Hur man hanterar en missbrukande syskon

Att hantera en missbrukande syskon är en allvarlig sak. Syskonmissbruk kan påverka ditt förhållande med din familj, vänner, kamrater, medarbetare och dig själv. Sysklingsmissbruk förklaras ofta som syskon rivalitet, men sanningen är att din syskon alltid är en aggressor och du är alltid gjord för att vara deras offer, du är i en missbrukande situation. Lär dig att känna igen de olika typerna av missbruk Din syskon kan vara engagerad i, och var inte rädd för att söka hjälp i ditt hem eller att varna lokala myndigheter om svåra situationer.

Steg

Del 1 av 3:
Bestämning av typer av missbruk
  1. Bild med titeln Deal med ett missbrukande syskonsteg 1
1. Förstå vad som utgör missbruk. Missbruk kommer i många former, men det är viktigt att förstå de begrepp som ligger bakom de flesta typer av missbruk. Syskon rivalitet är vanligt, men om en syskon alltid är aggressorn och den andra alltid offeret är det en missbrukande situation.
  • Syskonmissbruk kan vara fysiskt, känslomässigt eller sexuellt och som ofta begås av en syskon mot den andra.
  • Missbruk är ofta en kraft och kontroll. Om en syskon försöker få dig att känna sig maktlös, försummad eller devalveras är det troligt en missbrukande situation.
  • När du är i tvivel, försök söka hjälp genom professionell åsikt och utvärdering av situationen.
  • Bild med titeln Deal med ett missbrukande syskonsteg 2
    2. Känna tecknen på emotionellt missbruk. Emotionellt missbruk kan stå ensam, eller det kan stödja fysiskt eller sexuellt övergrepp. Emotionellt missbruk från syskon är deras försök att styra dig genom manipulering av dina tankar och känslor, vilket gör att du känner konstant rädsla, skam eller förnedring.
  • Emotionellt missbruk gör att du känner dig som om du går på äggskal, som allt du gör kan skicka din syskon till en rampage eller spiral av kritik.
  • Emotionellt missbruk lämnar ofta offer som känner sig oerhörda eller osynliga, olovliga, och som de spelar ingen roll.
  • Emotionellt missbruk kan ta många former, men det kan inkludera din syskon som ständigt kritiserar ditt utseende, arbete eller akademisk prestanda. Det kan också inkludera din syskon som försöker övertyga dig om att du inte respekteras eller önskas av resten av din familj.
  • Bild med titeln Deal med ett missbrukande syskonsteg 3
    3. Leta efter tecken på fysiskt missbruk. Fysisk missbruk använder överdriven kraft eller gör någonting med avsikt att orsaka fysisk skada på någon annan. Fysisk missbruk är i allmänhet en kontrollerande handling som utförs med fysisk kraft mot en annan.
  • Vanliga former av fysiskt missbruk kan innefatta att slå, sparka, bita, kasta föremål på en annan eller någon annan form av fysisk ansträngning från en antagonist som avses att övervinna ett offer.
  • Vissa tecken på fysiskt missbruk kan innefatta blåmärken, brutna ben, brännskador, bettmärken, skärningar, nötningar, ärrbildning och andra.
  • Bild med titeln Deal med ett missbrukande syskonsteg 4
    4. Lär dig skyltarna på sexuella övergrepp. Sexuella övergrepp är oönskade rörande, exponering eller tvungna intima åtgärder mellan syskon. Det är ofta den minst beskrivna och behandlade formen av syskonmissbruk.
  • Sibling sexuella övergrepp behöver inte inkludera tvungna sexuella handlingar att missbruka. Det kan också komma i form av oönskade exponering eller oönskade beröring.
  • Om du tror att det finns ett problem med syskon sexuella övergrepp i ditt hem är det lämpligt att kontakta brottsbekämpning eller en socialarbetare så snart som möjligt.
  • Del 2 av 3:
    Få hjälp av andra
    1. Bild med titeln Deal med ett missbrukande syskonsteg 5
    1. Prata med dina föräldrar eller vårdnadshavare. Närma dina föräldrar eller vårdnadshavare och berätta för dem vad som händer, speciellt om både dig och din syskon fortfarande bor hemma. Låt dem veta att det de ser är mer än bara syskon rivalitet, och att du vill ha hjälp med din syskon aggression.
    • Förklara för dina föräldrar eller vårdnadshavare att vad de uppfattar som rivalitet är faktiskt en progression av situationer där din syskon gör dig offer för sin aggression. Försök säga, "Du kan se roughousing mellan oss som bara som en del av att vara syskon, men jag har alltid offer för min syskons våld, och det har haft en allvarlig inverkan på mig."
    • Låt dina föräldrar eller vårdnadshavare veta att du letar efter lösningar för att stoppa missbrukets cykel, och att du behöver hjälp och emotionellt stöd. Säg till dem, "Jag vill att vår familj ska ha ett lyckligt, hälsosamt, förhållande och jag behöver din hjälp för att avsluta dessa ohälsosamma praxis av min syskon."
    • Ibland kan föräldrar eller vårdnadshavare minimera missbruket som inte är så stort ett problem. I så fall försök att hitta en annan vuxen du litar på och förtroende i dem.
  • Bild med titeln Deal med ett missbrukande syskonsteg 6
    2. Enlist Hjälp från andra. Om du inte får det stöd du behöver från dina föräldrar eller den förändring du behöver från din syskon, ta med andra familjemedlemmar eller nära familjens vänner. Låt dem veta hur din syskon missbrukar dig, och att du söker hjälp.
  • Fråga dem, "Är det okej för mig att stanna med dig ibland när min syskon blir för aggressiv att hantera?"
  • Om du vill att hjälpa till med yrkesverksamma som en terapeut eller brottsbekämpning, låt den här personen veta och fråga dem, "Vill du att hjälpa mig filrapporter eller göra möten?"
  • Har den här personen vädjar till dina föräldrar eller syskon som en tredje part. Tillåta dem att förklara missbruk de har sett, och diskutera varför de är problematiska. Låt dem vara din förespråkare.
  • Bild med titeln Deal med ett missbrukande syskonsteg 7
    3. Varna myndigheterna. Brottsbekämpning tar fysiskt och sexuellt missbruk på allvar i de flesta fall. Om din syskon missbruk är för mycket för att du ska hantera inom din familj, eller om de har satt dig i allvarlig fara på grund av sina handlingar, ring din lokala polisavdelning omedelbart.
  • För omedelbar hjälp, varna det nationella barnmissbruk hotline på 1-800-4-a-barn.
  • Om du är mindreårig kanske du också vill varna barnskyddstjänster, speciellt om du känner dig hotad i ditt eget hem.
  • Förstå att de som befunnits skyldiga till övergrepp eller missbruk kunde möta förlängd fängelse. Låt inte detta avskräcka dig från att rapportera en riktig missbrukare, men gör inte lätt påståenden på grund av små meningsskiljaktigheter.
  • Bild med titeln Deal med ett missbrukande syskonsteg 8
    4. Söka rådgivning. Rådgivning med utbildad terapeut eller klinisk socialarbetare kan bidra till att minimera den längre sikteffekten av syskonmissbruk. Prata med en rådgivare öppet och ärligt om dina erfarenheter, och använd deras råd för att hjälpa till att starta din återhämtning. Tänk på att rådgivaren kan behöva rapportera missbruket för att skydda dig. Detta bör inte avskräcka dig från att prata med någon men.
  • Om du fortfarande är i ett hem med din syskon och föräldrar eller vårdnadshavare, be om familjen att delta i familjerådgivning. Använd detta som ett tillfälle för professionell medling och som en chans att ta itu med problem som en grupp.
  • Om du har att göra med efterdyningarna av syskonmissbruk, kan terapi ge ett långsiktigt sätt att börja läkningsprocessen. Hitta en terapeut som specialiserat sig på missbruk, och låt dem veta om din situation under din första möte.
  • Hitta prisvärda terapi alternativ genom att få ett hänskjutande från din allmänläkare. Alternativt, försök att titta på lokala kliniker bemannad av college doktoranden och MSW kandidater, eftersom dessa ofta erbjuder glidskala betalning och ibland erbjuder de gratis rådgivning också.
  • Del 3 av 3:
    Adressera din syskon
    1. Bild med titeln Deal med ett missbrukande syskonsteg 9
    1. Adress underliggande problem. Arbeta med din syskon för att ta reda på vad som ligger till grund för sin aggression mot dig. Kanske har de frustrationer om skolan, jobbet, deras romantiska relationer eller andra aspekter av deras liv. Erbjuda att prata med dem för att hjälpa dem att förstå vad som orsakar sin ilska.
    • Låt din syskon veta, "Jag kan hjälpa dig att titta på alternativ som terapi eller stödgrupper om det är vad du vill ha."
    • Lyssna på och vara förståelse för vad din syskon säger, men tillåter inte dem att fortsätta agera ut sina personliga traumor på dig.
  • Bild med titeln Deal med ett missbrukande syskonsteg 10
    2. Gå iväg. Om du vet att vissa situationer utlöser din syskon missbrukande tendenser, gå bort innan frågor eskalerar. Om de till exempel blir verbalt missbrukande under konkurrensutsatta aktiviteter, minska att konkurrera och ta bort dig själv från situationen.
  • Visa detta som en kortvarig fix medan du söker längre siktlösningar. Din syskon missbruk bör inte hålla dig från saker du gillar eller kör dig bort från resten av din familj. Behandla inte distansering själv som en långsiktig lösning.
  • Låt andra veta att du inte lämnar på grund av deras närvaro eller beteende, men för att du försöker undvika en potentiellt skadlig situation. Erbjuda att schemalägga tid med andra när din syskon inte kommer att vara inblandad.
  • Bild med titeln Deal med ett missbrukande syskonsteg 11
    3. Konfrontera din syskon. Låt din syskon veta att du känner igen deras beteende som missbruk. Prata med dem om hur deras aggression har påverkat dig, och låt dem veta att du aktivt söker sätt att göra det sluta.
  • Om möjligt, försök att ha en öppen och ärlig konversation med din syskon. Försök att lösa spänning genom att berätta för dem, "dina handlingar mot mig har varit missbrukande och har skadat mig på ett antal sätt."
  • Om ärlig konversation inte verkar som om det kommer att ha någon inverkan på din syskon, gränssnitt med dem som att låta dem veta att du inte kommer att erkänna sina samtal, texter eller försök att få en konversation med dig.
  • Påminn dem om att du tittar på sätt att klara av missbruket, vilket kan inkludera att få andra familjemedlemmar eller myndighetsuppgifter.
  • Bild med titeln Deal med ett missbrukande syskonsteg 12
    4. Klipp dina slipsar. Om du har förmågan, skära av dina band med din syskon. Stoppa alla former av kommunikation, och låt din syskon veta att om missbruket inte kan sluta, har de ingen roll i ditt liv framåt.
  • Berätta för din syskon, "dina handlingar är inte friska och jag kan inte längre hantera dem."
  • Om det behövs, blockera din syskon på dina normala kommunikationskanaler, t.ex. på telefonen och genom sociala medier.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Var inte rädd för att involvera polisen om saker går för långt. Om ditt liv hotas, måste myndigheterna vara involverade.
  • Ta en självförsvarsklass. Du kan lära dig hur du skyddar dig när du anfaller och hur man flyr från en angripare.
  • Ha ett öppet förhållande med dina föräldrar.Prata med dem ofta om saker som händer i ditt liv, inklusive dina problem med din syskon.
  • Retalisera inte eller göra comebacks, det gör din syskon eller missbrukare att de gör det bra eller det kommer att ses som framgångsrikt eftersom de fick din uppmärksamhet. Ignorera dem och prata med någon om dina problem om det om det går för långt.
  • Stå upp för dig själv och slå tillbaka, men gå inte ut ur din väg för att ge dem en smak av sin egen medicin. Du förtjänar att känna sig trygg i ditt eget hem, men det är också din syskon hem.
  • Varningar

    Om du läser detta just nu och är rädda för ditt liv, för att du missbrukas hemma, ring polisen. Varje situation som du tycker sätter dig i omedelbar fara bör adresseras av myndigheterna så snart som möjligt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande