyldig att behöva byta planer för en legitim anledning.
  • Ger dig ultimatum eller hotar om du inte gör tillräckligt med tid för honom.
  • Bild med titeln Deal med en svartsjuk person Steg 5
    3. Förklara dina behov i ditt förhållande. Din pojkvän kanske inte känner till dina unika behov i ditt förhållande, så det är viktigt att du kommunicerar med honom. Detta kan bidra till att lindra sitt possessiva beteende.
  • Förklara ditt behov av oberoende liv. Berätta för din pojkvän att även om du älskar att spendera tid med honom, är det viktigt för dig att kunna spendera tid med dina vänner och familj också. Att ha ett liv utanför din partner är en mycket viktig del av ett hälsosamt förhållande uppmuntrar honom att spendera tid med sina vänner och familj utan dig också.
  • Kommunicera din önskan att vara betrodd. Precis som du litar på honom, borde han också kunna lita på dig. Detta är hörnstenen i friska relationer.
  • Förhandla om några regler för ditt förhållande: Till exempel bör du till exempel ha och spendera tid med vänner av det motsatta könet, men fullständig ärlighet, lojalitet och monogami kan förväntas.
  • Bild med titeln Gör din pojkvän svartsjuk Steg 2
    4. Diskutera ditt engagemang för ditt förhållande. Possessivt beteende är oftast rotat i låg självkänsla och osäkerhet. Om din pojkväns possessiva beteende är mild, kan det vara värt att påminna honom om att du är engagerad i ditt förhållande och han behöver inte vara oroad över dina avsikter.
  • Verbal Affirmations är ett kraftfullt sätt att försäkra din pojkvän. En enkel "Jag älskar dig och bara du" kan ofta göra tricket.
  • Bild med titeln Sluta vara avundsjuk Steg 2
    5. Inkludera honom i planer med dina vänner. Ofta kommer hans possessiveness att komma från svartsjuk och osäkerhet. Involverar din pojkvän i en del av din vängrupps verksamhet kan hjälpa honom att känna sig mer bekväm om det liv du leder när han inte är runt.
  • I synnerhet kan det vara till hjälp att få din pojkvän att träffa dina manliga vänner. Han kan känna sig obekväma om andra män med vilka du spenderar tid. Men det här är inte en anledning för dig att sluta spendera tid med dem - istället, bjuda in din pojkvän för att visa honom att det inte finns något hot mot ditt förhållande.
  • Bild med titeln läka relationer efter fusk steg 6
    6. Ge din relationstid att läka. När du har haft ett samtal där du förklarar negativa känslor har du haft om dina relationer, kan båda dina känslor vara höga. Det här är en bra tid att ta dig tid och reflektera över vad du har diskuterat, innan du kommer tillbaka och försöker få ett lyckligare och hälsosammare förhållande än tidigare.
  • Var medveten om att framstegen tar tid. Din pojkvän kommer inte att förändras över natten. Du måste vara villig att sätta i tid och ansträngning för att hjälpa dessa förändringar i hans possessiva beteende att äga rum.
  • Var inte rädd för att påpeka när han återfaller till hans possessiva sätt. Låt honom inte komma undan med det när han gör det. Istället, ring honom ut på beteendet omedelbart och förklara för honom hur det får dig att känna.
  • Uppmuntra honom när han älskar utan att vara possessiv. När han beter sig på ett sätt som du uppskattar, berätta för honom. Detta kommer att få honom att göra det oftare.
  • Bild med titeln Gör din pojkvän avundsjuk Steg 8
    7. Var realistisk om huruvida ditt förhållande är värt att fixa. Om din pojkvän vill ändra sitt beteende och är villig att respektera dina känslor och lyssna på dina önskemål och behov i ditt förhållande, kan du vara villig att ge ditt förhållande ett annat skott. Men om du känner dig deprimerad, rädd, orolig eller rädd, borde du lämna förhållandet.
  • Kom ihåg att så mycket som du vill att han ska förändras, kan du inte ändra honom. Han måste vara villig att initiera och följa igenom med förändringen i sitt eget beteende.
  • Metod 2 av 2:
    Ta bort dig själv från situationen
    1. Bild med titeln bryta upp med en possessiv pojkvän Steg 28
    1. Förbered dig för att bryta upp med din possessiva pojkvän. Om din pojkväns possessiva beteende är eskalerande, eller är redan på en nivå, är det viktigt att känna igen att du förmodligen inte kan ändra honom (åtminstone inte utan professionell vägledning). Hans önskan att kontrollera Hispartner kan vara en del av hans personlighet, men det är en du borde inte behöva lägga upp med. Det är då dags att bryta upp.
    • Planera vad du vill säga. Kom ihåg att din åsikt är viktig och att du förtjänar att lyssnas på. Låt inte din possessiva pojkvän vända skulden på dig - kom ihåg att du är den som slutar det här förhållandet, och du gör det för en giltig och legitim anledning.
  • Bild med titeln bryta upp ett par steg 16
    2. Gå igenom med uppbrytningen. Breakups är aldrig lätt, och de kan vara särskilt svåra om du var den som styrs i ett possessivt förhållande.
  • Välj en plats och tid att bryta upp med din pojkvän. När du bryter upp är vanligtvis bäst gjort ansikte mot ansikte, kan en possessiv pojkvän bete sig på ett overemotional eller missbrukande sätt.
  • En välbefolkad allmän plats kan vara den säkraste för en upplösning om du känner på något sätt om den möjliga reaktionen av din pojkvän.
  • Dela din avsikt att bryta upp med din possessiva pojkvän med en pålitlig vän eller familjemedlem. Be den här personen att hålla dig ansvarig för att gå igenom med det.
  • Få honom att låta dig prata. Du borde kunna berätta för honom vad du vill berätta för honom utan att bli avbruten. Så länge du gör det på ett kontrollerat och civilt sätt, borde han lyssna.
  • Långar inte. När du har sagt vad du behöver säga, och ge honom en chans att svara, ta bort dig själv bilda situationen. Ge det tid att bosätta sig innan du är i kontakt igen.
  • Bild med titeln Spot en sociopath Steg 7
    3. Förbered dig på potentiell backlash. Om din pojkvän var possessiv medan du var dating, kommer han sannolikt att bära detta beteende genom din uppbrott. Att vara beredd på detta kan hjälpa dig att hantera det när tiden kommer.
  • Akta dig för hans försök att skölja dig till att stanna hos honom. Detta kan komma i form av "Minns du att en gång gick vi på stranden vid soluppgången?"Eller det kan komma i form av ett allvarligare hot (som att avsluta sitt eget liv). Det viktiga är att du känner igen att det här är emotionell manipulering - tolererar det inte!
  • Om din ex-pojkvän hotar skada på sig själv eller andra är det viktigt att du låter någon veta omedelbart. Ring 911 om du tror att han eller någon annan kan vara i omedelbar fara.
  • Hålla fast vid dina pistoler. Oavsett din pojkvän reaktion, kom ihåg att du gjorde det kloka valet för att avsluta ett ohälsosamt förhållande.
  • Bild med titeln vet när du
    4. Få support från vänner och familj. Du borde be om hjälp eller stöd från dina sanna vänner och familj i vilken kapacitet du behöver. Du kanske behöver dem för att bekräfta ditt val för att avsluta ditt förhållande, eller för att påminna dig om några av de betjäning av din nu ex-pojkvän.
  • Återansluta med de personer som du kanske har förlorat under ditt förhållande med din possessiva pojkvän kan vara en bra del av att gå vidare från det ohälsosamma förhållandet.
  • Bilden med titeln Gå ut ur ett depression Steg 16
    5. Få professionell hjälp om du behöver det. Att ta bort dig från ett possessivt förhållande kan vara utmanande. Men rädsla för att vara ensam är inte anledning nog att stanna hos någon som du känner är att kontrollera dig. En rådgivare kan hjälpa dig att hantera eventuella negativa känslor som du har och kan hjälpa dig att hantera smärtan att sluta ett förhållande.
  • Att prata genom ditt förhållande kan vara ett hälsosamt sätt att komma överens med det faktum att din partners beteende var fel.
  • Bild med titeln Gå ut ur ett depression Steg 5
    6. Ge dig själv tid att läka. Oavsett om det var bra eller dåligt, slutar ett förhållande aldrig lätt. Tar tiden ensam innan du börjar ett nytt förhållande är tillrådligt. När du är redo, här är några saker du borde göra för att börja gå vidare från ditt förhållande till din possessiva pojkvän:
  • Reflektera över UPS och nedgångar i ditt senaste förhållande. Det är viktigt att du känner igen att det fanns goda tider förutom dåliga tider. Den tid du spenderade i detta förhållande var inte bortkastad - istället tjänade det ett syfte: det lärde dig vad du inte vill ha i en partner.
  • Lär dig att känna igen tecknen på en possessiv pojkvän tidigt. Nästa gång kommer du att vara mer bekant med varningsskyltarna på svartsjuka och possessivt beteende. Du kommer att bli mer medveten om nästa person du daterar.
  • Kom ihåg att älska dig själv. Om ditt förhållande tog bort något av ditt självkänsla, förtroende, eller kärlek för dig själv, ta lite tid att få det tillbaka. Spendera tid med vänner, lära sig en ny hobby, eller söker lite tröst i en favoritplats är bra sätt att återansluta med ditt inre själv.
  • Gå in i ditt nästa förhållande med omsorg och försiktighet. Ta de lektioner du lärde dig i det här förhållandet och tillämpa dem i att bygga ett gott och hälsosamt förhållande med nästa person när tiden är rätt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande