Hur man känner emot med funktionshinder

Att ha en funktionshinder kan vara väldigt svårt, men det finns många sätt att acceptera din omständighet. I den här artikeln lär du dig att hantera funktionshindrade.

Steg

  1. Bild med titeln emotionellt klara med funktionshindrade steg 1
1. Organisera dig ordentligt. Hålla din rum, kropp, och livsstil ren och organiserad kan verkligen sänka dina stressnivåer och hjälpa dig Var mer självsäker. Hitta hjälp med eventuella hushållsuppgifter som du inte kan göra för dig själv. Om du inte kan städa upp efter dig själv, gör din egen tvätt eller förbereder dina egna måltider, det finns fortfarande flera alternativ:
  • Fråga familjen för hjälp. Om du har familjemedlemmar som är villiga är det vanligtvis det bästa valet. Men låt inte riktigt beroende lockas kodependens- Ibland är risken att få hjälp från familjen fångad i ohälsosamma familjeförhållanden, särskilt där de beter sig i missbrukande eller patroniserande sätt. Förstå dina familjeförhållanden och om det verkar som om du skadas av sådana interaktioner, sök alternativa källor till hjälp.
  • Ett andra alternativ är att fråga vänner för hjälp och återfå med saker som du kan göra. Om du saknar rörlighet men du är bra på webbsidor eller notera auktionsposter online, kanske du kan handla ett sådant arbete på en väns hemsida eller listar sina föremål att sälja, i gengäld för hushållning. Naturligtvis, fortsätt inte att hjälpa när det inte är återkallat - din tid och ansträngning är lika värdefulla som de hos mängder.
  • Ett tillförlitligt alternativ, om du kan få det, är att söka lokala resurser för självständigt boende med funktionshinder. Några städer, län, sjukhusprogram, och så vidare, har antingen välgörenhetsorganisationer eller regeringsprogram som hjälper funktionshindrade nära luckor i sina självomsorgsbehov. Du kanske kan få en personlig assistent som betalas för att komma över, spendera tid med dig, springa ärenden eller kör dig om du är oförmögna att göra dessa saker på egen hand. Sök på nätet och ring dina lokala sjukhus, kliniker, regeringskontor som ber om kontaktnummer. Ge inte upp Tänk på att det inte finns något som erbjuds - du vet inte vilka resurser du har förrän du har kontrollerat dem.
  • Överväg att flytta till en ny stad eller ett område med bättre resurser som är tillgängliga för att hjälpa funktionshindrade att leva självständigt. Du har rätt att bo i en ren, bekväm miljö och få hjälp med att hålla en ren kropp om du inte kan hantera detta på egen hand. Det är inte ditt fel om du inte kan göra dessa saker på egen hand och det är inte en karaktärsfel.
  • Acceptera hjälp nådigt och aktivt söka bättre alternativ om de människor som hjälper dig är nedlåtande, grym eller missbrukande. Detta är viktigt på lång sikt - vad som är acceptabelt i en nödsituation kan vara "Varje hamn i en storm" Men låt inte dig vara instängd i en dålig situation. Söka hjälplinjer och utanför bistånd från stat, provinsiella, regionala eller federala / nationella myndigheter och välgörenhetsorganisationer om du är i en dålig situation och behöver hjälp med att komma ut ur det.
  • Bild med titeln emotionellt klara med funktionshindrade Steg 2
    2. Träna ofta. Skaffa sig gott om motion På något sätt som du kan. Om du är i en rullstol, Fråga sedan din läkare om träningsalternativ för dig - det finns många av dem. Om du inte kan delta i träning, får du all den mentala övningen du kan.
  • Skäms inte om du inte kan utöva hur andra människor gör. Övningar är utformade för personer med standardkroppar och en komplett uppsättning normala förmågor. Mäta inte dina framsteg mot andra människors. Bedöma din framsteg realistiskt i förhållande till dina egna tidigare ansträngningar och resultat. Stoppa om det gör ont, särskilt med ryggskada och funktionshinder, dåliga knän och något annat tillstånd som kan orsaka sportskada.
  • Kom ihåg att de speciella olympiska spelen har rätt - alla är en vinnare. Om du hanterar någon övning alls eller någon förbättring av fysisk funktion har du vunnit något. Ansträngning räknas mycket mer än vad det skulle för någon ädla. Förvänta dig inte att dina resultat är detsamma som någon som är able och bestämmer sig för att förändra en stillasittande livsstil.
  • Bilden med titeln emotionellt klara med funktionshindrade steg 3
    3. Var artig och håll dig lugn med motbjudande människor. Även om någon gör roligt med dig, det finns sätt att vända sig om situationen. När någon gör roligt med dig, behåll din värdighet. Var medveten om att Heckler bara har förstört sitt rykte. A sarkastisk Anmärkning eller två kan hjälpa - bedöma din timing och reaktioner hos människor runt Heckler. Vara roligare än de är, särskilt i offentliga situationer med massor av vittnen. Om du skrattar på någon som försöker sätta dig ner, kan det vara en spelväxlare ibland. Spela till publiken, inte till idiot-du kommer inte att ändra den personens sinne, men du kan få dem att se så dumt ut som de verkligen uppför sig.
  • Var medveten om att många människor är nervösa om hur man agerar runt någon som är inaktiverad. De är rädda för att pinsamt själva och kan vara nedlåtande utan att verkligen inse det, i ett försök att se sig som trevliga människor. Vara fast när du vägrar onödig hjälp - det är en annan stor social fallgrop.
  • Var generös med andras nervositet. Utbilda dem artigt, när de är vana vid det kommer de att lära känna dig som en person. Många människor verkar hålla tanken att funktionshindrade människor borde vara patetiskt tacksamma för oönskade råd och all uppmärksamhet alls. Ju mer du inte spelar dessa spel, desto lättare är det att börja filtrera dina bekanta för personer som behandlar dig med respekt.
  • Kräva respekt, och håll dig lugn när du gör det. Att hålla huvudet i ansiktet av alla de sociala utmaningarna av funktionshinder bygger verkligt mod. Så småningom kommer alla de elaka stereotyperna, idiotiska reaktioner, medföljande sinnesspel och patroniserande attityder från andra att bli bekanta. Varje situation har sina egna effektiva räknare. Lär dig att bli bestämd snarare än aggressiv eller passiv. Du behöver mer sociala färdigheter än någon som inte sticker ut som olika.
  • Det finns en stereotyp som funktionshindrade människor måste vara söta, heliga, trevliga för alla, och aldrig ha en dålig dag. Att vara trevligt för alla på första mötet och skära människor lite slack för initiala dåliga reaktioner kan hjälpa, men om det inte hjälper, söka effektiva, assertiva sätt att hantera svåra människor. Lär dig vilka vänner du verkligen kan lita på. Låt inte "Var snäll mot alla" bli "Var allas dörrmatta och aldrig uttrycka något negativt." Du behöver inte vara liten tim att kräva mänsklig respekt.
  • Bild med titeln emotionellt klara med funktionshindrade steg 4
    4. Låt dig lura och gå igenom alla fem skeden av sorg om din funktionshinder. Sök verkligt stöd från terapeuter, rådgivare och betrodda vänner eller familjemedlemmar. Lär dig att döma vem som är verkligen stödjande och vem är synd - synd är bara en annan smak av förnedring och brukar täcker upp den andras terror av att slå upp i din situation. Gör ditt bästa för att inte ta ut din sorg på folket i ditt liv som verkligen försöker hjälpa, även om de inte är bra på det.
  • Bild med titeln emotionellt klara med funktionshindrade steg 5
    5. Slå inte upp dig själv om du inte är snäll mot alla. Definitivt inte slå dig själv för det om andra människor behandlar dig dåligt. Det är deras problem. Det är ett mått på hur okunnig de är eller hur små och grymma.
  • Bilden med titeln emotionellt klara med funktionshindrade steg 6
    6. Bli inte förvånad om folk börjar tänka på dig som modig. När du är klar med att du har blivit van vid något som varje dag, slutar det vara en kris eller en tragedi. Vid den punkt är din funktionshinder precis som saker är och du är van vid det, den här typen av reaktion kan känna sig nedlåtande. Det är rättvist och normalt, även när människor försöker vara snäll och stödjande. Försök med acceptera komplimanger på ditt mod nådigt men var inte rädd för att förklara för dem, snyggt, varför känner du inte mer "modig" än någon annan. Du kan säga något som, "Åh, alla har olika utmaningar i livet - det finns inget behov av att fokusera på mig, när jag är säker på att du har din egen. Antingen båda är modiga eller ingen av oss är!"
  • Bild med titeln emotionellt klara med funktionshindrade Steg 7
    7. Acceptera din funktionshinder. Detta är den svåraste delen som det kan vara mycket avskräckande. Acceptera att du aldrig går, hör eller ser igen och att du fortfarande kan njuta av livet. Om din funktionshinder kan ändras med fysisk terapi och behandling, gripa dagen och slåss den varje dag.
  • Att acceptera din funktionshinder innebär att förlusten av en normal status med ingen stigma mot dig och ett liv utan enormt besvär. Det är inte rätt, det är inte rättvist, det är inte bra. Det finns ingen sida till det men på andra sidan är det inte något fel med din karaktär heller. Sorg tar den tid det gör det.
  • Bild med titeln emotionellt klara med funktionshindrade steg 8
    8. Dra nytta av vad som kan göras. Några förhållanden som blindhet eller förlust av en lem kräver omfattande omskolning att använda vilken protes- och livsstrategier som kan berika ditt liv. Även om du inte kan ändra funktionshinder, kan du förbättra ditt liv genom att använda varje hjälp och strategi tillgänglig. Var inte generad att använda en vit sockerrör eller en servicehund eller en rullstol. Du kommer att bli förvånad över hur mycket lättare livet är när du har de här aids än inte.
  • Bild med titeln emotionellt klara med funktionshindrade Steg 9
    9. Sök hjälp från gemenskapen av andra funktionshindrade, särskilt de som har samma förutsättningar du gör. De förstår och de har gått igenom allt du går igenom nu. De kan ha listor över kontaktnummer och resurser för saker du tycker du inte har råd med. De förstår och accepterar sorg som medföljer plötsligt funktionshinder och socialt tryck.
  • Söka supportgrupper med människor som står inför samma utmaningar. Tänk på dem som utmaningar snarare än att tänka på dig själv som ett offer, det här är ett stort steg upp från självmedlidande. Kom ihåg att dina sociala utmaningar är riktiga. Håller inte med människor som sätter dig eller skrattar åt dig, det är kanske det svåraste att lära. Du kan inte hålla fast vid attityder som förnekar funktionshindrade eller du skjuter dig i foten.
  • Bild med titeln emotionellt klara med funktionshindrade steg 10
    10. Försök att övervinna andra fördomar. En person med en annan religion, ras, kultur eller social klass kan ha mycket mer erfarenhet av att de fördomar du bor med än du gjorde på att bli inaktiverad. Om du behandlar dem runt dig med värdighet, kommer det bästa bland dem att återfå och du kan åtminstone ta reda på vem de envis okunniga är.
  • Obnoxious bekanta är inte värda att hänga på. Obnoxious vänner och familj kan få en längre chans att arbeta med relationen och mer ansträngning från din sida, men känner igen det ibland är det en tegelvägg.
  • Bild med titeln emotionellt klara med funktionshindrade Steg 11
    11. Få en hobby. Hitta något som du gillar att tänka dig av saker, som sömnad, smycken, träbearbetning, Scrapbooking, Målning, teckning, skrivning, fågelskådning, samlar. Utforska dina intressen. Vissa kan till och med leda till framgångsrik egenföretagande eller nya yrkeskunskaper - många hobbyer är någon annans yrke. Mest av allt, hitta de aktiviteter du tycker mest om. Du möter andra människor som kommer in i dem och har något mer intressant att prata om än din funktionshinder.
  • Bild med titeln emotionellt klara med funktionshindrade steg 12
    12. Få bra tillgång till internet och en anständig dator om du har de ekonomiska resurserna att göra det. Många finner att vara online mer intressanta och användbara än tv men uppenbarligen allas åsikter skiljer sig. Internetaktiviteter involverar andra människor och det kan vara riktigt. Delta i webbplatser som WikiHow och andra online-samhällen. Inte bara kommer du att träffa vänner och bygga ett socialt liv, dina bidrag är verkliga och ditt sociala liv kommer att omfatta områden som din funktionshinder inte påverkar.
  • Efter ett tag kommer personer du ansluter till regelbundet online eller offline att bli van vid din funktionshinder, du kan till och med inte berätta för dem att du är annorlunda. Internet har många webbplatser för att bara chatta med andra människor om alla typer av saker, så om du inte känner att du är annorlunda kan göra någon skillnad för hur du bidrar, bara dela vad du vill om dig själv. Andra platser tillåter rollspel där någon kan vara något, eller en katt, eller en pingvin, du vet vilken typ av plats. Eftersom ingen på rollspel är att vara själva, kanske du gillar att försöka spela själv. Människor online, precis som i den verkliga världen, kommer de flesta av dem att sluta behandla dig någon annorlunda eller kanske aldrig behandla dig annorlunda. Den svåraste tiden är först när du får reda på vem dina riktiga vänner är. Att bygga ett solidt socialt nätverk, online eller i den verkliga världen, är viktigt för att leva bra, funktionshindrade eller inte. Det här är något som möjligt kan lära av dig.
  • Bild med titeln emotionellt klara med funktionshinder Steg 13
    13. Kom ihåg att pengar inte är det enda måttet på framgång i livet. Om din tid är användbar för andra människor och de saker du gör är verkligen uppskattad och används, är det viktigt att självkänsla. Vissa typer av funktionshinder ger dig inte låter dig tjäna pengar utan att ta det ur din check och du kan förlora vårdförmåner om du tjänar. Om du är i den situationen, överväga frivillig Din tid att orsaka att du känner dig passionerad om. Mer än själva kontanter, människor arbetar för att de behöver känna sig nödvändiga och användbara. Du kan behövas och användbar oavsett vad dina fysiska gränser är. Så se inte på dig själv eller tror att volontärarbete på något sätt är mindre viktigt än betalt arbete. Det är viktigare och många människor som inte har tid eftersom de kämpar för att leva kommer att vara tacksam att du gav vad du kan - din tid och expertis.
  • Bild med titeln emotionellt klara med funktionshindrade steg 14
    14. Gör ditt bästa. Du hade inget val om att vara inaktiverad men hur bra du bor med det är ett val, varje dag. Det är mycket viktigare att klappa dig på ryggen för dina framgångar än att slå dig själv för fel. Döm inte dig själv av andra människor, lära dig vad du verkligen kan göra och ta några framsteg som något att bygga på.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Jämför inte din funktionshinder för andra ", även om du inte ser din representerade.
  • Känna igen och förstå att den enda personen du kan realistiskt räkna med är dig själv.
  • Hitta andra som har funktionshinder antingen online eller personligen. När det är bekvämt, förtroende i dem vad du går igenom. Bli mer försiktig med informationen du ger ut om dig själv och vem du förtroende.
  • Oavsett din funktionshinder kan vara, och det är dåligt, det kan tyckas, kommer du att vänja dig. Du kan känna dig ensam och missförstås först. Men sanna vänner kommer att vara där för dig, och du är aldrig riktigt ensam!
  • Läkare kan vara fel. Kom ihåg att de kan vara fel i båda riktningarna. Även experter kan misslyckas om ditt tillstånd kan förbättras alls eller om du inte sätter "tillräckligt med ansträngning" att anpassa sig. Du är den enda som vet hur mycket ansträngning du sätter i att anpassa sig till ditt tillstånd.
  • Förvärva hjälp från en rådgivare. En rådgivare kan hjälpa till.
  • Varningar

    Om du är i en missbrukande situation, sök hjälp. Gör ditt bästa för att hålla öppna kommunikationer med resten av världen. Det finns resurser för att hjälpa människor att hantera missbruk och du har rätt att leva fri från missbruk, även om den här rätten är svår att försvara.

    Saker du behöver

    • Hobbies
    • Utrustning som gör det lättare för dig hemma och går ut
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande