Hur accepterar du din kropp

Människor bombarderas ständigt med orealistiska och potentiellt skadliga bilder av "idealiska" kroppstyper. Detta kan göra det svårt att acceptera, älska och känna sig självsäker i din egen kropp, vilket är kritiskt. Det är också viktigt att lära dig vad din kropp fysiskt kan göra och bli bekväm med dessa kapacitet. Enligt Philosopher Baruch Spinoza vet människor inte vad en kropp kan göra, "i den meningen att ingen kan veta exakt vad deras kropp faktiskt är kapabel att göra, åtminstone innan de experimenterar med det. Psykologer noterar att det skiljer sig mellan hur människor uppfattar sina kroppar och hur deras kroppar engagerar sig i handlingar. För att acceptera din kropp är det viktigt att komma i kontakt med båda dessa aspekter av din kropp på egen hand.

Steg

Del 1 av 5:
Uppskattar din unika kropp
  1. Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 1
1. Känna igen vad som faktiskt ger dig nöje. Gör en lista över dina mest behagliga ögonblick. Inkludera så många detaljer som möjligt, som vem du var med, vad du gjorde, var du var osv. Reflektera över vad de har gemensamt. Var det den typ av människor du var med? Mängden spänning som produceras? Eller helt enkelt inställningen, som att vara i naturen eller i en storstad? När du inser de förhållanden som din kropp har fått det mest nöjda i det förflutna, försök att maximera hur mycket tid du spenderar i liknande situationer i framtiden.
  • Varje person har en unik kropp, vilket innebär att du måste experimentera och ta reda på vad som ger dig nöje. Forskning tyder på att mindre än hälften av amerikanerna beskriver sig som särskilt nöjda med sina nuvarande förhållanden, delvis för att de inte är helt säkra på vad som faktiskt gör dem lyckliga. Börja helt enkelt genom att tänka på alla gånger du skulle beskriva så glad.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 2
    2. Känna igen vad du är naturligt bra på. En del av att ha en unik kroppsstruktur och kemi kommer till villkor med det faktum att vissa kroppar naturligtvis kommer att vara bättre på vissa aktiviteter än andra. Om du maxar din höjdtillväxt vid 5 fot (1.5 m) 2 tum, till exempel odds är du inte blir ett världsklass centrum i NBA. Men du kan bli en särskilt bra hästjockey. Att lära sig att acceptera din kropp innebär att lära sig att acceptera att din kropp är bättre att utföra vissa handlingar i motsats till andra. Det kan ta dig lite tid att ta reda på vilka aktiviteter som de är.
  • Om du inte är säker på vilka aktiviteter som din kropp är naturligt passar för, spendera lite tid att experimentera med dem som du aldrig skulle föreställa dig att vara intresserad av. Ta en klass i yoga eller keramik. Delta i ett improvisationsmöte. Precis som Spinoza sa, det är inget sätt att veta vad din kropp kan göra förrän du gör det.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 3
    3. Identifiera vad du gillar om din kropp och utseende. Även människor med fruktansvärda kroppsbild kan hitta något om sina kroppar att uppskatta. Det är viktigt att du lär dig att älska och uppskatta alla dina goda egenskaper, inklusive fysiska. Låt inte dig själv hänga på egenskaper som stör dig, fokuserar bara på det positiva.
  • Till exempel kan du för närvarande vara missnöjd med dina lår - kanske du tror att de är knubbiga eller scrawny-men försök att sätta en positiv snurrt på det här. Du kanske önskar att du hade något tunnare lår, men de gör ett utmärkt jobb som driver upp dig upp kullar. Eller kanske du tror att benen är spindly, men du är bland de få som verkligen kan dra av med mager-jeans.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 4
    4. Acceptera din kropp som den är. Det betyder att inte försöka ändra vem du är eller fokusera på kvaliteter du inte gillar. Lär dig att njuta av din kropp - hur du rör dig, känner och kommer runt. Släpp av hur du brukade se, speciellt om din kropp har genomgått förändringar från graviditet, förlossning, skador eller medicinska tillstånd. Var snäll mot din kropp som det är just nu.
  • Lägg inte dig själv på en diet, om inte din läkare har rekommenderat det. Lär dig att lyssna på din kropp och äta en bekväm mängd. Förneka dig inte mat eller slå dig själv om hur mycket du äter.
  • Del 2 av 5:
    Att lära sig att undvika negativa tankar om din kropp
    1. Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 5
    1. Inse hur mycket tid du ägnar dig åt negativa tankar. Negativa tankar gör ingenting för att förbättra din självbild. Tillbringa en dag eller två som aktivt reflekterar över hur ofta du tänker på din kropp. Hur ofta tror du eller säger något negativt om din kropp? Hur ofta har du positiva tankar? Chansen är att du är mycket mer kritisk än positiv.
    • Överväg att hålla en tally i en journal, anteckningsplatta, eller på din telefon för den här uppgiften. Bära en anteckningsbok med dig när det är möjligt och snabbt jot ner varje negativ tanke som kommer upp. Inkludera om den negativa tanken var relaterad till det sätt du kanske har sett. I slutet av dagen kommer du sannolikt att bli förvånad över hur mycket mer negativ du är hela på enstaka dagen än du insåg.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 6
    2. Ersätta negativa tankar med positiva. Även om detta kan vara svårt i början är det en viktig del av att acceptera din kropp. Så snart du märker att du börjar ha en negativ tanke, byt ut det med något positivt om dig själv. Ge dig själv tid att komma till vanan att tänka positivt.
  • Försök starta varje dag genom att tänka på några positiva tankar. Påminna dig om dessa tankar under hela dagen när du börjar känna dig kritisk mot dig själv. Till exempel kanske du säger, "Jag gillar verkligen hur den här nya frisyren får mig att känna."
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 7
    3. Begränsa din exponering för negativa mediebilder. Försök att skära eller sluta engagera med tv-program, filmer, tidskrifter eller bloggar som presenterar en orealistisk eller negativ bild av kroppen. Påminn dig om att en majoritet av bilder som cirkulerar Internet och tidskriftsabonnemang har ändrats för att göra modellerna på att visa mer i linje med standardbegreppen skönhet och sexualitet.
  • Psykologer är oroliga för att med denna trends ökning under de senaste 20 åren, skapar sådana bilder orealistiska idealer om vad en kropp ska se ut. Låt inte dig sugas in av dessa tomma karikatyrer utan referens i den verkliga världen.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 8
    4. Hitta en terapeut som använder kognitiv beteendebehandling (CBT). Många CBT-tekniker som används av psykologer fokuserar på nuvarande och kortsiktiga med hjälp av mål som terapi. Medan det är bäst att se en terapeut för CBT, kan du börja träna det på egen hand. När du märker en negativ tanke om dig själv, sluta dig, ta ett djupt andetag och försök att hitta beviset för din tro. Har någon faktiskt sagt till dig denna aspekt av din kropp var felaktig? Om så, var den person som bara försökte skada dig, eller kanske göra ett skämt?
  • Psykologer tror att i många fall om du har en orealistisk förväntan om hur du ska se, har du en förvrängd kroppsbild. Det är viktigt att märka när dessa orealistiska förväntningar dyker upp i dina tankeprocesser, så att du förhoppningsvis kan utmana dessa idealer med konkret information.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 9
    5. Hantera de negativa personerna i ditt liv. Du arbetar redan med att vara snällare och fokusera på de positiva aspekterna av dig själv, men du behöver också bedöma de andra människorna i ditt liv. Får du kritik från dina vänner och familj? Berätta de att du behöver gå ner i vikt, klä annorlunda eller ändra ditt hår? Om så är fallet är det viktigt att du hittar sätt att ta itu med dessa negativa influenser.
  • Tänk på att du förmodligen inte kommer att kunna klippa ut dina nära vänner och familj på samma sätt som du kan sluta köpa Vog eller titta på Amerikas nästa toppmodell. Ändå, om de är kroppsskam dig eller är alltför hårda och kritiska, måste du vara villig att ha en respektfull, men ändå fast diskussion med dem om hur deras ord eller beteenden skadar dig.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 10
    6. Blanda i olika sociala grupper. När du försöker nya aktiviteter, prata med personer som du vanligtvis kan ignorera eller blyga bort från. Att prata med främlingar kan känna sig obekväma först, men ju mer du gör det lättare och bättre kommer det att få. Oavsett hur obekväma du kan känna först, kom ihåg att isolera dig själv från andra människor kan vara ännu värre, med viss forskning som tyder på att det kan vara lika dödligt på lång sikt som fetma. Det är viktigt att bli mer bekväm engagerande med nya människor, speciellt om de personer du är för närvarande inte stödjer din kroppsbild eller är inte positiva influenser.
  • Brain Research tyder på att vem människor älskar är starkt påverkad av sin hjärnkemi, vilket innebär att du kanske inte alltid blir kär i den typ av person du föreställde dig själv. Detta kan också vara sant för att bygga nära vänskap. Det är viktigt att omge dig med människor som stöder dig och uppmuntra din självupptäckt. Enkelt uttryckt, det blir mycket lättare att acceptera din kropp och utmana eventuella orealistiska idealer som du kanske har om du är omgiven av människor som accepterar dig och dina upptäckter.
  • Del 3 av 5:
    Att lära sig att fokusera på det positiva
    1. Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 11
    1. Var uppmärksam på de komplimanger du får. Snarare än att se upp för kritik, njut av de komplimanger du får. Var uppmärksam på innehållet i andra folks komplimanger och kom ihåg dem. Skriv dem ner så att du kan påminna dig om dem senare, särskilt under mörkare stunder.
    • I stället för att avfärda andra folks komplimanger eller övertyga dig om att de bara är artiga, ta dem på deras ord och lita på att de inte bara humörger dig. Anser att andra ger dig sina ärliga bedömningar. Acceptera deras positiva ord nådigt.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 12
    2. Konsekvent identifiera vad du tycker om dig själv. Varje gång du märker att du tänker negativt om din kropp eller en aspekt av det, påminna dig om något om din kropp som du gillar. Gör en lista med minst tio positiva saker om dig själv, utelämna något utseende-relaterat. Lägg till listan ofta.
  • Detta hjälper dig att börja förstå och uppskatta alla underbara aspekter av dig själv. Du inser att din kropp bara är en del av ditt totala paket.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 13
    3. Uppfinn ditt förhållande med din spegel. Om du spenderar för mycket tid framför spegeln, gör en regel att du inte kan säga eller tänka något negativt om dig själv när du tittar på det. Använd istället din spegel för att identifiera de positiva sakerna du ser. Om du fortfarande kämpar med spegeln, ta bort det ett tag. Studier har visat att du kan vara mer benägna att fokusera på din karriär eller förhållande, snarare än ditt utseende.
  • Verbalize positiva bekräftelser framför spegeln: säg till dig själv "Du är vacker!"," Du är fantastisk ", etc. När du står framför spegeln. Det kan känna sig tvungen, och du kanske inte ursprungligen tror vad du säger själv, men experter berättar för oss att den här processen - vad de kallar kognitivt beteendebehandling - verkligen arbetar över tiden.
  • Del 4 av 5:
    Ställa in mål och göra ändringar
    1. Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 14
    1. Förbättra din hälsa och välbefinnande. En del av att lära sig att helt acceptera och vara nöjd med din kropp kan innebära att så småningom ändrar du en del av det. Till exempel kan det innebära att om du är överviktig, hoppas du att gå ner i vikt. Men kom ihåg att siffrorna på skalan bara är en aspekt av och indikator på din övergripande hälsa. Se till att du är schemaläggning och regelbundna fysiska tentor där du kan få alla dina "nummer" (vikt, blodtryck, blodsocker, kolesterol, etc.). Detta ger dig en övergripande bild av din hälsa och låter dig diskutera dina hälso-mål med din läkare.
    • Det är möjligt att du kanske behöver vinna eller gå ner i vikt för att vara frisk, men du bör också sträva efter att uppnå styrka, flexibilitet och uthållighet.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 15
    2. Ange positiva mål. I stället för att fokusera på det negativa av målet, markera det positiva. Till exempel, om du bestämmer dig för att starta en arbetsregim, undvik inramning av ditt mål när det gäller hur många pounds du vill förlora. Istället, ha ditt mål vara något positivt, som "Jag ska träna så att jag kan springa två miles utan att stoppa" eller "Jag kommer att begå ett vandringsprogram så att jag ska vara tillräckligt med att vandra del av Appalachian Trail med min pappa."
  • Du har bättre lycka till framgång (både när det gäller att uppnå dina mål och lära dig att må bättre om dig själv) om du tänker på vad du hoppas kunna uppnå eller kunna göra bättre.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 16
    3. Gör fysiska aktiviteter som du tycker om. Välj aktiviteter och träningsprogram som du hittar roligt och underhållande, och välj dem inte enbart på grundval av hur de kan hjälpa dig att ändra din kropp. Istället spendera lite tid på att prova nya aktiviteter och gå med de som du verkligen tycker om och kan bli upphetsad över. Om du älskar Yoga, till exempel, gör det, även om du tycker att du är för överviktig för att se graciös på den. Nästan något träningsprogram kan anpassas för individer av olika storlekar och fitnessnivåer.
  • Om du är självmedveten träning framför andra människor, överväga att ta privata lektioner, träna med en nära vän eller träna hemma. Var försiktig så att du inte låter din rädsla att bli dömd av andra människor diktera hur du kommer att leda ditt liv.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 17
    4. Anta din egen stil. Välj inte dina kläder, smink eller hårstil, helt enkelt baserat på vad du tycker är "lämpligt" för någon av din kroppstyp eller vad modemagasinerna säger är mest smickrande. Bära vad du vill, vad du gillar, och vad du känner dig bekväm i. Välj kläder som speglar din personlighet, som är bekväma, och det passar din livsstil och aktiviteter.
  • Prova ett brett utbud av klädstilar och passar. Om du känner dig självsäker och vacker i en stil som anses vara "smickrande för kroppstyp x," då bär det, men gör det för att du gillar det, inte för att du tror att du ska bära den.
  • Del 5 av 5:
    Att hålla saker i perspektiv
    1. Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 18
    1. Jämför dig själv bara för dig själv. Världen skulle vara en ganska tråkig plats om vi alla såg ut detsamma. Det finns ingen mening att jämföra dig med andra, oavsett om personen är en kändis eller klasskamrat som sitter bredvid dig. I stället jämför du dig när det gäller hur du har utvecklat över tiden, nu när du har skapat dina egna realistiska mål. Du kan till exempel tänka på dig själv att du har förbättrat ditt utseende jämfört med några år sedan.
    • Glöm inte att vara tålmodig och snäll mot dig själv. Behandla inte eller döma dig mer hårdare än du skulle din vän eller någon annan.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 19
    2. Kom ihåg att kroppsbild är bara en del av en hälsosam självbild. Det är viktigt att du lär dig att acceptera och förhoppningsvis älska din kropp, men det är också viktigt att inse att ditt självvärde inte är definierat i någon mening av det du ser ut.
  • När du tänker på de människor du beundrar, älskar och / eller respekterar mest, vilka kvaliteter våren i åtanke? Värderar du andra eller själv endast för de fysiska egenskaperna eller på grund av karaktär och personlighetsdrag?
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 20
    3. Vet när du ska söka hjälp. Förstå att nästan alla kämpar för att upprätthålla positiv kroppsbild hela tiden och det är normalt att ha upp och ner. Men du borde också vara ärligt överväga om du behöver prata med en rådgivare, doktor eller mentalvårdspersonal. Det finns olika tecken på att dina kroppsfrågor är svåra och kräver professionell hjälp. Fråga dig själv:
  • Kan du inte styra negativa tankar om dig själv? Spenderar du timmar att tänka på dina uppfattade brister?
  • Anger din olycka med ditt utseende ditt liv? Till exempel, undviker du att gå ut eller tala offentligt? Tror du att gå till jobbet eftersom du är rädd för att ses och dömas?
  • Spenderar du en överdriven tid framför spegeln varje dag och / eller brudgummen överdrivet?
  • Kan du inte sluta jämföra dig med andra? Undvik du att bli fotograferad?
  • Förstå att om du kämpar med något av dessa behöver du sannolikt hjälpa till att acceptera din kropp. Du kan eventuellt ha det som kallas kroppsdysmorfisk störning (BDD), som vanligtvis kräver professionell hjälp. Om den lämnas obehandlad kan BDD leda till självmordstankar och beteende. Även om du inte diagnostiseras med BDD, vet att det inte finns någon skam när det gäller att söka hjälp och råd i stället för att kämpa på egen hand.
  • Bild med titeln Acceptera din kropp Steg 21
    4. Hitta professionell hjälp som fungerar för dig. Du har flera alternativ när det gäller att få professionell hjälp. Du kan se en mentalvårdsterapeut och / eller rådgivare och få en-till-enterapi. Eller du kan hitta lokala supportgrupper för en något mindre formellt strukturerad upplevelse. Det finns även online supportgrupper där du kan bygga relationer med andra som lider av genomgripande negativa tankar om deras kropp.
  • Det viktiga här är helt enkelt att hitta stöd från andra som inte kommer att bedöma dina uppfattningar om dig själv. De kan till och med ha några användbara tips att erbjuda dig.
  • Tips

    Lägg post-it noterar på din spegel som identifierar dina goda egenskaper. Känn dig fri att inkludera några anteckningar som identifierar fysiska egenskaper du uppskattar (e.g., "Du har underbara kindben"), men var noga med att få några anteckningar som inte bara ser relaterade.
  • Ett starkt supportsystem är viktigt, eftersom det kan vara till hjälp att ha råd om din kroppsbild från någon du litar på. Du kan hänvisa till detta när negativa tankar kommer upp.
  • Var noga med att diskutera med din läkare några beslut om att starta ett nytt diet eller träningsprogram och vara på utkik efter extrema eller plötsliga förändringar i din kropp.
  • Alla är annorlunda oavsett vilken form och storlek du är. Vissa människor hittar olika former och storlekar olika.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande