Så här ansluter du batterier i en serie

Att ansluta batterier tillsammans är ett enkelt sätt att öka strömmen till din motor eller elektriska enhet. Du kan driva din applikation utan tungvikt och storlek på ett större batteri med högre volt eller ampere. Om du behöver öka den totala mängden volt, anslut batterierna tillsammans i en serie. För att öka den totala kapaciteten, eller ampere, använd en parallell anslutning.

Steg

Metod 1 av 2:
Skapa en batteribank
  1. Bild med titeln Anslut batterierna i en serie steg 1
1. Välj en serieanslutning för att lägga till spänning och göra en batteribank. En serieanslutning kombinerar spänningen på de 2 anslutna batterierna för att skapa en bank av batterier som du kan dra kraft från. En batteribank håller fortfarande samma amperagebetyg, eller amps timmar, så om 2 batterier har 6 volt och 10 ampere var och är sammanfogade i en serie, kommer de att producera 12 volt, men kommer fortfarande att ha samma 10 ampakapacitet.
  • Se till att batterierna du planerar att ansluta har samma spänning och ampere eller du kan förkorta batteriets livslängd och har svårt att ladda dem.
  • Bild med titeln Anslut batterierna i en serie steg 2
    2. Fäst en jumperkabel till den negativa terminalen på ett batteri. Ta en jumperkabel och anslut en av klämmorna till den negativa terminalen hos en av batterierna. Terminalerna är de metallkontakter som används för att ansluta ett batteri och låta den lagrade elen strömma från batteriet. De negativa terminalerna har en negativ (-) symbol och är vanligtvis täckta av en svart plastbeläggning.
  • Du kan behöva lyfta eller ta bort det svarta plastbeläggningen för att fästa kabeln till terminalen.
  • Bild med titeln Anslut batterier i en serie Steg 3
    3. Kläm kabeln till den andra batteriets positiva terminal. Ta klämman i den andra änden av kabeln ansluten till den första batterminalen på det första batteriet och anslut det till den andra batteriets positiva terminal. Den positiva terminalen kommer att ha plus (+) skylten bredvid den och är vanligtvis täckt med en röd plastbeläggning.
  • Skrapa inte klämmorna mot terminalen eller det kan skapa gnistor vara brandfara.
  • Du borde ha klämmorna i en jumperkabel ansluten till den negativa terminalen på ett batteri och den positiva terminalen hos en annan.
  • Bild med titeln Anslut batterierna i ett serie steg 4
    4. Använd jumperkablar för att ansluta batteriserien till din ansökan. Använd en annan uppsättning jumperkablar för att klämma fast på den öppna positiva kontakten på batteriet och den positiva terminalen på din ansökan. Kläm sedan på kabeln på batteriets öppna negativa kontakt och den negativa terminalen på din ansökan.
  • Detta kommer att ansluta din ansökan till serien så att batterierna kan driva den.
  • Var noga med att använda ett annat par jumperkablar för att ansluta serien till din ansökan!
  • Varning: Korsa aldrig eller anslut de öppna positiva och de öppna negativa terminalerna på batterierna till varandra eller de kan kortsluta eller explodera!

  • Bild med titeln Anslut batterierna i ett serie steg 5
    5. Gör en serie mer än två batterier genom att ansluta terminalerna. Ta jumperkablar och klämma runt den positiva terminalen på ett batteri och det negativa av batteriet bredvid det. Upprepa anslutningsprocessen tills alla batterier du vill ansluta i en serie är anslutna med jumperkablar.
  • Det finns ingen gräns för hur många batterier du kan ansluta i en serie, men var försiktig så att du inte går vilse i en jumble av kablar.
  • Använd batterier som har samma volt och ampere, blanda inte och matcha batterilastor och strömutgångar eller det kan kortsluta några av batterierna.
  • Bild med titeln Anslut batterierna i ett serie steg 6
    6. Anslut en serie med mer än 2 batterier till din ansökan. Använd jumperkablar för att ansluta den öppna negativa kontakten på det första batteriet i serien till den negativa terminalen på din ansökan. Anslut sedan jumperkablarna till den öppna positiva kontakten på det sista batteriet i serien till den positiva terminalen på din ansökan.
  • Detta kommer att öka den totala mängden volt din ansökan kommer att få.
  • Metod 2 av 2:
    Med en parallell anslutning
    1. Bild med titeln Anslut batterierna i ett serie steg 7
    1. Använd en parallell anslutning för att öka din kraftvärdering. En parallell anslutning liknar en serieanslutning i den meningen att den ansluter två batterier tillsammans. Men en parallell anslutning ökar amperagebetyget samtidigt som den spänning som produceras av batterierna på samma sätt.
    • Till exempel, om 2 batterier är 6 volt och 10 ampere vardera, kommer en parallellanslutning att öka ampere till 20 men håll volten vid 6.
    • Det är viktigt att se till att de batterier du planerar att ansluta har samma volt och ampere eller det kan förkorta batteriets livslängd och du kanske inte kan ladda dem.
  • Bild med titeln Anslut batterierna i en serie steg 8
    2. Anslut en jumperkabel till de positiva terminalerna i varje batteri. Använd en enda, kraftig jumperkabel och kläm den till den positiva batteriterminalen hos ett batteri och den andra batteriets positiva batteri., Se till att de är ordentligt fastsatta. Positiva terminaler har ett plus (+) tecken bredvid det och är täckta med en röd plastbeläggning.
  • Fäst klämmorna ordentligt, men skrot inte eller knacka dem mot terminalen eller det kan orsaka gnistor.
  • Eftersom ampere kommer att öka, måste du använda en tyngre jumperkabel för att hålla kablarna att brinna ut från elen.
  • Bild med titeln Anslut batterierna i ett serie steg 9
    3. Fäst en separat jumperkabel till de negativa terminalerna i varje batteri. Använd en separat enstaka tunga jumperkabel för att ansluta båda batterierna genom att fästa kabeln till de negativa terminalerna. Den negativa terminalen kommer att märkas med en negativ (-) symbol och kommer att täckas av en svart plastbeläggning.
  • Använd inte den negativa kabeln av ett par jumperkablar. Använd snarare en separat jumperkabel för att ansluta de negativa terminalerna.
  • Arrangemanget bör vara: positivt till positivt, negativt till negativt.
  • Bild med titeln Anslut batterier i en serie steg 10
    4. Anslut batteribanken till din ansökan. Ställ batteriet direkt bredvid det objekt du vill makt. Använd ett separat par jumperkablar och kläm den positiva kabeln runt den positiva terminalen på batteriet och den positiva terminalen på din ansökan. Kläm sedan den negativa kabeln till den negativa terminalen på batteriet och den negativa terminalen på din ansökan.

    Varning: Var försiktig så att du inte korsar kablarna och anslut den positiva kontakten på batteriet till den negativa terminalen på din ansökan eller vice versa. Det kan kortsluta batteriet eller explodera.

  • Bild med titeln Anslut batterierna i en serie steg 11
    5. Gör en serie genom att ansluta flera parallella anslutningar. Om du har två uppsättningar batterier anslutna parallellt kan du ansluta dem för att bilda en serie. Använd en jumperkabel för att ansluta en positiv terminal på en parallellbank till en negativ terminal på en annan parallellbank. Det finns inte en gräns för hur många parallella anslutningar du kan ansluta i en serie.
  • Bild med titeln Anslut batterier i ett serie steg 12
    6. Anslut parallellanslutningsserien till din ansökan. Använd ett separat par jumperkablar och klämma runt den positiva terminalen på parallellserien i ena änden och den positiva terminalen på din ansökan. Kläm sedan den andra kabeln till den negativa terminalen på batteriet längst bort från det positiva du ansluten och den negativa terminalen på din ansökan.
  • Se till att de är ordentligt fastsatta på terminalerna.
  • Tips

    Varningar

    Elektriciteten i batterier kan vara farliga och dödliga. Var försiktig när du använder batterier och korsa aldrig de positiva och negativa terminalerna.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande