Hur man deltar i family counseling

Familjrådgivning eller terapi är en slags grupppsykoterapi. Ledd av en psykolog eller licensierad terapeut, det är vanligtvis kortsiktigt och kan lära familjer hur man löser konflikter och förbättrar deras kommunikation. Familjrådgivning kan arbeta med hela gruppen eller bara med villiga familjemedlemmar. Om du är intresserad av denna typ av terapi, prata med dina nära och kära om att delta i. Hitta sedan en lämplig terapeut och börja arbeta med dina problem.

Steg

Del 1 av 3:
Få din familj att rådgöra
  1. Bild med titeln Spara ett förhållande Steg 5
1. Ha ett samtal. Att bli kära att delta i familjen rådgivning tillsammans kan ta lite ansträngning och organisation. Oavsett om du försöker övertyga din make, dina föräldrar eller dina syskon, måste du först få ett franktal. Be dina nära och kära att sitta ner så att du kan kommunicera din önskan med dem.
  • Låt dina älskade veta att du vill ha ett viktigt samtal, jag.e. "Bill, jag har något väldigt viktigt att jag vill prata om med dig. Kan vi sitta ihop?"Detta kommer att hjälpa dem att fokusera sin uppmärksamhet och kommunicera också att de ska ta det du måste säga på allvar.
  • Välj en bra tid och plats för din konversation. Välj ett ögonblick när dina nära och kära är inte upptagna men kan ge dig all sin uppmärksamhet. Du kan närma dig dem på kvällen, till exempel efter att de återvänder från jobbet och bosätter sig ner.
  • Välj ett ögonblick när dina familjemedlemmar är avslappnade och tillfreds. Undvik att ta upp ämnet på ett offentligt ställe eller om du kämpar.
  • Bild med titeln Deal med en autistisk pojkvän Steg 10
    2. Föreslå rådgivning. Hela punkten att prata med dina nära och kära är att föreslå familjerådgivning, så var direkt och till-punkt. Samtidigt, var beredd på någon möjlig tryckning. Närma sig ämnet försiktigt och med tålamod och försök att inte bli arg eller defensiv.
  • Försök säga något som, "Maria, jag har tänkt och undrar om vi kan kommunicera bättre med lite hjälp. Vad tycker du om familjerådgivning?"
  • Visa empati, jag.e. "Jag vet att det här är en hård konversation, men jag säger bara det för att jag bryr mig om dig och vårt förhållande. Jag skulle inte fråga om jag inte älskade dig och vill ha saker att vara bättre mellan oss."
  • Eftersom dina nära och kära kanske inte är mottagliga för vad du säger, överväga att använda "I" uttalanden, jag.e. "Jag tror att familjen rådgivning kan hjälpa oss" eller "Jag skulle verkligen försöka hitta ett sätt att sluta slåss med dig, och jag tror att ha lite hjälp skulle vara användbar för mig." Denna formulering kan hjälpa dig att uttrycka dina känslor men undvik språk som tilldelar skulden till andra.
  • Bild med titeln Spara ett förhållande Steg 6
    3. Fokusera på att hitta lösningar. Dina nära och kära kan vara mer mottagliga för idén om familjerådgivning om du fokuserar på hur det kan lösa problem. Stress det praktiska elementet: hur terapi tillsammans kommer att lära dig att åtgärda problem i dina relationer och kommunikation, snarare än chansen som det ger dig att ventilera dina känslor.
  • Du kan till exempel säga något som "Jag vill få rådgivning så att vi kan lära oss att klara dig bättre och hitta kompromisser" snarare än "Jag vill gå till rådgivning så att du kan förstå mig bättre."
  • Påpeka att familjeterapi kan visa dig problem i ditt beteende och familjroll, som lär dig hur man arbetar genom problem. Familjeterapi kan också tillåta dig och kära att förbättra din förmåga att kommunicera, uttrycka tankar och känslor och lösa problem tillsammans.
  • Bild med titeln Sätt ett barn upp för adoption steg 2
    4. Utforska alternativ. Dina nära och kära har slutligen ett val: de kan vara mottagliga för rådgivning eller de kanske inte. Människor kan vara rädda, misstro eller skeptiska att terapi kan fungera. Men även med ett vägran, förlora inte hoppet. Det finns fortfarande andra alternativ till familjerådgivning som kan hjälpa dig och kära att förbättra dina relationer.
  • Till exempel, föreslå ett veckovis familjemöte där du kan prata om tillståndet i ditt förhållande. Eller lova att spendera 10 minuter varje dag som lyssnar på dina kära "känslor.
  • Du kan också prova självhjälpmaterial. Böcker som Få den kärlek du vill ha och De sju principerna för att göra äktenskapsarbete Utforska saker som kommunikation och hantering av konflikt och maktkamp i relationer.
  • Glöm inte att du kan söka rådgivning på egen hand,. Varje medlem bidrar till en familjs dynamik och ansvarar för någon nivå för kvaliteten på relationerna. Du kan lära dig mycket, även om dina andra kära är inte närvarande.
  • Del 2 av 3:
    Hitta en rådgivare
    1. Bildbeteckningen vet när man ska få mentalhälsorådgivning steg 6
    1. Bestäm vilken typ av program du behöver. I allmänhet är familjebehandling användbar för att hantera problem som uppstår i familjeförhållanden. Men det finns olika fokuser. Family terapeuter kan hjälpa föräldrarna att klara ett barn som tar ut, till exempel eller förbättrar makarnas person-till-personkommunikation. Den typ som är bäst för dig beror till stor del på dina behov.
    • Har du haft ett risk för risk? Det finns familjebehandlingar som fokuserar på barn och ungdomar som visar beteendeproblem, brottslighet eller missbruk.
    • Har en familjemedlem ett drog- eller alkoholproblem som påverkar gruppen? Detta kan vara ett annat fokus på terapi.
    • Det finns också familje terapeuter som arbetar med äktenskap eller hjälper familjer att klara när en medlem har en allvarlig fysisk eller psykisk sjukdom.
  • Bild med titeln Know när du ska få mentalhälsorådssteg 11
    2. Prata med en läkare. Din primärvårdsläkare ska kunna hänvisa till en terapeut, om du uttrycker önskan att se en. Du kan också få råd från en annan medicinsk professionell som en psykolog, psykiater, socialarbetare eller sjuksköterska. Fråga bara. De borde kunna ge dig råd, föreslå namn och hjälpa dig att hitta någon i ditt område.
  • Fråga massor av frågor om potentiella terapeuter. Vad är hans eller hennes träning och referenser, till exempel? Är de licensierade och specialiserar de sig i familjepsykoterapi?
  • Fråga också om plats, tillgänglighet och format. Hur länge är varje familjsrådgivningssession? Hur många sessioner är vanliga? Är terapeuten tillgänglig i nödsituationer?
  • Fråga om kostnad och försäkring, liksom. Hur mycket kostar terapeuten per session? Behöver hon fulla avgifter som betalas fram? Kommer hon att acceptera betalning från din försäkringsleverantör?
  • Bild med titeln Skriv ett forskningspapper om historien om det engelska språket Steg 2
    3. Sök på internet. Kolla online för familje terapeuter och familje terapi resurser också. Börja med en allmän sökning i ditt område, som på Google, jag.e. "Family terapeuter i Baltimore," men försumma inte andra specialiserade sökmotorer. Det finns ett antal terapiwebbplatser med specialverktyg för att hitta utövare runt om i landet.
  • Psykologi är idag värd en terapikgrupps sökmotor på sin webbplats, till exempel. Du kan söka din ort och sedan begränsa resultaten för att hitta specialister i saker som skilsmässa eller familjekonflikt.
  • Ett andra verktyg är den amerikanska föreningen för äktenskap och familjeterapi terapeutlokal. Sök efter namnet på ditt område för att hitta listor över närliggande licensierade äktenskap och familje terapeuter.
  • Bild med titeln Hitta ett barn i Foster Care Steg 3
    4. Fråga lokala organisationer. Förutom din läkare och online-resurser kan du också samråda med lokala hälsoorganisationer i ditt område. Kontakta platser som sjukhus, mentalvårdskliniker, samhällscentra, eller till och med universitetsrådgivningstjänster för att se om de erbjuder familjerapi sessioner. Du kan antingen ringa, fråga personligen eller skicka ett mail.
  • Ring till exempel ditt lokala sjukhus och fråga vilken typ av familjerådgivningstjänster de kan ge. Vissa platser, som Rhode Island-sjukhuset, kör familjeterapi kliniker för hjälp i en rad psykologiska problem.
  • De flesta universitet har också rådgivningstjänster - inklusive familjeterapi - på campus för studenter och personal. Kontakta ett högskola eller universitet nära dig för att se om du kan använda sina program.
  • Bild med titeln Sätt ett barn upp för adoptionsteg 5
    5. Lär dig om metoderna för terapi. Du vill också veta vilken typ av metoder som din potentiella terapeut kommer att använda i behandling. Familjrådgivning kan dra på ett antal tekniker, var och en med egna antaganden och mål. Metoden kan bero på din situation eller på terapeutens preferens.
  • Fråga om strukturell familjeterapi är för dig. SFT förutsätter att problem är inuti familjestrukturen - det vill säga terapin fokuserar på interaktioner i gruppen snarare än på individerna. Tanken är att terapeuten ska ändra familjens ingreppade sätt att interagera.
  • Du kan också fråga om kort strategisk terapi. Denna form av rådgivning är kort och försöker ta reda på, om hur familjen interagerar som ett system. Terapeuten kommer att försöka identifiera problem och sedan ställa in mål för förändring, tillsammans med "uppgifter" för medlemmar att göra utanför sessioner.
  • Tänk på funktionell familjeterapi, speciellt om du har ett riskfyllt barn. FFT försöker sänka negativiteten som ofta finns i sådana familjer, genom att fokusera på förändring av beteende på individnivå. Detta kan ske genom att arbeta med medlemmarnas färdigheter inom föräldraskap, kommunikation och problemlösning.
  • Del 3 av 3:
    Träna dina problem
    1. Bild med titeln vet när man ska få psykisk rådgivning steg 14
    1. Förvänta sig att delta. De flesta tror att familjerådgivning innebär hela familjen (eller båda parternas medlemmar) i samma rum. Detta är bara en del av det. Familjeterapi kan äga rum i gruppsessioner, men terapeuten kan också vilja träffas individuellt med varje familjemedlem. Var beredd att delta, oavsett om du är ensam eller som en del av gruppen. Faktum är att samarbetet mellan varje medlem kommer att vara nyckeln till rådgivarens framgång.
    • Vissa terapeuter föredrar att ha hela familjen tillsammans i sessioner. Ofta bör du förvänta dig att ha några fulla sessioner utöver några från varandra eller i mindre grupper med terapeuten.
    • Sessioner varar vanligtvis i ca 50 till 60 minuter vardera. Familjeterapi kurser är vanligtvis vanligtvis ganska korta och sista inte längre än 6 månader.
  • Bild med titeln Få din baby eller barn tillbaka Steg 18
    2. Se dig själv som en del av en enhet. En av de grundläggande idéerna bakom familjerådgivning är att se dig och dina nära och kära som en enhet. Familjer är inte bara isolerade individer, men består av människor som är en del av sociala grupper och system. Varje familjemedlem påverkar de andra medlemmens beteende, far, mor, syster, bror och andra släktingar.
  • Säg att du är i terapi för att ta itu med beteendemässiga problem med ditt barn. En terapeut kan hjälpa till att ansluta barnets problem till vad han upplever som familjemedlem. Kanske gör han dåligt i skolan eftersom en förälder har blivit föremål för kanske han agerar ut eftersom han överhör argument och är rädd att hans föräldrar kommer att skilsmässa.
  • En familje terapeut kan också be dig att ändra ditt beteende och relationer med andra medlemmar i gruppen. Till exempel kan hon be dig att ändra hur du kommunicerar med kära.
  • Bild med titeln Hitta ett barn i Foster Care Steg 16
    3. Var beredd att lära dig om dig själv - och din familj. Familjeterapi måste inkludera en hel del utforskning av dig, dina nära och kära, och dina roller i familjens större enhet. Att få familjerådgivning kan också lära dig mycket om hur du interagerar, uttrycka dina tankar och känslor och lösa eller skapa konflikter.
  • En av terapeutens mål är att hjälpa dig att se hur du och dina nära och kära interagerar, jag.e. Vad är familjerollerna, reglerna och beteendemönstren. Därefter, med den här kunskapen, kan du hitta sätt att lösa problem mer effektivt.
  • En terapeut kan också påpeka din familjs styrkor och områden som behöver förbättras. Kanske är du nära stick och lojal mot varandra, men uttryckligen inte känslor. Terapeuten kan då fokusera på att uppmuntra dig att kommunicera lättare och öppet.
  • Beväpnad med kunskap, familjeterapi bör hjälpa dig att hitta sätt att klara av familjekonflikt och helst få en bättre känsla av förståelse med dina nära och kära.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande