Hur man slutar en familjekamp

Att se människor i din familjekamp kan vara väldigt tufft. Oavsett om du är involverad eller inte, kan du känna dig ledsen, arg, eller till och med skäms när dina kära skriker och skriker på varandra. Det finns några tekniker som du kan använda för att ha en lugn, civiliserad diskussion med din familj om dina problem. Om du behöver extra hjälp, överväga att ringa i en psykisk hälso-professionell för vägledning.

Steg

Metod 1 av 10:
Håll dig lugn.
  1. Bild med titeln Avsluta en familjekamp Steg 1
1. Det är lätt att få avfyrade när din familj kämpar. Om du känner att du kan skrika eller explodera istället för att prata lugnt, ta en promenad runt kvarteret för att lugna sig först. Oavsett vem du pratar med, gör det på ett lugnt sätt, kommer att gå mycket bättre än att skrika eller skrika.
  • Du kan också försöka andas djupt eller räkna till 10 när som helst du känner dig själv stressad.
  • Att få fysiskt är aldrig en bra idé. Försök stansa din kudde eller slå en baseball några gånger för att utarbeta en del av din aggression innan du pratar med dina familjemedlemmar.
Metod 2 av 10:
Ring ett familjemöte.
  1. Bild med titeln Avsluta en familjekamp Steg 2
1. Det blir mycket lättare att prata med alla samtidigt. Se om det finns en bra tid och dag som fungerar för alla i din familj att komma ihop. Då kan du alla träffas och prata om dina problem.
  • Om du är yngre, försök att fråga dina föräldrar att ringa ett familjemöte och bjuda in alla dina syskon.
  • Om problemet är med din utökade familj, överväga att fråga dem att prata om videochatt eller på telefonen.
Metod 3 av 10:
Lyssna på alla.
  1. Bild med titeln slutar en familjekamp Steg 3
1. Ge alla i familjen en chans att prata. På det sättet känns alla som att de får ett uttalande i vad som händer. Avbryt inte, även om det verkar som att någon ljuger eller är dramatisk - när det är din tur att prata, kan du ta upp de saker som stör dig.
  • Låta alla prata kan vara tufft, särskilt om de säger saker som gör dig arg. Men om du låter alla andra prata, kommer de att höra vad du måste säga också.
Metod 4 av 10:
Bibehålla neutralt kroppsspråk.
  1. Bild med titeln Avsluta en familjekamp Steg 4
1. Rullande ögon och suck säger mycket om vad du tycker. När du lyssnar på andra pratar du, försök att hålla ditt ansikte neutral och låt inte dina känslor visa. När du pratar, håll din tonstopp och försök att inte skrika eller lura ut i ilska.
  • Har du någonsin sett någon rulla sina ögon medan du pratade förut? Det kan göra dig ännu mer arg än du redan var! Håll freden genom att kontrollera ditt kroppsspråk under hela konversationen.
Metod 5 av 10:
Kommunicera dina behov.
  1. Bild med titeln Avsluta en familjekamp Steg 5
1. Namn Vad du känner och hur du vill fixa det. Uttrycka vad som händer med dig så att din familj vet hur man går framåt. Om någon försöker avbryta, påminna dem lugnt att du låter dem prata, så de behöver göra detsamma för dig.
  • Till exempel kan du säga något som, "när du skriker på mig om att inte göra mina sysslor, men skrika inte på min syster, det får mig att känna mig ont. Jag känner att vi inte får samma behandling runt huset, vilket är orättvist."
Metod 6 av 10:
Använd "I" Språk.
  1. Bild med titeln Avsluta en familjekamp Steg 6
1. Centrera problemen runt hur du känner. I stället för att skylla på dina familjemedlemmar eller ringa dem ut, försök använda "I" -utlåtanden så mycket som möjligt. Detta kan hjälpa människor att känna sig mindre defensiva och mer kunna arbeta genom problem med dig.
  • Till exempel, istället för att säga, "du skriker på mig för mycket," du kan säga, "När du skriker på mig, känner jag mig rädd."
  • Eller istället för att säga: "Du lyssnar aldrig på mig," du kan säga, "När du pratar över mig, får jag mig att känna att jag inte har ett uttalande i vad familjen gör."
Metod 7 av 10:
Försök att inte ta sidor.
  1. Bild med titeln Avsluta en familjekamp Steg 7
1. Om du inte är direkt involverad i kampen, behåll din position neutral. Plockningssidor mellan föräldrar, syskon eller utökade familjemedlemmar kommer bara att göra problemet värre. Lyssna på vad alla har att säga, och försök att erbjuda opartisk rådgivning.
  • Det kan vara svårt att inte ta sidor, speciellt om du faktiskt tror att en person är till höger. Om du är en vuxen i hushållet, överväga att ringa i en utomstående medlare, som en mentalvårdspersonal.
Metod 8 av 10:
Kom med en upplösning.
  1. Bild med titeln Avsluta en familjekamp Steg 8
1. Det är dags att uttrycka vad du behöver i framtiden. Försök att komma med något som alla i familjen är okej med. Om du inte kan komma med en perfekt lösning, välj något som alla kan kompromissa med, även om det är lite obekvämt.
  • Till exempel, om du och dina syskon kämpar över badrummet på morgonen, överväga att ställa in ett badrumschema med tilldelade tidsgränser.
  • Om du inte är direkt involverad i kampen kanske du inte kan komma med en resolution, och det är okej. Uppmuntra dina andra familjemedlemmar att komma med något som alla kan vara nöjda med.
Metod 9 av 10:
Lämna området om saker blir uppvärmda.
  1. Bild med titeln Avsluta en familjekamp Steg 9
1. Familjekämpar kan bli fult ganska snabbt. Om någon börjar skrika, skrika eller bli fysisk med varandra, ta det som din cue att komma ut därifrån. Låt alla veta att du kan återhämta sig när de alla är skyldiga att vara civila och artiga med varandra.
  • Om du är ett barn och du känner att du är i fara, prata med en pålitlig vuxen, som en lärare eller en vägledare. De kan hjälpa dig att räkna ut vad du ska göra nästa.
Metod 10 av 10:
Prata med en psykisk hälso-professionell om du behöver.
  1. Bild med titeln Avsluta en familjekamp Steg 10
1. Ibland kan du och din familj inte komma med en resolution. Om du är en vuxen i hushållet, överväga att prata med en familje terapeut. De kan hjälpa dig att arbeta genom dina problem på ett lugnt, civiliserat sätt för att nå en lösning som fungerar för alla.
  • Du kan också prata med en terapeut en på en för att komma med sätt att arbeta genom familjeproblem. Detta är ett bra alternativ om din familj är emot terapi eller du bor inte i samma område som dem.

Tips

Om du är ett barn, känner inte att du måste sluta varje familjekamp. Huvuddelen av ansvaret bör vara på vuxna i ditt liv, inte du.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande