Hur man hanterar en ex som verkar bra efter din uppbrott

Hantering av en upplösning kan vara svårt för båda människorna. Det kan finnas olösta problem eller kvarvarande känslor. Det kan vara särskilt svårt om det verkar som om din ex klarar av uppbrytningen, bara bra när du inte är. Du kanske undrar hur man hanterar dina känslor om uppbrytningen och hur man hanterar att du ser din ex verkar bra. Du kanske vill veta hur du också kan gå vidare och vara okej. Du kan inte bara verka bra som din ex, men det är faktiskt bra efter din uppbrott. Hantera en ex som verkar bra efter din uppbrott genom att hantera interaktioner med din ex på lämpligt sätt, med fokus på dig själv och gå vidare efter uppbrytningen.

Steg

Metod 1 av 3:
Hantering av interaktioner med din ex
  1. Bild med titeln Deal med en ex som verkar bra efter ditt uppbrott steg 1
1. Acceptera att de är okej. Du kan ha problem med att förstå eller acceptera att din ex verkar okej efter upplösningen om uppbrottet var svårt för dig. Du kanske vill veta att de är lika eländiga som du är. Istället kan du hantera din ex mycket bättre och hantera interaktioner med dem om du accepterar det faktum att de verkar bra med upplösningen.
  • Om någon säger att din ex gör okej eller om du ser din ex och de verkar okej, var bara glad för dem. Till exempel, om en vän säger, "Ashley verkar cool efter breakup", kan du säga, "Okej, det är bra. Det gör mig glad."
  • Om du inte är beredd att höra att de är nöjda utan dig, undvik att fråga din ex om de verkligen gör okej eller glada sedan uppbrytningen. Du kanske inte gillar deras svar.
  • Tänk på att bara för att din ex verkar bra betyder det inte nödvändigtvis fallet. Din ex kan bara agera så att du inte vet hur upprörd de är.
Expertips
Amy chan

Amy chan

Relation Coachamy Chan är grundaren av Renew Breakup Bootcamp, ett reträtt som tar ett vetenskapligt och andligt tillvägagångssätt att läka efter slutet av ett förhållande. Hennes team av psykologer och tränare har hjälpt hundratals individer på bara 2 års operation, och Bootcamp har presenterats på CNN, Vogue, New York Times och Fortune. Hennes bok om sitt arbete, Breakup Bootcamp, kommer att publiceras av HarperCollins i januari 2020.
Amy chan
Amy chan
Relation Coach

Låt gå är det enda sättet att läka. Amy Chan, grundare av Renew Breakup Bootcamp, säger: "När du gör ont från en uppbrytning kan det känna sig ännu värre när din ex verkar göra det bra. Det kan vara ännu mer skadligt om de möter någon annan. Du har all rätt att känna sig skadad, ledsen, arg och till och med förbittrad. Men om du vill gå vidare måste du fokusera din energi på dig själv, och inte på den person som skadade dig."

  • Bild med titeln Deal med en ex som verkar bra efter ditt uppbrott steg 2
    2. Ge dem utrymme. Du kan hantera en ex som verkar bra efter din uppbrott genom att hålla ditt avstånd. Du behöver inte undvika dem som pesten, men se till att du inte går ut ur din väg att interagera med dem.
  • Undvik att trolling deras sociala nätverksprofiler letar efter nya inlägg och bilder. Till exempel bör du motstå att kontrollera sin Facebook-profil dagligen för att se om deras förhållande status har ändrats.
  • Ring inte, text eller meddelande din ex om du inte har en legitim anledning. Till exempel, ringer eftersom du har ett barn tillsammans är en legitim anledning. Ringer eftersom du såg din ex favoritbil är det inte.
  • Expertips
    Amy chan

    Amy chan

    Relation Coachamy Chan är grundaren av Renew Breakup Bootcamp, ett reträtt som tar ett vetenskapligt och andligt tillvägagångssätt att läka efter slutet av ett förhållande. Hennes team av psykologer och tränare har hjälpt hundratals individer på bara 2 års operation, och Bootcamp har presenterats på CNN, Vogue, New York Times och Fortune. Hennes bok om sitt arbete, Breakup Bootcamp, kommer att publiceras av HarperCollins i januari 2020.
    Amy chan
    Amy chan
    Relation Coach

    Att undvika kontakt kan göra det lättare att läka. Amy Chan, grundare av Renew Breakup Bootcamp, säger: "Innan du tittar på gamla bilder eller kolla din exs Instagram, fråga dig själv, "Är jag snäll mot mig själv just nu?"Du vet redan svaret. Under den inledande fasen av separation, desto mer kan du minska din exponering för din ex, desto lättare blir det att gå vidare."

  • Bild med titeln Deal med en ex som verkar bra efter ditt uppbrott steg 3
    3. Visa respekt. Beroende på omständigheterna i upplösningen kan du ha lite byggd ilska eller vrede mot din ex. När du har interaktioner med din ex och de verkar bra efter uppbrytningen kommer du att kunna hantera det om du är respektfull. Du bör också vara respektfull när du pratar med andra människor om din ex.
  • Undvik att skrika, skrika, gråta eller göra en scen när du interagerar med din ex. Till exempel, gå inte upp till dem och börja ringa dem namn.
  • Prata med din ex på ett lugnt, säkert sätt när du interagerar. Till exempel kan du lugnt säga "hej" när du ser din ex off offentligt.
  • Undvik att skvaller eller badmouthing din ex. Försök att säga något positivt eller åtminstone neutralt om din ex. Till exempel kan du säga, "Åh, okej" om någon berättar att din ex gör det bra.
  • Metod 2 av 3:
    Fokusera på dig själv
    1. Bild med titeln Deal med en ex som verkar bra efter ditt uppbrott steg 4
    1. Öka din självkänsla. Om du fokuserar på dig själv och din självkänsla kan du hantera en ex som verkar okej efter din uppbrott. Ökar din självkänsla gör det möjligt för dig att återhämta sig från upplösningen och var okej som din ex.
    • Gör en lista över alla de goda sakerna om dig. Inkludera saker om hur du ser, färdigheter du har, och saker om din personlighet.
    • Använd positiv självprata med dig själv. Till exempel, kom i spegeln och berätta för dig själv, "Jag är en bra person med många stora egenskaper."
  • Bild med titeln Deal med en ex som verkar bra efter ditt uppbrott steg 5
    2. Ta hand om din hälsa. När du har att göra med en uppbrott, även om din ex verkar bra, måste du göra saker för att se till att du är bra. Det kommer att bli mycket svårare för dig att hantera din ex om du är trött, hungrig, eller helt enkelt inte mår bra.
  • Undvik att äta skräpmat som en komfort. Istället, Ät en hälsosam, välbalanserad diet.
  • Få 6 - 8 timmars sömn varje natt. En timme före sängen, börja förbereda dig för att slå sig ner och vila.
  • Delta regelbundet i fysisk aktivitet. Till exempel, börja jogga, gå och simma eller gå med i ett atletiskt lag.
  • Vända inte till droger eller alkohol för komfort.
  • Bild med titeln Deal med en ex som verkar bra efter ditt breakup steg 6
    3. Uttrycka dina känslor. Du kan hantera en ex som verkar bra efter din upplösning om du ser till att du inte ta med dina känslor. Att göra detta kan betona dig och göra uppbrottet svårare att hantera. Klara av uppbrottet och med din ex genom att uttrycka dina känslor på lämpligt sätt. Prata med vänner och familjemedlemmar för att hjälpa dig att bearbeta dina känslor.
  • Prata med någon nära dig om hur du känner. Till exempel kan du säga, "Vill du prata med ett tag. Jag har några känslor om min uppbrott."
  • Undvik att försöka prata med din ex om hur du känner. De kanske inte vill prata eller svara på dig som du vill att de ska.
  • Försök att uttrycka dig kreativt. Skriv en sång eller en dikt eller måla en bild om hur du känner.
  • Bild med titeln Deal med en ex som verkar bra efter ditt uppbrott steg 7
    4. Utveckla dina intressen. Under ditt förhållande kan du ha slutat göra några av de saker du gillar att göra för att göra tid för din partner. Du kan hantera en ex som verkar bra efter din upplösning om du fokuserar på att göra saker som du tycker om och är intresserade av.
  • Gör en lista över aktiviteter och evenemang som du vill delta i. Välj en sak av listan och få information om hur du deltar i aktiviteten.
  • Gör en lista över färdigheter och talanger som du vill utveckla och hur du kan göra det. Till exempel kan du lägga fäktning lektioner på din lista.
  • Metod 3 av 3:
    Flytta på efter uppbrytningen
    1. Bild med titeln Deal med en ex som verkar bra efter ditt uppbrott steg 8
    1. Återanslut med familj och vänner. En av de bästa sakerna du kan göra efter en uppbrytning för att gå vidare är att göra tid för de människor som är viktiga för dig. Återansluta med personer som du bryr dig om kan ge dig stöd och uppmuntran. De kan också hjälpa dig att hantera det faktum att din ex verkar fenor efter uppbrytningen.
    • Göra tid att bara umgås med varandra. Du behöver inte ha planer på att göra någonting eller gå någonstans. Du kan bara njuta av varandras närvaro.
    • När dina vänner och familj inbjuder dig att acceptera sin inbjudan. Du kan ha en bra tid med dem och träffa nya människor.
  • Bild med titeln ber om ursäkt för att överreagera till en läraresteg
    2. Reflektera över vad du har lärt dig. Att bryta upp är en svår process, och du kan känna dig upprörd om allt som har hänt. För att få dig att känna dig mer positiv, ändra ditt tänkande om uppbrytningen. Ta uppbrottet som ett tillfälle för ny tillväxt och erfarenheter. Använd det för att lära dig något nytt om dig själv som du kan ansöka om framtida relationer.
  • Tänk till exempel på varför förhållandet slutade. Ta dessa problem och förbättra dem i ditt nästa förhållande.
  • Bild med titeln Deal med en ex som verkar bra efter ditt uppbrott steg 9
    3. Hålla en journal. Journaling kan hjälpa dig att hantera en ex som verkar bra efter din upplösning på ett antal sätt. Journaling är ett sätt att uttrycka dina känslor, organisera dina tankar och ställa in post-relationsmål för dig själv.
  • Gör regelbundna poster i din tidskrift om hur du känner för uppbrytningen och hur du känner för din ex.
  • Inkludera mål och åtgärdssteg för att gå vidare efter upplösningen i din tidskrift. Till exempel kan du skriva, "Ett av mina mål är att spara de pengar jag spenderade på datum natt."
  • Bild med titeln Gå ut ur specialutbildning Steg 17
    4. Få hjälp om det behövs. En upplösning kan orsaka depression, sorg och ångest, men du kan få hjälp att se till att du läker på ett hälsosamt och stödjande sätt. Nå ut till en mentalvårdspersonal som kan coacha dig under den här tiden.
  • Terapeuten kan fråga detaljer om ditt förhållande, till exempel tillståndet i förhållandet innan du bryter upp, hur länge du hade varit tillsammans, och om upplösningen var ömsesidig eller inte.
  • Du kan också nå ut till vänner och familjemedlemmar under den här tiden.
  • Bild med titeln Deal med en ex som verkar bra efter ditt uppbrott steg 10
    5. Var tålmodig med dig själv. Oavsett hur förhållandet slutade eller hur din ex verkar hantera det, hantering av en uppbrytning tar tid. För att klara av uppbrottet och hantera det faktum att din ex verkar bra, bör du ge dig tid att gå vidare.
  • Låt inte någon berätta att du tar för länge att flytta från förhållandet. Ge dig själv tid att läka och vara okej.
  • Påminn dig om att allt tar tid. Berätta själv, "Det finns ingen tidsfrist för att gå vidare och vara bra, så jag behöver inte skynda mig själv."
  • Överväga att prata med en professionell om du har haft svårt att hantera uppbrottet eller att se din ex verkar bra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande