Hur man är sällskaplig

Även om det kan tyckas som om vissa människor är naturligt mer sällskapliga än andra, är det faktum att alla människor är sociala, och som med någon annan skicklighet är det möjligt att träna sig för att bli mer socialt. Läs den här artikeln för att lära dig att bryta ut ur din komfortzon och förbättra ditt sociala liv.

Steg

Del 1 av 2:
Övervinna reservationer
  1. Bild med titeln blir sällskaplig steg 1
1. Vara mindre kritisk. Några av de människor som kallar sig själva "asocial," tenderar att ständigt kritisera både sig själva och de runt dem. De undviker social interaktion eftersom de å ena sidan är rädd för att dömas av andra, och å andra sidan (ironiskt nog) själva extremt dömande mot andra. För att bli en mer social person är det viktigt att acceptera att alla, oavsett hur de kan tyckas på utsidan, har både positiva och negativa egenskaper. Det som skiljer det självsäkra folket från det osäkra folket är den attityd som de har mot sig själva. Säkert, socialt folk tenderar att fokusera på de positiva egenskaperna hos sig själva och de som är omkring dem, medan obekanta, antisociala människor fokuserar på sina egna brister och bristerna hos de människor de vet.
  • Gör en lista över dina egna positiva egenskaper. Var noga med att inkludera både interna (intellektuella, känslomässiga) och externa (fysiska) egenskaper. Få vana att påminna om dessa positiva egenskaper dagligen, och mot varje negativ tanke du har mot dig själv med två positiva.
  • Sluta med hänvisning till dig själv som blyg, blyg eller antisocial. Ju mer du använder dessa ord för att märka dig, desto mer kommer du att förstärka tanken att du inte är oförmögna för social interaktion! Om tanken skrämmer dig, kom ihåg att din uppfattning av andra beror inte på dem men på du. Om du vill bli en mer social person måste du börja med att faktiskt tro att du är och kan vara en social person. Påminna dig om att vara sällskaplig är en val, inte en predisposition.
  • Acceptera att mänsklig natur är bra. Medan det finns gott om dåliga människor där ute är det viktigt att acceptera att människor kan älska, snälla och acceptera varelser. Att tro att det kommer att få dig att se fram emot att träffa nya människor istället för att undvika det.
  • Bild med titeln blir sällskaplig steg 2
    2. Analysera inte dina interaktioner. Övertänkande är vanligtvis det som förhindrar att människor njuter av social interaktion. Medan det kan tyckas svårt, är det viktigt att bryta de vanor att förutse vilka sociala interaktioner som kommer att vara innan de händer, och av överanalysering av dem när de är över.
  • Snarare än att fokusera på vad som kan gå fel eller hur du kan skämma dig själv, närma sig varje ny social interaktion med en ren skiffer och en positiv attityd.
  • När du reflekterar över tidigare interaktioner, fokusera på de positiva sakerna i stället för de negativa. Även om det inte var den mest händelserika eller spännande interaktionen i ditt liv, försök att identifiera en bra upplevelse från varje interaktion du har, även om det är så enkelt som att ha kunnat få någon att skratta.
  • Bild med titeln blir sällskaplig steg 3
    3. Inse att du inte är så stor av en affär. Intressant, blyga människor som känner sig osynliga och oönskade tenderar också att känna att de ständigt är under en strålkastare, som ses och kritiseras av andra. Denna konstiga paradox av blyghet är det som förhindrar att människor känner sig bekväma att vara själva framför andra. Det betyder inte att du borde känna dig som en obetydlig person, utan snarare att du bör erkänna att du är din egen värsta kritiker - andra människor är helt enkelt för upptagna att ständigt döma och kritisera dig.
  • Kom ihåg att människor är så upptagna i sina egna liv och interaktioner att de har lite tid att märka om du skämmer dig själv, säg något dumt, eller ser inte ditt bästa ut. Även om de märker är det mycket osannolikt att de kommer att bry sig väldigt mycket, eftersom de har sina egna problem att hantera.
  • Känna igen att alla, till viss del eller en annan, känns exakt på samma sätt som du gör. Även de mest sociala människorna känner sig fortfarande osäkra och oroa sig för att pinsamt själva - den enda skillnaden är att de väljer att ta risken och njuta av sig istället för att oroa sig för hur andra kommer att reagera.
  • Del 2 av 2:
    Förbättra ditt sociala liv
    1. Bildbeteckningen blir sällskaplig steg 4
    1. Få träna. Precis som någon annan skicklighet, kräver sällskaplig konsistens och övning för att behärska. Det innebär att du måste komma ut ur din komfortzon och tvinga dig själv att interagera med andra människor. Undvik att avdela ditt liv och skilja din "socialt liv" från resten av ditt liv. Om du verkligen vill vara en social person måste du vara social i alla aspekter av ditt liv, från jobbet till skolan till familjen.
    • Få vana att slå upp avslappnade samtal med de personer du möter dagligen, inklusive bankräknare, baristas och kassörer.
    • Tillbringa din fritid med vänner, när det är möjligt. Om du är den typ av person som spenderar mycket tid att delta i en viss hobby eller fysisk aktivitet ensam, överväga att bjuda in en vän längs nästa gång.
    • Acceptera alltid sociala inbjudningar. Undvik att göra ursäkter som att vara för trött, måste vakna tidigt nästa dag, eller känna sig oattraktivt. Medan vissa ursäkter är legitima, används andra helt enkelt för att undvika interaktion. Lär dig att skilja mellan ärliga ursäkter och oärliga.
  • Bild med titeln blir sällskaplig steg 5
    2. Var positiv. Alla vill vara runt människor som är optimistiska, optimala och glada. Även om du inte känner dig positiv hela tiden, borde du åtminstone spela teater positivt när man pratar med andra människor. Till exempel, om någon frågar dig att berätta för dem om ditt liv, fokusera på att dela de positiva egenskaperna i ditt liv istället för att klaga på de negativa.
  • Att göra ditt livsljud positivt kommer omedelbart att gnista folks intresse, och de kommer att vilja höra mer om dig.
  • Bild med titeln blir sällskaplig steg 6
    3. Vara helt förlovad. Om du vill verka intressant för andra, måste du visa intresse för dem, speciellt när du är mitt i en konversation. När du pratar med någon, lyssnar du på vad de säger snarare än att oroa dig för vad du ska säga. Gör ögonkontakt, nicka huvudet och fråga dem uppföljningsfrågor.
  • Undvik ständigt kontrollera din telefon eller titta runt dig medan du är i mitten av en konversation. Dessa typer av saker stöter på som oförskämd och föreslår att du är ointresserad i personen och konversationen.
  • Bild med titeln blir sällskaplig steg 7
    4. Titta på ditt kroppsspråk. Om du är på en fest eller annan social funktion, hur du placerar din kropp skickar ett meddelande till andra personer. Om du vill närma dig av andra, bör du undvika att stå i hörnet, korsar dina armar och stirrar på din telefon och frowning.
  • Att göra ögonkontakt med andra och leende visar dem att du är vänlig, öppen och icke-skrämmande. Plus, alla ser mer attraktiva ut när de ler.
  • Bild med titeln blir sällskaplig steg 8
    5. Inleda interaktioner. Om du ständigt väntar på för människor att ringa dig eller bjuda in platser, slösar du på ditt liv. Förhållandena bygger på en ömsesidig ansträngning - Om du vill visa människor som du värdesätter deras vänskap, måste du nå ut till dem och inleda möjligheter att spendera tid med dem.
  • Håll kontakten med vänner, även om du inte bor i samma stad. Plocka upp telefonen och ring dem, skicka dem en text, eller e-posta dem som frågar hur de har varit.
  • Bild med titeln blir sällskaplig steg 9
    6. Omfamna möjligheter att träffa nya människor. Det bästa sättet att skapa nya vänner och expandera din sociala cirkel är att säga ja till nya möjligheter att träffa andra. Acceptera inbjudningar till parter och sociala möten, ta resor till nya platser och prata med främlingar i kaféer, på bussen, i skolan, på flygplan, etc.
  • Medan vi möter främlingar kan tyckas skrämmande, tänka på det så här: Om du inte känner dem till att börja med, har du verkligen inget att förlora om saker inte fungerar. Å andra sidan vet du aldrig när en främling kan förvandlas till din nya bästa vän, affärspartner eller kärleksintresse!
  • Bild med titeln Skriv ett tidskriftssteg 11
    7. Göra anteckningar av vad folk kanske vill. Det är svårt att komma ihåg vad varje person du har träffat så långt som han eller hon är intresserad av. Så när du går hem gör anteckningar om vad den här personen gillar. Undersöka det ordentligt och när du träffar dem pratar de igen med dem om det. Du kommer att bli förvånad över antalet vänner du kommer att göra genom att bara lära dig vad var och en av dem är intresserad av det kan tyckas svårt och tidskrävande först så börja med dina klasskamrater eller högskolor.
  • Kom ihåg att inte bli borttagen. Till exempel, gå inte så långt som stalking personen på sociala nätverk. Bara veta med hur mycket poäng som Barcelona vann med och nästa gång de ska spela i en match är nog. Även den personen fortsätter konversationen så att du inte behöver oroa dig för att nå en död.
  • Tips

    Undvik människor som får dig att känna sig osäker på dig själv. Var snarare runt människor som uppmuntrar dig att utvecklas.
  • Att vara positiv har en bra inverkan på andra.
  • Var inte rädd att prata med någon ny! De kan bara visa sig vara en riktigt nära vän. Även om det kan göra dig nervös att prata, gör det bara innan du saknar någon eller något speciellt.
  • När du pratar med någon du inte vet väldigt bra, börja med något du har gemensamt, även om ämnet handlar om skolan eller jobbet. Då som du börjar prata mer kan du gräva ut till andra ämnen.
  • Att vara socialt betyder inte nödvändigtvis att vara vänner med alla. Det är omöjligt att behaga alla, och det är mer givande att ha en liten cirkel av nära, meningsfulla vänner än att ha hundra medioker, ytliga vänner.
  • Det är bäst att hålla dina personliga synpunkter som religion, politik, abort, etc ur samtalet om inte den person du pratar med är verkligen intresserad. Även då, försök att hålla din extrema synvinkel på dig själv. Dessa ämnen leder sällan till en trevlig konversation.
  • Försök med att få en nära vän till vad händelsen kan vara. Ibland har någon annan att stödja dig, även om det är en person, kan du få dig att känna dig mer självsäker.
  • Kom ihåg att le och säga hej till någon du passerar. Det kommer att hjälpa till att bryta hindren, få dig att hålla ut i deras sinne och uppmuntra dem att prata med dig senare.
  • Om du känner att du inte får tillräckligt med social interaktion, överväga att hämta en ny hobby, gå med i en lokal klubb eller sportlag eller volontärarbete. Var noga med att välja något som innebär att interagera med andra.
  • Ge inte upp efter att ha träffat en person som kanske inte gillar dig. Prata med en annan, du kommer snart att hitta rätt person och inser att du är mycket mer sällskaplig än du trodde.
  • Undvik inte människor som du inte tycker om att du aldrig vet när du kanske behöver hjälp.
  • Om du har viss "impopulär" Visningar (I.e., inte stödja gay äktenskapsrättigheter eller vara mot religion) Ta inte upp det om du inte är direkt frågad.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande