Hur man fixar ett förhållande

Om du har slagit en grov lapp i ditt förhållande är du i gott skick. För bättre eller sämre, kommer de flesta relationer med höga och låga poäng. Oroa dig inte. Vi har sammanställt några psykologbackade tips och tricks som hjälper dig att ansluta och kommunicera med din partner på ett hälsosamt, produktivt sätt.

Steg

Metod 1 av 14:
Uttrycka dig själv
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande steg 1
1. Berätta för din partner tydligt och öppet hur du känner. Försök att prata med dem så snart som problem uppstår istället för att tappa dina känslor inuti. På så sätt kan du och din partner stanna på samma sida. När du öppnar, försök att hålla känslor ut ur konversationen - istället stanna jordad på ämnet till hands.
  • Du kanske säger, "Jag känner mig senast att vår relation är inte en prioritet för dig. Jag försöker inte peka några fingrar, men jag vill bara vara ärlig med dig."
  • God kommunikation handlar inte alltid om att vara "rätt."Var beredd att kompromissa när du pratar med din partner.
Metod 2 av 14:
Lyssna på din partner
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande Steg 2
1. Lyssna nära när din partner airs ut några problem som de har. Kommunikation är en tvåvägsgata, och lyssnar är en viktig del av ett hälsosamt förhållande. Om din partner går igenom en tuff tid, bjuda in dem att dela med sig av vad som är tänkt. Försök att hålla sig förlovad under hela konversationen, och låt dem veta att deras tankar och känslor är viktiga.
  • Omställning, reflekterande, och sammanfattande är bra sätt att vara en aktiv lyssnare. Du kanske säger något som, "Låt mig se till att jag är på samma sida ..." "Det låter som ..." eller "Jag kan säga att du har tänkt på det här mycket."
Metod 3 av 14:
Hushållsansvar
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande Steg 3
1. Försök att se en situation från din partners perspektiv. Om du och din partner går in i frågor om vem som ska göra vad som är i hemmet, är det helt naturligt att känna sig defensiv. Försök istället att trycka förbi dessa känslor och se konversationen genom din partners ögon. Din diskussion kan vara mer produktiv och förstå om du tittar på frågan ur deras synvinkel.
  • I stället för att säga "Jag förstår inte varför du är så upprörd om det här," Du kanske säger, "Jag är ledsen att du har känt det här sättet. Jag menade inte att lämna allt papperskorgen och återvinning till dig igår kväll."
Metod 4 av 14:
Intimitetsproblem
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande Steg 4
1. Identifiera dig och din partners bilagor. Personer med Olika bilagor tenderar att agera annorlunda. Bilaga stilar, eller hur du ansluter och relaterar till andra personer, spelar en roll i ditt förhållande. Jämför din bilaga med din partner i en vänlig, öppen konversation. När du väl känner till din bilaga, har du enklare tid att adressera dina intimitetsproblem.
  • Om du har en orolig eller undvikande bilagor, fokusera på bygga din självkänsla och sätta dig där ute med din partner.
Metod 5 av 14:
Dåliga vanor
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande steg 5
1. Du kan upprepa en tidigare vana utan att inse det. Tänk på ditt familjeliv och tidigare relationer. Är dina tidigare vanor och relationer som läcker in i din nuvarande? Pinointing dessa dåliga vanor kan hjälpa dig att skilja ditt förflutna från din nuvarande och leda till friskare konversationer med din partner.
  • Till exempel, om du tenderade att plocka kämpar med dina föräldrar som barn, kan du välja kämpar med din partner utan att inse det.
Metod 6 av 14:
Argument
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande Steg 6
1. Spela inte skyllspelet med din partner. Tänk istället på de typer av konflikter och argument som du och din partner brukar ha, och Varför de händer. När du känner igen och identifierar dessa mönster, gör ett försök att förändra och mögla dem till något friskare.
  • Till exempel, om din partner tenderar att lämna sin smutsiga tvätt på golvet, säg något som, "Jag vill inte starta en kamp, ​​men jag har märkt att du inte verkar lyssna eller bryr mig när jag påminner dig att lägga din tvätt bort. Finns det ett sätt som vi kunde kompromissa med detta?"
Metod 7 av 14:
Dagliga konflikter
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande Steg 7
1. Varje relation "problem" är bara ett felaktigt svar på en större fråga. I stället för att fokusera på enskilda problem, försök att titta på det större systemet. Nästa gång du stöter på ett problem med din partner, fokusera på orsaken istället för effekten.
  • Till exempel, om din partner glömmer att göra disken, föreslå att du gör ett chore diagram istället för att kritisera dem för att glömma.
  • Om din partner är i dåligt humör, fråga "Vad tänker du på?"I stället för att säga" vad är du pissed om?"
Metod 8 av 14:
Känslomässig anslutning
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande steg 8
1. Spola tillbaka till början av ditt förhållande. Efter att ha spenderat veckor, månader och år med samma person är det helt giltigt att förlora lite perspektiv längs vägen. Tänk istället på vad som lockade dig till din partner i första hand. Tillbringa lite tid att återansluta och chatta-det här kan hjälpa dig att hitta dina rötter och relätt den gnistan mellan de båda.
  • Du kanske frågar en enkel, öppen fråga, som "Om en kristallkula kan berätta en absolut sanning om ditt förflutna, nuvarande eller framtid, vad skulle du fråga?"
Metod 9 av 14:
Tid tillbringade tillsammans
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande Steg 9
1. Variety är viktigt för ett hälsosamt förhållande. Efter att ha spenderat mycket tid med din partner kan du utveckla en "fantasibindning."Det här är en fancy term för att slå samman din identitet med din partner, istället för att titta på varandra som separata personer. För att bryta denna bindning, försök ändra din vanliga rutin genom att spendera lite mer kvalitetstid med dina vänner och försöker nya saker.
  • Till exempel kan du gå på bio en helg om du brukar spendera natten i.
  • Du kan prova en ny restaurang istället för att äta middag hemma.
Metod 10 av 14:
Upptagna scheman
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande steg 10
1. Schemalägga utflykter eller aktiviteter att göra tillsammans. Under liv och rörelse i din dagliga rutin kan du förlora den "magiska" du hade när förhållandet började. Istället, försök att ställa bort tid varje dag för att göra något riktigt roligt eller engagera sig ihop. Vissa kvalitetstid tillsammans kan hjälpa dig att återuppliva och återansluta i ditt förhållande.
  • Till exempel kan du anmäla dig till en matlagning eller dansklass tillsammans, eller ta en daglig promenad runt om i närheten.
  • Du kan ha en hjärtlig konversation varje morgon över en kopp kaffe.
Metod 11 av 14:
Brist på kärlek
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande steg 11
1. Försök att röra varandra mer. Tro det eller inte, enkel, tillgiven touch kan gå långt i ett förhållande. Att röra på din partner är ett enkelt men effektivt sätt att visa att du tänker på dem och du bryr dig. Även något som en enkel touch på underarmen kan verkligen hjälpa till att återuppliva en koppling mellan dig och din partner.
  • Du kan klappa din partner på axeln om de har haft en hård dag, eller erbjuda att ge dem en kram.
  • Om Touch är inte en stor del av ditt förhållande, prata med din partner om det! En öppen konversation kan hjälpa dig att hitta några problem i relationen.
Metod 12 av 14:
Osäkerhet
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande steg 12
1. Att öva tacksamhet hjälper dig att må bättre om ett förhållande. Leta efter möjligheter att berätta för din partner tack, oavsett om de gjorde en extra chore, erbjöd hjälp, eller något annat orelaterat. När du säger tack så mycket, både du och din partner, känner dig bättre och säker på förhållandet.
  • Du kan tacka din partner för att göra sängen den morgonen, eller för att plocka upp några extra ingredienser i mataffären.
Metod 13 av 14:
Pengar problem
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande Steg 13
1. Ta itu med dina hushållsfinanser som ett par. I många relationer hanteras budgetar och ekonomi på ett obalanserat sätt. För att undvika denna fallgrop, tilldela varandra "jobb" relaterade till hushållens finanser. Du kan hålla dessa jobb permanent, eller handla varje månad. Att arbeta i Tandem är ett bra sätt att bättre hantera din budget.
  • Till exempel kan du vara ansvarig för livsmedelsbutiken i en månad, medan din partner hanterar dina besparingar. Då kan du byta roller den följande månaden.
Metod 14 av 14:
Otrohet
  1. Bild med titeln fixa ett förhållande steg 14
1. Besök ett äktenskap eller parets terapeut. Otrohet kan vara ett stort vägspärr i ett förhållande, och pratar det kanske inte känns som ett alternativ. Det är okej! Prata med din partner om möte med ett par terapeut, som kan erbjuda värdefulla insikter och råd.
  • Om du inte känner för att se en terapeut, nå ut till en annan trovärdig tredje part, som en religiös ledare eller nära vän.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande