Hur man är mer tillgiven

Kärlek är ett fysiskt uttryck för känslor. Det är vanligtvis förknippat med kärlek och långsiktiga relationer, eftersom en stadig ström av kärlek kan göra människor närmare. Studier har visat att barn som får höga nivåer av smekande tillgivenhet som barn hade lägre stressnivåer.Andra studier har visat att relationer som har högre grad av fysisk tillgivenhet rapport mer relation tillfredsställelse.

Steg

Metod 1 av 3:
Ökad kärlek med beröring
  1. Bild med titeln Var mer tillgiven Steg 1
1. Känna igen obehag. Vissa människor är obekväma med beröring på grund av personlighet, familjehistoria, intimitetsproblem eller trauma. Detta kan göra det svårt att initiera eller njuta av displayer av fysisk tillgivenhet, såsom smekning, kramning, håller händer eller kram.
  • Hantera dina rädslor angående intimitet och anslutning fysiskt med en annan person. Acceptera att du är rädd och ta reda på var den kommer ifrån. Det kan vara till hjälp att inse att dina rädslor förmodligen inte är relaterade till din nuvarande partner eller evenemang, och att försöka flytta förbi dem.
  • Prata med din partner och låt dem veta att du är obekväma och varför. Be honom eller henne att vara tålmodig. Visar fysisk tillgivenhet kan vara lättare som du lär känna någon bättre och hantera de grundläggande orsakerna till ditt obehag med fysisk intimitet. Plus, förbättra kommunikationen kan leda till ett närmare och mer tillgivet förhållande.
  • Prata med en professionell om det. De kan hjälpa dig att hantera de negativa känslor som är relaterade till dina rädslor och komma över din tvekan för att visa fysisk tillgivenhet. Om du inte vill prata med någon, kan du skriva om det i en tidskrift eller uttrycka dina känslor på andra sätt.
  • Göra att visa fysisk tillgivenhet en vana. Håll din partners hand, tryck på axeln eller ge dem en kram så ofta som möjligt. Så småningom, att visa kärlek fysiskt kommer att bli lättare och mer naturlig.
  • Bild med titeln vara mer tillgiven steg 2
    2. Planera Cuddle Time med barn eller makar. Rörande hjälper till att lindra stress och smärta, kan hjälpa människor att klara och stärka obligationer. Sätt Cuddle-tiden på ditt dagliga schema med din familj för att främja fysisk och psykisk hälsa. Datum natt, historia tid och till och med tv-tittningstid kan alla kombineras med kram.
  • Bild med titeln Var mer tillgiven Steg 3
    3. Hålla händer. Oavsett om det är med din partner eller dina barn, håller händerna snabb, smärtfri och kan verkligen cementera ditt band. Det är faktiskt förmodligen ett av de enklaste sätten att omedelbart öka mängden fysisk tillgivenhet som du visar för en annan person. Oavsett om du går till busshållplatsen, genom livsmedelsaffärer eller sittande hemma på soffan, nå över och ta någons hand som du bryr dig om.
  • Bild med titeln Var mer tillgiven Steg 4
    4. Inkludera fysisk kontakt i din lista över hälso-mål. Att ha kontakt med dina barn och partner kan frigöra oxytocin, kramhormonet, som sänker blodtrycket. Det kan också hjälpa dig att styra stresshormonet kortisol. Fysisk touch aktiverar den orbitofrontala cortexen i hjärnan, vilket bidrar till givande känslor och kan till och med öka immunsystemet.
  • Bilden med titeln Var mer tillgiven Steg 5
    5. Lista hälsosamma sätt som du kan vara fysiskt tillgiven. Fysisk tillgivenhet är någon touch som är avsedd att öka tillgivna känslor eller kärlek i givaren eller mottagaren. Skriv ner din lista så att du kan referera till den senare. Gör det till ett mål att göra varje metod på olika punkter under hela veckan.
  • Några sätt som du kan visa kärlek inkluderar: kyssar, ryggsubs, massage, smekning, kram, håller, kramar och håller händerna. Det kan finnas andra metoder som är specifika för dig eller ditt förhållande som också kan reläera känslor av kärlek.
  • Även om det kan ta 21 dagar att bilda en vana beror tidslängden på personen. Fortsätt referera till den här listan i flera månader för att permanent ändra hur mycket fysisk tillgivenhet du visar.
  • Bild med titeln Var mer tillgiven Steg 6
    6. Ge lekfulla nudges. Att hitta humor med din partner kan förbättras av godmodig fysisk kontakt. Detta kan vara en mild press, axel eller knänudge, lekfulla slap, knuckle nudge eller mjukt tryck. Var alltid säker på att din partner inte har något emot när du knyter dem och aldrig slår hårt, orsaka smärta eller lämna blåmärken.
  • Bild med titeln vara mer tillgiven Steg 7
    7. Sätt fötterna ihop. Du kan sätta ihop dina ben och fötter, spela footsie under bordet, sätt fötterna i din partners knä eller vice versa.Detta förbinder dig fysiskt och håller dig medveten om varandras närvaro om du sitter direkt från honom eller henne. Kom ihåg att någon fysisk kontakt som är avsedd att förmedla kärleksfulla känslor är en form av fysisk tillgivenhet.
  • Bild med titeln Var mer tillgiven Steg 8
    8. Prova en massage. Tillsammans med andra former av fysisk tillgivenhet kan det vara att ge massage att ge dig närmare i ditt förhållande. Dessutom har massage hälsofördelar, inklusive: reducerande stress, ökat blod och näringsflöde och hjälper till med smärta. Av alla dessa skäl, a tillbaka, fot eller kropp Massage är ett bra sätt att visa fysisk tillgivenhet. Din partner kommer troligen att njuta av det och förhoppningsvis återvända favoriten.
  • Metod 2 av 3:
    Ökad verbal tillgivenhet
    1. Bild med titeln Var mer tillgiven Steg 9
    1. Ge verbala bekräftelser. Att ge verbal tillgivenhet, som att säga, "Jag älskar dig" eller "Jag bryr mig om dig", är ett viktigt sätt att stärka obligationer och är till och med bra för dig fysiskt och mentalt.Låt inte textning eller maila de du älskar att ersätta verbal tillgivenhet. Om du är ifrån varandra, ta upp telefonen för att checka in eftersom det är mer personligt, även om det tar mer tid.
    • Verbala uttryck av tillgivenhet är de ord du talar för att validera dina positiva känslor av kärlek och tillgivenhet och få din partner att känna sig älskad. Detta kan vara unikt för dig, din partner och ditt förhållande så länge som du säger producerar de avsedda känslorna och förstärker din kärlek till varandra.
    • Om du måste använda elektroniska kommunikationslägen, logga in med en fras som "Tänk på dig" eller "Fröken dig" istället för något generiskt.
  • Bild med titeln vara mer tillgiven steg 10
    2. Förstå att långdistansrelationer kräver mer verbal tillgivenhet. Eftersom du inte kommer att kunna peka på och stärka din bindning på det sättet, måste du berätta för honom eller henne hur du känner dig oftare. Detta är viktigt för att upprätthålla närhet i ditt förhållande och förstärka känslor av säkerhet, komfort och förtroende. Om möjligt, använd Skype eller Google Hangout så att du kan göra ögonkontakt och hämta på fysiska signaler medan du pratar.
  • Bild med titeln Var mer tillgiven Steg 11
    3. Komplimanger någon du bryr dig om varje dag. Komplimanger är en form av att visa verbal tillgivenhet som kan öka självkänsla, visa dig vård och göra de du bryr dig om må bra. Dessutom, komplimanger motiverar människor att lyckas eftersom de tror att de kan. Alltid ge sanningsenliga komplimanger men du riskerar vad du sa att avskedas som grunt smickrande.
  • Leta efter saker som du beundrar, uppskattar eller att den andra personen är bra på till komplimang. Detta kan vara allt från det sätt de ser ut, en egenskap av deras ansikte som du särskilt tycker om (som ögon eller läppar), ett personlighetsdrag, prestationer, det positiva sättet att du känner eller en kompetens som du beundrar.
  • Var ärlig, och låt inte möjligheterna att komplimentera de du älskar passerar dig med. Berätta för din fru, "du har vackra ögon" medan du tittar på henne eller "du slutför mig", om det är sant. Berätta för din man, "Du ser snygg ut i den tröjan" när han blir redo för arbete eller "du är en bra kock" när han gör dig frukost. Berätta för ditt barn, "Du är så smart" när du ser ett rapportkort eller "du är bra på sport" efter träning.
  • Bild med titeln vara mer tillgiven steg 12
    4. Hälsa din partner eller barn när de kommer hem. Stoppa vad du gör och interagerar med din partner eller barn så att de vet att du bryr dig. Du vill att de ska veta att de är viktigare än någonting annat och att du saknade dem. Kombinera muntlig kärlek med fysisk tillgivenhet genom att ge dina barn en peck på kinden eller toppen av huvudet. Du kanske vill kyssa din partner på läpparna eller kinden.
  • Bild med titeln Var mer tillgiven Steg 13
    5. Smeknamn din partner eller barn. Ett positivt smeknamn visar att du har ett speciellt band. Det namn du väljer återspeglar vanligtvis vissa egenskaper, vana eller evenemang relaterade till personen. Det kan också vara en förkortad form av deras juridiska namn. Se till att de är glada att kallas av ett smeknamn - vissa människor föredrar att inte adresseras på detta sätt.
  • Några vanliga smeknamn inkluderar: ängel, cowboy, docka, babe, kära, honung, kärlek eller älskling eller sötnos.
  • Bild med titeln vara mer tillgiven steg 14
    6. Ta dig tid att säga "tack". Tänk på alla saker som den andra personen gör för dig eller hur de förbättrar ditt liv. Titta på dem i ögonen och uttrycka din uppskattning i några meningar. Du vill att de ska veta exakt hur mycket du älskar och uppskattar dem och allt de gör.
  • Bild med titeln vara mer tillgiven steg 15
    7. Antag inte att "jag älskar dig" är det enda sättet att uttrycka kärlek. Om du inte säger det, bör du försöka göra det till en vanlig del av ditt ordförråd. Fraser som "du är bra", och "Jag är så lycklig att ha dig", är också bra sätt att visa kärlek. Det finns förmodligen också något specifikt för ditt förhållande, till exempel ett gemensamt intresse för bilar, som låter dig expandera på dessa enkla fraser för att inkludera beskrivningar av något du verkligen älskar för extra mening. Om du älskar bilar, kan du använda ett favoritfordon för att förklara hur du känner genom att säga: "Du är min 1968 Plymouth Road Runner Hemi."
  • Metod 3 av 3:
    Utveckla vanor för att öka tillgivenheten
    1. Bild med titeln vara mer tillgivna steg 16
    1. Retur affection automatiskt. Svar cues genom att återvända kramar, komplimanger, säger "Jag älskar dig," kyssar någon på kinden eller högfivan. Ignorera uppmaningen att tveka under dessa ögonblick. Om du inte är van vid att göra det kan det ta lite övning men blir andra natur i tid.
  • Bild med titeln Var mer tillgiven Steg 17
    2. Låt inte bara en förälder vara den "tillgivna föräldern". Under årtionden var det inte lika kulturellt viktigt för pappor att vara tillgivna till barn. Men tiderna har förändrats. Båda föräldrarna bör sträva efter att visa kärlek till sina barn, även om det inte är naturligt för en av dem.
  • Bild med titeln Var mer tillgiven Steg 18
    3. Få ögonkontakt. Medan du kramar, håller händerna eller ger en komplimang, kopplar ögonkontakt dig ytterligare och visar att du är allvarlig. Studier har visat att stirra in i ögonen på någon du älskar (även ett husdjur) kan öka oxytocinhormonnivåerna. Detta kan få dig att känna dig riktigt bra och är väl värt ansträngningen.
  • Bild med titeln vara mer tillgiven Steg 19
    4. Ge dig själv mål. Motiverande strateger tror att goda vanor kan etableras genom att drömma stort om hur du vill att det är, till exempel att vara en mer tillgiven förälder. Sedan ge dig själv mikrokvoter, som "Jag ska spendera 20 minuters samtal direkt med mina barn varje dag."Bryt alltid större mål i mindre mål så att de är mer tillgängliga och ger dig möjlighet att fira dina framgångar oftare.
  • Bilden med titeln Var mer tillgiven Steg 20
    5. Var inte rädd att prata med en professionell. Om du inte har någon önskan att visa kärlek eller känsla, men inte kan uttrycka det, överväga att tala med en rådgivare eller terapeut - antingen ensam eller med din partner. Förhållandena tar arbete. Associerar inte parets rådgivning eller söker terapi på egen hand med svaghet. Om du älskar någon och vill göra det, ska ingenting hålla dig från att söka hjälp för att göra ditt förhållande starkare.
  • Sätt att uttrycka kärlek verbalt och tackar andra

    Uttrycka tillgivenhet verbalt

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tacka människor i ditt liv

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande