Hur accepteras att vara lång som en tonårsflicka

Det kan vara svårt att känna sig annorlunda, speciellt om skillnaderna är tydliga. Om du känner dig besvärlig och generad om din höjd, är du inte ensam. Massor av tjejer upplever detta när de väntar på att deras kamrater kommer att komma ikapp. Håll dig positiv genom att hålla en optimistisk tankegång och låta förolämpningar och skam. Fokusera på att bygga ditt självkänsla och må bra om dig själv. Anslutning med andra människor kan vara till hjälp som ett sätt att få perspektiv och känna sig stödd av andra.

Steg

Del 1 av 3:
Skapa en positiv tankegång
  1. Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka steg 1
1. Vara optimistisk. Du kan känna dig besvärlig och klumpig nu, men du kommer sannolikt inte att stanna så. Ge dig lite tid att växa till dig själv. Det tar alltid tid att anpassa sig till en växande kropp, så tror du inte att du är besvärlig eller konstig för alltid. Chansen är att du kommer att börja känna mig mer och vackrare desto bekvämare får du både med din kropp och med dig själv.
  • Det finns många vackra och beundrade kvinnor som är långa. Till exempel, Cindy Crawford, Michelle Obama, Behati Prinsloo, Angelina Jolie, Venus och Serena Williams, och Maria Sharapova är alla långa och beundrade.
  • Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka Steg 2
    2. Se fördelarna. Du kan nå höga saker som många inte kan nå.Folk tenderar att ha mer respekt för någon som är lång och kan till och med ta dig mer allvarligt. När du går till ett konsert eller sportspel är det troligt att du kan se trots de stora folkmassorna. Det här är några av de många fördelarna med att vara långa som fungerar till din fördel!.
  • Människor kanske tror att du är äldre än du är. De kan behandla dig mer mate eller ge dig fler ledarskapsroller.
  • Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka Steg 3
    3. Ha tålamod. För närvarande kan du städa över dina klasskamrater och vänner. Att dansa eller göra parade aktiviteter kan vara helt cringe-värdig, men vet att det inte kommer att vara kvar. Det kan ta ett år (eller två eller tre) för andra vänner att vara samma höjd som du, men det kommer att hända. Du kan känna en känsla av lättnad när andra börjar vara högre än du!
  • Det kan känna sig som världens ände, men det är det inte. Du kommer inte vara den högsta personen för evigt.
  • Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka steg 4
    4
    Låt skam. Din höjd kan få dig att känna dig skam och du kanske önskar mer än vad som är kortare eller åtminstone känner sig mer "normal."Om du upplever skam i din höjd, känner igen att det bara skadar dig och tar bort från din lycka. Du kan inte ändra din höjd. Visa medkänsla för dig själv. Erkänna att det är svårt att känna sig annorlunda, men det behöver inte känna sig dåligt.
  • Om du känner dig skäms över din höjd, flytta in i en plats för acceptans, inte missnöje. Ge dig själv tillåtelse att ha känslor om din höjd, men låt dem inte ta över ditt liv.
  • Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka steg 5
    5. Släppa förolämpningar. Vissa människor kan göra roligt med dig för att vara lång. Ta inte dessa kommentarer på allvar. Det är bäst att bara låta dem gå och inte låta dem störa dig. Borsta av dessa förolämpningar och kom ihåg att vara hög är bara en del av vem du är och inte på något sätt definierar dig.
  • Om du är upprörd av någons kommentarer, berätta en vuxen som en förälder, lärare eller auktoritet.
  • Om dina vänner gör roligt med dig för att vara lång, berätta för dem att sluta. Ge dem ett exempel på att en av sina egenskaper blir roliga av, och fråga dem hur de skulle känna.
  • Om de inte slutar göra roligt med dig, är de inte riktiga vänner. Hitta nya vänner som behandlar dig snyggt.
  • Bild med titeln acceptera att vara lång som en tonårsflicka steg 6
    6. Hitta aktiviteter som gynnar Tallness. Det finns tillfällen när det är lång är en distinkt fördel. Om du gillar sport och friidrott är det troligt att du kommer att excel snabbt och naturligt på grund av din höjd. Tänkte du någonsin att eftersom du är längre får du mindre avstånd att simma i en tävling? Vad sägs om att fånga en rebound i basket eftersom du kan nå högre än dina kamrater? Dra nytta av dessa möjligheter och mår bra om att bidra till ditt lag.
  • Om du inte gillar lagsporter, försök att dansa eller bergsklättring.
  • Del 2 av 3:
    Förbättra din självbild
    1. Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka Steg 7
    1
    Använd bekräftelser. Din höghet är inte något som kommer att förändras magiskt. Av denna anledning, arbeta för att acceptera och omfamna din långa. Ett sätt att göra detta är att använda Affirmations. Skapa en bekräftelse om att acceptera din långa och säg det till dig själv. Det kan känna sig dumt eller otroligt först men håll på det. Säg en bekräftelse som bekräftar ditt värde och värt.
    • Till exempel, säg, "Jag är värdig och värdefull precis som jag är" eller "Jag accepterar min kropp och älskar det."
    • Du kan också säga, "Jag accepterar att jag är lång" eller "Jag kan göra mitt långa arbete för mig."
  • Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka steg 8
    2. Bygg din självkänsla. Känner sig bra om dig själv handlar inte bara om att acceptera din långa. Fokusera på att älska alla delar av dig själv. Hitta alla saker om dig själv som gör dig unikt du. Omgiv dig med människor som är positiva och vem får dig att må bra om dig själv. Reflektera över dina prestationer och dina positiva egenskaper.
  • Till exempel kan du vara medkänsla, hjälpsam, snäll, en bra lyssnare och generös.
  • Om du inte kan tänka på några bra egenskaper av dig själv, försök utveckla din självkänsla.
  • Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka Steg 9
    3. Undvik att jämföra din vikt med kortare tjejer. Utan tvekan kommer du att väga mer än tjejer som är mindre än du. Stressa inte över det här. Om du är självmedveten om din vikt, prata inte om det eller undvik konversationer där tjejer pratar om vikt. Det är okej att väga mer än dina mindre vänner, men det är också förståeligt om du inte vill prata om det.
  • Du behöver inte heller skämmas för din vikt. Du kan prata öppet om din vikt och vara okej med det. Jämför inte din vikt eller försök att gå ner i vikt eftersom andra väger mindre än dig.
  • Om dina vänner tar upp vikt, ändra ämnet eller gå något annat.
  • Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka steg 10
    4. Bära kläder som passar. Du kan känna dig frestad att bära kläder som gömmer din kropp eller får dig att känna dig osynlig. Fokusera på Hitta kläder som smickrar istället för att gömma sig. Det kan vara svårare att hitta kläder som passar, men ta extra tid för att hitta klädlinjerna som tillgodoser din höjd. Du kommer att känna dig mer självsäker och bättre om dig själv när du ser hur trevligt du ser i spegeln. Hitta stilar som smickrar din långa och få dig att må bra.
  • Handla online för långa monteringsstorlekar. Få köpcentraler har byxor med inreams längre än 35 tum (88.9 cm).
  • Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka Steg 11
    5. Ät hälsosamt. Försök inte gå ner i vikt eller äta mindre för att sluta växa.Skärande kalorier eller hoppa över måltider gör dig inte kortare, det kommer bara att få dig att känna dig sjuk och slöseri.Ät en hälsosam kost full av färska frukter, grönsaker och hela korn. Försök att bli involverad i att göra din egen mat eller hjälpa till att laga mat hemma som ett sätt att fokusera mer på näring och förberedelse.
  • Det är okej att ha sockerarter och godis, bara äta dem ibland.
  • Del 3 av 3:
    Anslutning med andra personer
    1. Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka steg 12
    1. Erkänna att många människor känner sig osäkra. Kom ihåg att de flesta känner sig självmedvetna som tonåringar. Medan du känner dig självmedveten om att vara lång, är många pojkar självmedvetna om att vara korta eller skrämmande. Teen Girls börjar jämföra sina kroppar till varandra och inse att puberteten ser annorlunda ut för varje tjej. Om du känner dig osäker är det mer än troligt att dina vänner och klasskamrater gör det också.
    • Speciellt om du är i mitten av en tillväxt spurt eller bara avslutad, är det normalt att känna sig annorlunda och tror att du ser konstigt ut. Dina vänner tänker noga på samma saker om sina kroppar, också.
  • Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka Steg 13
    2. Prata med andra långa människor. Om du är lång är det troligt att minst en av dina föräldrar är lång, också. Prata med dem om hur det var att växa upp högt och hur de hanterade det. De kan kanske relatera till dig och ge dig några råd. Du kan också prata med en lång moster eller lärare och få sitt perspektiv. Även prata med andra långa vänner kan hjälpa dig att känna dig mindre ensam och mer stöds.
  • Prata om kampen att vara lång och be om råd om hur man klarar. Till exempel, säg, "Hur lärde du dig att vara bekväm med din höjd?"Eller" Hur klarade du med att vara högre än pojkar?"
  • Bild med titeln acceptera att vara lång som en tonårsflicka steg 14
    3. Få lite perspektiv. Prata om höjd med några av dina långa och korta vänner. Många korta kvinnor tycker inte om att vara korta. Det kan vara till hjälp att prata om dina erfarenheter med andra som kämpar med höjd. Det är också ett bra sätt att få perspektiv på vad det innebär att vara kort och de problem som andra människor står inför.
  • Be en kort vän att prata. De kan till och med säga att de önskar att de var långa som du.
  • Bild med titeln Acceptera att vara lång som en tonårsflicka steg 15
    4. Se en terapeut. Om din höghet påverkar ditt självkänsla och du känner dig dålig om dig själv, det kan vara dags att prata med en professionell. En terapeut kan hjälpa dig att göra känslan av de känslor du har och hjälpa dig att förbättra din känsla av självvärt. Om du handlar om skam, depression, otillräcklighet eller maktlöshet, kan en terapeut hjälpa till.
  • Du kanske vill börja i skolan och prata med din vägledare. Du kan också fråga dina föräldrar eller vårdnadshavare om att se en professionell terapeut genom sin försäkring.
  • Tips

    Bära dig själv med förtroende. Människor kommer att märka en vacker, stark person - ingen kommer att tänka på sig att du är för lång!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande