Hur man hittar ett jobb om du har funktionshinder

Att ha en funktionshinder på arbetsplatsen betyder det bara att vara "annorlunda abled." Enligt U.S. Regering, en individ med funktionshinder är en person som har en fysisk eller psykisk nedsättning som väsentligt begränsar sina stora livsverksamhet, har en rekord av deras nedskrivning och anses eller erkännas av regeringen som detta nedskrivningar. I många länder är individer med funktionshinder skyddade enligt lag, eftersom arbetsgivare är förbjudna att diskriminera sökande med funktionshinder och ofta försöka fokusera på att anställa individer med funktionshinder.

Steg

Del 1 av 3:
Bedömning av dina förmågor och färdigheter
  1. Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder steg 1
1. Gör en lista med tidigare jobb eller positioner. Ett av de bästa sätten att bestämma dina förmågor och färdigheter är att överväga några tidigare jobb eller positioner du höll som funktionshindrade individ. Många arbetsgivare kommer att se på kraven på ditt senaste tidigare arbete och jämföra dem med sina krav och behov i en arbetstagare. Tänk på något arbete du gjorde för betala eller vinst och hur länge du gjorde det här.
  • Om du för närvarande arbetar, och gör $ 1,090 US en månad, anses du i allmänhet inte vara berättigad till funktionshinder av den amerikanska regeringen.
  • Om du för närvarande inte arbetar, kommer den anställningsbyrå eller arbetsgivaren att skicka din funktionshinder för handikappbestämningstjänster. De kommer då att fråga läkare om ditt medicinska tillstånd, hur det begränsar dina aktiviteter, och vilken behandling du får. Din funktionshinder kommer då att bekräftas av regeringen och du kommer att ha bevis på din funktionshinder.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder Steg 2
    2. Identifiera dina fysiska förmågor. Tänk på hur ditt medicinska tillstånd påverkar din förmåga att göra vissa arbetsrelaterade aktiviteter som att sitta, stå, gå, lyfta, transportera, trycka och dra.
  • Du bör också tänka på hur ditt tillstånd påverkar din förmåga att slutföra manipulativa och posturala aktiviteter som att nå eller hantera stora föremål, med fingrarna, böja för objekt, balansera objekt i dina händer, klättra trappor eller stegar och knäböja eller krypa.
  • Till exempel, om du är begränsad till en rullstol, kanske du inte kan slutföra vissa arbetsrelaterade aktiviteter, eller du kan behöva hjälp när du fyller i dessa aktiviteter. Du kan också ha vissa tekniker för att hjälpa dig att nå för objekt eller lyftobjekt.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder Steg 3
    3. Bestämma dina mentala färdigheter. Din arbetsgivare vill veta hur bra du behåller koncentration och uppmärksamhet på en arbetsplats, och din förmåga att förstå, kom ihåg och genomföra instruktioner.
  • Du måste också kunna reagera på lämpligt sätt till dina handledare, medarbetare och kunder. Det kan också finnas ändringar eller justeringar i din arbetsinställning under din tid på ett företag eller en organisation. Tänk på hur du klarar av förändring och skift i din miljö.
  • Om du har ett villkor som begränsar din förmåga att se, höra eller prata, notera detta så att du är beredd att svara på frågor om dina mentala förmågor i en intervju med en arbetsgivare.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder steg 4
    4. Tänk på faktorer på arbetsplatsen som påverkar ditt tillstånd negativt. Vissa villkor kan göra dig känslig för vissa miljöförhållanden, såsom temperatur extremiteter eller vissa ämnen på arbetsplatsen.
  • Till exempel kan du ha andningsfrågor som förvärras av fuktighet i luften eller damm och rök. Eller du kan ha hörande problem som är irriterad av buller eller vibrationer från att flytta maskiner. Du kan också ha ett obehag som arbetar på höjder eller med vissa lukt.
  • Att identifiera din komfortnivå med dessa faktorer kommer att se till att du bara driver arbetspositioner som passar ditt tillstånd och inte skadar dig på något sätt.
  • Del 2 av 3:
    Letar efter positioner
    1. Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder steg 5
    1. Kolla in online hyra webbplatser för personer med funktionshinder. Det finns flera online-anställningsbyråer och tjänster som du kan komma åt för att hjälpa dig att hitta positioner och sysselsättningsmöjligheter, inklusive:
    • Gethired.COM: En online-resurs för personer med funktionshinder som söker anställning som förbinder funktionshindrade personer med arbetsgivare som är engagerade i att anställa personer med funktionshinder, karriärstjänster och funktionshinder.
    • Hyra funktionshinder: ger karriärjänster för personer med funktionshinder, veteraner, deras familjemedlemmar och andra som står inför utmaningar i sina liv.
    • Förmåga jobb: Den här webbplatsen har en omfattande databas av arbetsgivare för arbetssökande med funktionshinder, och en CV-bank där arbetsgivare kan söka begåvade personer med funktionshinder som söker arbete.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder steg 6
    2. Leta efter en position genom en tillfällig byrå. Tillfällig myndighetsanställning är ett utmärkt sätt att komma tillbaka till arbetskraften, få färdigheter och omorientera dig till den nuvarande arbetsmarknaden. Två av de största tillfälliga byråerna är:
  • Arbetskraft
  • Kelly Services
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder Steg 7
    3. Sök offentliga program för anställning. Byrån för invaliditetsställningspolitik (ODEP) beviljar inte bidrag till individer med funktionshinder. Men det finns flera hjälpsamma regeringsprogram och resurser för funktionshindrade personer som söker anställning.
  • Usajobs.com är en bra resurs för individer med funktionshinder som söker arbete genom regeringen.
  • Den amerikanska regeringen driver också ett program som kallas selektiv placering som ger federala myndigheter incitament att anställa individer med funktionshinder. Kvalificerade sökande kan placeras i federala byråns jobb utan att gå igenom konkurrensprocessen.
  • Arbetskraftens rekryteringsprogram, samsponsored av Institutionen för Arbetskontor för handikapparbetspolitik och försvarsdepartementet, förbinder efterekondrade studenter och de senaste akademikerna med funktionshindrade med positioner i den federala regeringen.
  • Patchways-programmet ger sysselsättningsmöjligheter och praktikplatser för studenter och nyutexaminerade, inklusive funktionshindrade, i den federala regeringen.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder Steg 8
    4. Tänk på att arbeta hemifrån. Att arbeta hemifrån kan vara ett användbart alternativ för personer som har svårt att transportera, långa arbetstider, eller som behöver behålla specifika arbetsplaner.
  • Positioner som online tekniskt support, kvalitetskontroll, och över telefonens kundsupport är alla potentiella hemma karriärer. Var försiktig med online-bluffar reklam Hög betalande arbete från hemmöjligheter. Leta efter ett anställningsnätverk (EN) i ditt område för att börja söka efter legitima jobb för personer med funktionshinder.
  • Det finns flera program och icke-vinster som letar efter telekommunikationspositioner för personer med funktionshinder.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder Steg 9
    5. Tänk på egenföretagande. Vissa individer med funktionshinder finner att starta eget företag eller arbeta för sig är det mest flexibla sättet att generera inkomst och upprätthålla långsiktig anställning. Om du funderar på att starta ditt eget företag, titta på entreprenörskapsresurser online, speciellt de som fokuserar på småföretagare med funktionshinder.
  • Du kan också slutföra en egenskapsbedömning för att avgöra om du har de färdigheter som krävs för att starta ditt eget företag.
  • Del 3 av 3:
    Fyll i ansökningsformuläret
    1. Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder steg 10
    1. Få bevis på din funktionshinder. I USA måste privata arbetsgivare med minst 15 anställda följa aktierna, och kan inte diskriminera en "kvalificerad arbetstagare med funktionshinder". ADA specificerar också vad som är funktionshinder, och hur dessa funktionshindrade arbetstagare är skyddade enligt lag. De flesta arbetsgivare kommer att kräva bevis på din funktionshinder och täckning under ADA. Detta kan vara i form av ett enkelt brev som anger att du har funktionshinder från din läkare, en licensierad medicinsk professionell, en licensierad rehabiliteringspersonal eller någon enhet som utfärdar eller ger funktionshinder.
    • Brevet behöver inte detaljera din medicinska historia eller ditt behov av ett boende på arbetsplatsen.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder steg 11
    2. Titta på jobbens utbildning och erfarenhetskrav. Även om ADA-lagen förbjuder en arbetsgivare från att diskriminera dig baserat på din funktionshinder, kräver det inte att arbetsgivaren sänker sina anställningsstandarder.
  • Du måste uppfylla samma utbildning och erfarenhetskrav som de andra sökandena, såvida inte kraven är diskriminerande. Till exempel kan de ange inga sökande med funktionshinder eller mindre timmar eller betala för personer med funktionshinder.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder steg 12
    3. Tänk på arbetets uppgifter och arbetsgivarens förväntningar på positionen. Titta på arbetsbeskrivningen eller förteckningen över färdigheter som krävs för positionen. Du bör se till att du kan göra de grundläggande arbetsuppgifterna som är nödvändiga för positionen, med eller utan ett rimligt boende. Enligt lagen bör din arbetsgivare kunna erbjuda några rimliga boende du behöver för att slutföra jobbet.
  • Oroa dig inte om du inte kan göra nonessentiella funktioner, till exempel om du ansöker om att vara en kontorsmottagare, kommer du sällan att behöva lyfta 25-punds lådor papper. Så länge du kan utföra de viktigaste funktionerna, är du skyddad mot diskriminering.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder steg 13
    4. Tänk på om jobbet uppfyller dina ekonomiska behov. En stor ersättning bör vara om jobbet uppfyller dina ekonomiska skyldigheter som en person med funktionshinder som kan kräva fysisk terapi, medicinering eller andra medicinska behov. Vissa arbetsgivare kan ange en timme eller lönelön för positionen som en del av arbetsbeskrivningen.
  • Du kan också söka efter lönestimat på lön.com. Den här webbplatsen tar jobbet, platsen och levnadskostnaden för en region för att ge en rapport om löneförväntningar.
  • När du har en förväntad löneuppskattning, jämför det här beloppet med din årliga budget. Bekräfta att positionen uppfyller dina ekonomiska behov.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder steg 14
    5. Bestäm när du ska diskutera din funktionshinder med arbetsgivaren. Upplysningar, eller dela information om din funktionshinder med andra är ett personligt beslut att individer måste göra för sig själva. Du är inte skyldig enligt lag att avslöja din funktionsnedsättning på din ansökan eller under arbetsintervju.
  • Den enda lämpliga tiden att avslöja din funktionsnedsättning på en ansökan är om arbetsgivaren aktivt rekryterar anställda med funktionshinder. Du kan notera detta med de bekräftande åtgärdsåtgärderna på ansökningsblanketten.
  • Under din intervju kan en intervjuare inte ställa frågor om din funktionshinder som inte är relevant för arbetsansvaret. Intervjuaren bör bara ställa frågor om dina kvalifikationer och hur du kan utföra de viktigaste funktionerna i jobbet.
  • Det finns risker att avslöja din funktionsnedsättning till en potentiell arbetsgivare vid vilken tidpunkt som helst av anställningsprocessen. Men mest invaliditetsspecialist rekommenderar att sökandena avslöjar deras funktionshinder efter jobbet. Detta ger dig tid att lära dig om jobbet och att bevisa dig själv till din nya arbetsgivare.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder steg 15
    6. Observera eventuella rimliga boende du kan behöva. Arbetsgivare är skyldiga att tillhandahålla rimliga boende till kvalificerade sökande och anställda med funktionshinder. Typer av boende kan innehålla:
  • Hjälp under en intervju eller några träningssessioner
  • Ändringar av positionsansvar eller arbetsmiljön
  • Möjligheter till distansarbete eller telekommump
  • Andra justeringar för att du kan njuta av fördelarna med anställning
  • För att få boende på jobbet eller under ansökan måste du avslöja din funktionshinder och dela den med arbetsgivaren. De borde då vidta nödvändiga steg för att möta dessa boende när du är anställd.
  • Bild med titeln Hitta ett jobb om du har ett funktionshinder steg 16
    7. Följ med arbetsgivaren en vecka efter att du har lämnat in ansökan. När du skickar in din ansökan bör du följa upp ett mail eller ett telefonsamtal för att kontrollera statusen för din ansökan. Försök att tala direkt med arbetsgivaren eller med en personal som är representativ om din ansökan.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande