Hur man skapar familjeenhet

Ibland kan det känna att alla medlemmar i din familj är av i sin egen personliga värld, eller som ingen är verkligen synkroniserad med varandra. Det hjälper inte att det idag finns Många saker distraherar oss alla och håller oss upptagna. Den goda nyheten är att det fortfarande är helt möjligt att ta med din familj tillsammans och känna sig närmare och mer United. Det tar bara några förändringar hemma (några stora, lite små och några riktigt roliga!) och arbeta tillsammans som en familj, och vi är här för att visa dig hur du ska komma igång.

Steg

Metod 1 av 3:
Kommunicera som en familj
  1. Bild med titeln Skapa Family Unity Steg 1
1
Använd effektiva kommunikationsförmåga. Varje familjemedlem borde känna sig viktig och värderad. Detta inkluderar dig. För att dina familjemedlemmar ska kunna höra dina behov måste du uttrycka dem. Var artig, men ärlig med din familj under diskussioner.
  • Till exempel, om din familj vanligtvis planerar att titta på en film tillsammans på onsdagskvällar och du kan inte göra den den natten, då kan du säga, "Jag vet att vi sa onsdagskväll skulle vara filmnatt, men jag är så stressad om det här testet imorgon. Kan vi flytta det till en annan natt i veckan?"
  • Bild med titeln Skapa Family Unity Steg 2
    2
    Lyssna noga. Precis som du vill att dina familjemedlemmar ska höra dig är det viktigt att du hör deras bekymmer. Dina familjemedlemmar kommer att känna sig älskade och förenade med familjen om deras synvinkel hörs och respekteras. Undvik att prata över dina familjemedlemmar, och istället lyssna på vad de säger.
  • Ge din fulla uppmärksamhet åt dina familjemedlemmar när de pratar, till exempel genom att lägga bort alla distraktioner (mobiltelefon, dator, etc.) och ser dem i ögat.
  • Ställ frågor för att visa att du är intresserad, till exempel "vad hände nästa?" "Vad tycker du om det?"Och" Vad tänker du göra åt det?"
  • Visa att du uppmärksammar nodding och gör neutrala uttalanden, till exempel "ja" "uh-huh" och "jag ser."
  • Bild med titeln Skapa Family Unity Steg 3
    3. Visa uppskattning för varandra. Att ta familj för givet är lätt gjort. De flesta har varit runt de flesta (eller till och med alla) i ditt liv. Göra det till en punkt att berätta för varje familjemedlem att du är tacksam för dem, och att du tycker om att vara en familj.
  • Traditioner som att gå runt bordet på Thanksgiving och säga vad varje person är tacksam för är ett bra sätt att visa denna uppskattning.
  • Bild med titeln Skapa Family Unity Steg 4
    4. Överens om att vara oense. Alla medlemmar i din familj kommer inte att komma överens om varje problem. Som en familj måste du vara flexibel och acceptera varje persons synvinkel. Undvik att argumentera eller bickering över triviala saker som vem som ska ta soporna. Istället, gör en medveten ansträngning för att dela ansvar och privilegier ganska (rättvist betyder inte nödvändigtvis lika).
  • När en konflikt uppstår, använd God kommunikationsförmåga och empati till lösa problemet. Till exempel, istället för att skrika på varandra, tillåta alla en chans att prata utan att bli avbruten. Medan varje person pratar, lyssnar resten av familjen nära och försök att förstå vad personen säger.
  • Bild med titeln Skapa familjeenhet Steg 5
    5. Ge och acceptera ursäkter. När argument uppstår (och de kommer), bör du arbeta för en resolution på problemet. När argumentet är över, kan ursäkter vara i ordning. Om du har korsat några linjer, bör du förlänga en ursäkt för familjemedlemmar för att hjälpa till att smidiga saker över. Den andra viktiga delen av ursäkter accepterar dem. När en familjemedlem erbjuder dig en ursäkt, acceptera ursäkt och gå vidare i ordning återförena familjen.
  • Kom ihåg att kompromissa för att undvika argument och lösa dem. Kom också ihåg att perfekt enhet inte kommer att finnas hela tiden i någon familj.
  • Metod 2 av 3:
    Dela ansvarsområden
    1. Bild med titeln Skapa Family Unity Steg 6
    1. Göra familjen rutiner. Rutiner tillåter varje familjemedlem att veta när och var vissa händelser kommer att hända. Dagliga rutiner, som en 6:00 middagstid, tjänar som pekar genom dagen för att få familjen tillbaka tillsammans. Nyckeln till inställningsrutiner är att hålla dem förutsägbara. Om du måste, skriv det ner för varje familjemedlem.
    • Du kan också skapa längre löpande rutiner, till exempel ett veckovis gräsmattning eller en månatlig vägresa.
  • Bild med titeln Skapa familje enhet Steg 7
    2. Tilldela varje person sysslor. För att en familj ska vara förenad måste varje person dra sin egen vikt. Det innebär att du måste tilldela uppgifter till varje enskild person som alla andra kan förvänta sig kommer att utföras. Varje gång sysslorna görs ordentligt, verkställer det förtroende och respekt mellan familjemedlemmar. Du kan välja att ge varje person permanenta sysslor, eller rotera sysslorna så ofta så att de är jämnt spridda.
  • Med barn och tonåringar kan det vara till hjälp att rotera sysslorna. På så sätt lär alla att laga mat, att göra tvätt, etc. Detta eliminerar eventuella känslor av ojämnhet i choreutbetalningen, och lär alla barn att vara relativt självförsörjande.
  • Bild med titeln Skapa familjeenhet Steg 8
    3. Dela andra hushållsansvar jämnt. Vissa hushållsansvar kommer att komma upp som inte är täckta på chorelistan. När det händer, bör de delas mellan familjemedlemmar, eller olika familjemedlemmar bör rotera dem. Detta visar den typ av samarbete och respekt som är avgörande för familjeföreningen.
  • När ansvaret är klart kan hela familjen skörda fördelarna och njuta av din tid tillsammans.
  • Metod 3 av 3:
    Kommer tillsammans som en familj
    1. Bild med titeln Skapa Family Unity Steg 9
    1. Sätt familjen först. Att ha en känsla av familjeenhet, kommer din familjemedlem att alla måste lära sig att prioritera familjen. Detta kan innebära att vissa offer i andra områden, men offren kan leda till en starkare familjenhet. Vissa saker du kan göra inkluderar:
    • Undvik att sätta arbete före familjeplaner. Avbryt inte familjeutflykter och andra familjeplaner om du kan hjälpa det. Detta kan vara svårt, särskilt om du har ett krävande jobb, men om du ofta avbryter din familj för att arbeta sent eller hämta ett extra skift, kan det här påverka din familjes känsla av enighet.
    • Att göra din familj medveten om att de är din huvudsakliga prioritering. Din familj kanske inte vet hur mycket de spelar roll för dig. För att säkerställa att de vet, försök att nämna det. Till exempel kan du börja en konversation om värden över middag en natt och säga något som, "Jag tycker att det jag värdesätter mest är min familj."
    • Begränsa individuella utflykter. Att ha för många saker som går på ditt hem kan också störa din förmåga att bilda en stark familjenhet. Det innebär att du kanske måste vara pickier om vilken typ av extracurricular aktiviteter eller hobbyer du och dina familjemedlemmar engagerar sig i. Till exempel, istället för att få dina barn att göra tre eller fyra olika extracurriculars, få dem bara välja en eller två som de verkligen gillar.
  • Bild med titeln Skapa familjeenhet Steg 10
    2. Anta familje traditioner. Familjetraditioner skapar en känsla av identitet för familjen som helhet. De ger också individer något att se fram emot. Dessa traditioner bör generera positiva minnen och underlätta roliga sammankomster som ger familjen tillsammans.
  • Ett exempel på en tradition är att laga en påsklax varje år på en familjesamling.
  • Du kan också ha veckovisa traditioner, som Taco tisdag, familjespel natt på torsdagar, eller lördag morgon promenader.
  • Bild med titeln Skapa familjeenhet Steg 11
    3. Ta familje äventyr. Ett uppenbart exempel på familje äventyr är en semester. Tyvärr kan många av människor bara ta en semester per år (eller mindre). Fyll i luckorna mellan semester med familjevägsresor, även om de bara är dagsutflykter. Du kan också gå camping eller vandring för att skapa ett minnesvärt äventyr för att ta med din familj tillsammans.
  • Bild med titeln Skapa Family Unity Steg 12
    4. Samlas regelbundet som en familj. Det viktigaste sättet att etablera enighet är att samlas när det är möjligt. Samla som en familj tillåter den tid som behövs för äventyr, traditioner och konversationer som kommer att förena familjen. Göra sammankomster trevliga genom att undvika argument och underlätta goda samtal.
  • Till exempel kan du sitta ner för att äta middag och prata med din familj på tre eller fyra nätter varje vecka. Eller du kan planera att spela brädspel tillsammans en gång per vecka, till exempel på en fredag ​​eller lördagskväll. Försök att identifiera något som passar in i din vanliga rutin och det gör det möjligt för dig att njuta av varandras företag.
  • Bild med titeln Skapa Family Unity Steg 13
    5. Luta sig på varandra. Varje familj upplever tuffa tider. Oavsett om det är en död i familjen, en arbetsförlust eller någon annan svår tid, bör du vara bekväm att luta sig på dina familjemedlemmar. Var noga med att låta dem luta dig när de behöver det. Detta kommer att stärka familjens obligationer och förstärka att du kan lita på varandra oavsett vad tillfälle.
  • Tips

    Stress inte, alla har familjeproblem.
  • Det är inte alltid ditt fel om saker mellan din familj inte tränar, andra människor spelar en roll i detta.
  • Ha tålamod!!
  • Varningar

    Smör inte dina familjemedlemmar. Över-schemaläggningssamlingar kan göra dem till en chore snarare än en glädje.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande