Hur man undviker att låta pessimistiska människor få dig ner

Finns det en pessimist i ditt liv - en person som tänker på de negativa aspekterna av en situation mer än den positiva? Om du är någon som är optimistisk och glad, kan det vara svårt att förstå och klara av en pessimists utsikter. Strategin att inte låta en person med glas-halvt tomt tänkande få dig är att minska effekten Pessimism har på dig, kommunicera effektivt med dem som har en mindre positiv utsikt och att utbilda dig själv om pessimism.

Steg

Del 1 av 3:
Att minska effekten pessimism har på dig
  1. Bild med titeln Undvik att låta pessimistiska människor få dig ner steg 1
1. Fokusera på dig själv. Ibland kan vi spendera så mycket tid att oroa oss för andra och hur de känner att vi förlorar oss själva. Ta ansvar för dina egna känslor och reaktioner mot pessimism. Genom att fokusera på din egen lycka och mindre på andra, tar du kraften bort från negativitet.
  • Påminn dig om att du är i kontroll. Du har kontroll över hur mycket du låter en andras känslor och tankar påverkar dig.
  • Till exempel, även om pessimism är svårt att lyssna på, förstå att den andra personens pessimism är en återspegling av sig själva och du kan bara kontrollera dina egna känslor. Du har befogenhet att diktera vad som påverkar hur du känner.
  • Bild med titeln Undvik att låta pessimistiska människor få dig ner steg 2
    2. Ändra ditt tänkande. Med hjälp av logik som en coping resurs är förknippad med högre mental seghet.Stanna kvar positiv. Forskning tyder på att optimismen kan öka mental seghet. Det innebär att din egen optimistiska utsikter kan hjälpa dig att bekämpa pessimism och spill-över från negativitet.
  • Leta efter lite bra i allt och påminna dig om att någon kan hitta brister i någonting när det är tillräckligt nära nog - vad är mycket svårare med lösningar och positiva åtgärder. I stället för att försöka övertyga pessimisten muntligt med optimistisk kommentar, fortsätt helt enkelt med ditt positiva liv och låt ditt beteende och handlingar göra allt som pratar.
  • Om du tycker att du känner dig nere runt pessimisten, gör en mental lista (eller till och med skriv den om du vill) av fem bra saker i ditt liv. Tänk på objekten på den här listan i ditt huvud som en sorts "skydda" mot negativitet om du befinner dig reagerar på det.
  • Aktivt odla positiva vänskap med andra optimistiska människor. Att spendera mer tid runt optimister kommer att hjälpa till att öka ditt humör och försäkra dig om att din sinnesstämning är den rätta för dig.
  • Bild med titeln Undvik att låta pessimistiska människor få dig ner steg 3
    3. Fokusera på personens goda egenskaper. Individens utsikter på saker är inte hennes enda funktion - det finns många mer komplexa egenskaper inom en person, så snarare än att fixera på negativen, leta efter de goda sakerna. Är hon intelligent? Stödja dig? Är hon unik nog att inte bry sig om vad någon annan tänker på henne? Är hon bra att jobba med? Fokusera på de positiva aspekterna av en person och försöka balansera negativen.
  • Precis som du kan göra en lista över de fem positiva sakerna i ditt liv, försök att göra en lista med minst tre positiva saker om din pessimist och köra dessa genom ditt sinne när du hanterar den här personen blir hård. Du kan också rita på den här listan för att påminna pessimisten av vad hon är bra på, om det verkar som om hon har glömt det.
  • Hitta medkänsla för pessimisten i ditt liv genom att komma ihåg att hennes pessimism kan vara rotad i olycka eller låg självkänsla. När du hör negativitet, påminna dig om att hon kan gå igenom något mycket svårt som bidrar till sin pessimism.
  • Bild med titeln Undvik att låta pessimistiska människor få dig ner steg 4
    4. Ge upp kontrollen. Förstå att du inte har kontroll över andras tankar eller beteenden. Förvänta pessimisten att ha ansvar för hennes pessimism. Hon kan se negativen, därför låta henne äga sin tolkning av händelser och liv i allmänhet. Acceptera att den här personen har ett val att tänka på hur hon gör det.
  • Berätta för pessimisten att göra det val att hon känner sig mest bekväm med. Undvik att ge råd eller trycka på personen för att se eller göra saker på dig.
  • Bild med titeln Undvik att låta pessimistiska människor få dig ner steg 5
    5. Undvik att försöka vara en hjälte. Motstå den medfödda önskan att försöka heja pessimisten upp. Vad du vill undvika är positivt förstärka hennes negativa tankar genom att ge en belöning för pessimistiskt tänkande (uppmärksamhet, positivitet osv).
  • Försök inte övertyga pessimisten att allt kommer att fungera bra. Kom ihåg att du inte kan kontrollera hur hon kommer att tolka situationen.
  • Bild med titeln Undvik att låta pessimistiska människor få dig ner steg 6
    6. Praxis acceptans. Var inte för snabb att avfärda människor på grund av sin pessimism. Att lära sig att komma överens med människor som inte är som oss är en viktig del av självutveckling och socialisering.
  • Att vara pessimistisk är inte alltid dålig. Vissa filosofer och forskare har hävdat att det faktiskt kan göra människor lyckligare och närmare verkligheten eftersom de kommer att vara mer förberedda och mindre besvikna om de anser att det värsta resultatet kan uppstå. Således, när dåliga saker händer, kan de vara bättre att hantera dem.
  • Del 2 av 3:
    Kommunicera effektivt om pessimism
    1. Bild med titeln Undvik att låta pessimistiska människor få dig ner Steg 7
    1. Vara självständig. Ge feedback och hjälp din pessimistiska vän förstå hennes effekt på andra. Vara mogen i dina interaktioner med henne.
    • Vara respektfullt ärlig. Om den pessimistiska personen stör dig på något sätt eller påverkar dig negativt, låt henne veta. Säg att du är ledsen att hon ser saker på det sättet men du ser saker annorlunda.
    • Använd "I-uttalanden."Jag känner ____ när du ______. Fokusera på dina egna känslor snarare än på den andra människans handlingar.
    • Undvik märkning. Berätta för en person som har pessimistiskt tänkande att hon är en pessimist kommer sannolikt att vara gagnlöst och kan leda till konflikt.
  • Bild med titeln Undvik att låta pessimistiska människor få dig ner steg 8
    2. Re-ram negativitet. En sak du kan göra är att försöka erbjuda alternativa sätt att titta på problemet. Kom ihåg dock, du försöker inte rädda henne från pessimism eller uppmana henne upp. Du uttrycker helt enkelt din åsikt och är oense med sin syn på situationen.
  • Bild med titeln Undvik att låta pessimistiska människor få dig ner steg 9
    3. Skapa gränser. Du kan behöva spendera tid bortsett från den här personen eller avståndet själv. Ställa in gränser på vad du diskuterar med personen och hur länge du badar i hennes inflytande kan vara användbara sätt att övervinna din motvilja att vara i hennes närvaro.
  • Ignorerar inte bara henne - det skulle anses vara passiv aggressiv kommunikation.
  • Begränsa dina interaktioner om det behövs. Men om hon är din vän, medarbetare eller familjemedlem kanske du inte kan, eller önska, för att undvika henne. I det här fallet kan minimera den tid som spenderas runt henne vara till nytta för din egen känsla av välbefinnande.
  • Bild med titeln Undvik att låta pessimistiska människor få dig ner steg 10
    4. Förväxla. Träna medkänsla när man arbetar med andra som tycker annorlunda än dig.
  • Om pessimisten inte vill göra något som du gör, var empatisk om hennes bekymmer eller situation. Det här är ett slag, men subtil, sätt att markera det som hon är negativ om - genom att fokusera på det direkt och uttrycka sympati för hennes oro och smärta.
  • Vara förståelse och stödjande utan att validera negativiteten.
  • Till exempel, berätta en pessimist som är oincinerad, gå med i en aktivitet som hon kan gå hem / inte komma, medan du går och gör det ändå. Säg något som, "Jag är ledsen att det här är svårt på dig. Gå vidare och gör vad det är du behöver känna dig bättre (gå hem / inte komma / stanna här / gör den enklare uppgiften, etc.)."
  • Del 3 av 3:
    Identifiera och förstå pessimistiskt tänkande
    1. Bild med titeln Undvik att låta pessimistiska människor få dig ner steg 11
    1. Känn tecknen på pessimism. Inledningsvis, på grund av din egen soliga inställning, kanske du inte är uppmärksam på den pessimistiska böjda av en annan person. Det är till hjälp att förstå dessa mönster för att kunna upptäcka dem i dig själv. Tecken på negativt tänkande inkluderar:
    • Att tänka på att saker inte kommer att fungera bra. Detta är också känt som katastrofing, eller tänker det värsta kommer att hända.
    • Att tro att de negativa resultaten är permanenta och oundvikliga.
    • Maj skylla själv eller andra för saker som inte går bra.
  • Bild med titeln Undvik att låta pessimistiska människor få dig ner steg 12
    2. Förstå eventuella underliggande problem. En möjlig anledning till förekomsten av pessimistisk tänkande är depression. Om så är fallet kan pessimisten behöva psykologisk eller medicinsk behandling.
  • Ser Hur man klarar av depression För en förklaring av symtomen.
  • Om du är orolig för att din vän eller familjemedlem har en psykisk hälsa, kan du uttrycka din oro för henne och erbjuda behandling som ett alternativ. Helt enkelt säga, "Jag märkte att du verkar ledsen (eller arg, eller negativ) nyligen, har du någonsin övervägt att prata med en professionell om det? Jag tror att det här kan hjälpa till." Var försiktig så att du inte är påträngande eller du kan skrämma henne.
  • Bild med titeln Undvik att låta pessimistiska människor få dig ner steg 13
    3. Fortsätt att utbilda dig själv om pessimism. Ju mer du vet, desto mindre personligen kan det känna när pessimistiskt tänkande är omkring dig. Med utbildning kommer förståelse och en ökad förmåga att klara sig.
  • Ett alternativ är att läsa boken, Lärt optimism, av Martin Seligman. Droppe. Seligman är en psykolog och expert på området med positiv psykologi. Han erbjuder sätt att identifiera om du är mer optimistisk eller pessimistisk, såväl som sätt att klara sig. Detta kan vara en användbar resurs både för pessimisten och optimisten och lär verktyg för att lära sig att vara mer optimistiska.
  • Tips

    När du kommunicerar med någon som tenderar mot pessimism, välj en tid när hon känner sig mer optimistisk. Detta ökar sannolikheten för att ditt meddelande kommer att bli väl mottaget.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande