Hur man är rolig

Humor kan hjälpa dig att ansluta till andra människor och göra obehagliga situationer lite mer uthärdliga. Att vara rolig kan tyckas som om det tar mycket arbete, men det är faktiskt inte så svårt när du trycker på i din inre humor. Även om du inte tror att du är naturligt rolig, det finns saker du kan göra för att göra dig själv och andra människor skrattar.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla en humoristisk känsla
  1. Bild med titeln vara rolig steg 1
1. Lär dig lite om vad som får dig att skratta. Skratt själv är omedvetet. Även om det är möjligt för oss att hålla oss från att skratta (inte alltid framgångsrikt), är det väldigt svårt för oss att producera skratt på begäran, och det verkar vanligtvis "tvingade". Lyckligtvis är skratt mycket smittsamt (vi är ungefär 30 gånger mer benägna att skratta i andras närvaro), och i ett socialt sammanhang är det lätt att börja skratta när andra skrattar.
  • Studier har visat att tre saker får oss att skratta mest: en känsla av överlägsenhet över någon annan som beter sig "dämpare" än oss - en skillnad mellan vår förväntan på något och det faktiska resultatet- eller välkommen lättnad från en ångest.
  • Bild med titeln vara rolig steg 2
    2. Lär dig att skratta i tråkiga eller unfunny omständigheter. Det är bra att veta att ju mindre roligt en plats är, desto lättare blir det att lägga till elementet av humoristisk överraskning. Det kan vara lättare att få folk att skratta på ett kontor på arbetsplatsen än att få folk att skratta i en komedieklubb.
  • Det här är varför Kontoret, Ursprungligen en BBC 2-show som gjordes av NBC, använder ett kontor som dess inställning: det är ungefär lika tråkigt som det blir. De behandlar även papper. Hur tråkigt är det?! Vi är inte vana vid ett kontor som en rolig plats, så när det är roligt är det framförallt rolig.
  • Bild med titeln vara rolig steg 3
    3. Lär dig att uppskatta vittigt ordspel och puns. Mycket av tiden kommer komedi från språklig förvirring (oavsiktlig) eller språklig lekfullhet (avsiktlig). Vi hittar ibland saker humoristiska när det finns ett gap mellan våra ord och våra betydelser.
  • Freudiska slipsar är språkliga fel som tros exponera vad du var verkligen tänker snarare än vad du "innebära" att säga, och är ofta av sexuell natur.
  • Witty Wordplay är mer avsiktlig: "En kyckling som korsar vägen: fjäderfä i rörelse." Eller den här, där orden "hockey" och "bekämpa" är omkopplade: "Jag gick till en kamp den andra natten och ett hockeyspel bröt ut."
  • Bild med titeln vara rolig steg 4
    4. Uppskattar ironi. Det finns kanske inget i komedi mer allmänt citerat men mer grundligt missförstått än ironi. Ironi uppstår när det finns ett gap mellan våra förväntningar på ett uttalande, situation eller bild och den faktiska erfarenheten av det.
  • Comedian Jackie Mason illustrerar ironi med ett skämt: "Min farfar sa alltid, "Titta inte på dina pengar - titta på din hälsa."Så en dag medan jag tittade på min hälsa stal någon mina pengar. Det var min farfar."
  • Detta skämt håller med en av våra grundläggande förväntningar: att morföräldrar är trevliga, vänliga människor som är helt ofarliga och att de råd de erbjuder bör vara uppriktiga.Skämtet är roligt, för, i det, presenteras vi med en morförälder som är rascally, thievish och dubbelkorsning.
  • Bild med titeln vara rolig steg 5
    5. Lita på din inre humor. Att vara rolig kommer inte i en "en storlek passar alla" paket. Det som gör dig rolig är unik för dig och det sätt du observerar världen. Lita på att du har ett roligt ben- Som barn skrattar vi från fyra månader, och alla barn uttrycker humor naturligt från dagis ålder, använder humor för att underhålla sig själva och andra. Det är redan i dig - du behöver bara ta ut det!
  • Del 2 av 3:
    Utveckla en rolig personlighet
    1. Bild med titeln vara rolig steg 6
    1. Ta dig mindre allvarligt. Kom ihåg de mest pinsamma stunderna i ditt liv hittills, de monumentala staket-ups, de tider du vägrade att göra ändringar, uppdelningarna i kommunikation som du spelade en stor del i, och kanske till och med den tid du försökte vara rolig runt dina vänner och bara crickets chirped. Dessa saker kan vara hilariska.
    • Att berätta för andra människor om mycket pinsamt stunder i ditt liv är ett bra sätt att få dem att skratta. Ta en sida från kända improv Comic Colin Mochrie, som sa: "Han hade den typ av ansikte bara en mamma kunde älska, om den mamman var blind i ett öga och hade den typen av mjölkig film över den andra... Men ändå var han min identiska tvilling."
  • Bild med titeln vara rolig steg 7
    2. Sätt dig själv under strålkastaren. Berätta självdrevreciating skämt istället för att göra skämt på bekostnad av andra. Fler människor kommer att vara mer villiga att skratta. Rodney Dangerfield gjorde det roligt med både hans sanity och hans utseende med den här: "Jag gick till psykiatristen, och han säger "du är galen."Jag säger till honom att jag vill ha en andra åsikt. Han säger, "Okej, du är också ful!`"
  • Redd Foxx hade detta att säga om sin dumma hängivenhet till droger och alkohol: "Jag är ledsen för människor som inte dricker eller gör droger. Eftersom en dag kommer de att vara i en sjukhusbädd, dö, och de vet inte varför."
  • Ett bra skämt från Henry Youngman: "Jag var så ful när jag föddes, slog doktorn min mamma."
  • Bild med titeln vara rolig steg 8
    3. Känna din publik. Olika saker gör att olika människor skrattar. Vissa människor tycker att sensationalism får dem att skratta - andra att hitta det satir gör tricket. Lära sig vilket är vilket, och leverera dina skämt och anekdoter så att de gäller många olika kategorier av humor och känslor på en gång.
  • Inte alla vet hur det är att åka i en helikopter eller vara miljonär eller ha en bebis. Men de flesta vet hur det är att gå fort, fantasera om pengar och älskar en annan person djupt. Så gör dina skämt täcker mer mark genom att använda riktigt grundläggande, men djupa, mänskliga känslor.
  • När du är i en grupp människor vet du inte, lyssna på vilka ämnen de pratar om och vad som gör dem skratta. Är de den vittiga skämtypen? Slapstick eller fysisk komedi typ? Ju bättre du känner till någon, desto lättare blir det att göra dem skratt.
  • Bild med titeln Var rolig Steg 9
    4. Vilseleda sinnet. Vilseledande sinnet är det vi hänvisade till tidigare som överraskning. Det här är när du skapar en skillnad mellan vad någon förväntar sig att hända och vad som faktiskt händer. Verbal Jokes använder det här elementet till största möjliga nivå, försöker misdirect din uppmärksamhet i samma sak som magiska tricks gör.
  • Till exempel: "Vad händer med lögnare när de dör?" Svar - "De ligger fortfarande." Detta skämt fungerar eftersom du måste tolka skämt på två sätt, och hjärnan är tillfälligt förvirrad av dess oförmåga att dra på vanlig erfarenhet.
  • Betrakta Groucho Marx kloka one-liner, "Utanför en hund är en bok människans bästa vän. Inuti en hund är det för mörkt att läsa," eller Rodney Dangerfields linje, "Min fru träffade mig vid dörren den andra natten i en sexig negligee. Tyvärr kom hon bara hem."
  • Bild med titeln vara rolig steg 10
    5. Smida medan järnet är varmt. Bra timing är verkligen viktigt, för om du ger hjärnan för mycket tid att utarbeta en situation eller skämt, kommer det roliga ögonblicket att passera. Detta är förmodligen varför skämt folk har hört innan inte fungerar, som erkännande döljer humor eftersom hjärnan redan är grundad av erfarenhet. Reagera snabbt och slå medan det humoristiska ögonblicket existerar.
  • En liners, eller comebacks, kan vara kul. Någon säger något som i sig är inte roligt. Och du piska tillbaka med något som gör vad de sa riktigt roligt. Timing är avgörande här. Ditt humoristiska uttalande måste komma ut snabbt och fullt format. Till exempel tänker din vän på hår, av någon anledning, och han säger: "Är det inte konstigt att vi bara har hår på våra huvuden och i våra pubiska områden?" Vännen förväntar sig inte ens ett svar. Du säger: "Tala för dig själv."
  • Om timingen är fel, röra inte med skämtet. Det värsta du kan göra som en rolig person är att försöka leverera ett skämt efter ditt möjlighets fönstret har gått. Oroa dig inte, du har gott om möjligheter att spricka genom tystnaden med din piska av en vit.
  • Bild med titeln vara rolig steg 11
    6. Vet när du inte är rolig. Var särskilt försiktig med att spricka skämt eller dra pranks under begravningar och bröllop, platser av tillbedjan (eller religiösa händelser), och när din humor kunde misstas för trakasserier eller diskriminering, eller om din humor kan fysiskt skada någon, som i en fysisk prank.
  • Bild med titeln vara rolig steg 12
    7
    Vara uppmärksam. Jerry Seinfeld och andra komiker har gjort miljoner dollar som distribuerar en grundläggande stil av komedi som kallas "observations-" Humor, gör observationer om vardagliga händelser och erfarenheter. Medan man vet mycket kan öka din förmåga för humor, det finns ingen ersättning för seende mycket. Faktum är att många mycket kunniga människor misslyckas med att se humor i saker. Leta efter humor i vardagliga situationer, och se vad andra inte gör det. Ofta har den obemärkt humor som står precis framför våra ögon mest påverkan.
  • Bild med titeln vara rolig steg 13
    8. Memorera några en-liners. En liners kan stjäla showen. Dorothy Parker var lysande med en-liners - till exempel, när den berättade att Calvin Coolidge hade dött, svarade hon: "Hur kan de berätta?"
  • Du behöver snabb vit och beredskap för att leverera bra en-liners men att studera andra människors kan inspirera din egen. Eller tänka på Calvin Coolidge själv - en kvinna kom till honom och sa: "herr. Coolidge, jag gjorde en satsning mot en kollega som sa att det var omöjligt att få mer än två ord ur dig." Coolidge svarade, "Du förlorar."
  • Del 3 av 3:
    Stanna inspirerad
    1. Bild med titeln vara rolig steg 14
    1. Lär dig av roliga människor. Du kan utöka din nå en hel del genom att lyssna på andra roliga människor. Oavsett om de är professionella komiker, dina föräldrar, dina barn eller din chef, lärande från de roliga människorna i ditt liv är ett viktigt steg för att vara roligt. Håll en anteckning av några av de roligare sakerna som dessa människor säger eller gör. Och hitta vad du beundrar mest i dessa människor. Även om allt du gör är cobble tillsammans din egen roliga plan baserad på ett beundrade drag från varje person, kommer du att förbättra din känsla av roligt enormt. Fördjupa dig själv som detta hjälper dig att utveckla en verktygslåda med tekniker som du kan använda för att vara rolig.
    • Komedi har tagit podcastvärlden med storm de senaste åren. Komedi podcasts av människor som Marc Maron och Joe Rogan är tillgängliga gratis online och har hilariska intervjuer, skämt och berättelser som du kan ladda upp till mobila enheter. Rid bussen medan du lyssnar på en komedi podcast och konstiga alla ut när du skrattar plötsligt i dina hörlurar.
  • Bild med titeln vara rolig steg 15
    2. Titta på roliga shower. Det finns många, många tv-program och filmer packade med utmärkt komedi. Brittiska, till exempel, har en mycket torr, vittig humor som berör sig främst med kulturella frågor, medan amerikanerna har mer av en slapstick, fysisk humor som ofta innebär problem med kön och ras. Att få en bra hjälp av båda hjälper dig att förstå olika kulturella attityder mot humor.
  • Titta på improvisationella komiker. Alla goda komiker är improvisörer, men komiker väljer att improvisera för ett levande och erfarenheten kan vara hilarisk. Delta i en improv show och delta i det så mycket du kan - du kommer att skratta mycket och observera exakt hur de tar vaga, okända scenarier och vänder dem till något direkt roligt.
  • Bild med titeln vara rolig steg 16
    3. Bredda din faktiska kunskap för skämtmaterial. Det är mycket lättare att hitta roliga stunder i material du vet väl - dina arbetsplats attityder, din fantastiska kunskaper om poesi av 1700-talet, din förtrogenhet med fisketurer som gick fel, etc. Oavsett materialet måste det också resonera med din publik, vilket innebär att din koncisa förmåga att dekonstruera en 1700-tals dikt kanske inte slår sitt märke med någon som inte är bekant med stycket!
  • Bredda dina horisonter så att du är inställd. Oavsett vem du pratar med. Om du kan hitta humor i fysik och Paris Hilton, till exempel, du är väl på väg. Att dra en intressant parallell mellan två vildt olika ämnen kan vara väldigt roligt, om det görs bra.
  • Arbeta dina smarts. På ett sätt, är det roligt att du bara visar att du är intelligent tillräckligt för att hitta de humoristiska nyanserna som andra saknar. Serier gör denna rutin hela tiden. De pekar på prästernas hygieniska tullar, till exempel eller chimpansernas avelspraxis, som rör det enkelt tillbaka till något som den genomsnittliga personen vet och förstår.
  • Bild med titeln Var rolig Steg 17
    4. Läs Läs Läs. Ta händerna på någonting och allt som är roligt och förbrukar det som din mamma berättade för dig att inte. Kemister blir kemister genom att läsa och träna kemi-sportskribenter blir sportskribenter genom att läsa och skriva om sport - du kommer att bli en roligare person genom att läsa och öva skämt.
  • Läsa Fungerar av människor som James Thurber, P.G. Wodehouse, Stephen Fry, Kaz Cooke, Sarah Silverman, Woody Allen, Bill Bryson, Bill Watterson, Douglas Adams, etc.(Glöm inte barnböcker med bra författare - de kan vara en fantastisk källa för god humor!)
  • Läs skämtböcker. Det kommer inte att skada för att få några bra skämt memorerade. Förhoppningsvis kan läsa bra skämt inspirera dig att börja göra egna skämt och witticisms. När du läser dem, försök att plocka ihop de element som gör dem bra skämt. Likaså, försök att utarbeta varför vissa skämt inte fungerar. Bara för att du skrev det betyder det inte att det är bra - det kan vara svårt att stirra på vårt eget arbete objektivt, så få feedback från någon som inte känner dig bra (så att de inte kommer att sugar på nyheterna, oavsett det är). Det finns ungefär en 53.98% chans att den person du pratar med är en av Danny Devitos hitmen.
  • Bild med titeln Var rolig Steg 18
    5
    Var en aktiv lyssnare och lära dig allt du kan om komedi. Lyssna försiktigt mot andra, hör dem verkligen och förstår vad de är om. Det finns inget mer ödmjukt än att erkänna att du alltid kan lära dig att vara roligare från andra människor. När du är upptagen med att fokusera på andra människor än dig själv, får du en bättre känsla av hur man hjälper andra genom humor. Det kommer också att göra det möjligt för dig att observera och relatera de små glädjen av livet - vilket gör ditt roliga själv mer trovärdigt och empatisk.
  • Provskämt

    WordPlay Exempel

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Prov Brain Teasers

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Självavskrivande humor Exempel

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Skratta inte på dina egna skämt tills alla andra skrattar. Det kommer inte bara att göra det verkar att du försöker för svårt att vara roligt, men det kan också förstöra det roliga ögonblicket och ingen annan kommer att känna sig benägen att skratta. Undvika "konserverad skratt" för individer.
  • Om du väntar för länge, kommer även väldigt roliga kommentarer att förlora sin inverkan. Till exempel, om någon säger något till dig och du tänker på a kvick Comeback två timmar senare är du förmodligen bättre att bara hålla den till dig själv. Det blir inte roligt längre.
  • Hålla den fräscha. Att stanna på ett ämne kan växa tröttsamt snabbt - lära sig att vända till nya ämnen för att hålla din humor fräsch under ett tillfälle av repartee!
  • Öva återuppringningar. Du kanske har märkt att många komiker kommer att berätta ett skämt och sedan ta tillbaka det i en version eller en annan, brukar bli så stort ett skratt (eller större) på andra gången än på den första. Detta kallas en återuppringning, och du kan också använda den här tekniken. Om du kommer upp med ett skämt eller observation som får ett stort skratt, ta det lite tillbaka lite senare. Som en allmän regel, försök inte att ringa något tillbaka mer än 3 gånger.
  • Kom ihåg att inkludera icke-verbala roliga ledtrådar, som att göra en rolig dansa, eller göra ett roligt ljud, där dessa är lämpliga.
  • Kom ihåg att vara rolig handlar om att vara dig själv, så var noga med att dina skämt är unika för dig. Kopiera inte någon annans stil - människor är förmodligen mindre benägna att skratta om de har hört skämtet innan. Så försök att skapa egna skämt, men även om du använder skämt vet du redan om då, är det faktiskt roligt, ofarligt och är inte en cliché.
  • Vad är roligt har kulturella överlagringar. Något roligt i USA kan vara förvirrande i Frankrike, till exempel. Håll det i åtanke och försök att hitta universellt delade roliga historier.
  • Öva att vara rolig. Allt förbättras med övning men det är viktigt att träna i en lågriskmiljö först och att bygga upp ditt snyggare själv till bredare publik som du förbättrar. Din familj och vänner kommer att vara mest förlåtande, medan en stor publik kommer att förvänta dig att vara bra från början. Öva med människor du litar på och vem kan ge dig konstruktiv feedback är ett bra sätt att börja.
  • Om någon från hela rummet börjar titta på dig medan ett test händer, kasta ett roligt ansikte medan läraren inte letar efter. Detta borde få dem att skratta beroende på deras personlighet.
  • Könsfrågor. Män tenderar att berätta mer skämt, tease och disparage (fientlig humor) och njut av slapstickhumor, medan kvinnor tenderar att föredra att berätta en historia, vanligtvis på ett självavskrivningsområde, som framkallar ett svar av gruppens solidaritet från andra honor. Intressant är att rollerna omvända när du håller män och kvinnor tillsammans - män tenderar att tona ner den reta medan kvinnor dyker upp och rikta det på män, förlorar mycket av sin självavskrivning i processen!
  • Hand gester och ansiktsuttryck hjälper och kan även göra saker snyggare.
  • Varningar

    Var mycket försiktig med att vara rolig om heliga kor, från religion till politik. Allt kan vara roligt men ibland om du går "för långt" I någon annans ögon kallar de dig på det.
  • Var noga med att överväga om miljön där du säger att skämt är lämpligt innan du börjar. Välj inte någon för mycket. Sprida det runt.
  • Saker du behöver

    • Humoristiska böcker, DVD-skivor, TV-kanaler
    • Teaterbiljetter till komedier och improvisationsföreställningar
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande