Hur man blir hoppfull men realistisk

Studier har funnit att optimister tenderar att ha bättre hälsa, uppnå mer och vara lyckligare än pessimister. Men det finns en fångst. Dessa positiva resultat är förknippade med en optimistisk men realistiska utsikter på världen, istället för en utsikter som är orealistiskt rosigt. Realistisk optimism blandar en hoppfull tankegång med ett praktiskt tillvägagångssätt för livet. Du kan lära dig att utnyttja kraften i realistisk optimism för att uppnå dina mål och lyckas på jobbet, i skolan och i dina relationer. Kom igång genom att vårda din känsla av hopp, upprätthålla en realistisk utsikter och kämpa med pessimistiska tankar när de uppstår.

Steg

Del 1 av 3:
Odlingshopp
1
Identifiera dina värden. Att veta vad du värdet är viktigt för att odla hoppet. Ta lite tid att tänka på vad ditt liv skulle se ut om pengar inte var en faktor och ingenting stod i din väg. Beskriv skriftligen vad dina relationer, arbetsliv och miljö skulle se ut i en idealisk värld. Detta ger dig en riktning och syfte att hjälpa dig att odla hoppet.
  • Bild med titeln vara hoppfull men realistisk steg 1
    2. Vet att du kan forma ditt liv. För att komma in i en mer hoppfull sinnesstämning, inser att din framtid är din att ta kontroll över. Du har ansvaret för att bestämma vad du kommer att uppnå.
  • Tänk på vad du vill att ditt liv ska vara som om ett år och inser att, med hårt arbete, kan du få det att hända.
  • Bild med titeln vara hoppfull men realistisk steg 2
    3. Leta efter möjligheterna. En hoppfull tankegång trivs på möjligheter, så var medveten om nya möjligheter som uppstår i ditt liv. Att utforska olika alternativ och val ökar dina odds för att hitta färska resurser för att hjälpa dig att uppnå dina mål.
  • Det bästa sättet att upptäcka nya möjligheter är att vara öppen. Försök att slå upp en konversation med en främling, ta en promenad med ingen bestämd destination eller anmäla dig till en klass om något du alltid har velat lära dig.
  • Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 3
    4. Ställ in mål som inspirerar dig. Inställning uppnåelig, tidsbundna, och specifika mål kan hjälpa dig att bli mer hoppfull genom att ge dig en positiv framtid att se fram emot. Föreställ dig själv att uppnå ditt mål så mycket detaljer som möjligt, och tänk på de olika rutterna du kan ta för att komma dit.
  • Till exempel, om du är intresserad av att resa runt om i världen, kan du ställa ett mål att spara pengar för en flygbiljett och andra nödvändigheter. Sedan, för att få dig inspirerad att arbeta mot målet dagligen, kan du föreställa dig, i livlig detalj, du kommer till din första destination. Tänk på sevärdheterna, ljuden och luktar du kommer att stöta på att göra det så riktigt som möjligt.
  • Skriv dina mål ner för att göra dem mer konkreta och läsa över dem dagligen för att påminna dig själv vad du jobbar med.
  • Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 4
    5. Hitta skäl att skratta. Det är sant att skratt är den bästa medicinen - forskare har funnit att en daglig dos av humor kan hjälpa människor att känna sig mer optimistiska över framtiden. Humor hämmar negativa tankar samtidigt som de stimulerar positiva känslor, vilket uppmuntrar till en hoppfull sinnesstämning.
  • Titta på en komedi eller YouTube-video. Tillbringa extra tid med den dumma klasskamraten i din. Eller erbjuda barnit din femåriga brorson.
  • Se om det finns en skratta grupp i din stad. Det här är grupper som möts för att ha ett skratt.
  • Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 5
    6. Fokusera på tacksamhet. Att tänka på de saker du är tacksam för är ett kraftfullt sätt att behålla en hoppfull sinnesstämning, även när du har att göra med svåra omständigheter. Genom att fokusera på de positiva sakerna i ditt liv, oavsett hur liten eller stor de är, förstår du ditt sinne för att söka mer positiva händelser och hålla sig optimistiska.
  • För att göra tacksamhet en vana, försök hålla en tacksam tidskrift. Varje natt innan du går och lägger dig, ta några minuter att skriva ner flera saker du kände dig tacksam för den dagen.
  • Du kan också använda en telefonapp för att hjälpa dig att påminna dig om att lägga till din tacksamhetsjournal dagligen.
  • Del 2 av 3:
    Vistas realistiskt
    1. Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 6
    1. Identifiera kognitiva snedvridningar. Kognitiva förvrängningar är negativa eller orealistiska tankemönster som kan hålla dig trotsad eller deprimerad. Ditt sinne uppfattar verkligheten på ett förvrängt sätt, vilket leder till ruminering eller ihållande obsessing över negativa händelser eller erfarenheter. Det finns många kognitiva snedvridningar som är erkända i populära psykologi. Vissa är listade nedan.
    • All-eller-ingenting, eller svartvitt tänkande - ser allt i absolutes, antingen detta eller det ingen mellan (e.g. "Om de inte älskar mig, måste de hata mig.")
    • Emotionell resonemang - Fäst din verklighet till ditt nuvarande känslomässiga tillstånd (E.g. "Jag känner mig crappy idag, så ingen kommer att vilja vara runt mig.")
    • Märkning - Identifiera brister överdrivet (e.g. "jag är en förlorare.")
    • Hoppar till slutsatser - antingen sinne-läsning eller förutsäger en negativ framtid av Fortune-Telling (e.g. "Jag såg Chelsea idag och hon pratade inte med mig. Hon får inte vara min vän längre" eller "Jag vet redan att jag kommer att få mig att se ut som en dåre på talangshowen.")
    • Förstoring-blåser saker ur proportion (e.g. "Jag gjorde ett f på mitt engelska papper. Jag kommer att misslyckas i klassen och måste ta den igen.")
    • Bör uttalanden - använda "skall," "borde," "måste," eller "måste" i ditt självtalande (e.g. "Jag borde ha känt bättre än att tro att han gillade mig.")
  • Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 7
    2. Utmana negativa tankemönster. En du lär dig vilka kognitiva snedvridningar är och hur man identifierar dem, du måste lära dig att attackera sin logik. Att göra detta ger dig makt över dina tankar och lär dig att bli en konstant observatör av vad som går igenom ditt huvud. Om du märker dig själv i negativa tankemönster, prova följande strategier:
  • Börja med att undersöka noggrannheten i dina tankar. Till exempel säger du "Ingen gillar mig." Du måste vara uppmärksam på att se om det verkar exakt eller inte i ditt liv.
  • Överväga bevisen. Är du alltid ensam? Försök med medvetet vara med dig ibland? Gör dina vänner och familj någonsin kommentera hur de tycker om ditt företag?
  • Öva mindfulness. Det är inte kul att slå dig själv om dina tankar. När du märker dig själv tänker negativt eller orealistiskt, öva djupandning och mindfulness. Inhale positivt andas in den negativa. Lägg märke till de kognitiva snedvridningarna, men tänk på dem som fartyg som kommer in i din hamn. Styra bort det negativa och låt det positiva att docka säkert.
  • Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 8
    3. Ta ansvar. Realistiskt hopp innebär att man tar steg för att uppnå de mål du vill ha, istället för att bara vänta på bra saker att hända med dig. Forskning har funnit att människor som tar ansvar för sina val och tror på egen självkontroll tenderar att göra bättre på att övervinna sina svårigheter.
  • Att ta ansvar för dig själv betyder inte att försöka kontrollera alla aspekter av ditt liv. Det innebär snarare att ta ansvar för dina val, samtidigt som du accepterar att vissa saker är utanför din kontroll.
  • Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 9
    4. Var ärlig med dig själv. Att vara realistiska innebär att de är medvetna om dina egna fördomar, brister och interna antaganden. Att ha en tydlig syn på dig själv kan hjälpa dig att bestämma vilka drag och övertygelser som hjälper dig och vilka du behöver ändra. Men se till att du inte jämför dig med andra människor. Bara håll dig fokuserad på dig själv.
  • Fråga dig själv vilka övertygelser, antingen medvetna eller omedvetna, du håller om världen. Är dessa tankemönster som hjälper dig eller tar dig ner? Till exempel, kanske du har kommit att tro att människor är oförmögna av trovärdighet eftersom din sista partner lurade på dig. Hur hjälper det dig? Kommer det vara ett positivt bidrag till dina framtida relationer? Nej, det kommer inte.
  • Om du behöver hjälp med att komma med en objektiv bedömning av din personlighet, fråga en betrodd vän för deras perspektiv på dina brister och positiva drag.Vänner kan hjälpa dig att se dig objektivt och påpeka saker du kanske inte märker.
  • Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 10
    5. Bedöma de utmaningar du står inför. En god förståelse för verkligheten av en situation - oavsett om det är positivt eller negativt - är nödvändigt för en exakt utsikter på livet. När du stiger upp dina nuvarande omständigheter, är du inte borta från att märka det dåliga och det goda. Det är viktigt att ta hänsyn till negativa situationer så att du kan bestämma dig för att ändra dem eller arbeta runt dem.
  • Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 11
    6. Göra en plan. Att lägga ut en konkret, fungerande plan är det säkraste sättet att se till att dina mål blir realiteter. Planer behöver inte vara komplexa för att vara effektiva. En bra plan bör dock innehålla en "när" komponent och en "var" komponent. Planera när och var du ska göra en aktivitet gör dig mycket mer benägna att följa igenom på ditt engagemang.
  • Till exempel, istället för att berätta för dig själv "Jag ska studera senare ikväll", berätta för dig själv, "Jag ska studera på biblioteket klockan sju ikväll."
  • En bra strategi att göra vanor pinne är den "om då" Planeringsmetod. Sätt helt enkelt, säger den här metoden det "Om x händer, ska du följa." X kan vara en tid, plats eller händelse. Y är den åtgärd du kommer att ta svar på det. Till exempel, om det är måndag klockan 19: x, vet du att du ska spendera 2 timmar på ditt universitetsbibliotek (Y). Forskning visar att du är 2 till 3 gånger mer benägna att lyckas med dina mål genom att följa den här metoden.
  • Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 12
    7. Förbered dig för hinder. Tänk på att livet inte är en rakt uppåtgående kurva. Det innehåller ofta många motgångar längs vägen. Din framgång eller misslyckande har mycket att göra med det sätt du hanterar motgångar. Människor som antar att de kommer att stöta på hinder och göra planer på att övervinna dem tenderar att vara mycket mer framgångsrika än att människor som antar att framgång kommer att komma till dem.
  • Det är inte pessimistiskt att anta saker kommer att gå fel - det är helt enkelt realistiskt. Saker gör faktiskt fel hela tiden, ofta av skäl bortom vår kontroll. Pessimism förutsätter att hinder är oöverstigliga, medan realistisk optimism finner vägar runt dem.
  • 8. Undersök dina förväntningar. Om dina förväntningar är orealistiska, kan det här få dig att bli besviken ibland. Tänk om dina förväntningar på dig själv är realistiska, och om de inte är, överväga då hur du kan anpassa dem till att vara mer realistiska.
  • Till exempel, om du alltid förväntar dig att få en + betyg på varje test du tar, så kan du känna dig otroligt besviken om du får ett A-på ett test. Men det här är fortfarande en bra betyg, så du kanske vill justera dina förväntningar för att acceptera ett bredare utbud av betyg.
  • Del 3 av 3:
    Slå pessimism
    1. Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 13
    1. Ompröva dina övertygelser. Pessimism tenderar att komma från negativa övertygelser eller tankemönster. När du känner dig pessimistisk, ta ett steg tillbaka från dina känslor och tänka på var dina känslor kommer ifrån.
    • Om du upptäcker att du håller på självbedömande idéer eller en negativ självbild, påminner dig om att dessa idéer inte är rationella och de behöver inte hålla dig tillbaka.
    • Se till att du är omgivande med optimistiska människor också. Du kan träffa nya likasinnade personer genom att söka efter grupper på webbplatser som Meetup.com.
  • Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 14
    2. Använd logik för att bekämpa negativa tankar. När du börjar ha pessimistiska tankar, fråga dig själv, "Är det verkligen sant?"Ofta hittar du att pessimism drivs av känslor som inte har mycket att göra med verkligheten. Att upprätthålla en rationell tankegång kan hjälpa dig att se dessa tankar för de illusioner de är.
  • Till exempel, om du har den pessimistiska känslan att en av dina medarbetare inte gillar dig, istället för att bo på tanken, fråga dig själv varför du tycker det. Finns det en mer sannolikt förklaring? Kanske är din kollega en dålig dag, eller de har helt enkelt en gruff-demeanor.
  • Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 15
    3. Kom ihåg dina framgångar. När du känner dig pessimistisk, är det lätt att se allt negativt i ditt liv och glömma att titta på det positiva. Påminn dig om de goda sakerna du har uppnått tidigare för att styra dig tillbaka till en bättre sinnesstämning.
  • Så mycket som du behöver, med tanke på alla de prestationer du har uppnått och alla hinder du redan har övervunnit i ditt liv. Betala dig på baksidan för examenskollegiet. Ge dig själv en applåder för att äntligen ta bort från din giftiga bästa vän.
  • Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 16
    4. Undvik allt eller inget tänkande. Allt eller-ingenting tänkande kan enkelt sätta dig i en negativ sinnestillstånd eftersom det ser något misstag, även en mindre, som ett misslyckande. I verkligheten är ingen och ingenting perfekt.
  • Till exempel kan alla eller inga tänkare se andra som "antingen du älskar mig eller du hatar mig", när det i själva verket är helt möjligt att älska någon men inte som alla sina vanor eller egenskaper.
  • Identifiera områden av ditt tänkande som matchar denna ram och utmanar hur realistiska de låter. Släpp av allt eller inget tänkande genom att fokusera på att göra framsteg istället för att vara perfekt. Begå att förbättra på dina misstag samtidigt som du tar hänsyn till dina framgångar.
  • Också vara villig att släppa kontroll ibland och acceptera att livet är oförutsägbart och osäkert.
  • Bild med titeln Var hoppfull men realistisk steg 17
    5. Nå ut för support. Känsla ensam och inte stöds kan vara en stor utlösare för pessimistiska tankar. Om du har känt eller negativt, nå ut till någon annan - en familjemedlem, en vän, en kollega - som kan hjälpa dig att komma tillbaka till en positiv sinnesstämning.
  • Socialt stöd är ett kraftfullt verktyg för att öka ditt hopp och optimism, så tveka inte att fråga andra om hjälp när du behöver det.
  • Att göra något så enkelt som kallar en vän och säger "Hej, jag har känt mig nyligen, har du en minut att chatta?"Kan arbeta underverk för din sinnesstämning.
  • Om du ständigt känner dig pessimistisk, överväga att se en mentalvårdspersonal för att hjälpa dig med det här.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande